Gość: Doki IP: *.4-200-80.adsl.skynet.be 17.07.03, 16:17 Dzis dowiedzialem sie, ze sie starzeje, i to jak! Kasa chorych podniosla mi skladke, bo przekroczylem 35 lat. Z 40 na 60 euro miesiecznie. Sic transit gloria mundi :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Venus Re: starzeje sie IP: *.vs.shawcable.net 17.07.03, 20:38 Tak przemija chwala tego swiata.. a kto to powiedzial? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofajter Odpowiedz dla Venus IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 22:47 Gość portalu: Venus napisał(a): > Tak przemija chwala tego swiata.. > a kto to powiedzial? > Venus Tego nikt, a wiec zadna konkretna osoba , nie powiedziala. Sa to slowa uzywane przy uroczystosciach objecia tronu papieskiego przez nowego biskupa Rzymu. Przy okazji Kawal: ------------------ "Alea iacta est" powiedzial maz rzucajac na zawsze chuda zone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: starzeje sie IP: *.devs.ac-net.pl 17.07.03, 21:06 witaj w klubie "dojrzalych" ! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: starzeje sie 17.07.03, 21:30 Zestarzałes się o 50%?:)) Nic to! Życie zaczyna się podobno po .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyk Re: starzeje sie IP: *.blueyonder.co.uk 17.07.03, 21:36 Powinienes sie modlic,zeby nie wprowadzili przymusowej eutanazji,bo bedziesz mial zupelnie przej*****.A moj synek jutro ma roczek,co za wiek i nie zdaje sobie sprawy,ze bedzie placil 60 Euro skladki w wieku 35lat.Chyba mu to powiem. Ale chyba jest jakas nadzieja dla Ciebie?(tansze ubezpieczenie na auto?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: starzeje sie IP: *.4-200-80.adsl.skynet.be 17.07.03, 22:42 Gość portalu: Smyk napisał(a): > Ale chyba jest jakas nadzieja dla Ciebie?(tansze ubezpieczenie na auto?) Nie ma zadnej. Staruchy powoduja wiecej wypadkow, bo slepe to, gluche i trzesace :-) Ubezpieczenie na zycie i kredyty tez drozsze. Poczekam az dzieci dorosna i pora umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyk Re: starzeje sie IP: *.blueyonder.co.uk 17.07.03, 23:37 Ale moj roczny synek jeszcze nie prowadzi,bo niedowidzi zza kierownicy!!!Daj nadzieje,chyba nadajemy sie na pokarm dla rybek(przynajmniej?pliz). Nastepnym razem zaloze gumke i tyle bedzie Was na swiecie i co wtedy powiesz o staruchach?I mamy forse bo nie chodzimy po dyskotekach i tylko przed TV,a to taniej i z mojej renty uzbieralo sie ze 2000PLN juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: starzeje sie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 01:37 Żartujesz! Jak dzieci dorosną to dopiero jest czas na szaleństwa i realizowanie swoich marzeń i pasji. Uwierz mi.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: starzeje sie IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 18.07.03, 08:31 Gość portalu: MM napisał(a): > Żartujesz! Jak dzieci dorosną to dopiero jest czas na szaleństwa i realizowanie > > swoich marzeń i pasji. Uwierz mi.:))) Daj spokoj. Lepiej nie realizowac marzen i pacji, gdy w tetnicach miazdzyca, kosci gorzej sie zrastaja i zeby tez juz nie te. Na realizacje marzen i pasji jest czas podczas studiow. Tak wiec na pytanie, kiedy bedzie dobrze, odpowiadam "juz bylo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: starzeje sie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 17:16 Jednak uwierz mi. W czasie studiów faktycznie był pierwszy etap oddawania się pasjom , póżniej przerwa i tęsknota, że to już za mną, a teraz (mam paręnaście lat więcej od Ciebie), czas na poświęcenie się temu co lubię. Pewnie, że to już nie to tempo i siły co dawniej, ale jest fajnie. A więc głowa do góry. Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut Re: starzeje sie IP: *.crowley.pl 18.07.03, 08:11 Gość portalu: Doki napisał(a): > Poczekam az dzieci dorosna i pora umierac. No to masz jeszcze minimum 60 lat czasu. Pozdrawiam bardziej wiekowy Fil Odpowiedz Link Zgłoś
yagnieszka Re: starzeje sie 20.07.03, 01:32 To wszystko zalezy jakie kto ma pasje ;o) Przypomniala mi sie ballada z Piwnicy pod Baranami w Krakowie, tam byl taki refren a propos rozwazan Dokiego o wyzszej skladce: ta nasza mlodosc, co nie stoi w miejscu zbyt dlugo, ta - co pierwsza jest, potem druga ta nasza mlodosc, ten szczesny czas jak para skrzydel zwinietych w nas Ze dedykacja dla nas wszystkich starzejacych sie mimo lata, Jagusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyk Re: starzeje sie IP: *.blueyonder.co.uk 21.07.03, 11:36 No no,dosyc ze starzy to jeszcze wzruszeni do lez...W moldosci podoba mi sie,ze nie planuje jutra tylko zyje dniem dzisiejszym i jest sie happy,no i nie kalkuluje sie.Matka mi ostatnio powiedziala,ze stary a glupi jak nastolatek i spodobal mi sie komplement,bo o to chodzi zeby nie miec bagazu smutnych doswiadczen,podobno kiedy czlowiek po 30 budzi sie rano i go nic nie boli,to znaczy ze nie zyje!!!Czym sie przejmowac,codziennie jest sie starszym o jeden dzien i trzeba sie cieszyc,ze dzisiaj jestesmy moldsi niz jutro i zgadzam sie,ze jutro reumatyzm (wapno)moze nam nie pozwolic na robienie tych wszystkich rzeczy,ktore chcielismy robic wczoraj dlatego rob dzisiaj,czego nie bedziesz w stanie robic jutro.Jezeli rozumiesz o czym gadam,to milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś