iryska2604 05.03.12, 20:00 Jak ja to wypiję ? Jestem przerażona.I to jeszcze z jakims świństwem. Trzymajcie za mnie jutro kciuki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 20:15 Ojej ...trzymaj się dzielnie Irysko. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 20:26 Jaki kac! Niestety, będę jutro w szpitalu tą wodę żłopać.Ale po badaniu mnie wypuszczą tak że do pojutrza! Odpowiedz Link
www.piotr.26 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 20:32 Powodzenia,zdrowia.A to woda jest refundowano.... Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 21:01 Już mi się zdarzyło, nic strasznego... popijałam popijałam .... i nie cierpiałam. Odpowiedz Link
marguy Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 21:42 wypijesz, wypijesz, Polka potrafi Wiec pij i szybko wracaj Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 21:58 To tylko 16 ćwierćlitrowych kubków Powodzenia! Odpowiedz Link
voxave Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 08:32 Chyba nie colono bo mialam i nic takiego nie było. Pytam----za co to ? Odpowiedz Link
anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 08:47 Booożeszszsz ty móóój. Odpowiedz Link
m4-6 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 09:43 O jeny...tyle kubków płynu wlać w siebie, trzymam kciuki Irysko, choć sama dzisiaj mam wątpliwą przyjemność ze służbą zdrowia, jestem na nią uczulona. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 10:27 Irysko, radzę pić z butelki. Nie wiem na czym to polega, ale z butelki pije się więcej i szybciej, niż z kubka, czy szklanki. Wiem to z własnego doświadczenia. Odpowiedz Link
super.222 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 11:18 dorka556 napisała: > Irysko, radzę pić z butelki. Sądzisz, że zabrała laptopa? I na bieżąco śledzi napływ dobrych rad? Co za beznadziejne podpowiadanie gdy pacjentka już jest w szpitalu i zapewne 1 butelkę wlała. nie dość, że wątek beznadziejny, to rady także do bani. Przecież wskazana jest odrobina prywatności. Wypiła to i wysiusia, a i organizm się przeczyści z różnych toksyn .... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 16:09 Najlepiej kopać leżącego,co nie Super??? Odpowiedz Link
super.222 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 16:30 jaga_22 napisała: > Najlepiej kopać leżącego,co nie Super??? [url=http://smayliki.ru/smilie-9320840 > 07.html][/u > rl] ---------------------------- Nie bardzo rozumiem dlaczego takie stwierdzenie kierujesz pod moim adresem. Litości ... przecież to tylko badanie...egocentryczki (fakt). Trzeba o tym zawiadamiać całą Polskę? Odpowiedz Link
voxave Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 17:11 super.222 napisała: > jaga_22 napisała: > > > Najlepiej kopać leżącego,co nie Super??? [url=http://smayliki.ru/smilie-9 > 320840 > > 07.html][img]https://s16.rimg.info/c9d36c5f654ee58725bca0a281661937.gif[/i > mg][/u > > rl] Ja tez jestem egocentryczką`jak nic---podejrzewam jeszcze pare innych osób o to samo--ale mnie to nie przeszkadza > ---------------------------- > Nie bardzo rozumiem dlaczego takie stwierdzenie kierujesz > pod moim adresem. Litości ... przecież to tylko badanie...egocentryczki (fakt). > Trzeba o tym zawiadamiać całą Polskę? > > Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 17:29 Super napisała Nie bardzo rozumiem dlaczego takie stwierdzenie kierujesz pod moim adresem. Litości ... przecież to tylko badanie...egocentryczki (fakt). Trzeba o tym zawiadamiać całą Polskę? Super,ja nie widzę tu całej Polski,tylko same znajome forumeczki co do tematu,to przecież takie ludzkie,jesteśmy w wieku, w którym raczej nie rozmawia się o zawiedzionej miłości. Iryski teraz nie ma,bo w szpitalu, a Ty ją krytykujesz za beznadziejny wątek. Odpowiedz Link
super.222 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 17:55 jaga_22 napisała: > Najlepiej kopać leżącego,co nie Super??? [url=http://smayliki.ru/smilie-9320840 > 07.html][/u > rl] ------------------------------------------------ forum.gazeta.pl/forum/w,29055,133612544,133612544,Lepiej_pozno_niz_wcale.html W tym wątku jest przykład kopania leżącej. Odpowiedz Link
anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 17:26 A ja jakoś nie widzę przeszkód,by pojechała na badania z laptopem,gdyby tylko chciała to by i mogła. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:00 A wyobraź sobie, że są szpitale, w których nie ma tych róznych ustrojstw do internetowych połączeń. Rany boskie, kobita półzarem napisała o prawie cysternie płynów do wypicia, zadnych tu szczegółów intymnych, ale przecie dokopać zawsze można. No a teraz pociągnijmy listę tego, co jeszcze mogłaby wziąć do szpitala gdyby chciała. Ja stawiam na walizkową maszynę do szycia: w przerwach między łykaniem i siusianiem mogłaby uszyć ze dwie spódnice. Oczywiście gdyby chciała... Odpowiedz Link
super.222 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:06 Gdyby chciała ... to mogłaby zabrać włóczkę i szydełko. Zrobić kilka beretów by mogła. Odpowiedz Link
marguy Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 19:30 super.222 napisała: > Gdyby chciała ... to mogłaby zabrać włóczkę i szydełko. > Zrobić kilka beretów by mogła. A co? Twoj stary mohairowy zueyl sie i potrzebujesz nowy? Odpowiedz Link
anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:21 ewa9717 napisała: > A wyobraź sobie, że są szpitale, w których nie ma tych róznych ustrojstw do int > ernetowych połączeń. > Rany boskie, kobita półzarem napisała o prawie cysternie płynów do wypicia, zad > nych tu szczegółów intymnych, ale przecie dokopać zawsze można. > No a teraz pociągnijmy listę tego, co jeszcze mogłaby wziąć do szpitala gdyby c > hciała. Ja stawiam na walizkową maszynę do szycia: w przerwach między łykaniem > i siusianiem mogłaby uszyć ze dwie spódnice. > Oczywiście gdyby chciała... Np do mego laptopa żadne ustrojstwo jest nie potrzebne,wystarczy gniazdko do prądu a kilka godzin to i bez tego mogłabym się obejść. Nie wiem po co ta złośliwość. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:42 No bo nie wszyscy mają na przykład taki laptop jak ty. Owszem, każdy laptop chodzi na baterie, ale Internet skąd? Odpowiedz Link
anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:53 Internet mam z modemu,który jest taki malutki jak pół paczki papierosów wzdłuż,którego mogę nawet komuś użyczyć do odbioru. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:58 A może jednak nie wszyscy mają taki modem? A moze jednak odpuscisz i zrozumiesz, ze jak kto idzie na nieprzyjemne jednodniowe badania, to niekoniecznie CHCE brać laptop, maszynę do szycia, druty, szydełko i co tam jeszcze? Odpowiedz Link
anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 19:04 Nie ma nic do zrozumienia ani do odpuszczania,napisałam jasno - gdyby chciała- ale chcieć nie musi.Kilka lat temu gdy jechałam do szpitala to bałam się nawet wziążć komórkę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 19:10 Super,napisałam leżącego ,bo chyba będzie leżeć? a nie może się bronić,to fakt,bo jej tu nie ma. Ostatnio jak Iryska była w szpitalu,miała laptop i pisała do nas (na moje forum) Odpowiedz Link
amityr Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 19:25 A teraz przecież wzięła tableta,zamiast maszyny do pisania. Odpowiedz Link
marguy Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 19:34 ewo, nie kazdy wie co to jest wi-fi Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 16:13 Ale dyskusję rozpętałam! Jestem juz w domu, p. dr miał ochotę potrzymać mnie do jutra ale go uprosiłam. Słówko o tym szpitalu - byłam teraz w szpitalu górniczym w Lubinie i muszę wam powiedziec ze czułam sie jak w Lesnej Górze. ( marquy -to nasz taki serial o szpitalu nie z tej bajki w jakiej zyjemy) Po dosc szczególowym wywiadzie dostałam 1- osobowy pokoik i nie stałam z papierami pod gabinetem lekarza czekajac na badania ale najpierw przyszła p,doktor do mnie ,zbadała za pół godziny przyszedł prowadzący gastrolog, znów zbadał i stwierdził że skoro juz tu jestem to oprócz kolonoskopii zrobi jeszcze gastroskopię.Nie powiem że to były przyjemne badania -szczególnie ta woda i jej konsekwencje - ale przeżyłam. Pielęgniarki bardzo miłe, lekarze też ,wyposażenie wspaniałe- chyba dlatego ze to miedziowe centrum zdrowia.Mają bogatego sponsora. Zobaczcie - kraj jeden a szpital szpitalowi nierówny. Laptopa nie brałam bo na 1 -2 dni nie był sensu go taszczyc, wi -fi jest na 1 piętrze, a ja i tak mam modem. Więc zeby super mogła mi jeszcze jedna łatkę przypiąć -21 będę w szpitalu na dłużej i nie omieszkam go zabrac. A czy napisałam bzdurny wątek - znamy sie wszyscy dosc długo, rozmawiamy o wszystkim, co sie składa na tzw. życie. Nie musimy sie wznosić na wyzyny intelektualne i udawać uduchowione istoty. Kto ma taka potrzebę - ma prawo. Odpowiedz Link
anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 18:53 To tylko po zazdrościć że byłaś w 'Leśnej Górze ',bardzo lubię dr 'Latoszka'.Chciałam dziś wykupić recept z 31-go stycznia,niemiła aptekarka szmergnęła mi z wyrażeniem -nieważna-. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 19:05 A co - miałaś do wykupienia jakis antybiotyk? Bo jak nie to powinna być ważna. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 19:10 O ile pamiętam,to recepta ważna 1 m-c,a na antybiotyk tydzień. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 19:22 Chba ze jakieś nowe przepisy weszły? Odpowiedz Link
anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 19:26 Tak,ważna m-c,wypisano mi jakieś leki,które mam zażywać łącznie z rehabilitacją a rehabilitacja dopiero nastąpi za tydzień,to na gwałt jej nie wykupywałam. Odpowiedz Link
wiesia650 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 08.03.12, 11:26 Witam.Wątek dobry jak każdy,w naszym wieku to już norma.Chciałabym z kimś popisać na pocztę,gdyby był ktoś chętny byłabym wdzięczna. wiesia.grzesiak@onet.pl Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
polnaro Re: Szlachetne zdrowie 08.03.12, 13:16 Niech wyniki będą super dobre, tego kobita kobiecie życzy w tym dniu babskim. A skoro już o ważności papierków zaczęłyście...., wiecie ile ważne jest skierowanie do specjalisty? Odpowiedz Link
anoagata Re: Szlachetne zdrowie 08.03.12, 13:25 To Polnarko na zdrowie,ponoć pifko w małych ilościach wspomaga serce.Nie wiem ile takie skierowanie jest ważne,obecnie gdy takie dostałam to odrazu sie rejestrowałam w kolejkę i nastepnie juz tylko czekanie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Szlachetne zdrowie 08.03.12, 13:45 No popatrz,amatorki pifka sie znalazły, no, no...no to najwyzej wam zaserwuję Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 13:58 Może z tego coś wywnioskujesz. www.nfz-warszawa.pl/index/pacjent/kom_01022012 Odpowiedz Link
polnaro Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 19:36 Dzięki Jago. Skierowanie jest dla ojca, a z nim mogę się wybrać kiedy u nas zniknie śnieg i lód, a jest tego jeszcze duuużo, więc niepokoję się, że drugi raz będę tyczeć w kolejce do rodzinnego, bo mu to straci ważność Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 19:55 Nie wiem jak u Ciebie,ale najlepiej się dowiedz w przychodni kiedy są zapisy,żeby się zarejestrować do specjalisty ,bo u mnie to się czeka m-ce. Mało tego ,dostałam skierowanie na USG tarczycy,ale już w styczniu nie mogłam zostać zapisana,bo zapisy były w październiku i już na cały 2012 rok nie ma zapisów. Odpowiedz Link
anoagata Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 20:09 No właśnie Polnaro,to ty idziesz z ojcem tak z marszu,czy musisz sie zaregistrować?? i czekać na swoją kolej. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 20:09 To ja nie wiem - bo u nas do specjalisty rejestrować sie mozna cały czas, tylko w rejestracji pani mówi mi kiedy jest wolny termin. W zeszłym roku tylko kardiolog był raczej niedostępny. Jak zapłacę 60 zł to mam szybciej. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 20:27 Irysko,jest nas po prostu za dużo,a specjalistów nie przybywa. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 20:33 A raczej ubywa bo sie rozjechali za chlebem. Odpowiedz Link