Dodaj do ulubionych

Tajemnice US

20.03.15, 19:45
Dzisiaj w tv1 na pytanie dziennikarki dlaczego sklepy wielkopowierzchniowe nie są obciążone podatkiem jak inne, Szczurek opowiedział, że jest to objęte tajemnicą skarbową i nie może odpowiedzieć. Ale jaja.
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Tajemnice US 20.03.15, 19:58
      Faktycznie, coś tu źle pachnie...
      • jaga_22 Re: Tajemnice US 20.03.15, 20:20
        Tajemnica która jest wszystkim znana,faktycznie jaja.
    • wikul Tajemnice Amityra, Kaczyńskiego czy Rydzyka 20.03.15, 20:27
      „Obiegowa opinia o niepłaceniu podatków przez firmy posiadające sieci sklepów wielkopowierzchniowych nie znajduje potwierdzenia w danych dotyczących wysokości podatku dochodowego.” – takiej odpowiedzi w sierpniu 2006 roku udzieliło Ministerstwo Finansów na zapytanie jednego z posłów ówczesnej opozycji. Dla jasności odpowiedzi udzielał wiceminister finansów w rządzie, którego premierem był Jarosław Kaczyński.

www.instytutobywatelski.pl/9726/blogi/nie-tylko-pitu-pitu/mit-o-hipermarketach-nieplacacych-podatkow

Pokarz gdzie są te jaja, tz. gdzie min. Szczurek mówi to co mu zarzucasz.

vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/polityka-przy-kawie/wideo/20032015/19059470
      • jagodajna Re: Tajemnice Amityra, Kaczyńskiego czy Rydzyka 20.03.15, 21:32
        Oglądałam poranny program też, wyrwałeś Amityr z kontekstu "tajemnicę" min.Szczurka smile.
        Super, hiper markety płacą podatek CIT.
    • amityr Re: Tajemnice US 21.03.15, 10:39
      vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/polityka-przy-kawie/wideo/20032015/19059470
      • jaga_22 Re: Tajemnice US 21.03.15, 11:08
        Co jakiś czas pojawia się pomysł, by opodatkować sieci handlowe. Poza Węgrami w Europie dodatkowy podatek na sieci został nałożony w Irlandii Północnej. Ale pomysły pojawiają się w także w innych krajach. Zawsze w takim przypadku sieci alarmują, że dodatkowe obciążenia doprowadzą do ograniczenia inwestycji, a w perspektywie powstanie mniej miejsc pracy. Trudno jednak bronić tych argumentów w sytuacji, kiedy nie ujawniają danych o płaconych podatkach - podaje "Rz"

www.strefabiznesu.echodnia.eu/artykul/jakie-podatki-placa-sieci-handlowe-w-polsce-nie-powiemy
      • wikul Powtórzyłeś ten sam link ... 21.03.15, 11:52
        amityr napisał:

> vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/polityka-przy-kawie/wideo/20032015/19059470

Powtórzyłeś ten sam link który ja zamieściłem a teraz podaj w którym miejscu (w której minucie) min.Szczurek mówi to co mu zarzucasz.
        • amityr Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 21.03.15, 12:23
          wikul napisał:

> amityr napisał:
          >
          > > vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/polityka-przy-kawie/wideo/20032015/19059470
          >
          > Powtórzyłeś ten sam link który ja zamieściłem a teraz podaj w którym miejscu (w
          > której minucie) min.Szczurek mówi to co mu zarzucasz.

18 minuta 27-28sek.
          • wikul Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 21.03.15, 12:37
            amityr napisał:

> 18 minuta 27-28sek.

Poniosła cię fantazja. Min. Szczurek mówił w tym czasie że z uwagi na tajemnicę skarbową nie będzie komentował sposobów w jaki sposób wielkie firmy próbują oszukać fiskusa. Ale ty pewnie chciałbyś żeby kilku cwaniakom podpowiedział jakie to są sposoby.
            • amityr Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 22.03.15, 10:02
              wikul napisał:

> Poniosła cię fantazja. Min. Szczurek mówił w tym czasie że z uwagi na tajemn
              > icę skarbową nie będzie komentował sposobów w jaki sposób wielkie firmy próbują
              > oszukać fiskusa
              . Ale ty pewnie chciałbyś żeby kilku cwaniakom podpowiedzia
              > ł jakie to są sposoby.

Zdaje się ,że raczej to tobie coś się pokićkało. Jeżeli minister finansów toleruje takie rzeczy ,które podobnież są na granicy prawa i nie występuje o zmianę tego prawa , a na dodatek zastawia się tajemnicą skarbową, to można powiedzieć tylko jedno, że te przepisy są dla kolesi.Zwłaszcza , że to trwa i trwa i trwa. I tyle t-u wikul.
              • estella50 Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 22.03.15, 11:26
                Policjant też wie, jakimi sposobami kasiarze otwierają kasy pancerne. Powinien o tych sposobach poinformować szeroką publiczność? czy raczej wiedzę pozostawić technikom kryminalistyki?
                Zastanów się, Amityr!

• amityr Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 22.03.15, 12:17
                  estella50 napisała:

> Policjant też wie, jakimi sposobami kasiarze otwierają kasy pancerne. Powinien
                  > o tych sposobach poinformować szeroką publiczność? czy raczej wiedzę pozostawić
                  > technikom kryminalistyki?
                  > Zastanów się, Amityr!

>
                  Jakbyś wysłuchała całego nagrania , to byś nie ubliżała porządnemu kasiarzowi.
              • wikul Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 22.03.15, 11:52
                amityr napisał:

> Zdaje się ,że raczej to tobie coś się pokićkało. Jeżeli minister finansów toler
                > uje takie rzeczy ,które podobnież są na granicy prawa i nie występuje o zmianę
                > tego prawa , a na dodatek zastawia się tajemnicą skarbową, to można powiedzieć
                > tylko jedno, że te przepisy są dla kolesi.Zwłaszcza , że to trwa i trwa i trwa.
                > I tyle t-u wikul.

Mnie się coś pokićkało bo tobie się wydaje że minister finansów ma uprawnienia prokuratora i sądu ?
                Trudno dyskutować z kimś kto prezentuje taki sposób myślenia.

wyborcza.pl/1,75248,17214137,Mateusz_Szczurek_najlepszym_ministrem_finansow_w_Europie.html
                • amityr Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 22.03.15, 12:28
                  wikul napisał:

> Mnie się coś pokićkało bo tobie się wydaje że minister finansów ma uprawnienia
                  > prokuratora i sądu ?
                  > Trudno dyskutować z kimś kto prezentuje taki sposób myślenia.
                  >
                  > wyborcza.pl/1,75248,17214137,Mateusz_Szczurek_najlepszym_ministrem_finansow_w_Europie.html

Ale się ubawiłem.Kto tu mówi o uprawnieniach prokuratora. Ja mówię o syfie w państwie. Swój swojemu za zasługi zawsze coś przyzna. Balcerowicz też miał przyznawane. Widzisz t-u wikul to jest tylko net ale jak dożyjemy zobaczymy jak będziesz śpiewał jak skończy się rozkradanie ostatnie transzy z brukseli i jak ci tak zupełnie przypadkowo bujną emeryturę na 900zł brutto.
                  • wikul Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 22.03.15, 13:03
                    amityr napisał:

> Ale się ubawiłem.Kto tu mówi o uprawnieniach prokuratora. Ja mówię o syfie w p
                    > aństwie. Swój swojemu za zasługi zawsze coś przyzna. Balcerowicz też miał przyz
                    > nawane. Widzisz t-u wikul to jest tylko net ale jak dożyjemy zobaczymy jak będz
                    > iesz śpiewał jak skończy się rozkradanie ostatnie transzy z brukseli i jak ci t
                    > ak zupełnie przypadkowo bujną emeryturę na 900zł brutto.

Nie kłam, nie ubawiłeś się bo nie rozumiesz współczesnego świata. Klasyczny elektorat Kukizów.

forum.gazeta.pl/forum/w,29055,157051482,157052861,Re_Jak_nie_AG_to_Skoki.html
                    • amityr Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 22.03.15, 14:57
                      wikul napisał:

> Nie kłam, nie ubawiłeś się bo nie rozumiesz współczesnego świata. Klasyczny ele
                      > ktorat Kukizów.
                      >
                      > forum.gazeta.pl/forum/w,29055,157051482,157052861,Re_Jak_nie_AG_to_Skoki.html

Kukiz ze swoimi JOW-ami akurat mnie nie przekonuje. PO byłaby dla mnie partią akurat. Ale jak widzę te afery pozamiatane pod dywan, albo jak czytam ,że taki palant Grad nic nie robi i bierze 100 tys zł miesięcznie, rzygać się chce.A całe mnóstwo Grasiów, Nowaków itd
                      Wg ciebie współczesny świat polega na :........
                      • estella50 Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 22.03.15, 15:04
                        amityr, przecież kolesiostwo, nepotyzm, układy są obecne na każdym szczeblu, od wójta do prezydenta. Mój Urząd Miasta opanowało kilka rodzin ze szwagrami, kuzynkami itd. Konkursy są rozpisywane, nie można nic zarzucić, ale wygrywają swoi. Wykształceni kierunkowo, tego też nie można zarzucić. Ale swoi ! Pokolenia muszą minąć, zanim dopracujemy się odpowiedniej kultury pracy.
                        • amityr Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 23.03.15, 10:56
                          estella50 napisała:

> amityr, przecież kolesiostwo, nepotyzm, układy są obecne na każdym szczeblu, od
                          > wójta do prezydenta. Mój Urząd Miasta opanowało kilka rodzin ze szwagrami, kuz
                          > ynkami itd. Konkursy są rozpisywane, nie można nic zarzucić, ale wygrywają swoi
                          > . Wykształceni kierunkowo, tego też nie można zarzucić. Ale swoi ! Pokolenia mu
                          > szą minąć, zanim dopracujemy się odpowiedniej kultury pracy.

To trzeba jednym słowem wprowadzić znowu sztandar.
                          • estella50 Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 23.03.15, 13:24
                            amityr napisał:

> [i]estella50 napisała:
                            >
                            >
                            >
                            > To trzeba jednym słowem wprowadzić znowu sztandar.

I byłoby lepiej? Wtedy sekretarz z białego domku decydowałby, kto i na jakim stanowisku ma pracować! To ja już wolę stan dzisiejszy wink
                            • amityr Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 24.03.15, 09:43
                              Napisałem o sztandarze ale w innym znaczeniu.
                              • amityr Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 24.03.15, 09:44
                                Jeśli chodzi o obsadę stanowisk, to jest idealnie tak samo jak za PZPR.
                      • iryska2604 Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 22.03.15, 15:08
                        Oj,tyle razy cie proszę - pokaż mi ekipę w której nie było kolesiów, układów, afer. Jeśłi myślisz ze taka jest możliwa to dziwię ci się - bo to UTOPIA. Chcielibyśmy aby było idealnie ale jak to zrobić? Na to sposobu nie ma.
                        • wikul Re: Powtórzyłeś ten sam link ... 22.03.15, 19:58
                          iryska2604 napisała:

> Oj,tyle razy cie proszę - pokaż mi ekipę w której nie było kolesiów, układów,
                          > afer. Jeśłi myślisz ze taka jest możliwa to dziwię ci się - bo to UTOPIA. Ch
                          > cielibyśmy aby było idealnie ale jak to zrobić? Na to sposobu nie ma.

Słusznie zauważyłaś, to utopia. Rozglądam się po doniesieniach z Europy i świata. Wszędzie jakieś kłopoty bo taki jest niedoskonały świat.
    • wikul MF: zagraniczne sieci hipermarketów płacą podatki 21.03.15, 11:58
      Zagraniczne sieci hipermarketów płacą w Polsce znaczące kwoty zarówno podatku dochodowego od osób prawnych, jak i podatku od towarów i usług - poinformował wiceminister finansów Maciej Grabowski w odpowiedzi na poselską interpelację.

www.podatki.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/mf-zagraniczne-sieci-hipermarketow-placa-podatki-w-polsce

Tyle razy już tą sprawę wyjaśniano ale to kłamstwo żyje własnym życiem podtrzymywanym przez oszołomów z takich portali jak wPotylicę itp.
      • anoagata Re: MF: zagraniczne sieci hipermarketów płacą pod 21.03.15, 12:47
        To moze dobrze ze nie płacą podatków,bo chyba wszystko byloby droższe tym zakupującym w tych sklepach gdyby placili podatki,czy ja dobrze myślę ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka