Dodaj do ulubionych

"Pierdol się Polsko"

25.02.14, 19:43
Jak Wam sie podoba ten cytat ? I czy można odpowiadać przed sądem za takie słowa ?

poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,15523421,_Pier__l_sie_Polsko___Prokuratura_zajmie_sie_tym_wpisem.html#LokKrajTxt
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: "Pierdol się Polsko" 25.02.14, 20:15
      Poznański prawnik zawiadomił prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez pisarza Szczepana Twardocha, który ostro skomentował wyrok Sądu Najwyższego. Gdyby nie to doniesienie, nie byłoby sprawy.Wiadomo że Ślązacy mają ochotę na niezależność i wielu z nich tak myśli - Polska nie zawsze była dla nich matką. I tak naprawdę nie wiem ,czy można i czy trzeba. Swój kraj trzeba szanować - wiadomo, ale czasem szarych obywateli trafia szlag bo kraj nie szanuje swoich obywateli. Uogólniam bo to lekceważenie jest wynikiem złych ustaw, biurokracji, itp,itd...I tak naprawdę nie wiem.
      • ewa9717 Re: "Pierdol się Polsko" 25.02.14, 22:15
        To nie o niezależność idzie. Twardoch wyraził się może nazbyt ekspresyjnie, ale pod jego wypowiedzią podpisuję się obiema rękami.
        • engine8 Re: "Pierdol się Polsko" 25.02.14, 23:44
          Oj uwazaj aby i Ciebie nie dolaczyli..

Polska to jednak panstwo policyjne..
          • wikul Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 00:23
            engine8 napisał(a):

> Oj uwazaj aby i Ciebie nie dolaczyli..
            >
            > Polska to jednak panstwo policyjne..

Rzeczuwiście tak myslisz ? Chyba nie bylaś w państwie policyjnym.
        • wikul Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 00:22
          ewa9717 napisała:

> To nie o niezależność idzie. Twardoch wyraził się może nazbyt ekspresyjnie, ale
          > pod jego wypowiedzią podpisuję się obiema rękami.

A o co idzie ?
      • wikul Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 00:21
        iryska2604 napisała:

> Poznański prawnik zawiadomił prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa
        > przez pisarza Szczepana Twardocha, który ostro skomentował wyrok Sądu Najwyższ
        > ego. Gdyby nie to doniesienie, nie byłoby sprawy.Wiadomo że Ślązacy mają ochotę
        > na niezależność i wielu z nich tak myśli - Polska nie zawsze była dla nich ma
        > tką. I tak naprawdę nie wiem ,czy można i czy trzeba. Swój kraj trzeba szanować
        > - wiadomo, ale czasem szarych obywateli trafia szlag bo kraj nie szanuje swoic
        > h obywateli. Uogólniam bo to lekceważenie jest wynikiem złych ustaw, biurokracj
        > i, itp,itd...I tak naprawdę nie wiem.

Na niezależność ma ochotę garstka Ślązaków, bardzo krzykliwych i jawnie głoszących bzdury na temat Polski. Nie biorą pod uwagę powojennych zmian demograficznych i to że zdecydowana większość Ślązaków jest temu zdecydowanie przeciwna.

Według danych z 31 grudnia 2012 r. województwo śląskie miało 4 615 870 mieszkańców. Województwo charakteryzuje się znacznym udziałem mniejszości narodowych. W województwie żyje (według danych ze spisu powszechnego) 20 tys. Niemców (co stanowi 0,43% ogółu populacji w tym województwie – głównie w pow. raciborskim, gliwickim w większych miastach) oraz mniej liczni przedstawiciele innych narodowości, a także mniejszość czeska i morawska. W województwie śląskim mieszka najwięcej osób deklarujących przynależność do narodowości śląskiej, lub do śląskiej grupy etnicznej. W spisie powszechnym z 2011 roku było 318 tys. deklaracji wyłącznie śląskich oraz 382 tys. deklaracji podwójnej identyfikacji (w tym 370 tys. identyfikacji śląsko-polskich).

pl.wikipedia.org/wiki/Wojew%C3%B3dztwo_%C5%9Bl%C4%85skie
        • aga-kosa Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 08:51
          Czytałam kiedyś NIE - bo czasy były takie, że sprawdzałam - czy z moją głową nic się nie stało.
          Przestałam czytać, ze względu na wulgaryzmy.
          Jeśli laureat nagrody literackiej m u s i użyć TAKIEGO słowa aby podkreślić swoje emocje to, nawet zbuntowany piosenkarz w czasach PRL napisał: "Ojczyznę kochać trzeba i szanować..."
          Nie chcę "porady" co ma robić Polska wolałabym aby napisał co ja, on, my powinniśmy zrobić aby było lepiej.
          P......ol się - niech odważy się powiedzieć do swojej matki od mojej mu wara. aga
          • jaga_22 Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 10:25
            Aga bardzo dobrze napisałaś,a jak chce mu się bluzgać,
            to ma swoje cztery ściany.
          • waga_1949 Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 13:31
            A ja NIE cytuję od drugiego numeru, wulgaryzmy opuszczam,aczkolwiek w moim wieku nie robią już na mnie wrażenia. Nie mam delikatnej skóry. Myślę,że p. Twardoch miał prawo wypowiedzieć swoje zdanie, bo żyjemy w kraju, w którym niestety, obywateli zwykłych,szarych nie szanuje ani władza ani prawo. Dziwi mnie i bulwersuje fakt, że prokuratorzy nie mają nic innego do roboty jak tylko zajmować się takimi bzdetami. Tak,jakby nie było korupcji,nepotyzmu,złodziejstwa na dużą skalę, o innych przestępstwach nie wspominając. Poza tym, skoro wolno n.p. Kaczyńskiemu obrażać codziennie i Prezydenta i Premiera, to nie widzę powodu, aby ktoś nie mógł wyrazić swojej,choćby dosadnej opinii o swoim kraju. Boli tylko,że Ojczyzna, nasza Matka, nie interesuje się nami.
            • waga_1949 Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 13:32
              Oczywiście miało być: Nie czytuję, a nie cytuję.
              • iryska2604 Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 14:06
                Waga, ja cie popieram w całej rozciągłosci. Tzn. nie pochwalam wulgaryzmów, ale człowiek ma sie prawo zdenerwować. Zresztą one (te wulgaryzmy ) są wszechobecne - az sie niedobrze robi.
                • wikul Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 14:17
                  iryska2604 napisała:

> Waga, ja cie popieram w całej rozciągłosci. Tzn. nie pochwalam wulgaryzmów, al
                  > e człowiek ma sie prawo zdenerwować. Zresztą one (te wulgaryzmy ) są wszechobe
                  > cne - az sie niedobrze robi.

Mam trochę inne zdanie. Nie wdając sie w ocene wulgaryzmów, bo to jest osobna sprawa, są takie pojęcia które nas wszystkich łączą i decyduja o naszj tożsamości. Dla mnie takim pojęciem jest Polska.
            • wikul Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 14:11
              waga_1949 napisała:

> A ja NIE cytuję od drugiego numeru, wulgaryzmy opuszczam,aczkolwiek w moim wiek
              > u nie robią już na mnie wrażenia. Nie mam delikatnej skóry. Myślę,że p. Twardoc
              > h miał prawo wypowiedzieć swoje zdanie, bo żyjemy w kraju, w którym niestety, o
              > bywateli zwykłych,szarych nie szanuje ani władza ani prawo. Dziwi mnie i bulwer
              > suje fakt, że prokuratorzy nie mają nic innego do roboty jak tylko zajmować się
              > takimi bzdetami. Tak,jakby nie było korupcji,nepotyzmu,złodziejstwa na dużą sk
              > alę, o innych przestępstwach nie wspominając. Poza tym, skoro wolno n.p. Kaczyń
              > skiemu obrażać codziennie i Prezydenta i Premiera, to nie widzę powodu, aby kto
              > ś nie mógł wyrazić swojej,choćby dosadnej opinii o swoim kraju. Boli tylko,że O
              > jczyzna, nasza Matka, nie interesuje się nami.

Przepraszam, ale wrzuciłaś wszystko do jednego worka co utrudnia ocenę. Jak mu się nie podoba prokuratura to nie powie pierdolę prokuraturę itd, itp. Co ma do tego cała Polska?
          • wikul Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 14:07
            aga-kosa napisała:

> Czytałam kiedyś NIE - bo czasy były takie, że sprawdzałam - czy z moją głową ni
            > c się nie stało.
            > Przestałam czytać, ze względu na wulgaryzmy.
            > Jeśli laureat nagrody literackiej m u s i użyć TAKIEGO słowa aby podkreś
            > lić swoje emocje
            to, nawet zbuntowany piosenkarz w czasach PRL napisał: "Oj
            > czyznę kochać trzeba i szanować..."
            > Nie chcę "porady" co ma robić Polska wolałabym aby napisał co ja, on, my powinn
            > iśmy zrobić aby było lepiej.
            > P......ol się - niech odważy się powiedzieć do swojej matki od mojej mu
            > wara. aga

Święte słowa Aga.
            Pzdr.
          • ewa9717 Re: "Pierdol się Polsko" 26.02.14, 14:34
            aga-kosa napisała:

> P......ol się - niech odważy się powiedzieć do swojej matki od mojej mu
            > wara. aga
            No widzisz, i wyszło na to, że też mu odmawiasz prawa bycia prawowitym Polakiem...

• aga-kosa Re: "Pierdol się Polsko" 27.02.14, 09:14
              Ewo, nie bronię mu być Polakiem i mieć pretensje do ludzi, którzy rządzą Polską.
              Powinniśmy szanować SWÓJ kraj, SWÓJ język.
              Za granicą poznaje się Polaków po wulgaryzmach. Jeśli nie będziemy się sami szanować - nie awanturujmy się, że inni nas nie szanują.
              To nie Polska ma się "pi...lić" - to ja, obywatelka Polski powinnam być UPIERDLIWA w stosunku do ludzi, którzy DOBRZE żyją za MOJE podatki. Każdemu w UM o tym przypominam, że ja płacę podatki pan/pani ma pracę i proszę ją wykonać uczciwie, pan poseł/senator bierze dietę też z moich podatków i włazić mu z drugiej strony ust bez masła nie będę.
              Rządzący to tacy sami ludzie jak my, tylko my jesteśmy lepiej wychowani.. aga
              • ewa9717 Re: "Pierdol się Polsko" 27.02.14, 10:18
                Ależ ja cię doskonale rozumiem i się zgadzam z tym, co piszesz. Tylko że Twardoch, podobnie jak ja, jest Ślązakiem i te gorzkie, nawet paskudne słowa są wyrazem bezsilnosci, bo do Polski, która skończyła się na Śląsku nie po zaborach, lecz kilka wieków wcześniej, Ślązacy dążyli, a Polska nigdy (również w gloryfikowanym dwudziestoleciu) nie miała pomysłu na Śląsk. Dostała perłę i ją wykończyła. Chyba pod każdym względem.
                • amityr Re: "Pierdol się Polsko" 27.02.14, 11:09
                  A co można innego powiedzieć jak się przeczyta taki artykuł?
                  wpolityce.pl/wydarzenia/75235-kilkadziesiat-milionow-zlotych-rzad-tuska-wydal-na-aktywizacje-bezdomnych-aby-sie-zaktywizowac-musza-oni-miec-min-bezpieczny-podpis-elektroniczny-i-dostep-do-internetu
                  • anoagata Re: "Pierdol się Polsko" 27.02.14, 13:26
                    Co kolwiek to znaczy i dlaczego,nie podoba się mi taki tytuł wątku.
                    • wikul Re: "Pierdol się Polsko" 27.02.14, 19:57
                      anoagata napisała:

> Co kolwiek to znaczy i dlaczego,nie podoba się mi taki tytuł wątku.

Przepraszam za ten tytuł ale to jest cytat i bez dosłowności stracił by sens.
                      • jaga_22 Re: "Pierdol się Polsko" 27.02.14, 20:19
                        Ja też nie mogę ścierpieć tego tytułu,nie cierpię wulgaryzmów
                        i dlatego nawet nie czytałam artkykułu,bo chyba nie warto.
                      • anoagata Re: "Pierdol się Polsko" 28.02.14, 09:44
                        wikul napisał:

> anoagata napisała:
                        >
                        > > Co kolwiek to znaczy i dlaczego,nie podoba się mi taki tytuł wątku.
                        >
                        > Przepraszam za ten tytuł ale to jest cytat i bez dosłowności stracił by sens.
                        >
                        >
                        No przecież wiem,nie miałam na myśli autora wątku,lecz autora tegoż cytata.
                • wikul Re: "Pierdol się Polsko" 27.02.14, 19:55
                  ewa9717 napisała:

> Ależ ja cię doskonale rozumiem i się zgadzam z tym, co piszesz. Tylko że Tward
                  > och, podobnie jak ja, jest Ślązakiem i te gorzkie, nawet paskudne słowa są wyra
                  > zem bezsilnosci, bo do Polski, która skończyła się na Śląsku nie po zaborach, l
                  > ecz kilka wieków wcześniej, Ślązacy dążyli, a Polska nigdy (również w gloryfik
                  > owanym dwudziestoleciu) nie miała pomysłu na Śląsk. Dostała perłę i ją wykończ
                  > yła. Chyba pod każdym względem.

A jaki niby pomysł na Śląsk powinna miec Polska ? Przyznać ponownie przywileje i dodatkowe apanaże ? A może Śląsk zdeprawowały rządy komunistów i zamiast wspominać i lamentować Ślązacy powinni wziąć sprawy w swoje ręce i dążyc do własnych celów. Kto ma mysleć za Ślazaków gdy topią pieniądze w trupa Stadiony Śląskiego itp.inwestycje ? Przecież maja wicepremiera z Mysłowic, b.madrą i energiczną kobitkę, wielu zacnych dzialaczy i wykrztałconych ludzi. Kto ma wyręczyć Ślazaków w budowaniu ich przyszłości ? To jakaś paranoja, chcą autonomii a ciagle ogladaja sie na centralę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka