omeri 17.07.06, 18:00 Pozwalam sobie bez zgody Manterki, ktora korzysta z Nokatą z urokow lata! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinka333 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 18:34 Dzień dobry...z posprzątanymi trzema półkami, na których nie ma ani grama nieptrzebnego papierka Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 19:01 Napisalam i mi wcielo Wpedzacie mnie w kompleksy/ nie sama wola posprzatnia tylko efektami!Bo do mnie zaczyna pasowac cyt. Kube Sienkiwicza z EG: "Przewróciło się niech leży Cały luksus polega na tym Że nie muszę go podnosić Będę się potykał czasem Będę się czasem potykał Ale nie muszę sprzątać Zapuściłem się to zdrowo Coraz wyżej piętrzą się graty Kiedyś wszystko poukładam Teraz się położę na tym To mi się wreszcie należy Więc się położę na tym Coś wylało się nie szkodzi Zanim stęchnie to długo jeszcze Ja w tym czasie trochę pośpię Tym bezruchem się napieszczę Napieszczę się tym bezruchem Potem otworzę okna W kątach miejsce dla odpadków Bo w te kąty nikt nie zagląda Łatwiej tak i całkiem znośnie Może czasem coś wyrośnie Może ktoś zwróci uwagę Ale kiedyś się wezmę Zapuściłem się to zdrowo Cały luksus polega na tym Łatwiej tak i całkiem słusznie Może czasem coś wybuchnie Będę się czasem potykał Ale kiedyś się wezmę" ....i kiedys mnie to autentycznie smieszylo. Ja mam na swoje "usprawiedliwienie", ze musze na cos poczekac. Ale jak sie doczekam to tak posprzatam...!!!ze tez znajde smieszna i pasujaca piosenkePozdrawiam serdecznie wszystkich przed, w trakcie i po... Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 20:32 Piosenka bawi i rozśmiesza mnie do dzisiaj. Ja nie sprzątam, wystarczy że pójdę do Wędrowca, postoję w przedpokoju, popatrzę na mieszkanie całe ... w pyle, gruzie, zwisającą z mebli folią o zerowej już przezroczystości... i wracam do swojego mieszkania zachwycając się panującym w nim porządkiem )) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 20:51 Z pewnoscia Alfredko znasz dowcip o kozie i rabinie))) Kran Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 22:20 To ja poprosze jeszcze o wesje slowna tego dowcipu Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 22:32 Dzisiaj porządki oszczedne, raczej zakupowe. Polecam ofertę www.systemtchibo.pl/?nodeid=1&aph_zawartosc_cmt_id=83 Odpowiedz Link
maryna04 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 18.07.06, 02:25 O kozie i rabinie to idzie jakos tak: Biedny Mosze gniezdzie sie jednej izdebce z Sala i jedenasciorgiem dzieci. Pieniedzy "na zamiane" jak widac nie ma. Idzie do rabaja i mowi: ja juz oszaleje, te jedenascie i jeszcze Sala, co ja mam zrobic" Na to rabaj: kup sobie koze. Po jakims czasie wraca Mosze do rabaja. Co ty mi poradziles, te dzieci, ta Sala, i ta koza. Na to rabaj - sprzedaj koze. Po jakis czasie wraca Mosze do rabaju wielce uradowany - sprzedalem koze, rabaj, jakie ja mam duze mieszkanie! Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 18.07.06, 12:38 Witam porządkowo lekarsko Jest wreszcie troche czasu i na zalegle wizyty Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 19.07.06, 18:37 Dziekuje Maryno) Ja mam taka przypadlosc ze klade kazdy dowcip... Kran Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe /zasuszone/ 20.07.06, 11:11 a o pokój? a o zdrowie? a o zgode wśród narodów świata? a o chleb? a o nie wodzenie na pokuszenie.... no więc dlaczego przez 3 tygodnie suszy z taką mszą czekano, na czwartek ,kiedy i tak ma padać? wczesniej susza dokuczliwa wystarczająco nie była? /z forum szczcińskiego/ Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 20.07.06, 15:27 Wakacyjnie i porzadkowo - dzieńdobrybardzo ) Korzystajmy z uroków lata, trwa tak krótko..... Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 20.07.06, 16:11 Heeej, witaj Kanoko. Jak tu korzystać z uroków lata,kiedy uroki mają w cieniu 33,4 stopni x/, okulary zaparowane od wewnętrznej ciepłoty właśicielki, koszmar. x/ostatni komunikat na godz.16.04 /na budynku tv szczecin/ Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 20.07.06, 16:13 Tylko pod prysznicem korzystać można Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 20.07.06, 19:12 )) Z dwojga złego(Wędrowcze, nie bij!), nadal wolę upał od przejmującego zimna. Już trochę wyrosłam z bałbochwalczej miłości do słońca i z pisania o tym wierszy, ale pamiętam taki fragment z własnej twórczości (eeeh, kiedy to było....;D) "Wtapiam się w miękki piasek pod ciężarem lata.... Powietrze drga upał potężny jak sierpień kołysze plażą....." Oj, grafomanka, ot co! Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 20.07.06, 20:13 Wiersz jak najbardziej pasujący do dnia dzisiejszego, zwłaszcza : "Powietrze drga upał potężny... " )) Odpowiedz Link
maryna04 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 21.07.06, 05:47 U nas oczywiscie tez upaly, ale to norma w tym czasie. Na dodatek w pewnych czesciach miasta wysiadly przekazniki mocy energii. I wsrod tych wybrancow (ok. 200 tys ludzi) znalazla sie moja corka. Taka mala powtorka sprzed 3 lat, kiedy to cale miasto ogarnely ciemnosci - wtedy na dobe do dwoch. Dzis wieczorem sprawa wygladala zle, elektrycznosc "wrocila" do co-opu mojej corki (spoldzielni) ale w wielu domach jej nie ma. Cztery dni!!! Obok mojej corki mieszka 96-letni samotny staruszek na wozku i z tlenem, a klimatyzacja nie dzialala. Uwierzcie mi tutejsze upaly w porownaniu z polskimi, kiedy tu wilgoc dochodzi do 100%, a w nocy temperatura spada z 35 na 33 sa duzo gorsze i naprawde niebezpieczne dla zycia wielu ludzi, jesli nie ma klimatyzacji. Dzis z tego zrobila sie wielka afera, bo mieszkancy poszkodowanych dzielnic nawet rozumia, ze trudno naprawic, (ale nie watpia, ze do strategicznych dzielnic con ediso zaopatrujacy miasto w energi rzucil by wieksze sily do naprawy,) ale dlaczego major sie nie zjawil, a akcja humanitarna byla w zaniku, a dzisiaj rano major miasta na konferencji dosc lekko to potraktowal. Na wieczor zrobil juz odprawe sztabowa, jak robiono po 11-tym wrzesniu - to uruchomiono, metro juz chodzi, swiatla na skrzyzowaniach omal wszystkie, to naprawiono, sprawdzaja dom po domu, trzymac wode w wannach(no bo oczywiscie z elektryka nie ma i wody), pomagac slabym sasiadom... Zapewne nie byl doinformowany, (major, znaczy sie burmistrz), ale nie kocham go juz tak jak dawniej. Jego strata. "Moi" wyjezdzaja jutro z NY, z lodoweczki wyrzucili wszystko (co maja powiedziec wlasciciele setek, czy nie tysiecy sklepikow, ktorzy wcale krezusami nie sa) zeby nie ryzykowac kolejnego odciecia od energii. Ooooo, nie watpie, dlugo bedzie sie walkowac, ze poniewaz to nie byl ani Upper East Side, a z drugiej strony ani Harlem, to nie bylo to miejsce strategiczne. Na drugi raz juz nie zlekcewaza. Zlana potem,( dlaczego nie wlacze klimatyzacji?) Nie wiem. Maryna Juz wlaczylam, a nie wlaczyla z przyczyn pryncypialnych, skoro w dzien bylo jako tako, to dlaczego najgorzej jest w nocy. Taki tu cudny klimat. Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 21.07.06, 08:36 Lato trwa. Podobno jest pachnące miętą i koloru malin, a dla mnie zawsze jest dyszace upałem, wypłowiałe jak dojrzałe na polach zboża, i przykurzone pyłem. Liście ma zwieszone, bo upał. W przydrożnych lipach brzęczą pszczoły, a po owocach na stole spacerują osy i topią się w szklankach z sokiem. Pamiętam, że zawsze strasznie jest zmęczone w dużych miastach, w rozgrzanym betonie ulic, więżącym nogi roztopionym asfalcie. Wraca padniete z pracy, nie ma czym oddychać, a tu jeszcze tyle do zrobienia..... Za miastem,tam, gdzie woda - łapie oddech i odzyskuje urodę. Nad stawem, nad rzeką, nad morzem. Zwłaszcza, kiedy jest samo i nie towarzyszą mu ludzie, ma piękne poranki i zachody. A w nocy, zwłaszcza sierpniowej, zrzuca nam gwiazdy na głowę. Zostawiam senne spokojne lato w moim małym miasteczku na cały tydzień i jadę PKSem do lata na wsi. Do zobaczenia za tydzień. Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 21.07.06, 16:45 Dzień upalny, teraz może bedzie w Wwie burza Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 21.07.06, 21:48 Kuchnia wyremontowana. Statki wniesione. Ja ledwo żywa Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 01:19 Milego wakacjowania Kanoce i gratulacje dla Wedrowaca _w_remoncie) Ja wp racy, cisza , spokoj nalezy mi sie po wczorajszej nocce... Nigdy nie bylam tak bliska morderstwa jak wczoraj , to chyba te upaly mnie i moich podopicznych oraz zaloge tak wykanczaja ze wszyscy chodz spieci i wsciekli... Kran Odpowiedz Link
framberg Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 01:18 wedrowiec2 napisała: > Kuchnia wyremontowana. Statki wniesione. Ja ledwo żywa Mnie to czeka. W nieco większym zakresie. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 07:26 "Zakres" trwa. Fachowcy pracują w łazience. Wieczorem mają skończyć. Od poniedziałku tapetowanie przedpokoju i malowanie obu pokoi. Oni codziennie przychodzą o 6:30. To chyba jest najgorsze w całym remoncie Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 08:46 WedrowczeZaczynaja tak wczesnie, gdy maja jeszcze zapal /w te upaly/. Gratuluje ekipy/ jesli nie traca szybko sil/. Odespisz jak juz skoncza i bedzie wszystko posprzatane. Badz dzielna! Czekamy "razem z Toba" na ten moment! Odpowiedz Link
framberg Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 11:09 Dobra ekipa. I dobrze ci z taką ekipą - nie płacz. Ja na razie robię wszystko sam. Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 11:58 Polak potrafi! To wiedzialam. Ale nie wiedzialam,ze jeszcze mu "sie chce" w wolna sobote A propos tego "chcenia"/ niezaleznie czy dobrowolnego czy wymuszonego przez okolicznosci/- W art.GW "Jak zyc dlugo i szczesliwie" podano,ze brytyjscy naukowcy odkryli -mechanizm- przyspieszonego starzenia sie. Nie ma leku na starosc, bo o niej chyba decyduja geny ,"styl"zycia i geografia ale pewnie kazdy chcialby zyc dlugo w dobrym zdrowiu, a potem szybko i bezbolesnie umrzec. A tak chcialby skonczyc prof.Kipling "chcialbym dozyc 90-ki i zginac od kuli zazdrosnego malzonka, ktoremu przyprawilem rogi" Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 13:48 A ja dziś się lenię i topię ) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 15:12 Tez sie topie w skwierczacym upale. Dzien dobry. Wedrowcowi zycze dotrwania do konca remontu - i ciesz sie, ze masz taka dobra ekipe! Wszystkim zycze przetwania upalow, gdziekolwiek jestescie, oraz przekazuje pozdrowienia od wizytujacej Dado z malzonkiem, aktualnie na rodzinnym weselu w moich okolicach (wesele zamiast w klimatyzowanej knajpie okazalo sie w knajpie ale na tarasie. Biedni...) Na razie chowam sie w domu, i pozdrawiam J. Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 23.07.06, 11:25 Nieodkrywczo melduje,ze na wschodzie bez zmian-SLICZNIE!. Goraco, blekitnie i nie trzeba nic robic/ bo na dzis jeszcze"jest"))/ W pracy , o ktorej niestety w miedzyczasie musze myslec - nie posiadamy klimatyzacji - lodowka stale zaladowana woda, a my studzimy sie przeciagami i b. pozytecznym czestym myciem nog w lodowatej wodzie)oraz staniem na bosaka na kamiennej podlodze w lazienkach))niestety komputerow nie da sie tam upchac, bo nie ma okien, a ja lubie co i raz popatrzec na otwarta przestrzen, gdzie wszyscy wreszczie chodza rozebrani)) Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 23.07.06, 12:06 oj cieplo w stolicy. Kawa mrożona to jest to Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 24.07.06, 19:56 Deszczu, deszczu, deszczu!!! Odpowiedz Link
popaye Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 24.07.06, 20:21 eee tam - Dziewczyny, mam to (deszcz!) za soba Wczoraj i w nocy "odrobine" padalo. Efekt: dzisiaj rano zachmurzone niebo, temperatura (o 7-mej rano!) - 26°C i wilgotnosc powietrza - 97°. "Szalu" mozna dostac Eskimosi to maja "dobrze"! ) pozdrawiam,- pE Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 24.07.06, 21:00 popaye napisał: > eee tam - Dziewczyny, mam to (deszcz!) za soba > > Wczoraj i w nocy "odrobine" padalo. > Efekt: dzisiaj rano zachmurzone niebo, temperatura (o 7-mej rano!) - 26°C > i wilgotnosc powietrza - 97°. > "Szalu" mozna dostac > > Eskimosi to maja "dobrze"! ) > > pozdrawiam,- > pE Dżdżu i wielkiego ochłodzenia. Najlepiej takiego jakie ma ten ssak www.polarfoto.de/galerie_ansicht_en/eisbaeren//seite1/foto_3768 Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 24.07.06, 20:19 A sio! Nie macie konewki? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 24.07.06, 21:02 Mamy. Podlewamy nią trawniczek i kilka krzaczków pod oknem. Zapewnia to nam dobre samopoczucie, bo trawa i tak już uschła Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 25.07.06, 08:51 Kolejny upalny poranek, tyle ze z lekka bryzą Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 25.07.06, 20:36 Na froncie meteo bez zmian. Na froncie remontowym - przygotowywanie pokoju do malowania, padliśmy wszyscy troje... Wędrowiec ma odłączony komputer, pozdrawia wszystkich obecnych) Odpowiedz Link
mantra1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 25.07.06, 21:53 Uff..jestesmy. Bylo fantastycznie i nawet w upaly dalo sie zyc. Miasto dalo mi w leb goracym zaduchem i sterta calkiem swiezych rachunkow w skrzynce. Postanowilismy za dwa tygodnie powrocic tam, gdzie woda czysta, trawa zielona i ludzie placzacy przy rozstaniu rzewnymi ślozami. Chociaz jeszcze na pare dni Dziekuje Omeri za p.o. ) Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 25.07.06, 23:04 No to dobrze Wam było!!! Cieszę się. Dzisiaj dostałam SMSa od fizjoterapeuty Dziecinki, któremu sprzedałam "moje" miejsce w Bieszczdach. I nie ukrywam ze mnie lekko skręciło z zazdrości. Drugi już rok spędzam wakacje mojej rodziny strzegąc rodzinnego gniazda i interesu. Inna sprawa że musieli by mi słono zapłacić za kolejne wakacje u Teściowej. Oni to lubią, a ja mam wredny charkter i choć lubię (i to bardzo) tesciwą, to na samą myśl o kolejnych wakacjach u niej, robi mi się coś złego z całym jestestwem. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 25.07.06, 23:42 No nieee wakacje u tesciowej, nawet najlepszej to nie jest to, co tygrysice lubia najbardziej. I dlatego tez jutro SKN do swej mamuski ciuch ciuch pach pach, a ja przez pare dni slomiana...hmmm nie wiem, jak to sie nazywa w przypadku kohabitatu, ale wiadomo o co biega - wolna chata Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 26.07.06, 08:55 Witaj Mantro po urlopie. Już się cniło trochę za Tobą Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 26.07.06, 10:12 Witamy. dobrze że już jesteście ) pozdrawiamy Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 26.07.06, 10:34 Także witam i cieszę się Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 26.07.06, 17:57 Witajcie Manterko i SKN) Ja Bogu dziekuje ze ostatnio pracuje w nocy. Dzien spedzam w chlodnej sypialni. Koniecznosc zakupu plynu do mycia Krana , jakiegos jedzonka oraz chec odwiedzenia przydroznej kawiarenki netowej wyrzucila mnie z domu. Chyba nieslusznie bo temperatury afrykanskie, wrrr! Juz sie ciesze na nocny dyzur, zawsze troche chlodniej... Kran Ugotowany Zywcem Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 26.07.06, 20:46 Witajcie wypoczęci Za 10 dni idę na urlop. I remont końca dobiega) Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 27.07.06, 11:38 Witam wakacyjnie bez porządków. Za gorąco, a do wyjazdu jeszcze prawie 3 tygodnie Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 27.07.06, 14:16 UF.jak gorąco Witam w skwarne południe. Siędze i czytam zaległości, oczekujac na wizytę u stomatologa. Leczenie kanałowe siódemki górnej - nawet w taki skwar, jak dzisiaj, robi sie zimno....a może - jeszcze bardziej gorąco? Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 27.07.06, 14:19 Witaj Kanoko, mam nadzięję,że leczenie zęba w znieczuleniu! Odpowiedz Link
maryna04 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 27.07.06, 16:07 Niestety, znow musze wepchnac tutejsza ciekawostke. W Ameryce w ramach coraz wezszych specjalizacji (inny lekarz od prawej reki, innym od lewej itd )))) leczeniem kanalowym zajmuja sie specjalisci tylko od leczenia kanalowego. Nie korzystalam z takiego, bo ubezpieczenie nie pokrywalo i wydawalo mi sie, bez sensu. Jednak wszyscy, ktorzy mieli w ten sposob leczone zeby mowia, ze jest to kolosalna, niewyobrazalna roznica. Blyskawicznie i komfortowo, tylko nie pytajcie o cene, (malo jakie ubezpieczenie placi za dentyste). Z tego widac, ze najwazniejsza jest praktyka. Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 27.07.06, 19:27 Maryno, u nas też są specjaliści od leczenia kanałowego - endodonci, ale zajmuja sie tym równiez i stomatolodzy ogólni i nie kieruja do specjalisty, a robia sami - z róznym skutkiem. Miałam juz wiele zebów leczonych kanałowo przez stomatologów ogólnych i wszystko było OK. Ale teraz wróciłam z wizyty ze złamanym narzędziem w kanale (((( i perspektywą usunięcia zęba, do którego to (zęba) jestem baaaardzo przywiązana - wszak spędziliśmy z sobą już wiele lat )). Ale nie poddam się i jeżeli faktycznie grozi mi rozstanie z moim ząbkiem z przyczyn jatrogennych, wrócę skruszona do Wawy do mojej Pani Doktór z prośbą o konsultację i ratunek.Kobieta jest z doktoratem i z ogromną wiedzą i praktyką - zobaczę, co mi powie. Ale z nią to dopiero mozliwe dopiero w sierpniu, bo teraz jest na urlopie. A z tutejszym Panem Doktorem zobaczę się w najbliższy wtorek, ale zęba nie dam sobie wyrwać i już! W ogóle to pechowy mamy ten lipiec, ale podobno to największe nieszczęście nie ma pary, więc się nam nie przydarzy - taką mam nadzieję...... Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 00:36 Witaj i prawie dobranoc KNK b.wspolczuje, ale moze da sie zeba uratowac? Mnie zdarzylo sie w trakcie leczenia "przekazanie kolezance" , bo moja pani zebolog/ zreszta naprawde dobra, skoro jestem jej wierna/ nie miala odpowiednio cienkiej koncowki. No i trafilam do pani z tytulami, prosto po kilkumiesiecznym pobycie w USA, wyposazonej w Bogwieco.W trakcie wiercenia/ rzeczywiscie czyms ledwiewidzialnym, chyba cienszym od wlosa, a sztywnym uslyszalam,ze " jeszcze nie wszystko jest opanowane"/tj. nie rozpoznane dzialnie guziczkow w bormaszynie-lezance, a na dezynfekcje najskuteczniejszy jest perhydrol.... ktorego zapach poczulam/ no i wtedy juz prawie chcialam ucieka z z fotelaale rozsadek kazal mi dotrwac do konca. Dotrwalam, tego zeba tam wyleczylam ,ale po sasiedzku wdala sie infekcja i leczenie tego drugiego zeba kosztowalo mnie kilka wizyt zupelnie nieplanowanych. Od tamtej pory... lubie tylko sprawdzone / juz na innych/ metody leczenia.Chociaz w przypadku medykow uczciwie przyznaje,ze nie mam wyjscia - musze im ufac. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 03:24 (((((( biedna Kanoka ))))) Trzymaj sie i Twoj zab takoz!!! Witaj Sereni)) Ja dopiero dochodze do siebie, przyszlam na nocna zmiane ugotowana i dopiero teraz zaczynam normalnie oddychac... Nie wiem jak dalej zyc i pracowac , na szczescie ten i nastepny tydzien pracuje tylko w nocy. W przyplywie szalenstwa przyjelam zaproszenie na jutro na grilla podlanego alkoholem roznym Ciekawe czy przezyje... Kran Nocny Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 06:15 Witam o poranku. Pomimo położenia się spać późną porą, braku przy mnie psa, domagajacego się spaceru, i połknięcia nasennej tabletki - już nie śpię.Dziękuję za wyrazy współczucia.Czuję się ździebko otumaniona, ale mam nadzieję, że mi przejdzie. Teraz, aby do wtorku. Dzień oczywiście wstał słoneczny, jak zwykle i zapowiada się upał...... Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 06:19 Ja koncze szychte niebawem i pomkne do ocienionej sypialni) Kran Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 09:25 Dzisiaj rano miałam na balkonie tylko 20 stopni! Witaj Sereni! Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 09:27 Dzisiaj jeszcze jestem nadzorcą remontowym i donosicielem materiałowym ) ale już końcówka sześciotygodniowego szaleństwa, a jeżeli troszeczkę pokropi.... ohohoho, to dopiero będzie radość rodzinna. Pozdrawiam Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 11:14 Luuudzie, żar z nieba się leje, a sąsiadka trzepie na trzepaku ogromny dywan... chora czy co Odpowiedz Link
mantra1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 12:03 Moze uznała, ze nalezy walczyc z upalem metoda klin-klinem ? ) Odpowiedz Link
maryna04 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 22:57 Wracajac do "dentystyki", to jak by nie patrzec to jest to rzemioslo, najwazniejsza jest sprawnosc manualna, celne oko - czyli praktyka. Nie pomoze kosmiczna aparatura, jesli nie ma sie odpowiedniej praktyki. Z drugiej strony powstaje problem, gdzie i na kim nabyc tej praktyki - no wiadomo. Przed bardzo wielu laty opowiadala mi denstystka, ze w takiej Nowej Zelandii maja problem z wyksztalceniem praktycznym dentystow - bo za malo trafia sie zebow do rwania. Opowiadala mi to dentystka, ktora pracowala w szpitalu wojskowym i rwala zeby rekrutom. Och jakiej ona nabrala praktyki, az na starosc ma tzw. ramie tenisty , czy cos takiego - czyli nadwyrezony staw barkowy. Odpowiedz Link
alinka333 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 29.07.06, 21:55 dobry wieczór omeri.... po sobotnich porządkach... coby w życiu też było tak łatwo posprzatać Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 29.07.06, 23:20 Dobry wieczór Alinko, dzisiaj leniuchowalam... Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 30.07.06, 09:33 Witam leniwie niedzielnie, nadal slonecznie na razie 22 stopnie na balkonie. Uwielbiam śniadania tamże! Odpowiedz Link
maryna04 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 31.07.06, 06:34 Wodniku, ten watek taki bardziej meteorologiczny, to tu Ci sie pochwale, ze wlasnie w NY bedziemy miec 40 i "stosowna" wilgotnosc. Ale ja uciekne, gdzie bedzie tylko 39 i suche powietrze, a za dwa dni to wogole bede miala komfort. Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 31.07.06, 10:18 Witam słonecznie, gorąco i sucho ) Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 31.07.06, 11:09 Witajcie poniedziałkowo. Wczoraj padało niewiele ale intensywnie, nad ranem też. Teraz mamy Afrykę, tak parno, że trudno oddychać /prawie tak, jak Wodnik opisywał i Maryna/. Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 31.07.06, 21:34 Ogladam teraz w TVP1 film z 81 r. "Filip z konopi". Ogladam z sentymentem, smiechem i przerazeniem/ bo choc przerysowane to jednak wierne klimatom/, a moje dziecko nie czuje tego absurdu w jakim przyszlo nam zyc...i oglada jakies MTV. Hmm... to chyba naturalne,ze kazde pokolenie ma swoje kultowe produkty. Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 01.08.06, 00:42 Omeri, kiedy nas podmoczy??? Wszędzie juz kropiło a nas omija)) Koniecznie musimy niczym nasi przywódcy, poprosić o modły i pokropek w intencji) Chociaz ja się cieszę że gorąco, bo moje nóżęta załatwiłam na potupajce w kurniku tak, ze przez miesiąc żadnego buta nie ubiorę, totez nie wściekam się z niemożności wyjścia na świeże powietrze Nie polecam tańców boso na rozgrzanym asfalcie ani chodzenia w sandałach po piasku (chyba że na 10 cm. koturnie Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 01.08.06, 11:29 Pada!!! Jednak Matka Natura chroni mnie przed robienien głupot, jak inwestowanie w pokropki)) Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 02.08.06, 09:56 Witam pogodnie, niebo lekko pochmurne, nie pada. Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 02.08.06, 10:33 Tyż nie pada, ino wieje) Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 02.08.06, 10:38 Nad ranem ulewnie i grzmiąco, wreszcie można oddychać z przyjemnością. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 02.08.06, 20:20 Remont w zasadzie skończony. W zasadzie, bo wyrzuciłam fachowców)) Stało się to po wytapetowaniu przedpokoju - zrealizowaniu ostatniego punktu remontu. Właściciel firmy chciał dać innego pracownika do poprawek (wykonania prac od nowa), ale na widok mojego wyrazu twarzy szybko odliczył od kosztów prace w przedpokoju i cenę tapet. Najważniejsze, że znów zacznę czuć się we własnym domu jak u siebie, a nie w dworcowej poczekalni Rozumiem ludzi, którzy wolą po raz kolejny przeprowadzić się, niz remontować mieszkanie Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 03.08.06, 17:50 Przed chwila uroczyście powitałam Pierwsze Tegoroczne Ogórki Małosolne Zrobione rękami alfredki1, a dostarczone przez wodnika33! Wreszcie, mimo trwających do niedawna upałów poczułam, że jest lato Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 03.08.06, 18:12 Powiem tylko radosne UFFFF)) Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 03.08.06, 18:13 Serdecznie Ci zazdoszczę bo moja Mać się zbuntowała i nie robi w tym roku. A nigdzie dalej (Mać ma jest na przeFFF mnie)po małosolne nie ruszę się, bo lubię takie całkiem świeżo zalane Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 00:57 Fed, mogłaś pisnąć słówko i miałabyś A tak zostały w kurniku i zanim tam znowu pojadę to się ukiszą Było tego nie do przerobienia Codziennie ktoś podrzucał Zaczęło mnie mdlic na ich widok Ale szybko znalazłam sposób. Uszczęśliwiałam sąsiadkę za płotem)) Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 01:15 Aj, jaj, ajajaj. To jest zaśpiew mojego żołądka pozbawionego ogórków małosolnych. I tylko on mi pozostał( Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 06:28 Piątkwo i deszczowo witam Obudziło mnie stukanie kropel deszczu o parapet W innym wypadku posłałabym wiązkę a że to niebiańskie łzy to mi sie gęba usmiechneła Jest szansa, że jesienne maliny się uratują MIłego dnia)) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 06:30 Milego)) Gaju , czy Ty w ogole sypiasz ? Masz juz kiecke? Ja bede nieobecna dni kilka... Kran)) Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 09:51 Witam, pada i chlodniej Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 10:39 Witam nieustająco z dopadu. Dzisiaj na mokro. A w planie,tym razem pranko,prasowanko i zakupy na rodzinne popołudnie w mokrym, leśnym kurniku. Ściskam SWF (Starą Wiarę Forumową) i nieśmiało dygam Nowym. Jestem za zlotem czarownic i czarowników z osobami/zwierzętami towarzyszącymi w terminie i miejscu ustalonym przez SAF (Szacowny Areopag Forumowy). Do usłyszenia ))) Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 11:12 Witam Ochotniczkę czarownego zlotu Przestań być taka pracowita bo mnie zawstydzasz Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 15:59 Dorwalam sie na chwile do kompa w pracy wiec was pozdrawiam. Dawno nie bylo o pogodzie Wiec u nas po kilku dniach chlodniejszych znowu tropiki... Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 11:04 jan.kran napisała: > Masz juz kiecke? Jeszcze nie To było pierwsze podejście, bo kiecka musi być superowa, na wesele Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 20:49 Pada, nowe firanki wiszą i pięknie wyglądają, w radiu gra RMF Classic, a w łazience świeci nocna lampka Fachowcy dwa plusy doprowadzili. Wrrr!!! Normalnego światła nie mogę uruchomić. Odpowiedz Link
framberg Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 23:05 Mnie fachowcy podłączyli bezpicznik przeciążeniowy w sytuacji gdy dom miał zerowanie ale nie miał uziemienia (kabel cztero a nie pięciożyłowy). W efekcie po włączeniu się lodówki i np żarówki wywalało bezpieczniki. Po fachowcach musiałem poprawić sam. eh, co za czasy. Dobrze, że u mnie nie było gorąco i nadal przyjemny chłód. Tylko ta trawa rośnie, i rośnie, i kosić trzeba. Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 23:28 Framberf, mam do Ciebie prośbę Popatrz gdzie masz najbardziej wypalony skrawek trewy a jak się zazieleni i urośnie "pod kosę" to daj znać Będzie to dla mnie sygnał, zeby pojechac kosic swoje "hektary". Ty jesteś bliżej mojego kurnika niz ja, dlatego Twoje info będzie wiarygodne Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 23:54 Przepraszam za zmiane nicka i literówki Wstydam się Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 05.08.06, 10:01 Na "moim" wschodzie slonce zza chmur przeblyska, niebo wysoko, przyjemny chlodek, temp. pow.+22'C. Zakupy warzywno-owocowe zrobione, zalegla prasowka czeka. Orzelek lekko poirytowany,ze od 4 dni u niego pada / po co sie szweda po kraju zamaist pojechac na Roztocze?/ zapowidzial sie na obiad/ zamierzam wiec zrobic "tresciwszy" obiad- bo to jego jedyna okazja zjesc zdrowo i za darmo/ A poza tym mam jakis dolek / nienawidze czekac/ i strasznie brakuje mi psa. Albo rewolucji? Chyba pragmatyzm to jednak kiepska "zaleta", bo strat moralnych nie da sie zrownowazyc czymkolwiek. No ale jutro bedzie lepiej! I podoba mi sie koncepcja spotkania, choc jak zwykle zgrac towarzystwo w czasie bedzie trudno. Ale badzmy optymistami Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 10:15 Witam , niedziela deszczowo-leniwa, oglądam meble w internecie... Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 11:13 Wychodząc nie zapomnij o długich gumowcach, zalało was okrutnie. Właściwe gumowce mają być wysokie a nie długie ) Odpowiedz Link
nokata Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 16:34 Wszystkie jestesmy zdrowe tylko mi zdechla krowa czego i wam serdecznie zycze nie bylo mnie tu kilka lat, no bo to wszystko bylo tak: zaczelysmy z Manterka skladac se zyczenia z okazji Wiadomej Rocznicy. jak kto nie wie z jakiej, to jest cienki Bolo od Laskowika, I gumowy pepeg Friedmana. no i sie narobilo. bo to najpierw jedna drugiej, a poznie druga pierwszej. a ze trzeba odpowiedziec to i zaraz dzialania odwetowe. no nie powiem, milusie one wszystkie dostalam. slodka moja lesbijska towarzyszka jest. ale zeby zyczenia wzeszly i spelnily sie, to musza byc jak i ziarenko podlwane. no to podlewalysmy w skupieniu. a ze duzo dobrego sobie zyczylysmy, to i w koncu znaczaco wzrosly wplywy z akcyzy do budzetu pisiorow. pozniej wyjechalysmy w odnowienie podrozy poslubnej, czy zareczynowej. zreszta wszystko jedno jakiej, wazne ze bylo nam bosko. jak zawsze. ale jak wrocilysmy do naszej rezydencji warownej, to kicha. roboty Heraklesa to maly Miki przy tym co w pracy zastalam. no i nie udzielam sie na forum a jeszcze i inne sprawy sie nawarstwily... ale kropic je plynem zoltym i pienistym, nie bedacym piwem. jedziemy za to z Manterka na dlugi łyk-end. tam gdzie i bylysmy drzewiej. a czego tam nie bedzie!!!!! no nie bedzie, jak zawsze nudy. bo i gospodarze weseli, i co najwazniejsze mamy siebie no to lete na filma z Belmondem. Ssssslodki brzydal cmokaski bobaski Odpowiedz Link
mantra1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 16:38 Sfinto prawdo, pani Nokatova ) A teraz juz nie mam innego wyjscia, niz... Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 17:18 .. i zyli dlugo i szczesliwie! A ja na weselu bylam ,miod i wino pilam ? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 14:01 Planujesz zmianę mebli? Jutro mam odebrać półki na książki. Zwykłe, proste, ale pojemne Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 18:13 Tak, szukam coś ladnego do "salonu".Musi być serwantka na skorupy Odpowiedz Link