Dodaj do ulubionych

Konserwatysci sa odpowiedzialni za brak dzieci.

01.07.07, 23:07
Wiem, ze powyzsze stwierdzeniw wydaje sie, na pierwszy rzut oka, bezsensowne.
Ale jezeli przeanalizujemy podejscie polskich konserwatystow do narodzin
dzieci i ogolnie seksu, wtedy oczywistym staje sie fakt, ze to oni sa winni
niskiego przyrostu naturalnego w Polsce.

Konserwatysci wiele gadaja o polityce prorodzinnej etc, ale to wsrod nich jest
najwyzsze oburzenie, gdy mloda kobieta zajdzie w ciaze, to wsrod
konserwatystow najczesciej wyrzuca sie z domu mlode matki i wmawia sie im, ze
posiadania dziecka w mlodym wieku to tragedia.

Skad biora sie dzieci? Oczywiscie, ze z seksu. Implikuje to, ze obrzydzanie
seksualnosci wsrod konserwatystow, skutkuje niechecia do posiadania dzieci i
mlodych matek.
Obserwuj wątek
    • dziwny_gosc Re: Konserwatysci sa odpowiedzialni za brak dziec 01.07.07, 23:09
      Masz jakieś dane na ten temat, czy po prostu chciałbyś żeby tak było?
      • mulla_ahmed Wystarczy spojrzec na Polakow. 01.07.07, 23:11
        Oczywiscie mowie o polskich konserwatystach, gdyz amerykanscy konserwatysci
        generalnie maja wiecej dzieci niz liberalowie.

Tak na marginesie, w Polsce nie ma konserwatyzmu, ale katolo-komunizm.
    • woda.woda To nie konserwatyści są aseksualni, 01.07.07, 23:09
      tylko ludzie seksualnie niespełnieni :)
      • mulla_ahmed Wsrod nich przewazaja konserwatysci. 01.07.07, 23:10
        Przynajmniej polscy konserwatysci, gdyz od dziecka obrzydza sie im seks i
        posiadanie dzieci. A to sprzecznosc.
        • woda.woda Jest w tym trochę racji. 01.07.07, 23:13
          Polscy konserwatyści (UPR) poza tym to egoiści, których nie interesuje przyrost
          naturalny w narodzie, a tylko własne, prywatne potomstwo.
        • dziwny_gosc Re: Wsrod nich przewazaja konserwatysci. 01.07.07, 23:14
          Nie wiem jak można obrzydzić komuś seks, równie dobrze mógłbyś napisać, że
          spanie lub jedzenie można komuś obrzydzić. Posiadanie dzieci chyba owszem, można
          obrzydzić, czy specjalizują się w tym akurat konserwatyści, to mam akurat
          wątpliwości. Dlatego ponawiam pytanie, czy opierasz się na jakichś danych, czy
          tak sobie piszesz co do głowy przyjdzie?
          • lost_tune późna pora 01.07.07, 23:17
            to i rozwodnione wywody popychają niektórzy.

dziwny_gosc napisał:

> Nie wiem jak można obrzydzić komuś seks, równie dobrze mógłbyś napisać, że
            > spanie lub jedzenie można komuś obrzydzić. Posiadanie dzieci chyba owszem,
            możn
            > a
            > obrzydzić, czy specjalizują się w tym akurat konserwatyści, to mam akurat
            > wątpliwości. Dlatego ponawiam pytanie, czy opierasz się na jakichś danych, czy
            > tak sobie piszesz co do głowy przyjdzie?
          • woda.woda Re: Wsrod nich przewazaja konserwatysci. 01.07.07, 23:22
            > Nie wiem jak można obrzydzić komuś seks

Można. Strasząc, mówiąc, że seks to grzech, poprzez kary cielesne dla
            onanizujących się dzieci, traktując ciało jako "siedlisko grzechu" - a nawet
            9spotkałam się) zakrywając dziecku oczy, gdzy na filmie pan i pani całowali się.
            • dziwny_gosc Re: Wsrod nich przewazaja konserwatysci. 01.07.07, 23:29
              To może doprowadzić do pewnych wypaczeń, może czasami nawet i zboczeń. Ale to
              przecież popędu seksualnego nie zlikwiduje, ani nawet nie zmniejszy, to są
              hormony przecież. A z drugiej strony chyba nie przypadkiem mówi się, że zakazany
              owoc lepiej smakuje.
              • woda.woda Re: Wsrod nich przewazaja konserwatysci. 01.07.07, 23:31
                Oczywiście, że popędu nie zlikwiduje, ale może wpoić przekonanie, że sam seks i
                ciało są złe - a za tym idą często zahamowania, dewiacje i inne nieszczęścia.
                • dziwny_gosc Re: Wsrod nich przewazaja konserwatysci. 01.07.07, 23:37
                  To przekonanie o tym, że seks jest czymś złym nie powoduje bezpłodności. Tym
                  bardziej, że razem z tym przekonaniem wpajane jest również często przekonanie o
                  diabelskim pochodzeniu środków antykoncepcyjnych.
                  A wracając do tematu wątku, to ilu tych prawdziwych konserwatystów jest w Polsce
                  żeby mogli wpłynąć na przyrost naturalny? UPR ma tam coś kolo 1-2% poparcia.
                  • woda.woda Re: Wsrod nich przewazaja konserwatysci. 01.07.07, 23:42
                    Ja myślę, że prawdziwych konserwatystów jest w Polsce tylu, co kot napłakał :)
                    Co do meritum: jako konserwatystka uważam, że od małego nalezy uczyć dzieci, że
                    seks jest dobry a ludzkie ciało piękne. A dzieci należy mieć tyle, ile to tylko
                    mozliwe.

PS Dla mnie UPR to nie konserwatyści, tylko zorganizowana grupa egoistów.
          • mulla_ahmed Widze Polakow i wyciagam wnioski. 01.07.07, 23:39
            Wystarczy posluchac Polakow ( takze politykow ).
            • dziwny_gosc Re: Widze Polakow i wyciagam wnioski. 01.07.07, 23:45
              A ilu w Polsce jest tych konserwatywnych polityków i jakie mają poparcie?
    • mulla_ahmed Chodzi mi raczej o mowienie czegos w stylu 01.07.07, 23:37
      "Nie uprawiaj seksu, bo zajdziesz w ciaze i zniszczysz sobie zycie". Czesto
      konserwatysci powtarzaja takie zdanie swoim dzieciom. Przeciez konserwatysta
      powinien sie cieszyc z kazdego dziecka, nawet nieplanowanego.
      • dziwny_gosc Re: Chodzi mi raczej o mowienie czegos w stylu 01.07.07, 23:43
        Tak, a postępowcy mówią do swoich dzieci: bzykajcie się jak króliki i róbcie
        dzieciaki, bo trzeba poprawić wskaźniki.
        • woda.woda To prawda, 01.07.07, 23:44
          że trzeba poprawiać wskaźniki :)
        • mulla_ahmed Niektorym krajom takie cos by sie przydalo. 02.07.07, 00:00
          Np. Japonii, Korei, Niemcom, Hiszpanii czy Wlochom.
          • mulla_ahmed Polsce zreszta tez. 02.07.07, 00:02
            Mamy najnizszy przyrost w Europie na rowni z Hiszpania, Wlochami czy Niemcami.
      • woda.woda Bardzo słuszna uwaga. 01.07.07, 23:43
        Przeciez konserwatysta
        > powinien sie cieszyc z kazdego dziecka, nawet nieplanowanego
        • dziwny_gosc Re: Bardzo słuszna uwaga. 01.07.07, 23:48
          Cieszenie się czy martwienie, planowanym czy nieplanowanym dzieckiem nie ma
          raczej wpływu na przyrost naturalny.
          • woda.woda Re: Bardzo słuszna uwaga. 01.07.07, 23:59
            ma i nie ma. Jesli dziecko (swoich rodziców) wie, że przynosząc do domu wieść o
            tym, iż zostanie mamą / tatą wywoła raczej radość, niż rozpacz, jest większe
            prawdopodobieństwo, że dziewczyna ciąży nie usunie.
            • dziwny_gosc Re: Bardzo słuszna uwaga. 02.07.07, 00:02
              Zgoda, ale byłby to argument tylko wtedy gdyby w domach niekonserwatystów
              wiadomość o niechcianej ciąży wywoływała radość. Raczej wątpliwa sprawa.
              • mulla_ahmed W Polsce zalezy to od czlowieka, a nie pogladow. 02.07.07, 00:04
                A moze wszedzie tak jest??? Moze tak naprawde rzekomy liberalizm czy
                konserwatyzm nie maja wplywu na przyrost, ale po prostu to, jakim kto jest
                czlowiekiem?
              • woda.woda Re: Bardzo słuszna uwaga. 02.07.07, 00:05
                Autorce wątku chodzi o to, że konserwatysta powinien zawsze cieszyć się z
                każdej ciąży.
                • mulla_ahmed Wypraszam sobie! 02.07.07, 00:05
                  Jestem AUTOREM!!! A nie autorka.
                  • woda.woda Przepraszam bardzo :)) 02.07.07, 00:08
                    Zasugerowałam się tym, że zwykle o ciążach piszą kobiety, przepraszam :)
                    • mulla_ahmed Nie ma sprawy. 02.07.07, 00:08
                      PS: Abstrahujac od ciaz, tu masz link o wspanialych ludziac i ich osiagnieciach.

www.nasa.gov/mission_pages/shuttle/shuttlemissions/sts117/index.html
          • mulla_ahmed Ma, i to wielki wplyw. 01.07.07, 23:59
            Ci rzekomi konserwatysci laduja swoje corki obrzydzeniem do seksu, wskutek czego
            sa one nieatrakcyjne dla mezczyzn, wiec nie znajduja partnerow, przez co nie
            posiadaja dzieci.
            • dziwny_gosc Re: Ma, i to wielki wplyw. 02.07.07, 05:44
              Gdyby to co piszesz miało cokolwiek wspólnego z prawdą, to np. naród angielski
              wymarłby, lub zostałby zdziesiątkowany w epoce wiktoriańskiej. Tymczasem
              zanotował ogromną progresję demograficzną.
              Z bliższych przykładów, to stosunek do seksu w Polsce w okresie PRL-u. Z jednej
              strony Kościół i mocno tradycyjne społeczeństwo, z drugiej strony pruderyjna
              władza. "Konserwatyzm" był bez porównania większy niż obecnie. Ludzie jakoś mimo
              to się rozmnażali i przyrost naturalny był bardzo wysoki.
              No ale ty raczej wolisz ignorować fakty, bo nie pasują do twojej "teorii".
        • mulla_ahmed No, ale tak niestety nie jest. 01.07.07, 23:57
          Nie jestem zadnym zwolennikiem przeludnienia, ale uwazam, ze jezeli ktos nazywa
          sie konserwatysta, to powinien nim byc w kazdej dziedzinie.
          • woda.woda Re: No, ale tak niestety nie jest. 02.07.07, 00:00
            Pełna zgoda: nie mozna być "trochę konserwatystą" :)
            • mulla_ahmed W Polsce wiekszosc ludzi to tacy troche konserwaty 02.07.07, 00:01
              sci. Najchetniej zatrzaskaliby kogos za to, ze nie jest katolikiem, ale swoje
              corki w ciazy wyrzucaja na bruk.
              • dziwny_gosc Re: W Polsce wiekszosc ludzi to tacy troche konse 02.07.07, 00:06
                No wybacz, ale mówienie, że większość ludzi w Polsce wyrzuciłoby swoje córki w
                ciąży na bruk, to już kompletna bzdura na resorach. Z takimi bredniami trudno
                dyskutować, idę spać.
                • mulla_ahmed Stereotypy nie biora sie z powietrza. 02.07.07, 00:08
                  Oczywiscie, ze przesadzilem, ale chcialem ukazac generalny trend myslowy
                  panujacy w Polsce.
                  • dziwny_gosc Re: Stereotypy nie biora sie z powietrza. 02.07.07, 05:33
                    Nie wiem gdzie ten trend myślowy zaobserwowałeś, ale powiedz tak z ręką na
                    sercu: ile znasz przypadków wyrzucenia ciężarnej dziewczyny z domu? Ja osobiście
                    nie znam żadnego, choć przypadków niechcianych ciąż u nastolatek wśród
                    bliższych, dalszych i całkiem odleglych moich znajomych uzbierałoby się trochę.
              • woda.woda To nie są konerwatyści 02.07.07, 00:07
                w klasycznym rozumieniu. Raczej tradycjonaliści.
                • mulla_ahmed Masz racje. 02.07.07, 00:10
                  Tak samo jak PO nie ma nic wspolnego z klasycznym liberalizmem.
    • aron2004 Re: Konserwatysci sa odpowiedzialni za brak dziec 02.07.07, 05:46
      no to w takim razie w Polsce najwięcej dzieci powinno rodzić się w Warszawie a
      najmniej w okolicach Przemyśla, gdzie jest totalna konserwa i większość głosuje
      na PiS i LPR. A jest dokładnie odwrotnie.
    • kot_behemot8 Re: Konserwatysci sa odpowiedzialni za brak dziec 02.07.07, 10:08
      Teza prawdziwa tylko dowód bez sensu;)
      To prawda, że konserwatyści są winni małej dzietności polskich kobiet - jednak
      nie z powodu ich stosunku do seksu ale z powodu niechętnego stosunku do pracy
      zarobkowej kobiet. Badania pokazują, że kobiety decydują się na dzieci tylko
      wtedy gdy mogą pogodzić macierzyństwo z pracą zawodową a konserwatyści
      propagują model tradycyjny, nierealny w praktyce (bo mało który mężczyzna jest
      obecnie w stanie utrzymać na dobrym poziomie niepracuącą zonę i dwójkę dzieci,
      poza tym zwyczajnie im się nie chce - i słusznie zresztą, rodzinę powinni
      utrzymywać oboje rodzice.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka