Dodaj do ulubionych

przykurcz nożek

14.01.11, 16:07
Witam

Bardzo proszę o opinię i poradę jak należny się zachować. Moja córeczka ma 9 miesięcy do trzech miesięcy pojawiły się u niej przykurcze nóżek. Leżąc na plecach czy siedząc w nosidełko krzyżuje nóżki i podkurcza je wielokrotnie ,regularnie do siebie. Jest wówczas spięta i po chwili cała spocona, zwrócenie jej uwagi przez nas czy rodzinę wywołuje u niej natychmiastowy głośny płacz a głaskanie po brzuchu tylko nasila objawy. Ponieważ pojawiły się dodatkowo zmiany skórne sugerujące alergie pokarmową zrobiliśmy wszystkie niezbędne wyniki wraz z testami alergicznymi. Testy zasugerowały skazę białkowa jednak wyeliminowanie mleka i pochodnych nie zmieniło nic w jej zachowaniu. Dodatkowo zdarza jej się szybko i gwałtownie machać główką jakby czemuś zaprzeczała{może to nie ma nic wspólnego}.Od kilku dni jej emocjonalnie zachowanie mnie zastanawia czy w tym wieku dzieci są już na tyle świadome ponieważ jak czegoś chce pojawia się nagły histeryczny krzyk z płaczem i jak czegoś nie dostanie po prosu się awanturuje. Czy mam nadpobudliwe dziecko, jak jej pomoc?
Obserwuj wątek
    • pawel.zawitkowski Re: przykurcz nożek 19.01.11, 16:44
      Witam,
      polecam wizyte u pediatry, z kilku powodow...
      NIe wiem na czym maja polegac "przykurcze nozek" - tego Pani nie wyjasnila...
      Sprawa moze wynikac z e zbyt wielu roznych przyczn, by opierac sie na konsultacjach intrernetowych... poczawszy od infekcji drog moczowych, przez problemy z wyproznianiem, do onanizmu niemowlecego. To sprawa do wyjasnienia w trakcie wywiadu i wizyty z dzieckiem u pediatry...
      Polecam
      Pozdrawiam
      Pawel Z

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka