Dodaj do ulubionych

Kelnerski paragon

07.07.15, 15:26
Zła prasa kelnerów trwa. Jeszcze nie przebrzmiały echa afery związanej z podsłuchiwaniem klientów w warszawskich restauracjach, a już wychodzą na jaw nieuczciwe praktyki podatkowe. - Uważajcie na paragony kelnerskie - apeluje do klientów gastronomii Ministerstwo Finansów

Read more: wyborcza.biz/biznes/1,100896,18312957,Nie_daj_sie_nabrac_kelnerowi__czyli_gdzie_ida_twoje.html#ixzz3fDBsU5fT

Ludzie sa jednak pomysłowi. Też udają greka?
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Kelnerski paragon 07.07.15, 20:36
      No wlasnie, nas najbardziej boli jak sasiad ma wiecej od nas... zwlaszcza jesli robi cos nieuczciwie poniewaz my wszystko w 110% robimy uczciwie....
      • ewa9717 Re: Kelnerski paragon 07.07.15, 20:43
        Tak, ja się naprawdę staram nie chodzić na lewiznę, ale co ciebie boli, że ktoś wskazuje ewidentną nieuczciwość?
        • zajbel Re: Kelnerski paragon 07.07.15, 21:22
          Jeżeli nam od płac i emerytur od razu pobiera się podatek to i od wszelkiego rodzaju usług podatek też powinien być płacony. I wcale mi nie wszystko jedno czy ktoś płaci czy nie. Bo wszyscy twierdzą że tak drogo bo państwo zdziera z nich podatki a to jest jednak nieprawda. Więc niech będzie taniej np w smażalni ryb / gdzie i tak olej stary a ryba gorszej jakości/ to nie będę sobie głowy paragonem zawracała. Ja jednak zawsze biorę paragon aby potem w domu spokojnie sprawdzić wydatki. Nie wiem czy wam sie też zdarza że w pierwszej chwili panika, co też zrobiłam z pieniędzmi, może zgubiła a może co innego a potem paragoniki na stół i wszystko się zgadza. Często też robie zakupy córce razem ze swoimi więc celem rozliczenia wewnątrzrodzinnego paragon mi potrzebny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka