17.04.13, 14:07

..cytuje prezesa:
"Zwyciężymy, bo idziemy wciąż mozolnie w górę. Przeciwnik z konieczności ustępuje. Cofa się przed naszym naporem"

I snuje refleksje n/t:
." Ale teraz rozumiem. Lud smoleński i PiS pną się w górę, a pod ich naporem Tusk z Komorowskim się cofają. Cofają się oczywiście w górę, bo są od dołu naciskani, i to jest ta taktyka politycznego lisa Jarosława Kaczyńskiego - wepchnąć ich obu na sam szczyt. Czy mu się to uda, zobaczymy"

I konkluzja, wcale wg mnie nie pozbawiona racji, aczkolwiek trochę przewrotnawink):
"A swoją drogą, chciałbym zobaczyć minę premiera Tuska po raz trzeci na szczycie. Pewnie z radości rzuci się w przepaść"

Też mi się zdaje że Tusk ma już dość i zbyt nie będzie rozpaczał jak ktoś zwolni go z odpowiedzialności za tworzenie nowego rządu po raz trzeci.
.

Obserwuj wątek
    • stedo Re: A Tym.. 17.04.13, 14:10
      P.S. Pardon, jeszcze link:
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,13753082,Wyznania_Tyma__10_kwietnia_siedzielismy_przed_telewizorem.html#BoxSlotII3img
      • czarek_sz Re: A Tym.. 17.04.13, 14:21
        Przepraszam Stedo, mam nadzieję że się nie obrazisz. Tylko Jarek i PiS Cię nakręca ? mnie nakręca stu miliardowy deficyt co rok i bilionowy dług wygenerowany głównie przez PO i klony. Ciebie to nie kręci ? bo mnie bardzo. I to mnie interesuje a nie mierzenie brzozy trzy lata po katastrofie. Smutne że to łykasz jak pelikan. Aby na złość tylko. Ale przeciw sobie. Szkoda. Ciebie i podobnych. Utracjuszy za nic.
        • jaga_22 Re: A Tym.. 17.04.13, 14:47
          Czarek,aż tak Ci doskwiera ten dług? a widziałeś państwo bez długu?
          Już nie masz się czego czepić?wink czy Ty wszystko kupujesz...
          kupiłeś za gotówkę? najgorzej jak malkontenci zabierają się za
          pouczanie w naprawianiu państwa.wink
        • aga-kosa Re: A Tym.. 17.04.13, 14:49
          Madame Pompadur powiedziała po nas choćby potop.
          Wzorujemy się, wzorujemy.
          Mnie tak mało do setki zostało, że doszłam do wniosku iż: nie zmienię niczego a wątroby żal.
          Spotkanie z posłami nie napełniło mnie optymizmem.
          Rację ma Tym albo cytując klasyka : z czego się śmiejecie.... aga
          • czarek_sz Re: A Tym.. 17.04.13, 14:57
            Zostałem okradziony przez III RP z ładnych paru złotych. Oddasz mi ? nie oddasz bo Cię nie stać. Więc mam prawo pyszczyć ? mam prawo smile pozdrówka smile
            • jaga_22 Re: A Tym.. 17.04.13, 15:22
              Pewnie,że masz prawo,tylko jak państwo Ciebie okradło?
              każdy z nas tak może powiedzieć z różnych przyczyn.
              • czarek_sz Re: A Tym.. 17.04.13, 15:39
                Mogę Ci wyliczyć co do złotówki. Na setki tysięcy zrobił mnie Balcer. I nie o to biega, że mnie wydutkał. Chodzi o to że nie musiał ale chciał. Chciał mnie ograbić i zrobił to. A mieliśmy być klasą średnią za nasze. Wiesz o czym mówię ?
                • jaga_22 Re: A Tym.. 17.04.13, 15:49
                  Mówisz o OFE?
                  • czarek_sz Re: A Tym.. 17.04.13, 15:58
                    Nie. O początkach mówię. Przekrętu zwanego IIIRP.
                    • zajbel Re: A Tym.. 17.04.13, 16:08
                      Boże , Czarek wyluzuj, czy ty naprawde jesteś taki pamiętliwy? A ja nie narzekam, mam zdrowie, emeryturę, hobby, dzieci i wnuki i cieszę się że nie rządzi Kaczyński. Mam zamiar dobić do setki bo jestem z długowiecznej rodziny a wstecz sie nie oglądam , bo po co, to nic nie da. Ja żyje dniem dzisiejszym bo najważniejsze jest tu i teraz a nie to co było w ubiegłym wieku. A mam temu ubiegłemu wiele do zarzucenia, tyle tylko że zdrowia szkoda.
                      • czarek_sz Re: A Tym.. 17.04.13, 16:20
                        Popierasz nieład i bajzel ? bo ja nie. U mnie wszystko musi być poukładane. I takim moje państwo chcę widzieć. Na dziś widzę j/w ,bajzel. I nie PiS to wygenerował /Boże przecież nie oni rządzą ludki ogłupione/. Nie popieram nikogo ale jeśli to za PiS był największy wzrost gospodarczy najmniejsze bezrobocie. Źle było ? źle. sto dużych baniek deficytu rocznie za rudego to w/g Ciebie dobrze. No to Twoje dziecki będą płakać i spłacać to. Długi trzeciej erpe. Cieszysz się ? że Twoje dziecki będą rzygać i płacić ? bo ja nie bardzo. Ludzie co z Wami ? czy poza PO i PiS widzicie jeszcze coś ?
                        • jaga_22 Re: A Tym.. 17.04.13, 16:31
                          Czarek,widzimy,to co mamy,tylko Ty tego nie dostrzegasz,
                          ot i Twój problem.wink
                          • czarek_sz Re: A Tym.. 17.04.13, 16:40
                            Ja nie mam żadnego problemu. A to że kto widzi co chce to nie to że widzi, postrzega to jego czip który kieruje jego mózgiem. Takie mam zdanie. Od lat obserwując to stado zwane społecznością. Dla mnie polactwo. Dzisiaj.

• amityr Re: A Tym.. 17.04.13, 21:08
                          czarek_sz napisał(a):

> Popierasz nieład i bajzel ? bo ja nie. U mnie wszystko musi być poukładane. I t
                          > akim moje państwo chcę widzieć. Na dziś widzę j/w ,bajzel. I nie PiS to wygener
                          > ował /Boże przecież nie oni rządzą ludki ogłupione/. Nie popieram nikogo ale je
                          > śli to za PiS był największy wzrost gospodarczy najmniejsze bezrobocie. Źle był
                          > o ? źle. sto dużych baniek deficytu rocznie za rudego to w/g Ciebie dobrze. No
                          > to Twoje dziecki będą płakać i spłacać to. Długi trzeciej erpe. Cieszysz się ?
                          > że Twoje dziecki będą rzygać i płacić ? bo ja nie bardzo. Ludzie co z Wami ? cz
                          > y poza PO i PiS widzicie jeszcze coś ?

Tak za PiS był rozwój bo Miler zlikwidował deficyt po Buzku i jeszcze dał do przodu.Była też wysoka koniunktura. Jak się ma z czego, to można sobie porządzi. Fakt ,że rudy przepieprzył wszystko i dołożył do pieca równo.Teraz udziela korepetycji Angeli. Jak nas przyłącza do Rajchu to jak znalazł.

http://i46.tinypic.com/1z1g182.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/blowup.gif
                          Panie doktorze bolą mnie implanty, które mi pan wstawił.
                          A nie mówiłem, że będą jak prawdziwe!
                          • iryska2604 Re: A Tym.. 17.04.13, 21:48
                            Pax,pax,pax...Ludzie, wrzodów dostaniecie. Psia kostka - chcieliscie obalić komunę? Obaliliscie. Chcieliście wolnego rynku ? Macie. Wałęsa obiecał 100 milionów - nie dał. Każda ekipa zaliczała jakąś wpadkę - następna niby sprzątała. Jak takie fajne były rządy PiS to czemu odpadli z gry? Teraz za wszystkich obrywa rudy, jak piszecie. Ja tam nie wiem,nie zostało nam wiele, swoje przeżyliśmy, biedy okrutnej nie cierpimy a ta cała polityka to mi juz bokiem wychodzi. Wiem jedno - kto jest obrotny to sobie poradzi. Nie chwalac sie - moja synowa drugi sklep otworzyla, dziewczyna tez ryzykuje ale co jej to da że będzie siedziec i czekać az jej coś skapnie. I póki co nie narzeka.
                            • amityr Re: A Tym.. 18.04.13, 19:40
                              iryska2604 napisała:

I póki co nie narzeka.

Powiem ci Irysko tak. Żeby teraz nawet jeden sklep prowadzić to trzeba tak oszukiwać ,że się w pale nie mieści. Kant ,za kantem inaczej dopłacasz.Żeby było śmieszniej dołożyli od 20 tys kasę fiskalną ,żeby w przyszłym roku wykończyć resztę drobnego biznesu,obniżając próg podatkowy. Amen.
                              • czarek_sz Re: A Tym.. 18.04.13, 20:14
                                Nie jestem ani za Pis ani za PO ani za SLD. Jestem za Polską. Która zdycha na naszych oczach i z naszej przyczyny. Kiedyś, następne pokolenia /ente od teraz/ podliczą nas, naszą obojętność co do własnego państwa. Ale to kiedyś dopiero.
              • stedo Re: A Tym.. 17.04.13, 17:17
                No jak, ano tak, że albo miał zielone w skarpecie za których sztuk niewiele mógł uchodzić za krezusa, a potem jak "Balcer" uwolnił walutę i ta stała się wymienialna i miała wartość realną to w tej skarpecie raptem dziura się zrobiła. Nie wspomnę o oszczędnościach w PKO, bo to już nawet nie ma o czym. Ale takie numery to na Zachodzie w wieku ubiegłym zdarzały się często i u nas też. Weżmy np rok 29, gdy ludzie z dnia na dzień stracili miliony, albo u nas na przełomie 40/50 gdy była wymiana pieniędzy.Taki jest świat, nie ma niczego stabilnego ani pewnego.
                • czarek_sz Re: A Tym.. 17.04.13, 17:28
                  Znaczy się dopuszczasz gangsterkę ? no to wpadnę do Ciebie oberżnę głowę i złupię do cna. Zaakceptujesz ? w imię przemian i postępu ? nie sądzę smile pzdr.
        • stedo Re: A Tym.. 17.04.13, 16:52
          Coś do mnie przypiął??!! Nikt mnie nie nakręca. Nie życzę sobie tylko by mną rządziły oszołomy i nawiedzeni widzący wszędzie albo agentów albo morderców, albo usiłujący to wmówić ciemnemu ludowi.
          P.S. No nie wiem co z tymi facetami. Co który się nawinie to większy malkontent. I poucza otoczenie z wyżyn swojego intelektu. A zapewne te 30, 20 lat temu to piał z zachwytu nad nadchodzącymi zmianami i zatłukł by każdego co miał inne zdanie. A teraz obudzili się gdy trzeba zmierzyć się z realiami a nie utopią.
          • czarek_sz Re: A Tym.. 17.04.13, 16:58
            Z czym się zmierzyć ? z patologią która pożera to państwo od podszewki ? no chyba że jesteś jemiołą. Wtedy zrozumiem, Twój tekst. Przepraszam mam nadzieję że nie obraziłem.
            • aga-kosa Re: A Tym.. 17.04.13, 17:41
              Rodzice odbudowywali naszą stolice, budowali fabryki, ja załapałam się na 1 000 szkół na tysiąclecie,darłam gardło, że pomożemy i cieszyłam się z Pafalu w Świdnicy, fabryce dywanów i wagonami tamże. Cieszyłam się, ze za moje podatki powstaje nowoczesny szpital, cieszyłam się, że powstają nowe mieszkania, przedszkola..itp
              Wielu cieszyło się razem ze mną bo myśmy wierzyli, że będziemy "pawiem Europy".
              Dziś mam ochotę na "pawia", kiedy patrzę co się z tym stało.
              Trudno, nie będę wylewać łez.
              Mój ojciec w czasie kiedy powstawała " Solidarność" miał 60 lat i też wierzył, że Lityński, Kuroń, Wałęsa, Chrzanowski, Balcerowicz itp chcą dobrze.
              Dzisiaj ja wiem: WSZYSCY CHCĄ MOJEGO DOBRA - tylko ja mam tego dobra co raz mniej.
              Powiesić się mam?
              O nie. Ja sobie wezmę teraz wszystko co dałam.
              Dzieci, wnuki mają wybór stać się podobnymi do tych na stołkach lub zrobić zmiany.
              Za rękę ich dalej prowadzić nie będę a oni wiedzą, że polityka to brudy i bagno. aga
              • amityr Re: A Tym.. 17.04.13, 21:17
                Wszyscy jakoś zapomnieli o Lewandowskim.To jest numer. Myślę ,że lepszy od Balcerowicza.Rodowód ten sam co pozostałych. A tak swoją drogą ,to nie my Polacy stworzyliśmy III RP. Był tylko jeden durnowaty Polak "szczypce kowalskie" nawet dostał medal.Hahaha
                • czarek_sz Re: A Tym.. 18.04.13, 19:56
                  Wszyscy zostaliśmy wydutkani. Prawie wszyscy. Aga ładnie napisała. Że odbudowali, że ktoś coś. Ja też. Uważasz że nie było warto ? wymiana pokoleń. Dziś popełniono błędy, mam nadzieję że w przyszłości będą naprawione. Chyba że po raz kolejny spełni się przysłowie że Polak przed szkodą i po szkodzie głupi. Co nie wykluczone.
                  • iryska2604 Re: A Tym.. 18.04.13, 20:09
                    W jakim sensie oszukiwać? I kogo? Ten pierwszy ma juz 4 lata,wychodzi na swoje, otworzyła go za pomoca dotacji z Unii.Swojego tez musieli dołozyć ale mają. Teraz dostała kolejne prawie 20 tys. na rozwój firmy. Oprócz tego prowadzi sklep internetowy.Póki co nie musiała sie nikomu opłacać, księgowośc prowadzi sama. Poprostu zaryzykowała. Co chwilę miała jakies kontrole,musiała miec na wszystko podkładki. A co - miała siedziec i narzekac? Trzeba mieć tylko rozeznanie co mozna i w jaki sposób,łapówek nikomu nie dawała. Startowała w konkursie ,przebiła sie i ma. Z wykształcenia jest technologiem zywności -niestety ,nie było nigdzie pracy w zawodzie. Zauważ że te dotacje które otrzymała -są bezzwrotne,trzeba spełnić tylko określone warunki. Nie mówie ze wszystko tak gładko bo kredyt tez spłacają ale starcza na to. Więc mozna.
                    • amityr Re: A Tym.. 19.04.13, 15:56
                      Nie ma dotacji bezzwrotnych na otwarcie działalności handlowej!Kropka.
                      • czarek_sz Re: A Tym.. 19.04.13, 16:06
                        Bo trzeba mieć swój udział /swój grosz wyłożyć/ i dopiero dofinansowanie z Unii.
                      • jaga_22 Re: A Tym.. 19.04.13, 18:59
                        Wsparcie finansowe na rozpoczęcie działalności gospodarczej ze środków unijnych możliwe jest między innymi w formie bezzwrotnych dotacji. Osoba, chcąca założyć działalność gospodarczą, może ubiegać się o dofinansowanie na jej rozpoczęcie w ramach Działania 6.2 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013.

www.wabank.pl/?p=77
                        • amityr Re: A Tym.. 20.04.13, 11:32
                          @ jaga.
                          Pod tym linkiem jest mało danych. Muszę się zapytać znajomej dlaczego jej córka po roku musiała zwrócić połowę z pobranej kwoty na rozpoczęcie działalności gospodarczej .Konkretnie sklepu z odzieżą .Ale wyczytałem ,że jednak po roku jest się pod specjalnym nadzorem ,to coś nie tak. Bo po co mi nadzór jak to nie spółka.
                          • jaga_22 Re: A Tym.. 20.04.13, 14:27
                            Kiedy syn zakładał swoją firmę komputerowa,też miał możliwość o ubieganie się 20 tys.pożyczki bezwrotnej,ale nie skorzystał.Ponieważ gdyby mu nie wyszło musiałby wszystko oddać.Wyszło,a pieniądze stracił,ale mówi,
                            że nie żałuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka