Dodaj do ulubionych

Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;)

17.07.06, 18:00
Pozwalam sobie bez zgody Manterki, ktora korzysta z Nokatą z urokow lata!
Obserwuj wątek
    • alinka333 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 18:34
      Dzień dobry...z posprzątanymi trzema półkami, na których nie ma ani grama
      nieptrzebnego papierkawinksmile
      • warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 19:01
        Napisalam i mi wcielosad Wpedzacie mnie w kompleksy/ nie sama wola posprzatnia
        tylko efektami!smileBo do mnie zaczyna pasowacsad cyt. Kube Sienkiwicza z EG:

"Przewróciło się niech leży
        Cały luksus polega na tym
        Że nie muszę go podnosić
        Będę się potykał czasem
        Będę się czasem potykał
        Ale nie muszę sprzątać
        Zapuściłem się to zdrowo
        Coraz wyżej piętrzą się graty
        Kiedyś wszystko poukładam
        Teraz się położę na tym
        To mi się wreszcie należy
        Więc się położę na tym
        Coś wylało się nie szkodzi
        Zanim stęchnie to długo jeszcze
        Ja w tym czasie trochę pośpię
        Tym bezruchem się napieszczę
        Napieszczę się tym bezruchem
        Potem otworzę okna
        W kątach miejsce dla odpadków
        Bo w te kąty nikt nie zagląda
        Łatwiej tak i całkiem znośnie
        Może czasem coś wyrośnie
        Może ktoś zwróci uwagę
        Ale kiedyś się wezmę
        Zapuściłem się to zdrowo
        Cały luksus polega na tym
        Łatwiej tak i całkiem słusznie
        Może czasem coś wybuchnie
        Będę się czasem potykał
        Ale kiedyś się wezmę"

....i kiedys mnie to autentycznie smieszylo.
        Ja mam na swoje "usprawiedliwienie", ze musze na cos poczekac. Ale jak sie
        doczekam to tak posprzatam...!!!ze tez znajde smieszna i pasujaca
        piosenkesmilePozdrawiam serdecznie wszystkich przed, w trakcie i po...smile
        • alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 20:32
          Piosenka bawi i rozśmiesza mnie do dzisiaj. Ja nie sprzątam, wystarczy że pójdę
          do Wędrowca, postoję w przedpokoju, popatrzę na mieszkanie całe ... w pyle,
          gruzie, zwisającą z mebli folią o zerowej już przezroczystości... i wracam do
          swojego mieszkania zachwycając się panującym w nim porządkiem smile))
    • jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 20:51
      Z pewnoscia Alfredko znasz dowcip o kozie i rabiniesmile)))
      Kran
      • alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 20:59
        smile))))))
        • warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 22:20
          To ja poprosze jeszcze o wesje slowna tego dowcipusmile
          • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 17.07.06, 22:32
            Dzisiaj porządki oszczedne, raczej zakupowe. Polecam ofertę
            www.systemtchibo.pl/?nodeid=1&aph_zawartosc_cmt_id=83
            • maryna04 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 18.07.06, 02:25
              O kozie i rabinie to idzie jakos tak: Biedny Mosze gniezdzie sie jednej
              izdebce z Sala i jedenasciorgiem dzieci. Pieniedzy "na zamiane" jak widac nie
              ma. Idzie do rabaja i mowi: ja juz oszaleje, te jedenascie i jeszcze Sala, co
              ja mam zrobic" Na to rabaj: kup sobie koze. Po jakims czasie wraca Mosze do
              rabaja. Co ty mi poradziles, te dzieci, ta Sala, i ta koza. Na to rabaj -
              sprzedaj koze. Po jakis czasie wraca Mosze do rabaju wielce uradowany -
              sprzedalem koze, rabaj, jakie ja mam duze mieszkanie!
              • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 18.07.06, 12:38
                Witam porządkowo lekarskowink Jest wreszcie troche czasu i na zalegle wizyty
                • jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 19.07.06, 18:37
                  Dziekuje Marynosmile)
                  Ja mam taka przypadlosc ze klade kazdy dowcip...
                  Kran
                  • alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe /zasuszone/ 20.07.06, 11:11
                    a o pokój?
                    a o zdrowie?
                    a o zgode wśród narodów świata?
                    a o chleb?
                    a o nie wodzenie na pokuszenie....

no więc dlaczego przez 3 tygodnie suszy z taką mszą czekano,
                    na czwartek ,kiedy i tak ma padać?

wczesniej susza dokuczliwa wystarczająco nie była?

/z forum szczcińskiego/

• kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 20.07.06, 15:27
      Wakacyjnie i porzadkowo - dzieńdobrybardzo smile)
      Korzystajmy z uroków lata, trwa tak krótko.....
      • alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 20.07.06, 16:11
        Heeej, witaj Kanoko. Jak tu korzystać z uroków lata,kiedy uroki mają w cieniu
        33,4 stopni x/, okulary zaparowane od wewnętrznej ciepłoty właśicielki, koszmar.

x/ostatni komunikat na godz.16.04
        /na budynku tv szczecin/
        • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 20.07.06, 16:13
          Tylko pod prysznicem korzystać można
          • kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 20.07.06, 19:12
            smile))
            Z dwojga złego(Wędrowcze, nie bij!), nadal wolę upał od przejmującego zimna. Już
            trochę wyrosłam z bałbochwalczej miłości do słońca i z pisania o tym wierszy,
            ale pamiętam taki fragment z własnej twórczości (eeeh, kiedy to było....;D)

"Wtapiam się w miękki piasek
            pod ciężarem lata....
            Powietrze drga
            upał potężny jak sierpień
            kołysze plażą....."
            Oj, grafomanka, ot co!
            • alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 20.07.06, 20:13
              Wiersz jak najbardziej pasujący do dnia dzisiejszego, zwłaszcza :
              "Powietrze drga
              upał potężny... "
              smile))
              • maryna04 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 21.07.06, 05:47
                U nas oczywiscie tez upaly, ale to norma w tym czasie. Na dodatek w pewnych
                czesciach miasta wysiadly przekazniki mocy energii. I wsrod tych wybrancow (ok.
                200 tys ludzi) znalazla sie moja corka. Taka mala powtorka sprzed 3 lat, kiedy
                to cale miasto ogarnely ciemnosci - wtedy na dobe do dwoch. Dzis wieczorem
                sprawa wygladala zle, elektrycznosc "wrocila" do co-opu mojej corki
                (spoldzielni) ale w wielu domach jej nie ma. Cztery dni!!! Obok mojej corki
                mieszka 96-letni samotny staruszek na wozku i z tlenem, a klimatyzacja nie
                dzialala. Uwierzcie mi tutejsze upaly w porownaniu z polskimi, kiedy tu wilgoc
                dochodzi do 100%, a w nocy temperatura spada z 35 na 33 sa duzo gorsze i
                naprawde niebezpieczne dla zycia wielu ludzi, jesli nie ma klimatyzacji. Dzis z
                tego zrobila sie wielka afera, bo mieszkancy poszkodowanych dzielnic nawet
                rozumia, ze trudno naprawic, (ale nie watpia, ze do strategicznych dzielnic con
                ediso zaopatrujacy miasto w energi rzucil by wieksze sily do naprawy,) ale
                dlaczego major sie nie zjawil, a akcja humanitarna byla w zaniku, a dzisiaj
                rano major miasta na konferencji dosc lekko to potraktowal. Na wieczor zrobil
                juz odprawe sztabowa, jak robiono po 11-tym wrzesniu - to uruchomiono, metro
                juz chodzi, swiatla na skrzyzowaniach omal wszystkie, to naprawiono, sprawdzaja
                dom po domu, trzymac wode w wannach(no bo oczywiscie z elektryka nie ma i
                wody), pomagac slabym sasiadom... Zapewne nie byl doinformowany, (major, znaczy
                sie burmistrz), ale nie kocham go juz tak jak dawniej. Jego strata. "Moi"
                wyjezdzaja jutro z NY, z lodoweczki wyrzucili wszystko (co maja powiedziec
                wlasciciele setek, czy nie tysiecy sklepikow, ktorzy wcale krezusami nie sa)
                zeby nie ryzykowac kolejnego odciecia od energii. Ooooo, nie watpie, dlugo
                bedzie sie walkowac, ze poniewaz to nie byl ani Upper East Side, a z drugiej
                strony ani Harlem, to nie bylo to miejsce strategiczne. Na drugi raz juz nie
                zlekcewaza. Zlana potem,( dlaczego nie wlacze klimatyzacji?) Nie wiem. Maryna
                Juz wlaczylam, a nie wlaczyla z przyczyn pryncypialnych, skoro w dzien bylo
                jako tako, to dlaczego najgorzej jest w nocy. Taki tu cudny klimat.
    • kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 21.07.06, 08:36
      Lato trwa. Podobno jest pachnące miętą i koloru malin, a dla mnie zawsze jest
      dyszace upałem, wypłowiałe jak dojrzałe na polach zboża, i przykurzone pyłem.
      Liście ma zwieszone, bo upał. W przydrożnych lipach brzęczą pszczoły, a po
      owocach na stole spacerują osy i topią się w szklankach z sokiem.
      Pamiętam, że zawsze strasznie jest zmęczone w dużych miastach, w rozgrzanym
      betonie ulic, więżącym nogi roztopionym asfalcie. Wraca padniete z pracy, nie ma
      czym oddychać, a tu jeszcze tyle do zrobienia.....
      Za miastem,tam, gdzie woda - łapie oddech i odzyskuje urodę. Nad stawem, nad
      rzeką, nad morzem. Zwłaszcza, kiedy jest samo i nie towarzyszą mu ludzie, ma
      piękne poranki i zachody. A w nocy, zwłaszcza sierpniowej, zrzuca nam gwiazdy na
      głowę.
      Zostawiam senne spokojne lato w moim małym miasteczku na cały tydzień i jadę
      PKSem do lata na wsi.
      Do zobaczenia za tydzień.
      • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 21.07.06, 16:45
        Dzień upalny, teraz może bedzie w Wwie burza
    • wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 21.07.06, 21:48
      Kuchnia wyremontowana. Statki wniesione. Ja ledwo żywawink
      • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 21.07.06, 22:07
        Gratulacje!
        • jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 01:19
          Milego wakacjowania Kanoce i gratulacje dla Wedrowaca _w_remonciesmile)
          Ja wp racy, cisza , spokoj nalezy mi sie po wczorajszej nocce...
          Nigdy nie bylam tak bliska morderstwa jak wczoraj , to chyba te upaly mnie i
          moich podopicznych oraz zaloge tak wykanczaja ze wszyscy chodz spieci i
          wsciekli...
          Kran
      • framberg Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 01:18
        wedrowiec2 napisała:
        > Kuchnia wyremontowana. Statki wniesione. Ja ledwo żywawink

Mnie to czeka. W nieco większym zakresie.
        • wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 07:26
          "Zakres" trwa. Fachowcy pracują w łazience. Wieczorem mają skończyć. Od
          poniedziałku tapetowanie przedpokoju i malowanie obu pokoi.
          Oni codziennie przychodzą o 6:30. To chyba jest najgorsze w całym remonciecrying
          • warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 08:46
            WedrowczesmileZaczynaja tak wczesnie, gdy maja jeszcze zapal /w te upaly/.
            Gratuluje ekipy/ jesli nie traca szybko sil/. Odespisz jak juz skoncza i bedzie
            wszystko posprzatane. Badz dzielna! Czekamy "razem z Toba" na ten moment!smile
          • framberg Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 11:09
            Dobra ekipa.
            I dobrze ci z taką ekipą - nie płacz.
            Ja na razie robię wszystko sam.
            • warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 11:58
              Polak potrafi! To wiedzialam. Ale nie wiedzialam,ze jeszcze mu "sie chce" w
              wolna sobotesmile
              A propos tego "chcenia"/ niezaleznie czy dobrowolnego czy wymuszonego przez
              okolicznosci/- W art.GW "Jak zyc dlugo i szczesliwie" podano,ze brytyjscy
              naukowcy odkryli -mechanizm- przyspieszonego starzenia sie. Nie ma leku na
              starosc, bo o niej chyba decyduja geny ,"styl"zycia i geografia ale pewnie kazdy
              chcialby zyc dlugo w dobrym zdrowiu, a potem szybko i bezbolesnie umrzec.
              A tak chcialby skonczyc prof.Kipling "chcialbym dozyc 90-ki i zginac od kuli
              zazdrosnego malzonka, ktoremu przyprawilem rogi"smile
              • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 13:48
                A ja dziś się lenię i topię smile)
                • jutka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 22.07.06, 15:12
                  Tez sie topie w skwierczacym upale.

Dzien dobry. smile

Wedrowcowi zycze dotrwania do konca remontu - i ciesz sie, ze masz taka dobra
                  ekipe! smile

Wszystkim zycze przetwania upalow, gdziekolwiek jestescie,
                  oraz przekazuje pozdrowienia od wizytujacej Dado z malzonkiem, aktualnie na
                  rodzinnym weselu w moich okolicach (wesele zamiast w klimatyzowanej knajpie
                  okazalo sie w knajpie ale na tarasie. Biedni...)

Na razie chowam sie w domu,
                  i pozdrawiam
                  J. smile
                  • warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 23.07.06, 11:25
                    Nieodkrywczo melduje,ze na wschodzie bez zmiansmile-SLICZNIE!. Goraco, blekitnie i
                    nie trzeba nic robic/ bo na dzis jeszcze"jest"smile))/
                    W pracy , o ktorej niestety w miedzyczasie musze myslec - nie posiadamy
                    klimatyzacji - lodowka stale zaladowana woda, a my studzimy sie przeciagami i b.
                    pozytecznym czestym myciem nog w lodowatej wodziesmile)oraz staniem na bosaka na
                    kamiennej podlodze w lazienkachsmile))niestety komputerow nie da sie tam upchac, bo
                    nie ma okien, a ja lubie co i raz popatrzec na otwarta przestrzen, gdzie wszyscy
                    wreszczie chodza rozebranismile))
                    • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 23.07.06, 12:06
                      oj cieplo w stolicy. Kawa mrożona to jest to
                      • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 24.07.06, 19:22
                        Deszczu!!!!!!!!!!
                        • wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 24.07.06, 19:56
                          Deszczu, deszczu, deszczu!!!
                          • popaye Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 24.07.06, 20:21
                            eee tam - Dziewczyny, mam to (deszcz!) za soba sad

Wczoraj i w nocy "odrobine" padalo.
                            Efekt: dzisiaj rano zachmurzone niebo, temperatura (o 7-mej rano!) - 26°C
                            i wilgotnosc powietrza - 97°.
                            "Szalu" mozna dostac sad

Eskimosi to maja "dobrze"! smile)

pozdrawiam,-
                            pE
                            • wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 24.07.06, 21:00
                              popaye napisał:

> eee tam - Dziewczyny, mam to (deszcz!) za soba sad
                              >
                              > Wczoraj i w nocy "odrobine" padalo.
                              > Efekt: dzisiaj rano zachmurzone niebo, temperatura (o 7-mej rano!) - 26°C
                              > i wilgotnosc powietrza - 97°.
                              > "Szalu" mozna dostac sad
                              >
                              > Eskimosi to maja "dobrze"! smile)
                              >
                              > pozdrawiam,-
                              > pE

Dżdżu i wielkiego ochłodzenia.
                              Najlepiej takiego jakie ma ten ssakwink
                              www.polarfoto.de/galerie_ansicht_en/eisbaeren//seite1/foto_3768
                        • warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 24.07.06, 20:19
                          A sio! Nie macie konewki? smile
                          • wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 24.07.06, 21:02
                            Mamy. Podlewamy nią trawniczek i kilka krzaczków pod oknem. Zapewnia to nam
                            dobre samopoczucie, bo trawa i tak już uschłasad
                            • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 25.07.06, 08:51
                              Kolejny upalny poranek, tyle ze z lekka bryzą
                              • alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 25.07.06, 20:36
                                Na froncie meteo bez zmian. Na froncie remontowym - przygotowywanie pokoju do
                                malowania, padliśmy wszyscy troje... Wędrowiec ma odłączony komputer, pozdrawia
                                wszystkich obecnychsmile)
                                • mantra1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 25.07.06, 21:53
                                  Uff..jestesmy. Bylo fantastycznie i nawet w upaly dalo sie zyc. Miasto dalo mi w
                                  leb goracym zaduchem i sterta calkiem swiezych rachunkow w skrzynce.
                                  Postanowilismy za dwa tygodnie powrocic tam, gdzie woda czysta, trawa zielona i
                                  ludzie placzacy przy rozstaniu rzewnymi ślozami. Chociaz jeszcze na pare dni smile

Dziekuje Omeri za p.o. smile)
                                  • fedorczyk4 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 25.07.06, 23:04
                                    No to dobrze Wam było!!! Cieszę się. Dzisiaj dostałam SMSa od fizjoterapeuty
                                    Dziecinki, któremu sprzedałam "moje" miejsce w Bieszczdach. I nie ukrywam ze
                                    mnie lekko skręciło z zazdrości. Drugi już rok spędzam wakacje mojej rodziny
                                    strzegąc rodzinnego gniazda i interesu. Inna sprawa że musieli by mi słono
                                    zapłacić za kolejne wakacje u Teściowej. Oni to lubią, a ja mam wredny charkter
                                    i choć lubię (i to bardzo) tesciwą, to na samą myśl o kolejnych wakacjach u
                                    niej, robi mi się coś złego z całym jestestwem.
                                    • mantra1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 25.07.06, 23:42
                                      No nieee wakacje u tesciowej, nawet najlepszej to nie jest to, co tygrysice
                                      lubia najbardziej. I dlatego tez jutro SKN do swej mamuski ciuch ciuch pach
                                      pach, a ja przez pare dni slomiana...hmmm nie wiem, jak to sie nazywa w
                                      przypadku kohabitatu, ale wiadomo o co biega - wolna chata wink
                                  • ewelina10 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 26.07.06, 08:55
                                    Witaj Mantro po urlopie. Już się cniło trochę za Tobą
                                    • alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 26.07.06, 10:12
                                      Witamy. dobrze że już jesteście smile) pozdrawiamy
                                      • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 26.07.06, 10:34
                                        Także witam i cieszę się smile
                                        • jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 26.07.06, 17:57
                                          Witajcie Manterko i SKNsmile)

Ja Bogu dziekuje ze ostatnio pracuje w nocy.
                                          Dzien spedzam w chlodnej sypialni.
                                          Koniecznosc zakupu plynu do mycia Krana , jakiegos jedzonka oraz chec
                                          odwiedzenia przydroznej kawiarenki netowej wyrzucila mnie z domu.
                                          Chyba nieslusznie bo temperatury afrykanskie, wrrr!
                                          Juz sie ciesze na nocny dyzur, zawsze troche chlodniej...
                                          Kran Ugotowany Zywcem
                                          • wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 26.07.06, 20:46
                                            Witajcie wypoczęcismile
                                            Za 10 dni idę na urlop. I remont końca dobiegasmile)
                                            • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 27.07.06, 11:38
                                              Witam wakacyjnie bez porządków. Za gorąco, a do wyjazdu jeszcze prawie 3
                                              tygodnie
    • kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 27.07.06, 14:16
      UF.jak gorąco
      Witam w skwarne południe. Siędze i czytam zaległości, oczekujac na wizytę u
      stomatologa. Leczenie kanałowe siódemki górnej - nawet w taki skwar, jak
      dzisiaj, robi sie zimno....a może - jeszcze bardziej gorąco?
      • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 27.07.06, 14:19
        Witaj Kanoko, mam nadzięję,że leczenie zęba w znieczuleniu!
        • maryna04 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 27.07.06, 16:07
          Niestety, znow musze wepchnac tutejsza ciekawostke. W Ameryce w ramach coraz
          wezszych specjalizacji (inny lekarz od prawej reki, innym od lewej itd ))))
          leczeniem kanalowym zajmuja sie specjalisci tylko od leczenia kanalowego. Nie
          korzystalam z takiego, bo ubezpieczenie nie pokrywalo i wydawalo mi sie, bez
          sensu. Jednak wszyscy, ktorzy mieli w ten sposob leczone zeby mowia, ze jest
          to kolosalna, niewyobrazalna roznica. Blyskawicznie i komfortowo, tylko nie
          pytajcie o cene, (malo jakie ubezpieczenie placi za dentyste). Z tego widac, ze
          najwazniejsza jest praktyka.
          • kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 27.07.06, 19:27
            Maryno, u nas też są specjaliści od leczenia kanałowego - endodonci, ale zajmuja
            sie tym równiez i stomatolodzy ogólni i nie kieruja do specjalisty, a robia sami
            - z róznym skutkiem. Miałam juz wiele zebów leczonych kanałowo przez
            stomatologów ogólnych i wszystko było OK. Ale teraz wróciłam z wizyty ze
            złamanym narzędziem w kanale sad(((( i perspektywą usunięcia zęba, do którego to
            (zęba) jestem baaaardzo przywiązana - wszak spędziliśmy z sobą już wiele lat
            wink)). Ale nie poddam się i jeżeli faktycznie grozi mi rozstanie z moim ząbkiem z
            przyczyn jatrogennych, wrócę skruszona do Wawy do mojej Pani Doktór z prośbą o
            konsultację i ratunek.Kobieta jest z doktoratem i z ogromną wiedzą i praktyką -
            zobaczę, co mi powie. Ale z nią to dopiero mozliwe dopiero w sierpniu, bo teraz
            jest na urlopie. A z tutejszym Panem Doktorem zobaczę się w najbliższy wtorek,
            ale zęba nie dam sobie wyrwać i już! W ogóle to pechowy mamy ten lipiec, ale
            podobno to największe nieszczęście nie ma pary, więc się nam nie przydarzy -
            taką mam nadzieję......
            • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 27.07.06, 23:12
              Współczuję
    • sereni Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 00:04
      Cześć smile
      • warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 00:36
        Witaj i prawie dobranocsmile KNK b.wspolczuje, ale moze da sie zeba uratowac? Mnie
        zdarzylo sie w trakcie leczenia "przekazanie kolezance" , bo moja pani zebolog/
        zreszta naprawde dobra, skoro jestem jej wiernasmile/ nie miala odpowiednio
        cienkiej koncowki. No i trafilam do pani z tytulami, prosto po kilkumiesiecznym
        pobycie w USA, wyposazonej w Bogwiecosmile.W trakcie wiercenia/ rzeczywiscie czyms
        ledwiewidzialnym, chyba cienszym od wlosa, a sztywnymsmile uslyszalam,ze " jeszcze
        nie wszystko jest opanowane"/tj. nie rozpoznane dzialnie guziczkow w
        bormaszynie-lezance, a na dezynfekcje najskuteczniejszy jest perhydrol....
        ktorego zapach poczulam/ no i wtedy juz prawie chcialam ucieka z z fotelasadale
        rozsadek kazal mi dotrwac do konca. Dotrwalam, tego zeba tam wyleczylam ,ale po
        sasiedzku wdala sie infekcja i leczenie tego drugiego zeba kosztowalo mnie kilka
        wizyt zupelnie nieplanowanych. Od tamtej pory... lubie tylko sprawdzone / juz na
        innych/ metody leczenia.Chociaz w przypadku medykow uczciwie przyznaje,ze nie
        mam wyjscia - musze im ufac.
        • jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 03:24
          (((((( biedna Kanoka )))))
          Trzymaj sie i Twoj zab takoz!!!

Witaj Serenismile))

Ja dopiero dochodze do siebie, przyszlam na nocna zmiane ugotowana i dopiero
          teraz zaczynam normalnie oddychac...
          Nie wiem jak dalej zyc i pracowac , na szczescie ten i nastepny tydzien
          pracuje tylko w nocy.
          W przyplywie szalenstwa przyjelam zaproszenie na jutro na grilla podlanego
          alkoholem roznymsmile
          Ciekawe czy przezyje...
          Kran Nocny
    • kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 06:15
      Witam o poranku.
      Pomimo położenia się spać późną porą, braku przy mnie psa, domagajacego się
      spaceru, i połknięcia nasennej tabletki - już nie śpię.Dziękuję za wyrazy
      współczucia.Czuję się ździebko otumaniona, ale mam nadzieję, że mi przejdzie.
      Teraz, aby do wtorku.
      Dzień oczywiście wstał słoneczny, jak zwykle i zapowiada się upał......
      • jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 06:19
        Ja koncze szychte niebawem i pomkne do ocienionej sypialnismile)
        Kran
        • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 09:25
          Dzisiaj rano miałam na balkonie tylko 20 stopni!
          Witaj Sereni!
        • wodnik33 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 09:27
          Dzisiaj jeszcze jestem nadzorcą remontowym i donosicielem materiałowym smile) ale
          już końcówka sześciotygodniowego szaleństwa, a jeżeli troszeczkę pokropi....
          ohohoho, to dopiero będzie radość rodzinna. Pozdrawiam
          • alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 11:14
            Luuudzie, żar z nieba się leje, a sąsiadka trzepie na trzepaku ogromny dywan...
            chora czy co sad
            • mantra1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 12:03
              Moze uznała, ze nalezy walczyc z upalem metoda klin-klinem ? smile)
              • maryna04 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 28.07.06, 22:57
                Wracajac do "dentystyki", to jak by nie patrzec to jest to rzemioslo,
                najwazniejsza jest sprawnosc manualna, celne oko - czyli praktyka. Nie pomoze
                kosmiczna aparatura, jesli nie ma sie odpowiedniej praktyki. Z drugiej strony
                powstaje problem, gdzie i na kim nabyc tej praktyki - no wiadomo. Przed bardzo
                wielu laty opowiadala mi denstystka, ze w takiej Nowej Zelandii maja problem z
                wyksztalceniem praktycznym dentystow - bo za malo trafia sie zebow do rwania.
                Opowiadala mi to dentystka, ktora pracowala w szpitalu wojskowym i rwala zeby
                rekrutom. Och jakiej ona nabrala praktyki, az na starosc ma tzw. ramie
                tenisty , czy cos takiego - czyli nadwyrezony staw barkowy.
    • alinka333 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 29.07.06, 21:55
      dobry wieczór omerismile.... po sobotnich porządkach... coby w życiu też było tak
      łatwo posprzataćwink
      • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 29.07.06, 23:20
        Dobry wieczór Alinko, dzisiaj leniuchowalam...
    • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 30.07.06, 09:33
      Witam leniwie niedzielnie, nadal slonecznie na razie 22 stopnie na balkonie.
      Uwielbiam śniadania tamże!
      • maryna04 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 31.07.06, 06:34
        Wodniku, ten watek taki bardziej meteorologiczny, to tu Ci sie pochwale, ze
        wlasnie w NY bedziemy miec 40 i "stosowna" wilgotnosc. Ale ja uciekne, gdzie
        bedzie tylko 39 i suche powietrze, a za dwa dni to wogole bede miala komfort.
        • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 31.07.06, 10:18
          Witam słonecznie, gorąco i sucho wink)
          • alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 31.07.06, 11:09
            Witajcie poniedziałkowo. Wczoraj padało niewiele ale intensywnie, nad ranem
            też. Teraz mamy Afrykę, tak parno, że trudno oddychać /prawie tak, jak Wodnik
            opisywał i Maryna/.
            • warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 31.07.06, 21:34
              Ogladam teraz w TVP1 film z 81 r. "Filip z konopi". Ogladam z sentymentem,
              smiechem i przerazeniem/ bo choc przerysowane to jednak wierne klimatom/, a moje
              dziecko nie czuje tego absurdu w jakim przyszlo nam zyc...i oglada jakies MTV.
              Hmm... to chyba naturalne,ze kazde pokolenie ma swoje kultowe produkty.
          • gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 01.08.06, 00:42
            Omeri, kiedy nas podmoczy???
            Wszędzie juz kropiło a nas omijasmile))
            Koniecznie musimy niczym nasi przywódcy, poprosić o modły i pokropek w intencjismile)
            Chociaz ja się cieszę że gorąco,
            bo moje nóżęta załatwiłam na potupajce w kurniku tak,
            ze przez miesiąc żadnego buta nie ubiorę, totez nie wściekam się z niemożności
            wyjścia na świeże powietrzesmile
            Nie polecam tańców boso na rozgrzanym asfalcie ani chodzenia w sandałach po
            piasku (chyba że na 10 cm. koturniesmile
            • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 01.08.06, 09:29
              Pada!!!
              • gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 01.08.06, 11:29
                Pada!!!
                Jednak Matka Natura chroni mnie przed robienien głupot,
                jak inwestowanie w pokropkismile))
    • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 02.08.06, 09:56
      Witam pogodnie, niebo lekko pochmurne, nie pada.
      • gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 02.08.06, 10:33
        Tyż nie pada, ino wiejesmile)
        • alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 02.08.06, 10:38
          Nad ranem ulewnie i grzmiąco, wreszcie można oddychać z przyjemnością.
    • wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 02.08.06, 20:20
      Remont w zasadzie skończony. W zasadzie, bo wyrzuciłam fachowcówsmile)) Stało się
      to po wytapetowaniu przedpokoju - zrealizowaniu ostatniego punktu remontu.
      Właściciel firmy chciał dać innego pracownika do poprawek (wykonania prac od
      nowa), ale na widok mojego wyrazu twarzy szybko odliczył od kosztów prace w
      przedpokoju i cenę tapet.
      Najważniejsze, że znów zacznę czuć się we własnym domu jak u siebie, a nie w
      dworcowej poczekalniwink
      Rozumiem ludzi, którzy wolą po raz kolejny przeprowadzić się, niz remontować
      mieszkaniesmile
    • wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 03.08.06, 17:50
      Przed chwila uroczyście powitałam Pierwsze Tegoroczne Ogórki Małosolnesmile
      Zrobione rękami alfredki1, a dostarczone przez wodnika33!
      Wreszcie, mimo trwających do niedawna upałów poczułam, że jest latosmile
      • warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 03.08.06, 18:12
        Powiem tylko radosne UFFFFsmile))
      • fedorczyk4 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 03.08.06, 18:13
        Serdecznie Ci zazdoszczę bo moja Mać się zbuntowała i nie robi w tym roku. A
        nigdzie dalej (Mać ma jest na przeFFF mnie)po małosolne nie ruszę się, bo lubię
        takie całkiem świeżo zalanesmile
        • gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 00:57
          Fed, mogłaś pisnąć słówko i miałabyśwink
          A tak zostały w kurniku i zanim tam znowu pojadę to się ukisząsad
          Było tego nie do przerobieniasmile
          Codziennie ktoś podrzucałsad Zaczęło mnie mdlic na ich widoksmile
          Ale szybko znalazłam sposób.
          Uszczęśliwiałam sąsiadkę za płotemsmile))
          • fedorczyk4 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 01:15
            Aj, jaj, ajajaj. To jest zaśpiew mojego żołądka pozbawionego ogórków
            małosolnych. I tylko on mi pozostałsad(
    • gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 06:28
      Piątkwo i deszczowo witamsmile
      Obudziło mnie stukanie kropel deszczu o parapetsmile
      W innym wypadku posłałabym wiązkę
      a że to niebiańskie łzy to mi sie gęba usmiechneławink
      Jest szansa, że jesienne maliny się uratująwink
      MIłego dniasmile))
      • jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 06:30
        Milegosmile))
        Gaju , czy Ty w ogole sypiasz ?
        Masz juz kiecke?
        Ja bede nieobecna dni kilka...
        Kransmile))
        • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 09:51
          Witam, pada i chlodniej smile
          • kanoka Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 10:39
            Witam nieustająco z dopadu. Dzisiaj na mokro. A w planie,tym razem
            pranko,prasowanko i zakupy na rodzinne popołudnie w mokrym, leśnym kurniku.
            Ściskam SWF (Starą Wiarę Forumową) i nieśmiało dygam Nowym. Jestem za zlotem
            czarownic i czarowników z osobami/zwierzętami towarzyszącymi w terminie i
            miejscu ustalonym przez SAF (Szacowny Areopag Forumowy).
            Do usłyszenia smile)))
            • gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 11:12
              Witam Ochotniczkę czarownego zlotusmile
              Przestań być taka pracowita bo mnie zawstydzaszsmile
              • jan.kran Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 15:59
                Dorwalam sie na chwile do kompa w pracy wiec was pozdrawiam.
                Dawno nie bylo o pogodziesmile
                Wiec u nas po kilku dniach chlodniejszych znowu tropiki...
        • gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 11:04
          jan.kran napisała:
          > Masz juz kiecke?
          Jeszcze niesmile
          To było pierwsze podejście, bo kiecka musi być superowa, na weselesmile
    • wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 20:49
      Pada, nowe firanki wiszą i pięknie wyglądają, w radiu gra RMF Classic, a w
      łazience świeci nocna lampkawink
      Fachowcy dwa plusy doprowadzili. Wrrr!!! Normalnego światła nie mogę uruchomić.
      • framberg Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 23:05
        Mnie fachowcy podłączyli bezpicznik przeciążeniowy w sytuacji gdy dom miał
        zerowanie ale nie miał uziemienia (kabel cztero a nie pięciożyłowy). W efekcie
        po włączeniu się lodówki i np żarówki wywalało bezpieczniki.
        Po fachowcach musiałem poprawić sam.
        eh, co za czasy.

Dobrze, że u mnie nie było gorąco i nadal przyjemny chłód. Tylko ta trawa
        rośnie, i rośnie, i kosić trzeba.
        • gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 23:28
          Framberf, mam do Ciebie prośbęsmile
          Popatrz gdzie masz najbardziej wypalony skrawek trewy
          a jak się zazieleni i urośnie "pod kosę" to daj znaćwink
          Będzie to dla mnie sygnał, zeby pojechac kosic swoje "hektary".
          Ty jesteś bliżej mojego kurnika niz ja,
          dlatego Twoje info będzie wiarygodnesmile
          • gaja_1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 04.08.06, 23:54
            Przepraszam za zmiane nicka i literówki sad
            Wstydam sięsmile
      • warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 05.08.06, 10:01
        Na "moim" wschodzie slonce zza chmur przeblyska, niebo wysoko, przyjemny
        chlodek, temp. pow.+22'C. Zakupy warzywno-owocowe zrobione, zalegla prasowka
        czeka. Orzelek lekko poirytowany,ze od 4 dni u niego pada / po co sie szweda po
        kraju zamaist pojechac na Roztocze?/ zapowidzial sie na obiad/ zamierzam wiec
        zrobic "tresciwszy" obiad- bo to jego jedyna okazja zjesc zdrowo i za darmosmile/
        A poza tym mam jakis dolek / nienawidze czekacsad/ i strasznie brakuje mi psa.
        Albo rewolucji? Chyba pragmatyzm to jednak kiepska "zaleta", bo strat moralnych
        nie da sie zrownowazyc czymkolwiek. No ale jutro bedzie lepiej! I podoba mi sie
        koncepcja spotkania, choc jak zwykle zgrac towarzystwo w czasie bedzie trudno.
        Ale badzmy optymistamismile
    • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 10:15
      Witam , niedziela deszczowo-leniwa, oglądam meble w internecie...
      • alfredka1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 11:13
        Wychodząc nie zapomnij o długich gumowcach, zalało was okrutnie. Właściwe
        gumowce mają być wysokie a nie długie smile)
        • nokata Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 16:34
          Wszystkie jestesmy zdrowe
          tylko mi zdechla krowa
          czego i wam serdecznie zycze

nie bylo mnie tu kilka lat,
          no bo to wszystko bylo tak:

zaczelysmy z Manterka skladac se zyczenia z okazji Wiadomej Rocznicy.
          jak kto nie wie z jakiej, to jest cienki Bolo od Laskowika,
          I gumowy pepeg Friedmana.

no i sie narobilo.
          bo to najpierw jedna drugiej, a poznie druga pierwszej.
          a ze trzeba odpowiedziec to i zaraz dzialania odwetowe.
          no nie powiem, milusie one wszystkie dostalam.
          slodka moja lesbijska towarzyszka jest.
          ale zeby zyczenia wzeszly i spelnily sie,
          to musza byc jak i ziarenko podlwane.
          no to podlewalysmy w skupieniu.
          a ze duzo dobrego sobie zyczylysmy,
          to i w koncu znaczaco wzrosly wplywy z akcyzy do budzetu pisiorow.

pozniej wyjechalysmy w odnowienie podrozy poslubnej, czy zareczynowej.
          zreszta wszystko jedno jakiej, wazne ze bylo nam bosko. jak zawsze.

ale jak wrocilysmy do naszej rezydencji warownej, to kicha.
          roboty Heraklesa to maly Miki przy tym co w pracy zastalam.
          no i nie udzielam sie na forum sad
          a jeszcze i inne sprawy sie nawarstwily...
          ale kropic je plynem zoltym i pienistym, nie bedacym piwem.

jedziemy za to z Manterka na dlugi łyk-end. tam gdzie i bylysmy drzewiej.
          a czego tam nie bedzie!!!!!
          no nie bedzie, jak zawsze nudy.
          bo i gospodarze weseli, i co najwazniejsze mamy siebie smile

no to lete na filma z Belmondem.

Ssssslodki brzydal smile

cmokaski bobaski
          • mantra1 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 16:38
            Sfinto prawdo, pani Nokatova smile)
            A teraz juz nie mam innego wyjscia, niz...
            • warum Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 17:18
              .. i zyli dlugo i szczesliwie!
              A ja na weselu bylam ,miod i wino pilamsmile ?
      • wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 14:01
        Planujesz zmianę mebli?
        Jutro mam odebrać półki na książki. Zwykłe, proste, ale pojemnesmile
        • omeri Re: Dzieńdoberki wakacyjno porządkowe ;) 06.08.06, 18:13
          Tak, szukam coś ladnego do "salonu".Musi być serwantka na skorupy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka