Dodaj do ulubionych

Kto ogląda Teleexpress?

29.03.15, 13:44
Do dziś uważam za cud to, że „Teleexpress” w ogóle powstał. Kto i dlaczego na to pozwolił?! Kilka razy próbowałem się tego dowiedzieć, ale nie dostałem jasnej odpowiedzi. Wystarczy porównać, jak wyglądał „Dziennik Telewizyjny” w tamtym czasie: ze sztywnymi prowadzącymi, z niestrawnymi tekstami, z telefonem, który stał na biurku i od czasu do czasu dzwonił - prowadzący go odbierał, słuchał chwilę, odkładał słuchawkę i kończył wypowiedź. A obok tego „Teleexpress” - z uśmiechem, mrugnięciem okiem, z muzyką, którą już wtedy prowadził Marek Sierocki. I z urozmaiconą formułą - z tymi kolegami i koleżankami, którzy w trakcie programu przynosili prowadzącemu zwoje teleksu i odczytywali depesze. To była rewolucja. Sygnał, że czasy się zmieniają, choć nic na to wtedy nie wskazywało.
weekend.gazeta.pl/weekend/1,138262,17656631,Maciej_Orlos__To_cud__ze___Teleexpress___w_ogole_powstal.html#TRwknd
Rozmowa z Maciejem Orłosiem -sympatycznym prowadzącym. Muszę wam powiedziec że u mnie to też juz domowy obyczaj - o 17-tej siadamy i oglądamy. A wy?
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Kto ogląda Teleexpress? 29.03.15, 14:02
      Nie wiem dlaczego,ale już nie oglądam.A może dlatego,że mam na okrągło włączone TVN24? i zapominam.
      • iryska2604 Re: Kto ogląda Teleexpress? 29.03.15, 14:11
        To ty jak mój syn - śmiejemy sie z niego że na okrągło ogląda swój serial. Ja z kolei nie bardzo lubię bo tam jak sie czepią jednego tematu to zamęczą nim człowieka.
        • jagodajna Re: Kto ogląda Teleexpress? 29.03.15, 14:39
          Jak już oglądam to właśnie Teleexpress i czasem TVP INFO, nigdy TVN24.
          • tamaryszek44 Re: Kto ogląda Teleexpress? 29.03.15, 14:47
            Kiedyś oglądałam, a teraz oglądam fakty w TVN o 19-tej, bo o tej porze TV jest włączone.
    • czuk1 Re: Kto ogląda Teleexpress? 29.03.15, 15:56
      Oglądam 2x , drugi (trochę zmieniony) na TV INFO.
      Mamy kilka dobrych miejsc dyskusji telewizynych na TV INFO, TVN 24, u Lisa, . Mają jedną wspolną cechę ..... proszą na dyskusję polityków różnych opcji a dziennikarze starają się być
      bezstronni. Nie mozna tego powiedzieć o mediach pisowskich. W TV TRWAM, TV Republika,
      mediach internetowych pisowskich słuchają sami siebie , totalnie przekręcaja fakty, indokrynują wręcz słuchaczy,...
      Nie mogę zrozumieć ludzi którzy napiętnują takich ( jak ja) forumowiczów którzy czytają, analizują, komentują, krtykują nieliczne portale rządowi przychylne . Nie rozumiem także dlaczego przyjmują bezkrytycznie, jak Biblię, wieści / nakazy politykow i mediów pisowskich.
      • jaga_22 Re: Kto ogląda Teleexpress? 29.03.15, 16:54
        Latam też na Superstację dla odprężenia i wpadam też na inne stacje,ale zawsze wracam na TVN24.
        • alfredka1 Re: Kto ogląda Teleexpress? 29.03.15, 17:25
          TVN albo Polsat, nigdy tv państwowej, oglądałam ale po 1981 roku już nie .
          -Nie pamietacie ale Orloś jak i program 3/TrUJka - / PR, buty lizały komuchom.
          • iryska2604 Re: Kto ogląda Teleexpress? 29.03.15, 19:08
            Alfredko, kiedy to było...Innych z gorszych rzeczy porozgrzeszali (patrz wątek o Chazanie),a to było młode ,chciało pracować. Przeciez on sie urodził w 1960 r.
            • alfredka1 Re: Kto ogląda Teleexpress? 29.03.15, 21:56
              Nie zapominaj, że ja jestem starowinka, a staruszki "pamietliwe som" ...smile)
              • anoagata Re: Kto ogląda Teleexpress? 30.03.15, 08:33
                Nie oglądam od wielu lat ale tvn24 właściwie też nie bo za długie i częste reklamy i jednym tematem przez kilka dni to faktycznie mogą człowieka zajechać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka