Dodaj do ulubionych

Czarzasty o Wiplerze

06.11.14, 19:31
Jeżeli to jest prawda, co jest na tym filmie, to jest to po prostu olbrzymie kure...wo - mówi w programie "Z każdej strony" Włodzimierz Czarzasty, przewodniczący SLD na Mazowszu o filmie z monitoringu pokazującym zatrzymanie posła Przemysława Wiplera. - Jeżeli ten film pokazuje prawdę, jeżeli prokuratura faktycznie utajniła pokazanie tego filmu, telewizja tego nie pokazała, policja tego nie dała i przez rok z tego gościa robi się awanturnika, świnię, pijaka, psychicznie chorego - jest osoba publiczna, poseł - jest to po prostu świństwo - twierdzi Czarzasty.

Też jestem ciekawa jak sprawa potoczy się dalej. Czasem jeszcze przed wyrokiem sądu, człowieka można skrzywdzić.
Obserwuj wątek
    • zajbel Re: Czarzasty o Wiplerze 06.11.14, 19:37
      Niech no Czarzasty tak się nie lituje nad Wiplerem bo taśmy pokazują cokolwiek inaczej ten temat.
      • amityr Re: Czarzasty o Wiplerze 06.11.14, 19:40
        Zajbel a ty skąd wiesz ,które nagrania są prawdziwe ?
        • jagodajna Re: Czarzasty o Wiplerze 06.11.14, 20:01
          Zostałem przez prokuratura pouczony, że upublicznienie nagrań, z którymi się zapoznałem, przed pokazaniem ich na rozprawie jest przestępstwem przeciw postępowaniu sądowemu - twierdzi Wipler.

www.rp.pl/artykul/107684,1155308-Jestem-jak-Franz-K--Wywiad-z-Przemyslawem-Wiplerem.html
      • estella50 Re: Czarzasty o Wiplerze 06.11.14, 20:20
        Pokazano kawałki tylko 2 taśm. Ciekawe, że taśma obrazująca zdarzenia póżniejsze pokazuje czas wcześniejszy. Chyba że sterownik kamery nie przestawiono na czas zimowy (?)
        Pamiętajmy, że to są tylko taśmy pokazywane z inspiracji Wiplera.
        Policja i prokuratura tak jakoś są pewne swego (tzn winy gł. po stronie Wiplera)
        • estella50 Re: Czarzasty o Wiplerze 06.11.14, 20:29
          Jeszcze dopowiadam: nie chciałabym spotkać na swej drodze policjantki z tego filmu. Zapał z jakim używa pałki wobec leżącego człowieka jest porażający.
          • amityr Re: Czarzasty o Wiplerze 06.11.14, 21:29
            Powiem tak. Ma gościu 8 dzieciaków plus następne w drodze i łazi się w nocy po knajpach.Pogięło go wyraźnie. Miał pecha. Każdy ma coś tam na sumieniu. Święty nie byłem, więc mu trochę współczuje. Też dawno temu dostałem gazem po oczach i gumą po plecach od milicjantów. Po tym się okazało ,że mnie pomylili z kimś tam. Ale ja nie byłem posłem, tylko studentem .
            • maria6450 Re: Czarzasty o Wiplerze 06.11.14, 21:42
              Okropny to widok kiedy pałuje się leżącego, każdego leżącego. Policjantka w swojej gorliwości, musiała się biedaczka zmęczyć tym pałowaniem, nie chcialabym się z nia zapoznac.
              • wirujacypunkt Re: Czarzasty o Wiplerze 07.11.14, 12:14
                Przecież zostało powiedziane kilka razy, że to są tylko fragmenty nagrań. Wipler pokazał to, co
                chciał pokazać żeby poprawić sobie reputacje przed wyborami samorządowymi w których kandyduje na prezydenta Warszawy. Ciekawe jak wyglądają pozostałe nagrania ?
                Wipler skarży się na policję, że jest zła, a dla mnie jest zły poseł, który szwenda się nad ranem
                schlany i opowiada, że schlał się, bo żona zaszła w chyba w czwartą ciąże? Żona w ciąży z trójką czy czwórką dzieci została prawdopodobnie sama w domu, a mężuś poszedł balować.
                Czy nie lepiej byłoby jak by Wipler pomógł żonie w opiece nad dziećmi i wyręczył kobietę
                w obowiązkach ? Taka postawa byłaby z mojego punktu widzenia budująca i godna naśladowania.
                Ponadto Wipler należy do partii, której szef twierdzi, że policja powinna pałować ludzi.
                Czy tylko ludzi którzy nie są członkami partii Pana Korwina Mikke do której należy bohater skandalu ?
                Jakoś nie wierzę Wiplerowi i czekam na wyrok sądu w tej sprawie.
                • amityr Re: Czarzasty o Wiplerze 07.11.14, 12:53
                  Kiedyś panowała zasada w bójkach, że jak ktoś legł, togo się nie biło. Teraz ostrzegam , nie daj się przewrócić bo cię tak skopią, że na amen. Policja stosuje te metody bo jest z tego okresu wychowania w szkole. To jest wychowanie wyniesione z religii a u policjantów pogłębione przez kapelanów.
                  • jaga_22 Re: Czarzasty o Wiplerze 07.11.14, 13:00
                    Wipler ma 3 córki i 2 synów,skąd amityr wziąłeś 8?
                    • m4-6 Re: Czarzasty o Wiplerze 07.11.14, 15:25
                      "Nie bij leżącego" tak pamiętam od dziecka...a kto tu kogo okładał to ja nie mam pojęcia, a tak praktycznie rzecz biorąc, to powiedzcie mnie, wygraliście kiedyś sprawę z policją? Zachowanie posła byle jakie to prawda, ale czy człowiek nie może się napić w demokratycznym kraju, bo zaraz trzeba gazem w niego, a nie wystarczy powiedzieć: idź pan spokojnie do domciu, pora spać, bo jutro do roboty, ewentualnie...wink
              • wikul Re: Czarzasty o Wiplerze 07.11.14, 18:02
                maria6450 napisała:

> Okropny to widok kiedy pałuje się leżącego, każdego leżącego. Policjantka w swo
                > jej gorliwości, musiała się biedaczka zmęczyć tym pałowaniem, nie chcialabym si
                > ę z nia zapoznac.

To nie jest gorliwość, taka praca. Albo menela uspokoi albo menel uspokoi policjanta/kę.
                Pamiętacie jak menel zadźgał policjanta na przystanku. Niestety policjant był po służbie i nie miał pały.
            • wikul Re: Czarzasty o Wiplerze 07.11.14, 17:58
              amityr napisał:

> Powiem tak. Ma gościu 8 dzieciaków plus następne w drodze i łazi się w nocy po
              > knajpach.Pogięło go wyraźnie. Miał pecha. Każdy ma coś tam na sumieniu. Święty
              > nie byłem, więc mu trochę współczuje. Też dawno temu dostałem gazem po oczach i
              > gumą po plecach od milicjantów. Po tym się okazało ,że mnie pomylili z kimś t
              > am. Ale ja nie byłem posłem, tylko studentem .

Słuszne uwagi. Każdy oceniający powinien od tego zacząć. Poseł (!), zostawia żonę w ciąży i baluje do upadłego w klubie, wyłazi i śpi na chodniku. Już samo to wystarczy ...
              Obrońcom parlamentarnego menela wypada życzyć by znaleźli się na miejscu tych policjantów. Ciekawe co by zrobili.
              P.S. Też nie byłem święty ale w obecności milicjantów stawałem się barankiem. Zawsze na tym dobrze wychodziłem.
          • wikul Re: Czarzasty o Wiplerze 07.11.14, 17:50
            estella50 napisała:

> Jeszcze dopowiadam: nie chciałabym spotkać na swej drodze policjantki z tego fi
            > lmu. Zapał z jakim używa pałki wobec leżącego człowieka jest porażający.

Taki zawód, miała uciec zostawiając pijanego jak stodoła, wierzgającego potężnego dryblasa ,koledze policjantowi ? Jakaś nadzwyczajna pobłażliwość w stosunku do pijaka i w tym samym stopniu surowość w ocenie policjantów. Na You Tubie jest wiele filmów o policjantach z zachodu. Na ich tle polscy policjanci jawią się jak baranki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka