Dodaj do ulubionych

Duda w ONZ

28.09.15, 11:00
wyborcza.pl/1,75477,18924216,prezydent-duda-wyglosil-w-onz-mowe-pochwalna-na-czesc-iii-rp.html#BoxGWImg
No to jak to w końcu wg PiS jest? Dobrze cz źle? Polska w ruinie czy prężnie rozwijająca się?
Może jednak raz się na coś zdecydować i tego się trzymać? A może najlepiej byłoby trzymać się prawdy a ciągle kłamać o dykcie i ruinach, bo to i niepoważne i nieprawdziwe.
Obserwuj wątek
    • zajbel Re: Duda w ONZ 28.09.15, 11:01
      Zeżarłam "nie" i wyszła bzdura . Powinno być " a nie ciągle kłamać"
      • aga-kosa Re: Duda w ONZ 28.09.15, 12:07
        A pamiętacie w " Sami swoi" jak Kargul robił zdjęcie do Jaśka w Ameryce ; - " po co ich naszym dobrobytem w oczy kłuć'.
        Jak powie, że jest tak źle Obama dolarami sypniewink aga
        • jaga_22 Re: Duda w ONZ 28.09.15, 12:16
          Widzieliście jak Duda przemawiał w ONZ prawie przy pustych krzesłach?
          • czuk1 Re: Duda w ONZ 28.09.15, 19:31
            Prezydent nasz miał dobre, ciekawe i konkretne przemówienie. Poruszył sprawy b.ważne , każdy temat kończył wnioskiem/apelem. Podtrzymał tezy Obamy. Wniósł m.in. o konieczności rezygnacji z veta w ONZ.
            W odróżnieniu od przemówienia Putina - jastrzębia w światowej polityce, który nie rozumie co to jest demokracja, prawo międzynarodowe, tyrania, zbrodnie wojenne, interes światowy,....
            • estella50 Re: Duda w ONZ 28.09.15, 19:46
              A ja nie mogę spokojnie go słuchać. Teraz w ONZ opowiadał, czego Polska oczekuje, co sądzi o różnych problemach, jak zamierza postępować w różnych sytuacjach.
              A skąd on to wie?! Nie wie, jakie plany ma rząd E.Kopacz. Nie wie, bo się z nią nie konsultuje, nie spotyka. Nie zna aktualnych, a zakulisowych problemów. A są to (będą) problemy każdego rządu.

Dodatkowo pusty śmiech mnie ogarnia, kiedy PAD opowiada o naszych sukcesach (a gdzie ruiny?), o zrozumieniu i pomocy dla uchodzców (nie słyszy, co pryncypał oznajmia ?)

Kiedy on (i czy w ogóle) jest sobą, kiedy jest szczery?
            • iryska2604 Re: Duda w ONZ 28.09.15, 19:48
              Duda powiedział:
              Członkowie mniejszości religijnych są narażeni na prześladowania"

Duda zaapelował też w imieniu Polski o podjęcie zdecydowanych działań w celu ochrony praw mniejszości religijnych. - Jedno nie zmienia się od setek lat - w różnych częściach świata, przy okazji różnych konfliktów systematycznie ograniczana jest wolność sumienia i wyznania. Członkowie mniejszości religijnych, zwłaszcza chrześcijanie, narażeni są na prześladowania - ostrzegł.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18927556,andrzej-duda-bedzie-przemawial-przed-zgromadzeniem-ogolnym-onz.html?lokale=local#BoxNewsImg
              Gdzie ? W Polsce???
              • estella50 Re: Duda w ONZ 28.09.15, 19:52
                Zdaje się, że teraz (w Polsce i w Europie) to muzułmanie są na cenzurowanym. Jest podpalenie, czy świński łeb w przedsionku meczetu, marsze, okrzyki i napisy p-ko wyznawcom islamu.
                A chrześcijanie w mojej ojczyznie maja się raczej nie najgorzej...
                • zajbel Re: Duda w ONZ 29.09.15, 10:29
                  A o szampanie z Putinem nikt nie pisze?
                  • jaga_22 Re: Duda w ONZ 29.09.15, 10:44
                    Obama z marsową miną ,Putin z uśmieszkiem na twarzy patrzą na siebie.Duda nie wiem w czyje oczy patrzy.

https://pbs.twimg.com/media/CQBeyYYVAAACqew.jpg
                    • anoagata Re: Duda w ONZ 29.09.15, 11:53
                      Zupełnie nie wiem po co on tam siedzi,chyba tak dla picu,jak całe to zgromadzenie.

Tak czy siak,chyba zachował się okej ,ale jednak czytał z kartki,pisowcy powinni być zawiedzeni,bo taki wykształcony.............
                    • wirujacypunkt Re: Duda w ONZ 29.09.15, 16:03
                      jaga_22 napisała:

> Obama z marsową miną ,Putin z uśmieszkiem na twarzy patrzą na siebie.Duda nie
                      > wiem w czyje oczy patrzy.
                      >
                      > https://pbs.twimg.com/media/CQBeyYYVAAACqew.jpg

Duda patrzy w dal i myśli wink
                      Jako dobry prezydent nie przestaje myśleć o nas wszystkich, albo tylko o samych pisowcach i ukochanym prezesiePanu ? suspicious big_grin
                      W międzyczasie zastanawia się nad tym, czy na wyjeździe dobrze wykonał wszystkie polecenia i wskazówki prezesaPana, polecenia jakie dostał w trakcie nocnej wizyty suspicious wink
                      • alfredka1 Re: Duda w ONZ 29.09.15, 16:32

--..a dla mnie to wręcz nieprzyzwoity, uwodzicielki uśmiech w stronę Putina.
                        • iryska2604 Re: Duda w ONZ 29.09.15, 16:43
                          Chyba masz rację, tak zalotnie na niego patrzy...
                          • jaga_22 Re: Duda w ONZ 29.09.15, 16:51
                            iryska2604 napisała:

> Chyba masz rację, tak zalotnie na niego patrzy..

I co z tego,jak Putin na niego nie patrzy. https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify30/027.gif
                            • jaga_22 Re: Duda w ONZ 29.09.15, 19:53
                              Na nagraniu widać moment, w którym sekretarz generalny ONZ Ban Ki-moon podchodzi kolejno do przywódców siedzących przy stoliku numer jeden, by z wieloma z nich trącić się kieliszkiem. W tym momencie od stołu odchodzi prezydent USA Barack Obama, a Ban Ki-moon wymienia kurtuazyjny gest m.in. z Andrzejem Dudą. Zdaniem serwisu wPolityce.pl, stuknąć się kieliszkiem z prezydentem Polski chciał również Władimir Putin. Widząc jednak brak woli ze strony polskiego przywódcy, usiadł.

Co o stukaniu się kieliszkami mówi protokół dyplomatyczny? - Samo stukanie się kieliszkami nie jest do końca w zgodzie z etykietą. Ale z drugiej strony, jeśli ktoś zainicjuje coś takiego, to nie wypada, żeby druga osoba nie dostosowała się, mimo że zna te zasady - tłumaczyła w rozmowie z TVN24 dr Irena Kamińska-Radomska, specjalistka od savoir-vivre'u i protokołu dyplomatycznego, przy okazji wizyty Baracka Obamy w Polsce w ubiegłym roku.

• iryska2604 Re: Duda w ONZ 30.09.15, 18:45
                                Napisać, że japoński premier Shinzo Abe był podekscytowany spotkaniem z Władimirem Putinem, to jak nic nie napisać. Telewizyjne kamery zarejestrowały moment spotkania obu polityków. Putin czekał, a Abe zrobił... to

natemat.pl/156397,duda-pil-szampana-z-putinem-to-pikus-zobacz-jak-na-prezydenta-rosji-zareagowal-premier-japonii
                                Prawie jak na skrzydłach!
                                • jaga_22 Re: Duda w ONZ 30.09.15, 19:08
                                  O matko!
                                  • anoagata Re: Duda w ONZ 01.10.15, 11:17
                                    U nas czasem jest takie powiedzenie;
                                    rzuca się jak wesz na grzebieniu.
                                    To mi się tak nasunęło w kontekście a to zabiegają o audiencje w Watykanie jak wyszło szydło z worka że nie mają zaproszenia a to zabiegają o spotkanie z Obamą,który olał ,to w końcu dziennikarz TV Republika krzyczy za Putinem kiedy oddacie wrak samolotu,czy to jest dziennikarskie zachowanie a w Republika wychwalają go po niebiosy.
                                    Ogólnie to żenua.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka