Dodaj do ulubionych

Maladanka !

18.08.05, 14:48
Szukam i szukam topiku dla Ciebie.

Wreszcie i Ty wybierasz się w daleką podróż.Zwiedzaj,fotografuj i pisz do
nas,moze byc na tym "temacie".
Nie "łazikuj" zbyt dużo . Miej jak zawsze otwarte oczy na to co piękne!!!
Ja już nigdzie nie wyjeżdzam....z zazdrością bedę smakowac wszystkie opisy,
życzę szczęsliwej podróży,pobytu i mnóstwa wrażeń.

Wracaj radosna.PS .nie zapomnij o zdjęciach z Afryki
Obserwuj wątek
    • maladanka Re: Maladanka ! 18.08.05, 14:51
      Hej - dzieki - ja na szczęście do Afryki sie nie wybieram,ale mam nadzieję,że
      młodzi duzo zdjęc zrobią - jak w zeszłym roku.
      • krista57 Re: Maladanka ! 18.08.05, 14:53
        Wiem,ze do Afryki nie jedziesz...tylko młodzi,ale zdjęcia im podkr......
        Zabierasz ze sobą hulajnogę? czym będziesz się poruszać ? Hi,hi :}}}
        Kiedy wyjazd ?

• maladanka Re: Maladanka ! 18.08.05, 15:17
          hulajnoga czeka na mnie na miejscu i podobno druga dla slubnego będzie
          pozyczona od znajomych - ale damy czadu!
          Ale tym razem bedzie nudnawo,żadne wyjścia na 3000 m ani włażenie w środek
          lodowca.Będę przykładną matką-polką, nawet biorę druty i włóczke smile
          Jutro autokar odpala ....
    • takanietaka Re: Maladanka ! 18.08.05, 16:59
      Fajnie ,czas żebys i Ty miała swoje miejsce na forum!Ja tez prosze o zdjecia !!
      3m sie!!Hulajnogi!
      <<nigdy nic nie wiadomosmile)>>
      • danurn Re: Maladanka ! 18.08.05, 21:32
        Afryka to duży kontynent - gdzie dokładnie jadą, do jakiego kraju? Prywatnie
        czy z biurem podrózy/
        • yoanna Maladanka ! 18.08.05, 21:37
          Szerokiej drogi podróżnikom wink))
          Wielkiego,szczęśliwego brykaniawink))
        • maladanka Re: Maladanka ! 18.08.05, 21:42
          jadą do Maroka,Tunezji i nie wiem jeszcze gdzie ...są zupełnie niezalezni -
          mają landrover,którym jadą po najwiekszych wertepach jakie sie uda
          znależć,dogadują się z Berberami,jechali 3 dni z karawaną wielbłądów i na
          wielbłądach,a Saharą są tak oczarowani,że w zeszłym roku jeszcze nie wrócili
          dobrze, a już planowali nastepny wyjazd,spotykają ciekawych ludzi i spią w
          hotelu 1000 gwiazdkowym czyli pod niebem.
          Nie muszę mówić jak przeżywam ich podróż i jeszcze nie wyjechali,a ja
          marzę,żeby już wrócili..

• tesunia Re: Maladanka ! 18.08.05, 21:47
            ale napiecie maladanusko....
            ja wlasnie oczekuje w poniedzialek na me dziescie
            wlasnie z tamtych stron....plany mieli nawet ciekawe co do zwiedzania,
            moze rzuci mi paroma zdjeciami to zamieszcze....

miej sobie mile wypoc<ywanie....i do sklikania potemsmile)
            • natla Maleństwo wszystkich pozdrawia :) 21.08.05, 22:32
              Przekazuję Wam serdeczne pozdrowienia od Danuśki, która dobrnęła do celu,
              odespała i w strugach deszczu poszukuje właściwego kompa.
    • maladanka Re: Maladanka !-pozdrowka 25.08.05, 08:35
      Hej- to ja!Troche smiesznie sie pisze bo nie mam polskich znakow.
      Noge juz mam jedna grubsza od odpychania sie na hulajnodze,jakos nie moge sie
      nauczyc raz na jednej,raz na drugiej.
      Powitaly nas dni ulew ale dwa ostatnie to pelnia lata.W domu fruwamy pod
      sufitem,zeby map nie podeptac - sa wszedzie i mapy i kompasy i bagaze i
      przewodniki i ....jutro wieczorem wielkie sprzatanie -mlodziez wyruszy!
      Nie mialam internetu - zapomnieli mi powiedziec,ze cos tam sie wpisuje.
      Zurich jest spokojny,dostojny i cichy.Wszyscy mowia tak delikatnie,czasem
      dzieci tylko cos weselej i glosniej.
      Kolory skory i narodowosci absolutnie wszystkie- a fryzury ciemnoskorych
      dziewczat bajeczne!
      O 12.oo w poludnie - wszyscy jedza - na lawkach,na nabrzezu jeziora,na
      skwerkach,jest to wrecz rytual.
      A tu mala migawka z wczorajszego spaceru:
      img382.imageshack.us/my.php?image=pict6104zakon8xz.jpgPozdrawiam!

• maladanka Re: Maladanka !-pozdrowka 25.08.05, 08:37
        img382.imageshack.us/my.php?image=pict6104zakon8xz.jpg
        teraz dobrze- chyba?
        • malwina52 Re: Maladanka !-pozdrowka 25.08.05, 08:40
          odpozdrowka! teraz dobrze
          milego wypoczynki i wlelu wrazen smile)))
          • krista57 Re: Maladanka !-pozdrowka 25.08.05, 09:42
            Trzymaj sie !Na noge uwazaj...i moze lepiej chodzic niż jezdzić.
            Rozczarowana jestem
            ....tylko jedno zdjęcie ???????
            • natla Re: Maladanka !-pozdrowka 25.08.05, 09:53
              Danuśka, marsz do "kącika foto..." wink)))
              I jak tylko wyjadą dzieciaki......do roboty smile
              • takanietaka Re: Maladanka !-pozdrowka 25.08.05, 10:39
                ja bym rado zobaczyła te spakowane dzieciaki ,albo przynjamniej ich bagaze
                przygotowane do drogi!
                • natla Re: Maladanka !-pozdrowka 25.08.05, 16:28
                  Już je chyba widzi, albo nawet juz nie widzi wink)
                  • maladanka Re: Maladanka !-pozdrowka 26.08.05, 10:45
                    No,dzis wieczorem calusy i powiewanie chusteczka.
                    A fotki z Zurichu wkleilam do kata-fotogr.
                    • maladanka Re: Maladanka !-pozdrowka 27.08.05, 09:29
                      Poooooojechali!dzis doprowadzanie mieszkania do porzadku ale dopiero wieczorem -
                      teraz szkoda dnia.
                      Co chwila mnie wywala z forum,czyli za hulajnoge i w droge!
                      • krista57 Re: Maladanka !-pozdrowka 27.08.05, 09:35
                        Pozdrowienia specjalne od mnie.
                        Czy tam tez mam kłopoty z internetem ?
                      • natla Re: Maladanka !-pozdrowka 27.08.05, 10:01
                        Przyhulajnoguj porządnie wreszcie na forum......ile mozna na jednej nodze
                        urzędować.......podejdź do lustra........widzisz?......jedna noga zaczyna być
                        potężniejsza.......uwazaj..... wink))
    • tofika Re: Maladanka ! 27.08.05, 18:04
      Danus , poogladalam www.Twoja beskidzka Ziemie ,melduje ,ze jest piekna i
      Beskid niski i Wysoki i sasiadujace Bieszczady :A Ty nowy sposob hulajnogowy
      na zwiedzanie Zurichu odkrylas?
      I coraz mlodsze jestesmy i coraz mlodsze ..jak to pieknie...
      Pozdrawiam i posylam usciski tym razem na zachod Europy :
      za Toba nie moge nadazyc ..uhsmile)))
      • maladanka Re: Maladanka ! 28.08.05, 11:13
        Zapraszam do kacika fotograficznego na galerie misiow!
    • tofika Re: Maladanka ! 28.08.05, 11:17
      Maladaneczko ,juz pedzimy "oglagliwac "
      • maladanka Re: Maladanka ! 28.08.05, 21:55
        No - moja mlodziez zeszla ze statku na lad w Tunisie - sa gdzies 150 km na
        poludnie i nie zgadniecie - maja burze z piorunami! A my plawilismy sie dzis w
        sloneczku.
        Technika w postaci sms jest to cud nad cudy,gdy potrzebne sa doslownie 2 slowa
        aby serce uspokoic.
        Nie moge sie przyzwyczaic ze nie mam naszych znakow i tak smiesznie pisze,za co
        przepraszam.Jutro napisze wiecej bo dzis padam na nos- a od zadzierania glowy w
        gore bo takie piekne kamieniczki i zegary i kwiatki itp.to mam obite kolana
        • august2 Re: Maladanka ! 29.08.05, 02:18
          Maladanko,
          Jak tak chodzilas po tym Zurichu
          to moze natrafilas na slady Alberta Einsteina?
          • maladanka Re: Maladanka ! 01.09.05, 13:57
            Augustowi odpowiedzialam /z ilustracja / na Jego watku.
            Moja mlodziez trzyma sie dzielnie - otrzymuje np.takie smsy
            "Dzien super,burza piaskowa i wielblady!"
            albo "dzien dobry z palmowego gaju ,wstalismy i muchy tez"
            Odwiedzili nas w Zurichu znajomi i czas sie skurczyl zupelnie - wiadomo w dzien
            wspolne ganianie,a wieczorem dlugie,nocne polakow rozmowy.
            Upal ogromny,hulajnoga rozgrzana do bialosci, nie porownuje obwodu lydek na
            wszelki wypadek.
            Mlode mamy popychaja wozki z pociechami zasuwajac w ogromnym tempie na
            rolkach,wszystkie trawniczki,skwerki i lawki oblozone rozebranymi
            cialami,czynne wszystkie kapieliska i kto moze to sie chlapie,
            zbior fotek mi rosnie - pozdrawiam
            • regine Re: Maladanka ! 02.09.05, 01:00
              Dziękuję Danusu za pamięć smile)Już w sobotę też wyjeżdżam, będę zasypywała Was
              zdjęciami.Po obejrzeniu zdjęć z przygotowań Twoich dzieci do wyjazdu, to tak
              jakbym widziała swoje.Mapa,,zaznaczenie szczegółowe trasy,przygotowanie
              auta,zapasów...Oj znam te wyprawy.smile)Mam obiecany wyjazd nad M. Czerwone ,więc
              sprawdzę kolor jakby co i dam znać czy Czerwone i dlaczegosmile)
              Już tu zięciuniu naplanował masę wypraw bo w Izraelu dużo świąt we wrześniu i
              październiku,więc poszalejemy...Oby zdrówko dopisało tylko...Buty i stroje już
              prawie w walizkach...Więc oni już dziś, czyli piątek ,ja za nimi w sobotę o
              23,55.
              • vogino55 Re: Maladanka ! 02.09.05, 22:14
                Miło spojrzeć na świat innym 'okiem' jakis lepszy i piękniejszy sie wydaje,,,
                Dziękuję (smile)) i tu stosowny ukłon dyg
                Pozdrawiam Wojciech
                • regine Re: Maladanka ! 03.09.05, 02:38
                  Tylko tak Ci się wydaje ,każdy ten "inny", niż nasz też posiada swoje wady.
                  To tylko na zdjęciach takie wszystko idealne ,jak w reklamachsmile)
                  • natla Re: Maladanka ! 03.09.05, 08:01
                    Danuśka, rozczuliły mnie te przygotowania.......a autko wspaniałe, zawsze
                    marzyłam, żeby takim, no może podobnym, po świecie pojeździć.
            • pia.ed Re: Maladanka od pia.ed 04.09.05, 12:35
              Gdzie mozna zobaczyc Twoje zdjecia???
              • maladanka Re: Maladanka 06.09.05, 11:41
                Tradycyjnie zapraszam do kacika fotograficznego
                Moje wrazenia ze spotkania z muzyka opisalam w watku... ech muzyka
                A dni mi uciekaja - hulajnogi daja z siebie wszystko
                Zurich to przepiekne miasto wspaniale wykorzystujace swoje polozenie nad rzeka
                i jeziorem.Czasami mam wrazenie ze to Mazury a nie ponad milionowa metropolia.
                Jest bardzo przytulny - nie ma prawie wiezowcow - kilka hoteli i biurowcow -
                reszta to stateczne kamienice i nowoczesne bloki z ogromnymi werandami i
                ogrodami na dachach ale najwyzej 4 pietrowe.
                Komunikacja zorganizowana tak,ze chyba lepiej sie nie da, w tramwajach jasne
                tablice z dokladna trasa przejazdu i wyraznymi nazwami,motorniczy zapowiada
                kazdy przystanek,przystanki tez maja bardzo duze litery z nazwa i nizej nazwa
                docelowego przystanku i tych wazniejszych.Na kazdym jest plan miasta i rozklady
                jazdy - nikt tego nie niszczy.
                Pociagi cichutenkie i czysciutkie - takze punktualne do bolu.
                Doskonale dopasowane rozklady jazdy autobusow i pociagow.Ech...
                • pia.ed Re: Maladanka od pia 06.09.05, 18:57
                  A gdzie jest ten kacik fotograficzny ???
                • pia.ed Juz znalazlam!!!! 06.09.05, 19:20
                  Poniewaz nie interesuje sie fotografowaniem, wiec nie zwrocilam wcale uwagi,
                  ze istnieje "Kacik fotograficzny"... sorry...
                  • krista57 Re: Juz znalazlam!!!! 11.09.05, 20:29
                    Danuska ! nie zgadzam się ...jestes gdzies tam w świecie !
                    Gdzie Twoja fotoreporterska żyłka ?
                    Proszę pisz wiecej !
                    • maladanka Re: hej... 11.09.05, 21:26
                      to ja troche sie zgubilam od nadmiaru wrazen i ilosci zdjec,a w dodatku byli u
                      nas znajomi,ktorzy wykupili sobie Swiss Pas - super sprawa - podrozuje sie po
                      calej Szwajcarii wszystkim oprocz samolotu - oni znikali switem i wracali na
                      noc pelni wrazen - no i opowiesci ,piwko itp. W dzien upal i moje podroze
                      hulajnogowe, slubny tez czasem na temat obiadu wspominal.
                      Czas ucieka niesamowicie.Dzis znajomi wyjechali,troche uporzadkuje zdjecia i
                      wrazenia i poopowiadam.A corka przyslala smsa ,ze sie wycofuja z pustyni z
                      powodu niesamowitych burz piaskowych.
                      No to milej nocki - troszke zerkne na forum i od jutra sie poprawie jak bum cyk
                      cyk
                      • krista57 Re: hej... 11.09.05, 21:31
                        ...no myslę,ze poprawa nastąpi niebawem.
                        Rozsmieszyłas mnie tym wspomnieniem małżonka na temat obiadu
                      • natla Re: hej... 11.09.05, 23:16
                        Danuśka, super zdjęcia....dzięki smilei..................popraw się.....miałas sie
                        nudzić i siedzieć na forum i co??? wink))))))))))))))))))
                        • maladanka Re: hej... 15.09.05, 10:57
                          zapraszam na fotki o kwiatkach na kwiatkach,o Rapperswilu w podrozach, o
                          misiach w kaciku fotograficznym
                          Staram sie jak moge wiec czasem mi usmieszek zostawcie jesli sie podobalo
                          Acha,Kristo pytalas o misie - po 18 wrzesnia misie beda zlicytowane na cele
                          dobroczynne
                          Juz za 2-3 dni wraca moja mlodziez z wielkiej podrozy! Alez bedziemy gadac!
                          • vogino55 Re: hej... 15.09.05, 12:56
                            Już tam ,,,lęcę , biegnę , pędzę,,,,,,,,
                            Wojciech
                            • tofika Re: hej...Maladaneczko:)))))))) 15.09.05, 13:16
                            • tofika Re: hej... 15.09.05, 13:20
                              Nie moglam podziekowac w "kwiatkach "Nie wiem co brak komputerowi..nawet buzi
                              buzi nie pomagasmile))
                              Danusiu ..cudne zdjecia o szwajcarskich kwiatach..
                              zeby tak bylo ..ludzie musza dbac i bbb dobrze ,,

Tu w kraju tez mamy ukwiecone ..tez ...smile
                              • maladanka Re: hej...wracaja! 17.09.05, 22:50
                                ..nareszcie sie dorwalam do komputra! Moja mlodziez wraca - juz sa we Wloszech
                                w Genui!A tu puszki po piwie, prasowanie zostawione na ostatnia chwile, kurz
                                tylko wzrokiem omieciony,jeju - a jeszcze rano pognalam na targ staroci - mialo
                                byc momencik - a bylo do 14.oo.
                                No ale dumna czekam z garnkiem krupniku,wszystko zdazylam przy pomocy slubnego
                                wykonac.Zimno sie zrobilo, a w domu jak w uchu - kaloryferki natychmiast sie
                                wlaczyly.Nie za duzo ale tak ociupinke.
                                Poczytalam co nowego na forum,zaraz sie podopisuje - a tu zdjecia do pokazania
                                ale rozstrojona jestem - nadrobie wszystko!
                                • maladanka Re: hej wrocili! 18.09.05, 11:49
                                  cali zdrowi opaleni zmarznieci - witamy sie i sciskamy - mam nadzieje ze
                                  skorpion nie wylezie gdzies z bagazu! a zreszta spali na przeleczy Gotharda -
                                  bylo minus 3 to go zamrozili jakby co smile
                                  • wiktoria53 Re: hej wrocili! 18.09.05, 14:03
                                    Danusia cała szczęsliwa. Teraz słuchaj ich wrażeń z podróży, to nam potem co
                                    nieco opowiesz. Pozdrawiam.
                                    • krista57 Re: hej wrocili! 18.09.05, 14:58
                                      Czas wracac do domu.....nie teskno Ci trochę ?
                                      Cieszę sie równiez ,ze już Twoi są na miejscu bezpieczni i szczęśliwi.
                                      • maladanka Re: hej wrocili!-a auto wyglada tak! 19.09.05, 10:26
                                        piasek ,wszedzie piasek,sypie sie im z kieszeni i z rzeczy i z ksiazek i z
                                        garnkow!oczywiscie wszedzie jakies kawalki korka,bryly soli ze slonych
                                        jeziorek,kamyczki,szyszki..
                                        Juz musieli rano do pracy, ale wczoraj zaraz wpadli ich znajomi i czesciowe
                                        ogladanie zdjec i filmu na komputerze, zamet totalny
                                        img204.imageshack.us/my.php?image=pict7603landpowr8zy.jpg
                                        resztka palmy
                                        img204.imageshack.us/my.php?image=pict7603landpowr8zy.jpg
                                        no i piaseczek smile
                                        img204.imageshack.us/my.php?image=pict7607landpow9sf.jpg
                                        img204.imageshack.us/my.php?image=pict7608landpow0bo.jpg
                                        a widzac ich radosc pomimo zmeczenia mysle jak to dobrze,gdy ludzie sie dobiora
                                        takze pod wzgledem, a moze przede wszystkim,pod wzgledem wspolnych zainteresowan

• maladanka Re: hej wrocili!-a auto wyglada tak! 19.09.05, 10:28
                                          o pomylka jedno zdjecie 2 x
                                          juz sie poprawiam
                                          img204.imageshack.us/my.php?image=pict7605landpowpal5kt.jpg
                                          • krista57 Re: pozdrowienia 27.09.05, 21:29
                                            Danuska,Dzwoneczek,Malenstwo .....już jest na swoich smieciach w kraju.
                                            W Jej imieniu wszystkich forumowiczow serdecznie pozdrawiam.......ma jakies
                                            kłopoty z serwerem.....pojawi się u nas...kiedyś smile))))))
                                            • tofika Re: pozdrowienia 28.09.05, 09:32

Od kilku dni pomysliwalam o Danusi,bo jakos za cicho..
                                              Krista,dzieki za dobra wiadomosc ,
                                              Pozdrawiam Danunie....
                                              • tesunia Re: maladanka 28.09.05, 21:49
                                                czy bedziesz na WS w stolicy Dol.Slaska?
                                                planuje spotkanko .
                                                pozdrawiam cieplutko.
                                                • natla Re: maladanka 28.09.05, 21:56
                                                  Danuśka zaraz sie zgłosi, jak jej wypuszczą kompa ze szpitala wink)
                                                  • maladanka Re: maladanka 30.09.05, 12:16
                                                    Hejka! pamietacie mnie jeszcze? ale mnie przytkało,co?
                                                    Nie wiem na jak długo się dostałam więc szybciutko melduje,że jestem w swoim
                                                    Beskidzie Niskim/stosownym do mego wzrostu,hehe/,mam zdjęć mnóstwo ale to
                                                    wszystko muszę opanować powoli czyli przesiać,jak będa długie wieczory to cos
                                                    powrzucam,dziekuję koleżankom,które mnie pozdrawiały poza forum, to miło,że mam
                                                    kącik w ich pamięci
                                                  • regine Re: maladanka 30.09.05, 17:46
                                                    Witaj Danusiu ,czytaj ,wysylaj i pisz ....smile))
                                                    Bo ja tylko na chwileczke dzis moglam ,czy dostalas moj list ?????
                                                  • tesunia Re: maladanka 03.10.05, 10:34
                                                    ale piekna niespodzianka mnie spotkala z samego rankawink)
                                                    az cieplej na serduchu sie zrobilo,
                                                    przesliczne dzieki mloda danusko za pamiec i malinki...strasznie je lubiesmile)
                                                    pozdrawiam z calusamismile)
                                                  • regine Re: maladanka 03.10.05, 18:55
                                                    Danusiu !!! Trudno list gdzies siedzi w sieci, ale juz nie wazne smile))
                                                    Ciesze sie, ze juz jestes z nami..
                                                    Oj niby internet otwiera swiat(otworzyl), ale mam ciagle albo problemy z
                                                    gazeta, lub musze czekac w kolejce do klawiatury smile)
                                                    Mile pozdrowienia i buziaki smile))
                                                  • tesunia Re: maladanka 06.10.05, 22:43
                                                    dziekuje za pomoc mloda danusko....
                                                    podam kolezance,nich sie cieszy,bo zostalam moda nauczycielka.

pozdrawiam wieczornie zyczac sokojnej/wyspanej nocy.
                                                  • maladanka Re: idę na wernisaż 14.10.05, 17:30
                                                    Nastroszyłam pióra, a nawet je lekko podkolorowałam,wydziergałam na szydełku
                                                    płaszczyk i udaję sie na wernisaż prof.Adama Myjaka. W mcach VI do VIII.br w
                                                    Narodowej Galerii Zachęta była indywidualna wystawa tego wielkiego artysty, a
                                                    teraz i my,na prowincji dotkniemy prawdziwej sztuki.
                                                    A przy okazji to jestem dumna,że w czasach gdy była bieda i wielkie trudności w
                                                    naszym miasteczku odbudowano śliczny pałacyk i mamy zarówno piekne sale
                                                    wystawowe jak i hotelik,kawiarnię w piwnicy i pracownie plastyczne dla dzieci i
                                                    młodzieży. Ciągle cos sie dzieje..Na szczęście są ludzie,którym się chce robić
                                                    coś nie tylko dla siebie i niziutko im sie kłaniam i dziekuje.
                                                  • krista57 Re: idę na wernisaż 14.10.05, 20:10
                                                    Danusiu ,moi znajomi o których Ci mówiłam byli zachwyceni pałacykiem i całym
                                                    Twoim miasteczkiem.
                                                    U mnie tez wiele sie dzieje w kulturze ale niewiele z tego korzystam...no czasem
                                                    przy oprowadzaniu gosci zajrzę do muzeum czy galerii.
                                                  • maladanka Re: idę na strzelnicę! 15.10.05, 08:51
                                                    No! Tam mnie jeszcze nie było!
                                                    Wiem,że mam miec wygodne ubranko i zobaczymy ...
                                                    No to wyruszam ..
                                                  • august2 Re: idę na strzelnicę! 15.10.05, 16:27
                                                    Danuto
                                                    Mam nadzieje ze z tym "jeczmieniem na oku"
                                                    bedziesz dobrze celowac!
                                                    A swoja droga to ja tu nie widzialem osoby
                                                    z ta dolegliwoscia.Czyzby klimat mail cos do tego?
                                                  • maladanka Re: idę na strzelnicę! 15.10.05, 18:11
                                                    Żyję! Żyję! i wszyscy,którzy byli wokól mnie także!
                                                    Pierwszy raz w życiu spróbowałam i ...mam nagrodę! II miejsce w kategorii
                                                    kobiet! - strzelałam na stojąco z wiatrówki - strasznie to cięzkie i długie
                                                    urządzenie i jakies takie śrubki się wkłada,nazywa sie to śrut.
                                                    No i co? niech ktos teraz moherowemu beretowi podskoczy - czyli mnie! Młodzież
                                                    była,widziała.A ja we wtorek ide do LOK i zapisuje się do sekcji strzeleckiej!
                                                    Tylko mnie policzek boli i przykładam lód, jakos tak z przejęciem strzelałam
                                                    czy co?
                                                  • wiktoria53 Re: idę na strzelnicę! 15.10.05, 19:11
                                                    Maladanko, skąd Ty bierzesz na to wszystko co robisz, energię ? Podziwiam i
                                                    gratuluję tak urozmaiconego, barwnego życia. Pozdrawiam.
                                                  • tofika Re: idę na strzelnicę! 15.10.05, 19:44
                                                    Maladaneczko ,brawo -gratulacje,
                                                    mialam PO(Przyspos Obronne) i w liceum to bylo obowiazkowe -
                                                    strzelanie oprocz teorii .
                                                    Profesor wlasnie ocene wystawial na podst strzelania ,
                                                    fajne to byly lekcje ,wychodzilysmy na pare godz
                                                    na prawdziwa strzelnice wojskowa,
                                                    A policzek boli ,bo zapewne cw pierwsze w zyciu, tak z przejeciem i
                                                    zaangazowaniem wtulalas w sprzet strzelniczy
                                                  • maladanka Re: idę na strzelnicę! 15.10.05, 20:01
                                                    Wiktorio,ja czasem mam wrażenie,że mam życie na odwrót.
                                                    Musiałam być bardzo dorosła i odpowiedzialna,gdy inni się bawili, teraz pewno
                                                    to odrabiam smile a...nigdy się nie przejmowałam tym "co ludzie powiedzą" - i tak
                                                    powiedzą to co chcą.
                                                    O,mam pomysł - następny zlot u mnie i z zawodami strzelniczymi! Tofika pierwsza
                                                    na liście!
                                                  • mira54 Re: Podzlocik w Krakowie 16.10.05, 20:03
                                                    Mam nadzieje, ze zdazylas na autobus.
                                                    Na zlot do Ciebie juz dzisiaj sie zapisuje.
                                                  • tesunia Re: nasze spotkanie 18.10.05, 10:51
                                                    wlasnie pomyslalam o nim teraz,
                                                    ja bede juz 30 paz.w kraju,
                                                    moge podjechac do Ciebie kiedy masz czas na spotkanie,
                                                    bylabym juz o 10:00 na dworcu PKS,
                                                    napisz kiedy dysponujesz czasem i wsiadam w autobus i jade na spotkaniesmile)
                                                    wtedy moze i fanke i danrum zwerbujemy....
                                                    jest jedno ale....chcialabym wroci do domu najpozniej o 16:30,bo pozniej
                                                    ciemnica straszna i troche nieprzyjemnie wracac.
                                                  • tofika Re: nasze spotkanie 18.10.05, 22:12
                                                    Maladaneczko bbbbb dziekuje,za fotke,i za 1 sza na liste do strzelnicy..
                                                    BBB prosze wklej(TW< SLUB) wiersz do jesieni naszej smile) znalazlam chyba w
                                                    Zakopanemsmile)
                                                  • natla Re: nasze spotkanie 20.10.05, 08:39
                                                    Dziękuję Dzwoneczku na odzew, bo byłam przekonana, że to gazeta coś kombinuje,
                                                    a nie mój komp,smile
                                                  • tofika Re: nasze spotkanie juz bylo:)))mini krakow 21.10.05, 22:13
                                                    maladaneczko,szurnij na czyms tu do nas,
                                                    dawno nie spiewalismy razemsmile))
                                                  • maladanka Re: nasze spotkanie juz bylo:)))mini krakow 21.10.05, 22:36
                                                    Gosci mam i tak bedzie prawie do Wszystkich świętych, potem znowu ja wyjazd,
                                                    ale wpadne, wpadne, pa - ciumki!
                                                  • krista57 Re: nasze spotkanie juz bylo: 25.10.05, 22:25
                                                    Os wczoraj odbieram przez Outlooka pocztę z Gazety Wyborczej.Na serwerze były
                                                    wszystkie listy otrzymane od stycznia ....muszę je więc czytac...przy okazji
                                                    kasuję nieistotne i..... oglądam zdjęcia.
                                                    Pomyślałam sobie b.cieplutko o Tobie.
                                                    Całkiem zapomniałam ,ze kiedys dostałam od Ciebie wrocławski ogród japoński
                                                    wiosną w kilku ujęciach...ten we wrzesniu był już nieciekawy.
                                                  • regine Re Danusiu ,pomocy !!!!!!!! 25.10.05, 22:40
                                                    Czy wklejone moje zdjęcia ,otwierają Ci się ???
                                                    Bo Wiktoria ma jakieś problem nie może otworzyć, więc nie wiem..
                                                    Może coś źle robię???
                                                  • maladanka Re: Re Danusiu ,pomocy !!!!!!!!-do Reni 26.10.05, 09:47
                                                    Reniu - wszystko mi chodzi ale powoli, mój komp uczy mnie cierpliwości, i radze
                                                    sobie jeszcze tak: ja z robótką przed kompem, zdjęcie się ooooooootwiera...ja w
                                                    międzyczasie sobie migam drutami lub szydełkiem, a z głosników muzyczka - ale
                                                    ma czasem zrywy i wtedy nadrabiam, zapisuje, opisuje i chłop obiadu nie ma smile
                                                  • regine Re: Re Danusiu ,pomocy !!!!!!!!-do Reni 26.10.05, 12:35
                                                    Danusiu ,poszło to co lubisz najbardziejsmile)
                                                  • krista57 Re: Re Danusiu ,pomocy !!!!!!!!-do Reni 28.10.05, 09:48
                                                    Dzwneczku kochany ...moze jak pojedziesz nie gapiąc sie w komputer to podleczysz
                                                    swoje oczy....no własnie jedno czy oba masz chore?
                                                    Tylko szkoda,bedzie ciepło okolo 20 ...nie założysz tego pięknego futra i tych
                                                    nowych kozaczków smile)))
                                                    Szczęsliwej podrózy...żeby Ci nie wiało...wracaj zadowolona i zdrowa.
                                                  • regine Re: Re Danusiu !!! 29.10.05, 13:14
                                                    Dbaj o oczęta, nie wypatruj wiewiórek, one będą jeszcze.
                                                    Bo oczy to najważniejsze co mamy...Widzimy świat..
                                                    Gorzej, gdzy tego widoku zabraknie.
                                                    Wiem to po swojej mamie, miała 47 lat jak utraciła nagle wzrok.
                                                    Teraz ma 74, co ona by dała, żeby zobaczyć moją twarz...
                                                    Teraz ręce (palce) służą jej za oczy."Widzi" mnie dotykając mojej twarzy...
                                                    Oj życie, życie.....
                                                  • tesunia Re: Re Danusiu !!! 29.10.05, 13:43
                                                    kuruj sie Skarbie,
                                                    obie nas jakas zaraza zaatakowala na same swieta,ale chyba wydobrzejemy....
                                                    usciski i caluski i do zobaczenia.
                                                    wrazie co bede dzwonic,ale chyba na kolanach sie przyczolgamwink))))))))))PA;.. t.
                                                  • regine Re: Re Danusiu !!! 07.11.05, 12:59
                                                    Gdzie jesteś, ani Cię widać, ani słychć ???
                                                    Jak oczęta ???
                                                    A może tylko ja Cię nie widzę i nie słyszę ???
                                                  • natla Re: Re Danusiu !!! 07.11.05, 13:11
                                                    Maleństwo ma duże kłopoty z wejściem w internet.....oczko bardzo powoli się
                                                    naprawia, pozdrowienia dla wszystkich przesyła smile
                                                  • maladanka Re:Jestem ale jakby mnie nie było 07.11.05, 16:44
                                                    1 godz.35 min - zawzięłam się i poniewaz ślubny wyszedł - postanowiłam,że niech
                                                    sie otwiera forum - sprawdzimy - wynik jak wyżej. No to jak ja moge aktywnie
                                                    uczestniczyc? Ale za to nadrobiłam dzis zaległości w TV no i szaliczek
                                                    zrobiłam na szydełku dla córki bo wzdychała,że jak mama zrobi to... no takie
                                                    tam,rozumiecie
                                                    A..i obejrzałam program o interholizmie czy jakos tam - no,o uzaleznieniu od
                                                    internetu - ludzie, to jest straszne!
                                                    Na końcu była ankieta - jeszcze się nie kwalifikuje do uzaleznionych, jednak do
                                                    myslenia dało
                                                    Oczywiście wszelkie moje działania nie maja nic wspólnego z zaleceniem lekarza
                                                    odnośnie oka,jednak stwierdziłam,że się stosuje albo nie - wynik niemal taki
                                                    sam, a poprawa mała jest.
                                                    Pozdrowienia - nie zapomnijcie o mnie - no i impreza niedługo na forum sie
                                                    szykuje,ze hej!
                                                  • krista57 Re:Jestem ale jakby mnie nie było 07.11.05, 16:58
                                                    Na imprezkę to juz sie szykujemy obie...a wiesz nawet kiecke mam upatrzoną i
                                                    buty w szafie "stoją"...tylko doradz mi co do tych dodatków.....
                                                    Ciekawa jestem,czy solenizantka juz zrobila stosowne zakupy do swego popisowego
                                                    tortu...i NIECH pamięta,ze ja lubię brandy smile))))

Danuska ! wreszcie bys się wyleczyła z tego kaprawego oka!!!!
                                                    Nie martw sie i tak o Tobie pamiętamy.Wiesz a moze nawet to i dobrze,ze długo Ci
                                                    sie otwiera...będziesz jeszcze naszą recenzentką smile))
                                                    Pozdrawiam serdecznie i do spotkania w niedzielę.
                                                  • maladanka Re:Jestem ale jakby mnie nie było 08.11.05, 02:16
                                                    Ja szmpana lubię i whisky z piwem i czystą i wino i piwo ..nie na raz
                                                    oczywiście!
                                                    Czy widzisz o której godzinie ja to piszę? Nie śpię,żeby czytać mógł ktoś!
                                                  • regine Re:Danusiu !!!! 18.11.05, 15:48
                                                    Danusiu, już wysłałam odpowiedź, przepraszam, że tak długo czekałaś. Wszystko w
                                                    liście wyjaśniłam. Koruj oczko smile)
                                                    Pozdrawiam smile)
                                                  • natla Re:Danusiu !!!! 19.11.05, 09:44
                                                    A u Ciebie musi być juz ślicznie.....halo, halo, nie zasypało Cie?? wink
                                                  • maladanka Re:Danusiu !!!! 19.11.05, 09:47
                                                    buuu...tak posypało jak resztką cukru-pudru, narty nosy ze szafy
                                                    wystawiają..ale właściwie to do Mikołaja to mnie nie tłucze, jakos tak sezon po
                                                    Andrzejkach zaczynam o ile są warunki
                                                  • regine Re:Danusiu !!!! 19.11.05, 13:48
                                                    Danusiu, DZIĘKUJĘ smile)))
                                                  • tofika Re:Danusiu !!!! 21.11.05, 16:24
                                                    WITAJsmileDanusiu..
                                                    pewnie szukasz "kacik Fotograficzny,,tam mamy Twoje Wiewiorysmile))
    • czarny.humor Re: Maladanka ! 21.11.05, 23:47
      Danusiu przepraszam.

Dopiero teraz doszedłem znowu do kompa i sprawdziłem pocztę. Okazuje się, że
      moja obiecana przesyłka w ogóle nie wyszła!?
      Może dlatego, że te cztery załączniki miały jak sądzę dużo więcej niż dozwolone
      20 MB.
      Zaraz zacznę od nowa. Dzisiaj wyślę Ci dwa, i jutro dwa, żebyś miała czas na
      przegranie i zrobienie miejsca w swojej skrzynce.

Pozdrówki

smile))
      • krista57 Re: Maladanka ! 22.11.05, 11:51
        Troche zazdroszę Ci tego sniegu u nas temperatura w dzien plusowa i sniegu NIET.
        Przez okno widoczna pogoda jesienna a stojąca brzózka wciąż ma żółte liscie
        ...tylko dlaczego ludzie chodzą w czapach i kapturkach smile))
        • regine Re: Maladanka ! 22.11.05, 20:04
          dostałam wiadomość, że wiadomość wysłana...A co dalej, to nie wiem ???
          • regine Re: Maladanka ! 23.11.05, 17:58
            Nie dostałam do listu załącznika, i linki ze zdjęciami misiów ze Szwajcarii nie
            otwierają się, na forum....Co jest Danuś ???
            • maladanka Re: Maladanka ! 23.11.05, 18:11
              Misie mi się otwierają! A z załącznikiem to cuda jakieś - okazało się,że nie
              dołaczyło go, posle jeszcze raz.
              • regine Re: Maladanka ! 23.11.05, 19:28
                Gapa ze mnie, też się otwierają,
                A załącznik dotarł, dziękujęsmile)
                • regine Re: Maladanka ! 24.11.05, 16:17
                  Danusiu, napisałam 2 listy, więcej nie mogę....
                  Co Ty mi zrobiłaś ??? Że ciągle płaczę.....Z radości...smile)))
                  Jak może mieć tak duże serce, człowiek taki jak Mladanka...????
                  Dziękuję smile)))))))
    • czarny.humor Re: Maladanka ! 25.11.05, 15:51
      Danuś.
      Sprawdź, czy listowy - niecnota dostarczył Ci dwie poprawki, czy tylko drugą?

Bo coś mi tu nie gra znowu!!
      Mści się skubany, że becikowego nie dostanie, czy co??

smile))
    • tofika Re: Maladanka ! 28.11.05, 10:17
      Maladaneczko, 5 razy zamiast Malwinki,,
      to znak ,ze koniecznie powinnam do Ciebie napisacsmile)))
      mozesz mi tu napisac,motywacje do nieczynnego netu ,bo przemysl tez milczy,,a
      ja czekam i czekam,,dobrze ze wczorj sekundka zobaczylam,ze zyje... tak dlugo
      bylo milczenie.. A u Cuiebie tez? Danusiu ,takieklopoty ,,jak czytam Twoje
      wpisy... pozdrawiam i zycze porzadnego netu ...
      • natla Re: Maladanka ! Top 28.11.05, 17:09
        Chciałaś, to masz wink))

img384.imageshack.us/img384/2749/bawanek3nu.png
        img384.imageshack.us/img384/2376/paprok9fa.png
        img384.imageshack.us/img384/2492/nonieliczny3cj.png
        • tesunia Re: Maladanka ! Top 29.11.05, 11:49
          danusko
          dzieki za zdjecia ze spotkania,
          a nie robilas tez w kawiarni??
          bo ja robilam i jak beda gotowe podesle.

dzis dotarly Twe ksiazeczki,bom poczta wysla sobie,bo nie moglam sie pomiescic
          ze wszystkim.

cieplego dnia zycze.

PS;..dzieki za spotkanie,bylo superowo,
          i jak Bozia da to mozemy zrobic reprissmile)
          • tofika Re: Maladanka ! Top 02.12.05, 10:40
            Maladaneczko..wklej jeszcze o Jesieni,,taki ladny tam w zakopanem
            czytalam ,,wklej Meza o jesieni...wierszsmilesmile
          • e-baba Re: Maladanka ! 29.10.06, 17:04
            Piszesz:
            >Raczej dostępu do kompa nie będę miała - ale czas szybko leci, na pewno wróce
            pełna wrażeń, bo i realne spotkanie forumkowe się kroi.

Wracaj szybko, szybciutko. Ale opisać nam wszystko musisz.
            • del.wa.57 Re: Maladanka ! 29.10.06, 17:07
              Miłego spotkania Ci zyczę Danuś i czekamy na wrażeniasmile))
    • tofika Re: Maladanka ! 02.12.05, 10:58
      a jak myslisz ???
      Ciebie wyszukalam tamsmile)))))ot i cala prawda....a wiersz o jesieni skopiowany
      widzialam przez rozne forumianki,,nie pamietam juz gdzie..wiesz tak ludziom
      tenwiersz spodobalsmile pozdrawiam,meza.. niech pisze....
      • krista57 re;informacja 05.12.05, 19:45
        Malenstwo jest bardzo zmartwione,ze nie moze aktywnie uczestniczyc na forum.
        Zamiast ją tłumaczyc...skopiowalam...i

Maladanka (17:07)
        Nie wiem czy będziesz mogła powiadomić na forum,że od czwartku praktycznie nie
        moge się dostac do forum - próbowałam w nocy i rano - udało sie na imieniny basi
        i urodziny owakiej i po prostu reszta klops. Pisze do ciebie, bo nie wiem czy
        Natla odwołała alarm z gg, zeby nie pisac do niej.Jutro maja przyjśc goście od
        dostawcy internetu może sie cos zmieni. Czekam na Mikołaja i pozdrawiam
        wszystkich<fotka>
    • tofika Re: Maladanka ! 12.12.05, 08:24
      Maladaneczko,odbieralam listy od Krysty,,zasnelam 2 godz i o 4 maz
      zacorowal,,do 7 nad nim biegalamsmile sad i juz musze isc do wydz oswiaty..i tak
      stlo smiesznie,, zauwazylas...

ja jestem lwica i uwiebiam spac,sen to moj lek przewyborny,,,
      jaknie spie to po mnie jestem rozmemlana,paranoje ze mna wtedy dziejasmile))))

HEJ gory i Doliny,hej napiekniejsze w swiecie tu sa dziewczynysmile)))
      • krista57 Re: Maladanka ! 15.12.05, 13:58
        Dzwoneczku!
        Becherovka u nas w domu to popularny trunek a juz szczegolnie podawany z tonikiem.
        Często bywamy na poludniu kraju.Zakupujemy w Czechach po kilka butelek.
        W SELGROSIE tez bywa i to w promocyjnych cenach.

Wiesz jak mi sie też chce kota! Ostatnio bywam w domach gdzie kot traktowany
        jest jak osoba.Leży sobie taki na stoliku i tylko patrzy...niczego nie tknie !
        Najblizszy rok czeka mnie bez szczególnych wyjazdow/kasa wydawana na remont/,
        to i obecnosc jakiegos półpersa jest coraz bliżej....
        • natla Maleństwo! 16.12.05, 23:24
          Zaczynam sie martwić, czy sie wydobędziesz spod śniegu...nareszcie masz wink)))
          • regine Re: Maleństwo! 19.12.05, 02:36
            Danuś, serdeczne gratulacje !!!
            Szampana nie wypiłam, butelka mi się "stłukła".Po prostu nie wiedzisałam o co
            chodzi, chaotycznie tak napisałaś, pytałam Natli i kicha, po szmpanie.
            Spodziewałaś się pomocy to jaką dostałaś, przykro mi pisać...
            Ale czytając Cię naprawde, niczego z niczym nie kojarzyłam, żyłam przyjazdem
            dzieci.
            Przepraszam jeszcze raz smile)
            Ale już są córka z wnusią, Taka z wnusi niej mądralińska się zrobiłasmile))
            Jak zobaczyła mnie, rzuciła się w ramiona, strasznie stęskniona za mną...smile))
            • fleur1 Danuska help me!!! 02.01.06, 12:33
              Zrobiłam koleżance szalik z włóczki takiej z piegami,
              to chyba nazywa się boucle czy coś takiego, są na niej
              co jakiś czas białe piegi, takie wystające kropeczki.
              Szalik jest OK, ale co z czapeczką, musi być bardziej
              gęsty ścieg, ale jakim najlepiej zrobić ściegiem nie
              zawijaną czapeczkę?
              • takanietaka Re: Danuska help me!!! 02.01.06, 12:46
                najlepiej na prawej stronie wygladaja oczka lewe,szczególnie w bouqle,bo to
                podkresla własnie te gruzełki.a poza tym najłatwiej sie robi wszystko prawymi
                (to bedzie lewa strona)a przy lewych oczkach najmniej tez widac spuszczania i
                dodawania oczek ,a w czapce dosyc tego trzeba robic .Ja bym nie wykańczała tego
                sciagaczem tylko pozwoliła sie swobodnie czapce "zrolowac " na brzegu ,jak
                kolezanka chce gruby rulonik to troche wiecej czapki zrobić.Daje rady ,bo
                Maladanki nie ma ..ale moze ona poradzi co innego?
                _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
                wiadomosmile **
                • fleur1 Takanietaka dziękuję 02.01.06, 16:20
                  Dziekuję za odpowiedź, tak robię jak napisałaś,
                  to najlepszy ścieg dla tej włóczki, zrobię rulonik i już!!!
                  Mam podobną czapeczkę też z rulonikiem.
    • dankarol Re: Maladanka ! 03.01.06, 10:46
      Danusiu dzięki, a kiedy opis tych szaleństw?
      • natla Re: Maladanka ! 03.01.06, 10:58
        Pardon, dopiero wylałam z łoża.....tak można traktować ten wątek, choć tamten
        nie został zamkniety....sprawdź ile tam listów i wybierz wg uznania
        • fleur1 Re: Maladanka ! 07.01.06, 22:19
          Maładanuśko przesyłka juz gotowa + bonus dla grzecznej dziewczynki
          i jej namydlonego oryginalnym mydełkiem chłopczyka.
          W poniedziałek idę na pocztę.
          • maladanka Re: Maladanka ! 08.01.06, 07:50
            Kwiatuszku - czekam tupiąc niecierpliwie,a mydlenie baaaaardzo przyjemne smile
            • fleur1 Re: Maladanka ! 09.01.06, 14:40
              Danuśka przesyłka jest już w drodze i czekam
              na wrażenia.
              • regine Re: Maladanka ! 09.01.06, 15:12
                Danusiu ??? A czy moje listy dostałaś ?
                Napisz: tak lub nie....
                • regine Re: Maladanka ! 10.01.06, 00:50
                  Dobrze,że dostałaś smile) A mężulka nie odpychaj od komputera, bo Ci spadnie z
                  krzesła !!! No i się narobi wtedy, będziesz musiała go maściami, smarować,
                  przeciwbólowymi smile)
                  • fleur1 Cieszę się!!! 10.01.06, 21:22
                    Maleństwo kochane, ale na nasza Poczta Polska się wykazała,
                    chyba wysłała moja przesyłkę do Ciebie jakąs specjalną drogą.
                    Życze wielu wrażeń.
                    • tofika Re: Cieszę się!!! 11.01.06, 09:55
                      Danusko kochana moja ,,ty mi na poczcie
                      tyle wrazen przeslalas??/
                      bbbb dziekuje wszystkie poczty zrobilam dopiero wczoraj poznym wieczorkiem i te
                      zimne ognie zobaczylamsmile))) pozdrawiam ,,WASsmile))))))) cmok
                      • regine Re: Cieszę się!!! 11.01.06, 11:31
                        Dziękuję smile))
                        • regine Re: Cieszę się!!! 23.01.06, 15:08
                          Danusiu, zdrowia dużo, Tobie i ślubnemu smile)
                          Zwierzątka umieściłam, te najnowsze i odnalazłam troszkę starsze, a
                          dziergadełka uzupełnię swoimi dziś wieczorkiem. Niewiele tego, bo nie wszystko
                          sfotografowane, bo reszta "na ludziach", ale troszkę tego co odnalazłam w domu
                          będzie. Pozdrawiam cieplutko smile)
                          • natla Re: Cieszę się!!! 06.02.06, 00:20
                            Maleństwo, co z Toba? Szalejesz na przydomowym stoczku, czy liżesz "rany"?
                            (choć z tym ostatnim mogłabys mieć pewne problemywink))
                            • tofika Re: Cieszę się!!! 09.02.06, 22:12
                              Danusiu,,,bardzo dziekuje za liscik ,
                              jak coiesze ze o mnie pamietasz... pozdrwiam WAS serdeczniesmile)))))
                              • vogino55 Re: Cieszę się!!! 09.02.06, 22:40
                                W Gawiarence masz linki do szant na mp3
                                • regine Re: Cieszę się!!! 09.02.06, 23:54
                                  Doszło, napisałam na priv..smile))
                                  Dziękuję smile))
                                  • natla Re: Cieszę się!!! 10.02.06, 00:05
                                    Dzięki za odpowiedź. Spróbuje wink))
                                    • graga21 Re: Cieszę się!!! 10.02.06, 18:21
                                      Dziękuję za narciarza. Ze swojej strony chciałam odwdzięczyć się milutkiem
                                      emotikonem (bardzo je lubię), ale one wklejają się chętnie tylko w e-mail. A
                                      może robię coś nie tak? Jestem komputerowym samoukiem, a to ustrojstwo ciągle
                                      kładzie mi kłody pod nogi.
                                      Pozdrawiam.
                                      • regine Re: Cieszę się!!! 13.02.06, 20:26
                                        Danuś, jutro wyślę list, dzięki smile))
                                        • regine Re:Danuś :) 14.02.06, 23:40
                                          Listu nie napisałam jeszcze, dzień mam jakiś za krótki, czy co ?
                                          Ale zmartwiłam się, bo "podejrzałam" Twoją wizytę w "Gabineciku u Feline".
                                          Jak się czujesz, dalej biegasz na narty ??
                                          Może nie przeciążaj kolanek, jeszcze muszą długo Ci służyć, nie forsuj ich!!!
                                          Wiem, że narty Cię ciągną, ale przyjdzie lato i co z wędrówkami...???
                                          Pozdrawiam cieplutko. Renia
                                          • regine Re:Danuś :) 15.02.06, 00:55
                                            Dzięki Danuś, pocieszyłaś mnie, może nie będzie tak źle.
                                            Trzymaj się Ty "Jasiu Wędrowniczku" smile)))))))))
                                            • graga21 Twoj grudnik 20.02.06, 20:14
                                              ma piekne czerwone kwiaty o jakich zawsze marzylam, ale dostal mi sie z
                                              rozowymi. Czy moglabys wiosna przyslac mi galazke twojego na rozsade?
                                              • regine Re: Masz rację Danusiu :)) 20.02.06, 20:18
                                                Chyba całkiem zwariowałam, nawklejałam, napisałam wszędzie gdzie się dało smile)
                                                Ale było tak fajnie, a ja już myślałam, że zapomniałam jak to jest...
                                                Nie tego się nie zapomina, to gdzieś siedzi w "środku" w nas...smile)
                • lili50 Re: Maladanka ! 23.02.06, 17:07
                  Danusiu tu nie chodzi o ten kawałek podłogi i żę dzieci chciały by być same. Bo
                  my mamy własne mieszkanie, trzy pokojowe i mieszkamy z 17-to letnim wnukiem.
                  Mąż i wnuk by sobie radę dali, ale córki mieszkają obok w drugim bloku. Starsza
                  z 5-cio letnim, wciąż mi siedzi na karku, mężowi ugotuje na cały tydzień, a ona
                  z dzieckiem do nas i zawsze się na obiad załapie. A młodsza pracuje, ma małe
                  zarobki i ledwo jej starcza na opłaty, jest po rozwodzie, więc ja zajmuję się
                  jej 5-cio letnim synem, bo na przedszkole nas nie stać. Kupiliśmy jej
                  mieszkanie i spłacamy kredyt. Ona z pracy po małego przychodzi po południu i
                  odrazu je obiad, a w sobotę lub w niedzielę, to chce gdzieś wyskoczyć i małego
                  znów mam na karku, takie to życie babci. Dobrze że chociaż z Wami mogę
                  porozmawiać.
                  • regine Re: Maladanka ! 23.02.06, 17:53
                    Danuś ,żartowałam, nic jeszcze nie planowałam. Wiem na 100%,że po świętach lecę
                    z dzieciakami do Kijowa. Kiedy wrócę, nie wiem...Bo mamy plany wyjazdu na Krym
                    i dokładnie zjwiedzić ciekawe miejsca na Ukrainie.
                    Więc nie wiem kiedy wrócę, a planować i marzyć, zwłaszcza marzyć, można za
                    darmo. Tak mi się bardzo podobały zdjecia aż się poryczałam,, że takie cuda
                    możesz widzieć...A ja tylko dachy szaroburej Warszawy...W noc zaś światła
                    naszej stolicy. A u ciebie biel nieskazitelna śniegu...aż w oczy kłuje.
                    Takie nierealne te Twoje zdjęcia, jakbym Ciebie nie znała, tobym nie wierzyła,
                    że coś takiego jeszcze istnieje...smile)) Dziękuję !!!
                    • del.wa.57 Re: Maladanka ! 25.02.06, 17:25
                      Hej...Malutka,życze Wam udanego balu,bawcie się dobrze,miłych wrazeń i
                      doborowego towarzystwasmile))))))))))
                      • krista57 Re: Maladanka ! 27.02.06, 18:05
                        Danuska ...zamiast sie bawic chorowałam kilka dni .
                        Teraz jestem połamana i mam znowu nic nie robic a tylko odpoczywac.
                        Niech to szlag...zapowiada sie rekonwalescencja na długie tygodnie.
                        Nici z wyjazdu do sanatorium,roweru i innych rozrywek buuuuuuuuuu.
                        • graga21 Re: Maladanka ! 01.03.06, 10:43
                          Dzieńdoberek! Mam nadzieję, że ‘doberek’, a jeśli nie za bardzo, to dotlenienie
                          skutecznie wygoni fuzelki. Śledzik był wlasnej roboty, czy ‘po góralsku”?
    • dankarol Re: Maladanka ! 22.02.06, 11:33
      Dzięki Danusiu.
      Czy podesłana strona, będzie Ci pomocna, czy mam dalej szukać?
      • krista57 Re: Maladanka ! 02.03.06, 16:47
        Danusiu ,ogromnie sie ciesze z Twojego szczescia
        tyle masz w sobie miłosci do podarowania...
        no,powiedz kiedy "on/ona" sie pojawić się może.
        Ciekawa jestem,ktora z nas pierwsza zostanie
        członkiem tego elitarnego klubu....
        • regine Re: Maladanka ! 08.03.06, 23:16
          OK !!! Poczekam Danusiu, ściskaj kciuki smile)
          Ciesz się córcią smile)
          • regine Re: Maladanka ! 13.03.06, 18:12
            Danuśka !!! Miało być do poniedziałku, i co ???
            Już się kończy poniedziałek ...
            • krista57 Re: Maladanka ! 13.03.06, 18:29
              Danusia pamietała nawet o mnie.
              Nie ma kompa i dostępu do internetu sad((
              • regine Re: Maladanka ! 14.03.06, 15:27
                Wracaj Danuś , jak najszybciej smile)
                • regine Re: Maladanka ! 15.03.06, 00:59
                  Witaj na forum, naczytaj się, pisz i wklejaj fotki smile)
                  • natla Re: Maladanka ! 19.03.06, 09:08
                    Maleństwo, kiedy wreszcie się unormuje u Ciebie ten internet, serwer, komp
                    i Bozia wie co jszcze. Mało Cię, a tak lubie czytać Twoje bazgroły. Wpadasz jak
                    burza, gadasz, gadasz i wypadasz. smile
                    • krista57 Re: Maladanka ! 20.03.06, 17:16
                      Danusiu!W Szczecinie Dni Morza sa zawsze za przelomie maja i czerwca.
                      Pewnie podobnie bedzie w Gdansku.Nie wiem niestety w ktorym miescie
                      w tym roku są tzw centralne obchody.
                      • graga21 Maladanka ! 26.03.06, 16:06
                        Witaj, Maleństwo! Wczoraj przeczytałam watek mówiący o operacji kręgosłupa
                        Twojego ziecia. Dysk mu wypadl, skostnial, a może jeszcze cos innego? Zajeta
                        bylam Toskania i nie śledziłam wydarzen, (oczywiscie nie
                        wspominając „Zaproszenia”wink.
                        W trakcie prz