Dodaj do ulubionych

Wstyd i hańba

• zajbel Re: Wstyd i hańba 25.02.13, 21:00
      No bo dlaczego niby szanować flagę? Lud smoleński ma większy szacunek dla resztek złomu po tutce niż do symboli narodowych. Ale przecież to "prawdziwi patrioci" to co sie dziwić.
      • aga-kosa Re: Wstyd i hańba 25.02.13, 21:10
        Pamiętam jak były strajki solidarnościowe - jechałam wtedy samochodem ze Świdnicy do Czarnej Białostockiej - Biało - czerwona była brudna, zawieszana na sztachetach, często poniewierała się w rowie. Bolało.
        Dzieciom tłumaczyłam, że nawet cała czerwona to nie " kacapska" a w robotnicze krwi i należy się jej też szacunek. Krzyż, flaga, godło, mundur - nasze dzieci wiedzą, że tego nie wolno plamić.
        Wszystkie obyczaje i zwyczaje to się z domu wynosi. Powiedzenie, że dobrego knajpa nie zepsuje.... jest ciągle aktualne. aga
      • alfredka1 Re: Wstyd i hańba 25.02.13, 21:21

Oni nie mieli stu lat niewoli po rozbiorach... a my Naród rozbity, podzielony, w części zgermanizowany, zrusyfikowany.
        • iryska2604 Re: Wstyd i hańba 26.02.13, 11:51
          Cos w tym jest - szacunku do symboli za bardzośmy się nie nauczyli. Ja uważam ze czego sie Jaś nie nauczył....Nie przekonuje mnie zbytnio przykład amerykański, Moze i bardziej szanują flagę, ale czy na codzień też? Takie okazywanie na zewnatrz. Jak tez gadaniem ze rodzina jest najważniejsza, kocham cie...ja ciebie tez,tak zdawkowo.Potem rodzice ladują w domu starców, żeby nie przeszkadzać młodym rozwijac skrzydeł.Co kraj to obyczaj...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka