Dodaj do ulubionych

Solidarność?

22.10.14, 19:01
Stefan Niesiołowski broni partyjnego kolegi Radosława Sikorskiego. Jego zdaniem wniosek o dymisję marszałka Sejmu to tylko polityczna nagonka. - To, że marszałek Sikorski otoczył się strażą i nie odpowiadał na pytania dziennikarzy jest słusznym zastrzeżeniem. Trzeba pamiętać jednak, że to robi codziennie w Sejmie pan Kaczyński, który jest otoczony szpalerem płatnych funkcjonariuszy, tak że go nie widać. Idzie jak król Sejmu, dziennikarzy nie dopuszcza, odpycha ich. Ja nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek z dziennikarzy protestował - wytykał polityk Platformy. Po czym dodał: - Niech najpierw wyrzucą z sejmu Jarosława Kaczyńskiego, to porozmawiamy o Sikorskim.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Stefan-Niesiolowski-niech-wyrzuca-Kaczynskiego-to-porozmawiamy-o-Sikorskim,wid,16977771,wiadomosc.html
Broni kolegi. I jak zwykle wali prosto z mostu.
Obserwuj wątek
    • maria6450 Re: Solidarność? 22.10.14, 19:21
      W myśl zasady, a u was biją Murzynów.
    • amityr Re: Solidarność? 22.10.14, 19:32
      iryska2604 napisała:
      I jak zwykle wali prosto z mostu.

Ma szuja szczęście,że nie jest u Ciebie na Forum
      • iryska2604 Re: Solidarność? 22.10.14, 19:38
        No wiesz, jest różnica walić prosto z mostu a obrazać. Nic obraźliwego nie napisał o J.K. Nie widzisz różnicy?
    • wikul Re: Solidarność? 22.10.14, 19:47
      No przecież ma rację. Widzimy to za każdym razem gdy dziennikarze próbują o coś pytać Jaśnie Pana Kaczyńskiego w Sejmie czy gdzie indziej. Jak chce to powie łaskawie. Własna ochrona i kapciowy Hofman nikogo nie dopuszczą do Prezesa. A jak jedzie to klękajta narody.

• ste.do Re: Solidarność? 22.10.14, 21:57
      Moim zdaniem , pomijając tą żenującą wtopę, Sikorski nie nadaje się na to stanowisko.Jest zbyt konfliktowy, pozbawiony zdolności negocjacyjnych, zbyt obcesowy.Nie zdziwiłabym się gdyby w naszym sejmie za jego kadencji dochodziło do bójek i innych zachowań siłowych jak to miało miejsce na Ukrainie i w innych krajach. To nie jest człowiek na tak biurokratyczne stanowisko.
      • wikul Re: Solidarność? 22.10.14, 22:08
        ste.do napisała:

> Moim zdaniem , pomijając tą żenującą wtopę, Sikorski nie nadaje się na to stano
        > wisko.Jest zbyt konfliktowy, pozbawiony zdolności negocjacyjnych, zbyt obcesowy
        > .Nie zdziwiłabym się gdyby w naszym sejmie za jego kadencji dochodziło do bóje
        > k i innych zachowań siłowych jak to miało miejsce na Ukrainie i w innych krajac
        > h. To nie jest człowiek na tak biurokratyczne stanowisko.

Nawet nie miał czasu by udowodnić że jest inaczej. A ja uważam że by sobie dał radę, musiałby jednak zrezygnować z twitowania.
        • amityr Re: Solidarność? 22.10.14, 23:27
          Przecież on całe życie "twituje". Ani polityk , ani dziennikarz.Proszę zobaczyć jego wyraz twarzy jak coś jest nie po jego myśli. Zawsze myślę , że się zaraz rozpłacze. Jemu i innym z dobrobytu wynikającego z niespotykanych przywilejów, po prostu się we łbach poprzewracało. Robią co chcą i mówią co im ślina na język przyniesie. Już zapomnieliście "taśmy".
          • anoagata Re: Solidarność? 23.10.14, 13:27
            Pan Sikorski ma bardzo bogaty życiorys i ja mam dla niego szacunek.
            • jaga_22 Re: Solidarność? 23.10.14, 14:39
              Sroce spod ogona nie wypadł,był dobrym ministrem MON.
              Gafy każdy popełnia,
              chociaż nie wiem co chciał Sikorski udowodnić,to nic strasznego się nie stało.
              Wszyscy wiedzieli o ciągotach Rosji,a co teraz robią dla Ukrainy?
              Uważam,że może zostać na tym stanowisku,przynajmniej jest barwny.
              i na pewno zasłużył na to.Niech pisiaki z Leszkiem spadają.
              • amityr Re: Solidarność? 23.10.14, 22:08
                jaga_22 napisała:

> Sroce spod ogona nie wypadł,był dobrym ministrem MON.
                > Gafy każdy popełnia,
                > chociaż nie wiem co chciał Sikorski udowodnić,to nic strasznego się nie stało.
                > Wszyscy wiedzieli o ciągotach Rosji,a co teraz robią dla Ukrainy?
                > Uważam,że może zostać na tym stanowisku,przynajmniej jest barwny.
                > i na pewno zasłużył na to.Niech pisiaki z Leszkiem spadają.

To nawet innemu pokoleniu się udzieliło..Polacy , nic się nie stało...
                • jaga_22 Re: Solidarność? 24.10.14, 11:17
                  Od razu chciałbym przerwać spekulacje. Wydaje mi się, że Radosław Sikorski w swojej drugiej konferencji prasowej powiedział właściwie wszystko, co należało w tej sprawie po niefortunnym wywiadzie dla Politico - mówił Donald Tusk na początku rozmowy w TOK FM.

Jego zdaniem, Sikorski mówiąc, że pamięć go zawiodła, sprawę właściwie zamknął. - Na żadnym ze spotkań z prezydentem Putinem żadna tego typu propozycja nie padła - dodał.

Po chwili zaczął wyliczać spotkania, do których w tym czasie doszło - a było ich kilka. Jednym z nich była jego oficjalna wizyta w Moskwie, potem także wizyta Putina w Polsce w 2009 oraz spotkanie przy okazji szczytu ekonomicznego w Davos i dwa spotkania smoleńskie. - Rocznica Katynia i trzy dni później po tragedii smoleńskiej w zupełnie innych, dramatycznych okolicznościach. W żadnym z tych spotkań kwestia Ukrainy jako takiej nie była w agendzie - dodał.

Ja uważam, że sprawa jest zamknięta. Nie rosyjsko-ukraińska niestety, ale sprawa wywiadu Sikorskiego - mówił już na zakończenie spotkania. - Dla Sikorskiego to ostrzeżenie, ale nie przekreślałbym jednego z najbardziej zdolnych polityków ostatnich 20 lat - skwitował.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/473307,spotkanie-z-putinem-o-rozbiorze-ukrainy-tusk-zadna-propozycja-nie-padla.html
                  No i słusznie,właśnie tak uważam,że nic się nie stało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka