serpentor666 02.02.08, 18:19 Czy to prawda? Dlaczego nie ma kary śmierci i są dnie przeciwko temu, a jednocześnie prawnie można zabić dziecko(aborcja) czy "nieużyteczną" osobę(eutanazja)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hypatia69 Re: Unia morderców? 02.02.08, 18:28 A o co chodzi? Bo ja, na przykład, jestem za przywróceniem czapy, prawem do aborcji [nie ot tak, ale z pewnych przyczyn] i eutanazja [na prośbę zainteresowanego]... Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Unia morderców? 02.02.08, 18:30 I tu się z tobą zgadzam. Czapa może być. Aborcja w niektórych przypadkach np. gwałt czy możliwość śmierci matki też powinna być, jak i eutanazja, o ile to ty decydujesz( z tym śmieszna sprawa, bo jak chcesz popełnić samobójstwo to jesteś prawnie uznawany za wariata). Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Unia morderców? 02.02.08, 18:34 "jak chcesz popełnić samobójstwo to jesteś prawnie uznawany za wariata" A nie wiem, nigdy nie próbowałam obwieścić światu, że się planuję na siebie targnąć... Zresztą targnąć się też nie próbowałam... I miło mi, że się ze mną zgadzasz. Ale dalej nie rozumiem, w czym zatem problem? W tym, ze dni przeciw KS są głupie? Ano są... Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Unia morderców? 02.02.08, 18:31 bo aborcja to nie jest zabijanie dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Dwie strony kanalu rodnego :czlowiek/ przedmiot IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.02.08, 22:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Unia morderców? IP: *.chello.pl 28.02.08, 18:44 >mahadeva napisała: > bo aborcja to nie jest zabijanie dzieci< Nie jest? Serio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: Unia morderców? IP: *.iwacom.net.pl 02.02.08, 23:32 Kara śmierci jako kara niehumanitarna, nie pozwalająca w żaden sposób na zmianę decyzji w razie pomyłki sądowej, nie służąca nikomu i niczemu, nie odgrywająca żadnej roli w systemie karnym (wręcz zaostrzająca przemoc napastników) została zniesiona/ogranoczono jej orzekanie w większości państw cywilizowanych. Dopuszczenie eutanazji to nie zabijanie osób "niepotrzebnych"(tak na marginesie skąd bierzesz takie słownictow?) lecz INSTYTUCJA nie pociągania do odpowiedzialności karnej osób które udzielają pomocy w samobójstwie. Człowiek samodzielnie (podkreślam samodzielnie) może poprosić o taką pomoc gdy uzna że nie jest w stanie fizycznie/psychicznie znieść bólu/dalszych zabiegów i tym podobnych. Chce po prostu odejść świadomie. Ot i cały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Unia morderców? 03.02.08, 00:09 Aborcja i eutanazja - cokolwiek się o nich nie sądzi - to możliwości, a nie przymus, obowiązek nakładany przez państwo. KS wykonuje się w imieniu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
p2008 Re: Unia morderców? 03.02.08, 16:18 ech... www.greenangels.org/pliki/plakat2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dcio Re: Unia morderców? 28.02.08, 18:20 Zgadza sie dzis w Hiszpanii dopuszcza sie aborcje w 8 miesiacu ciazy ostro pilnujac by nikt nie udzielil abordowanemu dziecku pomocy ktore to dziecko umiera z regoly po kilku godzinach, co jednak na szczescie nie zawsze sie zdaza i np w USA zyje mnostwo dzieci ktore abordowano. Dzis aborduje dzieci a jutro beda zabijac Polakow. Tak to sie skonczy, jak na poczatku wybijali okna zydoa a skonczylo sie na masowych mordach kilkunastu milionow Poalkow. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Unia morderców? 28.02.08, 18:50 Cierpisz chyba na jakąś narodowościową paranoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUCHY_KASZEL Re: Unia morderców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 02:47 Kara śmierci funkcjonuje i można ją wykonać.Egzekutorem może być zwykły wojskowy wartownik który 3 razy krzyknie ;STÓJ BO STRZELAM! potem odda strzał ostrzegawczy a następnie może zabić zabić można w obronie koniecznej i zabić może policjant I nie są to żadne wyjątki od reguły. Takie są reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Unia morderców? 29.02.08, 13:00 serpentor666 napisał: > a jednocześnie prawnie można zabić dziecko(aborcja) > czy "nieużyteczną" osobę(eutanazja)? Gdzie można to zrobić? Pan chyba nietutejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
dcio Re: Unia morderców? 29.02.08, 23:09 W Hiszpanii legalnie mozna. kobieta ma prawo usonac dziecko w 8 miesiacu ciazy a jak jest juz usuniete to jest zakaz ratowania jego zycia. My Polacy jednak uratujemy Europe. Okopy Sw 3, nie dla nas. najlepsza obroa jest atak :) Odpowiedz Link Zgłoś
sunneczko Re: Unia morderców? 01.03.08, 04:32 unia mordercow, okopy sw3 i w tym wszystkim jeszcze slon. Percepcja mię zawodzi, sorki, ja sie przespie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dcio Re: Unia morderców? 02.03.08, 20:55 Np w Holandii liczna przeprowadzonych eutanazji , bez zgody osoby mordowanej jest szczacowana na kilkanascie tysiecy, a aborcje na zyczenie to juz w calej unii za wyjtkiem Polski , Irlandii i Malty. Odpowiedz Link Zgłoś