Dodaj do ulubionych

Podobno....

05.06.15, 19:14
Beata Szydło, szefowa sztabu Dudy dostała propozycję objęcia stanowiska premiera. Propozycja została złożona zarówno przez Dudę jak i przez Kaczyńskiego. Co prawda Szydło jeszcze nie podjęła żadnej decyzji w tej sprawie, ale prawdopodobnie się na to zgodzi. Myślicie, że to dobra kandydatura na premiera? Czy może kolejny człowiek znikąd?

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/forum/kandydat-pis-na-premiera-tematy,dId,2649013#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Wg mnie. Taka z niej będzie p.Premier jaką jest obecnie p. Kopacz. Nie ma we mnie entuzjazmu z takiej akurat zmiany osobowej. Oczekiwałem na koalicyjny (jaki by nie był) koalicyjny rząd fachowców. Powinny już skończyć czasy TK>
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Podobno.... 05.06.15, 19:32
      Pani B.Szydło z wykształcenia jest etnografem.
      Okazała się bardzo dobrym organizatorem kampanii wyborczej A.Dudy (w czym zresztą bardzo pomógł sztab konkurenta)'
      W PiS uchodziła za specjalistę od spraw gospodarczych, jednak pozapisowscy fachowcy mieli w tej sprawie zdecydowanie odmienne zdanie.
      Ma doświadczenie parlamentarne, uchodzi za bardzo pracowitą posłankę.

Dla mnie to za mało, nie sądzę, że byłaby w stanie ogarnąć bezmiar pracy rządowej. Nie ma ku temu kwalifikacji. Nie jest też typem przywódcy; czy jej omdlewający głos mógłby kogoś postawić na baczność?

A najważniejsze: to nie ona byłaby premierem, tylko prezes. On bardzo wygodnie ustawiłby się z tyłu za prezydentem i za premierem i by rządził i rządził... A gdyby coś poszło nie tak, to winni byliby oni, a nie pan prezes!
      Mam rację ?

• jaga_22 Re: Podobno.... 05.06.15, 20:03
        O nie! tylko nie Szydło.Pracowitość tutaj na nic się nie zda.
        Jeżeli ją wybiorą popełnią błąd.Myślę to tylko tak na przeszpiegi,
        co ludzie powiedzą. Muszę przyznać,że na Kopacz zawiodłam się.
        Żeby Polski nie pogrążyć,premier nie może być z PiS-u.
        • estella50 Re: Podobno.... 05.06.15, 20:17
          jaga_22 napisała:

> O nie! tylko nie Szydło.Pracowitość tutaj na nic się nie zda.
          > Jeżeli ją wybiorą popełnią błąd.Myślę to tylko tak na przeszpiegi,
          > co ludzie powiedzą. Muszę przyznać,że na Kopacz zawiodłam się.
          > Żeby Polski nie pogrążyć,premier nie może być z PiS-u.

Ba, nikt nas akurat o zdanie nie będzie pytał. Prezydent Duda powierzy pani Szydło misję formowania rządu i tyle!
          Ale myślę tak, jak ty: plotka o pani Szydło, to tylko taki balon próbny. Za wczesnie na odkryanie kart!
          Ale też jest ciekawe, kogo innego, poza prezesem, mogliby wyznaczyć z grona PiS -partii pełnej mądrych, doświadczonych fachowców. Godnych pretendentów do fotela premiera jest tam przecież mnóstwo wink
          • wikul Re: Podobno.... 05.06.15, 22:15
            Słyszałem co Duda mówił na ten temat. Jak zwykle ględził długo, żeby mówić a niewiele powiedzieć. Ale jest to prawdopodobnie kolejne sprytne posunięcie Kaczyńskiego żeby wygrać wybory. Marcinkiewicz w spódnicy ma doprowadzić do zwycięstwa wyborczego i utworzenia rządu aby w stosownym momencie przekazać pełnię władzy Kaczyńskiemu, który przecież o tym stanowisku marzy od lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka