Dodaj do ulubionych

Trzy karty

02.05.13, 20:32
krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,13840440,W___trzy_karty___nie_da_sie_wygrac__Przestrogi_dla.html#LokKrajTxt
Wielokrotnie byłem świadkiem jak cwaniaczki od trzech kart na Różyckiego golili z ostatnich pieniędzy naiwniaków - na ogół z prowincji. Później podobny proceder zaobserwowałem na tzw giełdach na Skrze. Był gra w trzy karty i była gra w kości, amatorów /czytaj frajerów/ nie brakowało. A było tak że najpierw jeleń był podpuszczany i wygrywał po czym odchodził na ogół z kwikiem i bez grosza. Nawet zegarki i obrączki stawiali i przegrywali smile
Obserwuj wątek
    • grzech_o_1 Re: Trzy karty 02.05.13, 20:53
      Są do dziś wszędzie. na giełdach samochodowych, na bazarze w Zakopanem.
      Podpucha zaczyna się od tego.....- dopóki nie zbierze się grupka, gra dwóch, trzech kumpli i oczywiście wygrywają. We frajerach wzbiera adrenalina. Raz, drugi, trzeci i po pieniądzach.
      Kompletnie nielegalne, ale rzadko policja ma chęć się z nimi szarpać.
      • alfredka1 Re: Trzy karty 02.05.13, 21:05
        Na targowisku pod Gubalowka sa ciagle, o kazdej porze roku.
        Kilka lat mieszkalismy w Z. i zalosc b rala na naiwniakow, ktorzy byli pewni, ze tym razem ....
        najbardziej denerwowama nas Straz Miejska .........
        • grzech_o_1 Re: Trzy karty 02.05.13, 21:36
          Bo Straży Miejskiej nie chce się z nimi szarpać. A te cwaniaki przecież grają na kartonowym pudle. Zgarną trochę forsy od frajerów i znikają. Za chwilę w innym miejscu.
          Wypiszą mandat? Grzywnę? Nie mają z czego zapłacić. Bo przecież nie robią nie orzą, nie sieją..., niebieskie ptaki.
          • czarek_sz Re: Trzy karty 02.05.13, 22:01
            Ciekawe że babcię handlującą pietruszką i pumeksem potrafią skutecznie spacyfikować i na glebę rzucić a tym rady nie dają. Cioty nie straż smile
            • jaga_22 Re: Trzy karty 03.05.13, 09:58
              Babć handlujących pietruszką,to ja już dawno nie widziałam.
              Co do gry,to jak ktoś ma odpowiadać za to,że ktoś jest głupi?
              a może mu to na dobre wyjdzie i czegoś się nauczy?
              • amityr Re: Trzy karty 03.05.13, 10:54
                W trzy karty można zagrać ale z dobra obstawą. Ale trzeba się liczyć z niezłą zadymą.W trzy karty umiem grać. Raz nawet facet chciał swój dom postawić pisząc zobowiązanie. Hahaha
                • czarek_sz Re: Trzy karty 03.05.13, 12:54
                  Odpowiednikiem trzech kart były trzy lusterka ,gra w lusterka, jedno z nich było zamalowane. Na podwórku na pieniądze graliśmy w pokera w oczko w beta w szpaki i w karciane kupki. Zawsze ktoś filował czy nie ma w pobliżu jakichś glin albo dzielnicowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka