natla 01.06.06, 00:00 img292.imageshack.us/my.php?image=gawiarenkapidziesieciolatkowa1.jpg Wesołego miesiąca w Gawiarence życzę Wam i sobie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 01.06.06, 00:11 Otwieram gawiarenke, jedną karteczkę z parapetu biorę i w nogi Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 01.06.06, 00:15 No to jestem już... Widzę drzwi pomimo nocnej pory szeroko otwarte, półki zapełnione w lekturki niezdarte. Zwierzaki śpią smacznie, bo już późna pora, Tylko koty buszują na komary polując. Czas i nam już zmykać do cieplutkich łóżek. Bo szkoda naszych oczu, palców, oraz nóżek Oczu co patrzyły, palców co klikały i nózek co szybko cały dzień biegały. Dobranoc ) Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 01.06.06, 00:50 Reginko, piękny wierszyk. Zmykam i ja do łóżeczka. Dobranoc. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 01.06.06, 00:54 Reniu dzięki za taką piękną dobranockę. A jak dzień dziecka to wszystkim dzieciaczkom 50 prezenty przyniosłam. Dal każdego coś dobrego ttp://www.astra-slodycze.pl/ ttp://www.slodkieupominki.pl/index.php?katID=3&jezykID=1&akcja=kategoria www.admat-lody.pl/ www.fws.pl/ Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 01.06.06, 01:09 Nie ma za co. Początek może i dobry. Zwłaszcza na komary ... Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 01.06.06, 08:52 Zapraszam na świeżutką kawę Zwierzaków nie ubyło ani przybyło, stan ten sam, po wczorajszej inwentaryzacji, którą zrobił Wojtek Psiaki hasają, koty wylegują się na słońcu, żółwik zajada sałatę. Siadam pijąc poranną kawę i komu w drogę teemu czas... A czas ucieka między palcami.Jeszcze dziś i piątek, takie "latane " dni. Sobota z Wami a potem już pa,pa.... Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 01.06.06, 08:55 dzien dobry Reniu, posiedze z Toba to ostatnia okazja do wspolnej kawki no i bede tesknic za Twoimi wierszykami)) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 01.06.06, 09:09 Tu sie witam ze wszystkimi i zmykam. Moi kochani mam remont.Jestem już taka znuzona wszechpanującym bałaganem.Najgorszy był pierwszy dzien potem juz dziwnie przywyklam.Remontowany jest tylko jeden mały pokój i teraz okazuje sie,ze kolor scian nie bardzo gra z kolorem podłogi i idę szukac listwy przypodłogowej,która by połączyła ten dysonans. Wczoraj nie zjawił sie "spec"od podłogi,dopiero dzisiaj..... Aha!Balkanu nie można wykończyc fugą,poniewaz jest mokro i codziennie pada deszcz! Potem juz tylko sprzątanie,sprzątanie i sprzątanie..... Poproszę dużą kawe! Renia,ja nie chce,zebys wyjeżdzała.Z drugiej strony baw sie dobrze! Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 01.06.06, 11:51 witam i ja - idę dzis na spotkanie "moli książkowych" po południu,a teraz kawa i kotki na kolanach Reginko - Ty wytrzymasz bez nas? Na pewno znajdziesz jakos dostep do internetu choc co kilka dni. Pozdrawiam - i chłoń wszystko - najlepiej prowadź dziennik - zobaczysz jak fajnie będzie potem dzielic sie z nami wrażeniami. Odpowiedz Link
goskaa.l Krysiu!!! 01.06.06, 12:15 Współczuję, ale przy remoncie tak często jest. Odpręż się w sobotę i niedzielę, a potem znów do remontu! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 01.06.06, 13:26 Witam wszystkich w nowej gawiarence,jak tu dużo przestrzeni się zrobiło!!!! A jakie smakołyki na otwarcie lody,nowe tomiki))) Kundziu,kawe proszę dużą wróciłam niedawno z urzędów zmokłam,zmarzłam,usiądę przy kominku chwilę,ogrzeję się,dziękuję Kundziu jesteś niezastąpiona Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 01.06.06, 14:57 Siadam, bo padnięta jestem strasznie. Zakupy zrobione, choć nie wszystkie. Przemysł farmaceutyczny dofinansowany, sporą kwotą. Jeszcze pranie robi się, a ja siadam jem i chyba padnę na nos...Z głodu, ze zmęczenia i myślenia ,co to by jeszcze, aby tylko nie zapomnieć ? Koniec, kropka. Wrrrr... Jeszcze w sobotę o 10:00 fryzjer i dość... Masz rację Danusiu, będę spisywać, bo ładu nie dojdę pźniej, pamięć już nie ta . A tak chronologicznie w/g zwiedzania będzie. No i plus fotki. Zaglądać będę. Ale tylko wieczorkami, jak się uda.. No i może w soboty i niedziele... Żadnego rozstania z Wami tak nie przeżywałam, bardzo mi będzie Was brakować, bardzo, nawet nie wiecie jak... Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 01.06.06, 15:05 Reniu, a myślisz, że nam nie będzie Ciebie brakowało, kto będzie rządził w gawiarence. buuuu. Kundziu kawę poproszę, to sobie w filiżankę pobuczę. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 01.06.06, 15:11 Danuś, też buczę w filiżankę...Cóż rozstania są smutne... Ale jak będzie miło Was powitać, po tych 2 miesiącach ) To dopiero będzie radość. Chyba całą noc przy klawiaturze spędzę 3 sierpnia ) Szybko miną, mam nadzieję, wnusia skutecznie mnie zajmie a i zwiedzanie, wycieczki i tak dzień za dniem zleci...A Ty z Dewą dbajcie o tą Gawiarenkę, dbajcie, coby ostała się w takim stanie do sierpnia ) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 01.06.06, 17:29 Jestem z popołudniowa kawą, pranie schnie, nogi bolą, jak licho Więc siedzę i się nie ruszam, aż do jutra, no chyba, że w nocy do wyrka... Jutro znowu wyjazd do Tesco. Już mam dość, dobrze, że tylko kilka rzeczy jest zamówionych do zakupienia... Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 01.06.06, 23:20 Nie mogę zasnąć, sen uleciał gdzieś hen daleko... Wzruszył mnie przepiękny list, kurczę..Sama już nie wiem do kogo i po co tu piszę....Po prostu, muszę posiedzieć, ochłonąć... Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 00:03 Wypiję herbatkę, zażyję estazamol i... do łózia pójdę... Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 00:04 To prawie tak jak i ja...Ech, co za życie, bez tabletek ani rusz... Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 00:36 Tak własnie Reniu - tak zasypiam. Chyba jestem narkomanką lekową. Kiedys przykładałam głowę do poduszki i spałam jak zabita. Serio! dzis bez wspomagania...bezsenność. Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 00:40 PS. Miałam tak twardy sen, że jak czołgi jechały przez miasteczko studencki w grudniu 1970 roku, to dziewczyny z pokoju musiały mnie dotknąć, bo inaczej bym przespała ten ważny moment. Tylko lekki dotyk innego człowieka mnie budzi skutecznie...)) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 00:50 Mnie obudzi pies chodzący po mnieszkaniu, ale burza, nawet duża nie. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 01:08 Mucha, lub komar brzęczący nad głową...Wyrzuca mnie z łóżka jak z katapulty. Miły dotyk, miłego człowieka, ej, chyba nie... Zresztą pożyjemy, zobaczymy Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 01:14 Reniu, to wygoń muchy i komary, będziesz mogła spać Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 01:20 Widzę, ze Tobie Danusiu, teeż do łóżka się dziś nie śpieszy ? Komarów jakoś nie widać i much, może za zimno... Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 01:22 No właśnie, właśnie jak pomyślę, że trzeba iść do łazienki, to aż mi zęby szczękają. Może jakąś herbatkę z duchem jeszcze wypiję na moje 3000 i jednak pójdę go łazienki. Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 01:47 A mnie ciepłą wode wyłączyli... do 8 czerwca, Zbóje !! Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 01:58 Ano zbóje, masz rację...Nie powinni, bo wieczory zimne i cieplutki prysznic dobrze rozgrzewa. Właśnie wróciłam spod takiego. A z ciekawości jeszcze mnie tu, do Gawiarenki przygnało, bo komputer jeszcze na "chodzie" Już wyłączam, jutro troszkę krzątaniny i siedzę z Wami, ile się da.. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 09:01 Otwieram szeroko okna, karmię kotki i psiaki, żółwika też i pędzę z poranną kawą na taras. Jest zbyt pięknie aby siedzieć w domu...) Woda w basenie błękitna, niebo się w niej chyba odbija... Kawę przygotowałam i dla zaglądających tu, zapraszam Do tego ciasteczka "Katarzynki", w czekoladzie. Wybaczcie, że "kupne", a nie swojej roboty. Lepsze to niż nic. Porzucam jeszcze na talerz, krówki z "Milanówka", ciągutki, są najlepsze pod słońcem Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 09:55 Poczyłam Was wyżej "nocne marki" . Nie mogę spac jak mam kłopoty i własnie ostatnio równiez budzę się przerażona dziwnymi snami /oczywiscie rano nie pamiętam o czym/. Wypijam poranną kawę.Z zachwytem czytam Grazynkę,z bólem czytam Anie. Eh! życie! Zaprasza na 2-godzinną "przebieżkę" po lesie...potem sprzątanie. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 11:11 Reniu dzięki za kawę, pyszna, katarzynkami też się poczęstuję. Piesek wybiegany, pranko się pierze, a więc czas na kawę nad basenem. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 14:09 Odpocznę deczko...Siedzę już na walizkach, wszystko poupychane...Zmieściło się wszystko, aż nie wierzę oczom Jeszcze teraz siądę, zjem to jajko na twardo z chlebkiem. Na wieczór tylko kawa i jabłko. Na jutro jeszcze mam 2 parówki, na gorąco z musztardą, kawa z mlekiem i pożegnam Was. W niedzielę tylko kawa i "Do pobaczenia ..." ( Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 15:36 Dziękuję za kawę Reniu,przysiądę chwilę,jeszcze dzisiaj nie byłam w gawiarence,biore kawę i idę na taras,tak pięknie na dworze,ciasteczko....może póżniej.Pędzę zaraz do sklepu uzupełnic zakupy u nas poniedziałek wolny,sklepy pozamykane a pogoda słoneczna to wyciągnę wreszcie moją maszynę i w drogę)))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 19:48 Co? niema nikogo,pozamykam okna,wystarczy tego wietrzenia,zaparze świeżą kawę,herbatę podrzucam ciasto z morelami img345.imageshack.us/img345/969/morele48yr.jpg i owoce/mandarynki/ img345.imageshack.us/my.php?image=43513ni.jpg Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 19:51 Kawa? ciasto? margarynki? to ja już jestem. Siadam i sie delektuję. Dzięki Halutka. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 20:00 Fajnie,że jesteś Danutka,może ktoś do nas dołączy,posiedzimy sobie/wieczorową porą/po całodziennej gonitwie. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 20:49 Już są, już są ) Tylko rodzinkę w zdjęcia ze ślubu zaopatrywałam. Bałam się, że potem poczta stanie dęba. Bo dziś piątek. Troszkę jeszcze prasowania, sprzątania, poukładnia, godzinka drzemki i już jestem. Mandarynka, kawa i już "gadam", czyli klikam Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 20:52 Ale fajnie, znowu pierwsza trójca gadułek sie spotkała. Reniu co to będzie jak wyjedziesz, kto nas będzie zwoływał na wieczorne pogaduchy Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 20:59 DZiewczyny,pogadajmy o kwiatkach i roslinkach na balkonie...dosyc juz "smucenia" o Reni wyjezdzie.Wyjedzie ,ale nam podesle różne ciekawostki.Prawda,Reniu! Ja w kazdym razie czekam! Kupiłam sobie na balkon winobluszcz pieciolistkowy ale wyczytałam gdzies na forum,ze zabija wszystko po drodze i bardzo sie rozprzestrzenia.Radzą kupic winobluszcz TROJKLAPOWY .Ponoc ładniejszy i bardziej nadający sie na balkon.Kratke juz powiesiłam....ale to na inny kwiat,hortensja pnąca. Aha ten trójklapowy ma przyrost ca 2 metry rocznie. Co Wy na to ? macie jakies krzewinki na balkonie? Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 20:52 pozwolicie ? to do Was dołączę Jest tak pieknie na moim/niedokonczonym/balkonie, kwiaty kwitna a najładniejszy heliotrop Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 20:54 Krysiu posadziłam mamie pod balkonem heliotrop, bo widziałam go pod blokie niedaleczko. Zobaczę czy u mnie urośnie i zakwitnie. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:02 No nie wiem, nie wiem ? Wyślę Natli SMS, że doleciałam, bo przez 3 dni odcięta od komputera będę, zaraz po przylocie. Skończył się córci dziś limit. Sobota i niedziela, nikt tam nie pracuje. Po niedzieli podłączą, więc kochani musicie poczekać. Ciężko nadrabiać zaległości, po takiej 3 dniówce. Ale dam znać, że już jestem na miejscu, że doleciałam szczęśliwie i... Chyba się zaraz poryczę... Nie wiem co jest, ale ciężko mi się jakoś z Wami rozstać...Smutno mi bardzo. Może ktoś pomyśli, że dziwaczka ze mnie.. Cóż jego wola..Ale to Wam poświęcam najwięcej czasu, z Wami siedzę całymi dniami, dzieląc radości i smutki. Dzieciaki daleko, tylko z doskoku. Was mam codziennie, więc czy to takie dziwne...? Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:07 Reniu! Serce Ty moje to nie jest dziwne,ze jestes smutne! Odpoczniesz od kompa,przeciez nie musisz byc ze wszystkim na bieżąco. Nie uzalezniaj sie tak! Wiem ,ze cała jestes nasza a przynajmniej jak nie masz przy sobie dzieci ))) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:09 Danusiu! Ja kupiłam juz kwitnący heliotrop. Kiedys zaczynał u mnie kwitnąc ilez to ja sie "naniuchałam",zeby poczuć ten waniliowy zapach. Ten obecny jakos nie pachnie! Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:09 Wiem, Krystynko, odpocznę tam od komputera. I tak ostatnio robię przerwy. Wieczorki i ranki troszkę siedzę Tam będzie więcej zajęć. Ale chociaż poczytam od czasu do czasu Wiem, to nie koniec świata... Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:12 Widzisz, Krystynko, tak mi się w tym roku ułożyło, ze balkon mam pusty. Bo nie obsadzałam kwiatamoi, bo całe lato mnie nie będzie. Więc tu nie wypowiem się . A tak bym chciała pokazać swój, ukwiecony balkon Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:13 Reniu pokarzesz w przyszłym roku. Poczekamy Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:11 Reniu my tu jesteśmy i czekamy na Ciebie. A jak będziesz miała dostęp do kompa, to do nas zaglądniesz. Krysiu na moim 1,5 m balkonie rośmie kobea(już ma 1m) róża pnąca (ma być różowa, ale ma 0,5m) datura, wilec (powój), fuksje, maciejka, groszek pachnący, astry, werbena, komarowiec, dascia, sandavilla (która wreszcie ruszyła) i jeszcze parę innych. Jak to wszystko zakwitnie, to postaram się zrobić zdjęcie. Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:18 O!!! To jestes o niebo lepsza ode mnie.Ila lat ma kobea?Czy jestes z niej zadowolona.O róży nawet nie pomyslalam. Datury jakos nie mam odwagi zasadzic....bo jest trująca,ale wygląda pieknie w pełnym kwieciu. Gdzie jest Helenka ? robi kolacje o tej porze? Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:22 Reniu ! Ja tam bym wolala fruwac po swiecie jak Ty zamiast lato przesiedziec na balkonie a na to w tym roku sie zanosi. Jedyna nadzieja,na spotkanie w okolicach Zakopanego.Malenstwo powiadomione,cos tanszego znajdzie i nawet moze,moze dołączy jak kolano pozwoli. Do swinki odkładam ale ciagle ją rozbijam bo dochodza wydatki remontowe ((( Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:25 Kobea przemarzła mi w zimie, więc jest nówka z zeszłorocznego nasionka. Ale idzie jak burza. Już niedługo będę ją musiała przyciąć , albo zaplątać, bo znowu pójdzie do sąsiadów u góry. Jak jej nie pilnuję, to potrafi po kablu dwa piętra pokonać. Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:32 Wlasnie weszłam w przegladarke i wyczytalam,ze kobea w Polsce jest jednoroczna i nie przetrzymuje zimy.Ciekawa jestem,czy taka z kwiatami jest do kupienia.Musze poszukac skoro szybciej bedzie rosla niz hortensja.Plotek na balkonie mam tylko z jednej strony,specjalnie przygotowany na pnącze. Zachęciłas mnie i kobeą i daturą. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:37 Tylko jeśli masz taki słoneczny balkon jak ja, musisz sie przygotować na kilkakrotne podlewanie datury w ciągu dnia. Albo dodać specjalnego żelu do ziemi. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:41 Wkleję Wam kilka zdjęć z mego balkonu, jak wyglądał 2 lata temu. Jest wielki, huśtawka wnusi, stolik 4 fotele i jeszcze mozna tańczyć. A teraz pusto, aż dziwnie. Ale wkleję w wątku o naszych balkonach. Zapraszam. Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 21:48 Idziemy,idziemy...moj balkon jest długi i wąski. Podlewania sie boję. Jest od strony zachodniej i słońce od południa do poznego wieczora,wlasnie niedawno zamknęłam.Zastanawiam sie nawet nad zawieszeniem markizy lub rolety bambusowej .W słoneczne lato nie mozna na nim posiedziec. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 23:13 Co spokojnie dziś na forum...Wszyscy gdzieś wybyli, lub odpoczywają po pracowitym tygodniu. Pójdę i ja tam gdzie i już pewnie większość poszła, czyli łazienka i łóżko. Jutro muszę rano wstać... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 23:15 Aleście się nagadały.....) A ja sobie po cichutku poszłam na spotkanie rocznicowe (znowu)), tym razem po maturze. Było mniej emocji niż po studiach, ponieważ spotykamy się częściej, ale też kilka miłych nowych zapomnianych twarzy spotkałam. Było przesympatycznie, wspomnienia, salwy śmichu, przekrzykiwanie się.............. "a pamiętacie, jak..........?!!!!" No i te ludzkie życiorysy.....pogmatwane i ciekawe.... Mało czasu na ogarnięcie wszystkiego i wszystkich. Najważniejsze, ze dużo "normalnych" ludzi. I wiecie co? Ani słowa o polityce. ) No to teraz dżinie z tonikiem, kamparii z wodą, czas na ...... a niech będzie piwna nowelka. Wasze zdrowie, a przede wszystkim Aaj3 i Humorka. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 23:20 No to miałaś sympatyczny dzień. A nowelka chmielowa przed snem to dooobra rzecz. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 23:21 Na ja już dziś odwiedziłam Gawiarenkę samą 13 razy Pechowa liczba...Chyba nie..A gdzie jeszcze reszta odwiedzanych wątków..Zobaczymy co statystyk "nadworny forum" wyliczy... Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 23:23 Fajne spotkanie Często się spotykacie, chyba "sami swoi", z Twojej miejscowości, lub mieszkają w pobliżu. przyjemne muszą być takie spotkania, wspominanie, śmiechy, żarty..A zwłaszcza porównywanie twarzy, jak wszyscy się zmienili... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 23:37 A wiesz, że coś smiesznego z tymi twarzami jest? Są twarze, które się nie zmieniły zupełnie i nawet ząb czasu niewiele zdziałał, a są osoby, których w życiu bym nie poznała na ulicy. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 02.06.06, 23:43 Gdzieś, kiedyś słyszałam, takie powiedzenie. "Czas na niekórych ludzkich twarzach zostawia wszystkie przeżycia, na innych tylko w duszy, pozostawiając twarz nietkniętą". Jestem przekonana, że tak jest. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 08:40 Zapachem porannej kawy, witam chętnych, proszę na tarasik, jest przecudnie. Zwierzyna już nakarmiona buszuje, po krzakach, ptaki ciągną jeszcze swoje poranne trele. Istna sielanka. Żyć nie umierać Choć to tylko wirtualny świat. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 09:28 Mmmmmmmm, ale kawą pachnie Reniu, dobrze, ze choć tu jest słońce, bo u mnie ponuro..... Odpowiedz Link
kryzar Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 10:16 czy mogę się wprosić na tarasik na kawę poranną? W Gdyni słonko świeci i nawet bardzo ciepło, jest już 15 stopni. Wczoraj rano o 6-ej było tylko 6 stopni C. Kawę już mam i śniadanie też, wię posiedzę i posłucham najnowszych wiadomości gawiarenkowych Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 10:41 Kawa, kawa pachnie i słoneczko przed gawiarenką. Posiedzę tu, bo u mnie ponuro. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 12:33 Dankarolko, i mnie się słońce juz przedziera, penie u Ciebie też. Jest w miarę ciepło i przyjemnie. Podrzucam Wam weselny "kołocz", typowy wypiek Ślązaków, bez którego nie może się obyć wesele. Nie lubie tych ciast, ale te którymi nas poczęstowano przechodzą pysznością wszystko. Sernik, makowiec i ciasto z jabłkami, wiśniami i jeszcze jakieś , które dotarą później. Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 12:55 Jako łasuch wpraszam sie na kołacza i makowca do drugiej już kawy. Mam zmartwienie,zaczął padac deszcz na dopiero co położoną fuge na płytkach balkonowych i skutecznie rozmywa.Gdzie to słonce?...swieci na Mazowszu? Lecę przykrywac balkon "czymś". Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 13:05 Kawę poproszę, jeszcze jedną. Coś jest dziś z pogodą nie tęgo, albo ze mną. U fryzjera, wprost spałam na fotelu...Pogoda nadal piękna, słońce, lekki wiaterek. Wypiję kawę, może mnie "rozrusza", jeszcze tylko zetrzeć kurze i włączyć odkurzacz. Potem juz odpoczynek przed wyjazdem. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 16:38 Wreszcie i ja mogę troche odpocząć,pospaliśmy sobie dłużej,potem zakupy,obiad/dzisiaj trochę póżniej/i teraz kawa,koniecznie do tych weselnych łakoci,Kundzia ma dzisiaj wychodne,to ja zaparze świeżą kawę. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 17:01 No i tu się Helenko wstrzeliłaś z tą kawą, też usiądę, wypiję. Pazurki schną, fryz zrobiony, walizy spakowane. Czyli luz, blues...Zaczynamy pogaduszki. To mój ostatni wieczór z Wami... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 17:09 Ta ostatnia sobota,jutro się roztaniemy.....na dwa miesiące!!!! i jak tu śpiewać???? Buuuuu....buuuuu. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 17:16 Ty nie śpiewaj takim, byle jakim głosem, tylko wysciągaj coś do "czytania". Zobacz jak półki obstawione "lekturkami", Ma być miło i wesoło. Zrozumiano !!! Koniec, kropka, bo mi tu już ślozy na klawiaturkę kapią ( Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 17:36 Coś mi sie kurcze czytać odechciało,mam coś ze wzrokiem czy co?? Poczekam do wieczorka,może wzrok mi się polepszy i zaczę czytać,pusto tu jakoś,Danutka też gdzieś wybyła,reszta wyruszyla w plener,mieliśmy też wyruszyć na wycieczkę rowerową,ale pogoda nie na rowery,zobaczymy moze jutro będzie ładniej. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 18:36 Dajcie jakąś gorącą nowelkę, bo zamarzłam całkiem. Może być herbatka z duchem. Reniu co z tym balem? Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 19:05 Niech żyje bal !!! Tylko coś pustawo w Gawierence, miejsca mało, więc zapraszam na taras...Ale bawimy się chyba same, bo coś panów nie widać. Jeden meldował,że nie będzie mógł (Humorek), drugi wolne brał, (statystyk Sagi), na działce działa chyba, August daleko za morzami.. Tylko Wojtuś niezawodny, wpadnie na 100% jak go znam, wieczorkiem Zaraz cosik przygotuję Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 17:28 No nie ostatni, nie ostatni )Chyba wypiję z Wami trzecią kawę, bo ledwo żyje dziś i nawet kawy nie pomagają......e, nie wypiję, bo to bez sensu i tak nic z nich....chyba kofeina wyparowała.... Nawet mi sie klikać nie chce... Moze jaką nowelkę obalimy, może to pomoże...) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 17:33 No nie ostatni, nie. Ale ostatni przed długą przerwą... Obalmy jakąś"książeczkę", to i mi się humor poprawi, bo ponuro jakkkośmi bardzo, może po kilku "kartkach", powróci lepszy nastrój .. Kawa też nie działa, już 2 dni po kolei kładę się spać o 3 nad ranem. Wstaję po 3-4 godzinach snu, chodzę jak w transie... Już miałam się też położyć, ale Delwa mnie przywołała, albo ja ją... Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA-CZERWIEC-2006... 03.06.06, 18:36 Wiecie dobrze,ze jak wracam z mojego ofrodu,,to wstawiam WAM swiezutkie kwiaty... dzis bukiet ..bialo zolty.. nadal sliczny mam bialy bez,, rozlozyl sie kwiatowo mi tak ze musze niezly sklon zrobic zeby pod nim alejka przejesc,,takie dorodne galazki ... dodalam konwalii bo moje dopiero zakwitly ogrodowe i margerytki,,i cos tam jeszcze ,,nie znam nazwy ,,ale..WAM ma to pieknie pacHniec... jeszcze tylko podwieczorkowa kawa na zebranie sil do pracy domowej... CO? z Ciastem Delwuni? zjedzone? tak? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 02.06.06, 01:32 Bawcie się dobrze, herbatę wypiłam i biegnę do łazienki. Reniu przygotuj się do balu porzegnalnego. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 02.06.06, 01:38 Już też zmykam, sąsiadka zabrała dziecię, a ja, kierunek łazienka. Do jutrzejszej, kurczę to już dzisiejszej nocy ...Ale teen czas leci... Pa, pa, Danuś, kolorowych snów ) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 02.06.06, 23:37 To ja poproszę jeszcze jedną nowelke, bo w mieszkaniu zimno, że aż zęby w szklance szczękaja. Za oknem pada, a futrzak zajął środek wyrka. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 19:10 Reniu mam prezencik dla Ciebie na drogę img462.imageshack.us/img462/3400/kosz159ic.jpg Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 19:23 Renia, coś Ty , na drogę tego nie bierz, bo się pochorujesz.....lepiej tu to załatwimy ) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 19:26 Coś Ty, dam radę ) Nie znasz moich możliwości, zwłasza jakie będę posiadała jutro Taki prezencik, pasuje jak ulał, żebu sie ululać na perłowo Dzięki Wam zaraz podrzucę coś, tylko "konferencję" z córcią jeszcze mam .. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:06 Dziewczyny i chłopaki, podrzucam na pożegnanie, taki Gawiarenkowy , stały zestaw : img354.imageshack.us/img354/4533/alkohole8zt.jpgi, jeszcze coś,Będzie ala za chwilkę.... Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:09 Ach takie, pyszne img354.imageshack.us/img354/4533/alkohole8zt.jpg Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:15 Proszę Reniu torcik img321.imageshack.us/img321/4334/toppag444yo.jpg Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:16 O rany!!! jak tu pięknie pachnie,Tofiko dzięki za te zapachy,no to zaczynamy bal?? cudnie stół zastawiony,kawa pachnie,herbatki aromat przyciągnął mnie tutaj a i alkohole/do wyboru/znów poczułam się jak u siebie w domu/ha..ha.. )) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:18 Zaraz tu koleżanka na rolkach doniesie tych słodkości więcej, dla każdego. Bo ma być dziś słodko, cudownie, bo jak inaczej, jak ????) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:18 O...I torcik mamy,ale mi ślinka kapie,dzięki Danutka,ale się napracowałaś,ale efekt piękny z której strony zacząć ten tort? )) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:22 Tu tu tu oto Reni torciki na dzisiejszą uroczystość s000.wyslijto.pl/index.php?file_id=35414908084918647679 Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:23 Po prostu, nożem namoczonym w gorącej wodzie go potraktuj, dzięki Danuś, nie zauważyłam w tym pośpiechu, tego torcika. Pyszności )Dziękuję Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 19:26 Renia, skończ już to gotowanie, bo herbata duchowa stygnie. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:31 A to odemnie prezent Reniu na drogę,jak znalazł) img487.imageshack.us/img487/193/139item5rw.jpg A tutaj masz przytulankę,cobyś miała gdzie głowę położyć)) img487.imageshack.us/img487/1453/oaa000276ds.jpg Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:34 Halutka masz rację, bez takiego sprzętu nawet nie ma sie co wybierać w drogę Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:51 Przecież nie będzie butelkami dzwonić w samolocie,no nie??? ))) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 20:59 Dobra jesteś, no uśmiałam się jak licho ))) dzięki za przytulankę, przyda się, oj przyda....Nawet nie wiesz jak, Helenko ) Wiedziałaś co mi podarować. Intuicja ? Lecąc z Izraela, ostatni już raz, tak mi było żal, że już tam nie polecę, wypiłam całą butelczynkę winka, które stewardesa serwowała. Potem głupio mi było, bo z kotem na siedzeniu siedziałam, kot w klatce obok. Mało ludzi leciało do Polski, zaproponowała mi nawet jeszcze "powtórkę", ale wstyd mi było. Przegadałam z nią cała drogę. Przesympatyczna kobieta. Wiedziała, że smutna byłam. Pomogła mi,i ona i wino w pożegnaniu się z Izraelem...) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:08 Bardzo sie cieszę Reniu,wiesz /bratnie dusze/mają podobne myśli,pragnienia i oczekiwania. Co z tym balem? gdzie muzyka,tancerze? )) Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:25 witam mile panie))) torcik wieczorowa pora, a co tam poprosze duza porcje niech boczki rosna Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:05 "czerwone roże ,roże są a filetowe bzy, cukier ma slodki smak,lecz slodsza Reniu ,,jesteś TY O już córeczka Twa oczy jak Twoje ma ..kiedyś jej chopak też zaśpiewal ..taK czerwone roże,róze są.... itd... poprosze z zestawu DANKAROL....KARTECZKE... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:08 Słuchajcie, nie można czytać bez zagrychy, więc proszę bardzo....jak sie bawić to szaleć )) img284.imageshack.us/img284/8136/foto22pc.jpg Reniu, Ty na wszelki wypadek nie szalej, bo podróż przed Tobą.....a co....nie można mieć wszystkiego ))))) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:10 Delwiątko, Ty to masz głowę....taki sprzęt....przypomina się podróż do Rzymu w czasie olimpiady... Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:16 O stolik ślicznie zastawiony. Prosze o coś na rozgrzewkę, bo wróciłam ze spaceru (cały dzień wytrzymało, a teraz lunęło) i muszę się rozgrzać, bo w domu zimnica. Reniu za szczęśliwą podróż przeczytam jedną nowelkę. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:16 A MOZE TAK TYCI NASTROJU WIECZORNEGO,,PRZY NUTKACH... www.marhan.pl/WIERSZ_319.html --TEZ O PODROŻY... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:20 Nie wypijcie wszystkiego co? i zostawcie coś na tym stole,tak pięknie zastawiony,wrócę za pół godzinki)) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:24 Toficzko, piękny ten wiersz, zaraz tak miło zrobiło się w Gawiarence, bo przecież Twoje bzy i konwalnie pięknie pachną. A u mnie koło domu jaśmin i dziki bez. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:25 Proszę, Tańce ....)) img361.imageshack.us/img361/7215/tancerka5ld.gif a może tak: img361.imageshack.us/img361/1278/taniec6mw.gif A to dla WSZYSTKICH BEZ WYJĄTKU, DUŻO i GORĄCE img361.imageshack.us/img361/3332/cyberbuziaki5jo.gif Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:36 Może wina czerwonego jeszcze doniosę, bo coś szybko "schodzi" img250.imageshack.us/img250/33/winoczerwone3ma.gif img250.imageshack.us/img250/9996/bal8js.gif img250.imageshack.us/img250/9996/bal8js.gif No i owoce : img250.imageshack.us/img250/6145/mandarynki6xx.png I coby nie zabrakło niczego... img250.imageshack.us/img250/2352/gin2tg.jpg Bawcie się, jedzcie, tańczcie i cieszcie się. Mam zamiar wrócić tu, za 2 miesiące...Głowa do góry...) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:38 Toficzko, dzięki za przepiękny wiersz ) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:29 Na pozegnanie naszej forumowej kolezanki równiez dostawiam .... tym razem pokrojony,w porcjach.Moj jest prawdziwy,sfotografowany,własnoręcznie upieczony i ozdobiony.Do tego kryształowe kieliszki. img170.imageshack.us/my.php?image=img02665qe.jpg Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:31 Nie wyznaje sie jedynie,dlaczego to zdjecie wyszło takie małe. Czy ktos potrafi je powiększyc? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:32 Ależ piękny, to ja poproszę kawałek. A tu zespół gra dla Reni img334.imageshack.us/img334/5455/zespo9gs.gif Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:34 oj to zaczynaja sie juz prawdziwe pozegnalne balety a ja sie lapie z torcik Krysi Odpowiedz Link
e-baba Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:40 I ja, i ja sie dołaczam do tej imprezy na cześc Reni. Odpowiedz Link
e-baba Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:41 Ale tu jadła wszelakiego. A ta muzyka jak piekna. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:42 Krysiu to brzoskwinie w środku? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:41 Proszę Cię bardzo e-babo książeczka dla Ciebie i za podróż Reni poczytaj Odpowiedz Link
e-baba Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:44 Dziekuję Danusiu. Podnoszę książeczkę do góry i pierwszy akapit - za podróż Reni!!! A te torty, mniam, mniam. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:49 No takiego pożegnania to ja jeszcze nie miałam...) Czego tu nie ma ? I kogo tu nie ma ) Wspaniali jesteście i kochani Dziękuję) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:55 Reniu, tylko sie nie przyzwyczajaj i nie wyjeżdżaj za często. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:03 Cóż, często to to nie będzie, ale raz dio roku to na pewno. Dzieciom przedłużono kontrakt(zięciowi) do 2008 roku, więc jeszcze 2 razy, no i na dłużej niż 2 miesiące, będą te następne wyjazdy. Potem nie wiem gdzie ich poniesie ? Może osiądą w kraju, dom stoi i czeka. Jeśli nie wrócą, to ja do nich znowu, tylko nie wiem w którą świata stronę...? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:06 Reniu następna karteczka za Twoje 79700 Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:13 To mi się udało? Nie wierzę...Ale w tym zamieszaniu, kto wie, kto wie.. To Danuś po "karteczce", po "karteczce" ) Obyśmy się spotkały w realu, ciekawe, czy też by tak było ???? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:15 Reniu pewnie że tak by było. Jak ktoś ma poczucie humoru i internecie, to i w realu ma. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:19 "Mój sokole, mój sokole....". Ale mi dziś śpiewają, no nie mogę ) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:20 Oj było, by było, ale byśmy gadały, jedna więcej od drugiej ) Wody nie byłoby czasu się napić, a co tu o "karteczkach" mówić ) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:22 No więc teraz na zapas przeczytajmy coś. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:27 "Gin z tonikiem" co Ty na to ? Może być? Pod mandarynkę, Danuś, pod mandarynkę ) ----------------------------------------------------- ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~ Odpowiedz Link
e-baba Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:39 Ale tu gwarno. Proponuję jednak śpiewac po kolei. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:49 Moze teraz mi wysle< zawiesza mi komputer, Milej nocki WAM zyczę ..lec szczesliwie Reginko ,jutro CMOOOOK Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:49 Tak Danusiu brzoskwinie i orzechy. Taki sam tort robimy od lat i nigdy nie mamy dość. Jak wiesz rodzinka liczna,obchodzimy nim i imieniny i urodziny i powitania i pożegnania.Jak zostanie kazda porcja zawijana odrębnie wędruje do zamrozenia....jest zjadana potem jak lody! Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 21:41 Moze ten wyjdzie większy,zeby mozna było zauwazyc co w nim jest img529.imageshack.us/my.php?image=img02675dj.jpg Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:53 Reniu, ja także spieszę Cię pożegnać. Wracaj do nas cała i zdrowa za te dwa miesiące. Och, jakie wystawne jest to pozegnanie. Ja poproszę o kawałeczek tortu i herbatke. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 22:55 To ja do następnej karteczki mały prezent www.ewa.bicom.pl/chwile2/s261.htm Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 23:00 Reniu zdążyłem przed podróżą Strzemiennego CYYYYYYK Wszystkiego dobrego ()) "Powrócisz tu gdzie nadwiślański brzeg powrócisz tu,,,,,,,,,,,,,,,,,,, i jeszcze Cmok,Cmok od Wojciecha Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 23:07 Wiedziałam Wojtku, że wpadniesz na chwilę. Mireczko, e-babo, Toficzko, Dankarol...Wszystkim serdecznie dziękuję za tak miłe pożegnanie. Wojtku !!! "Powrócę tu, gdzie nadwiślański brzeg, powrócę tu..." Mam do kogo i po co )) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 23:08 No Reniu spróbuj nie, to my znajdziemy Cię i na Ukrainie Odpowiedz Link
e-baba Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 23:15 Reniu, jeszcze nie wyjechałaś, a my już czekamy na Twój powrót. Naprawdę masz do kogo wracać. Odpowiedz Link
e-baba Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 23:27 Dawno tak się nie bawiłam i to w takim super towarzystwie. Ochrypłam do tyc śpiewow, a skutki przejedzenia będe odczuwać i jutro. Z tego wszystkiego zapomnialam, że dziś przeciez jakies przeziebienie wirusowe mnie toczylo i mialam w łózku leżeć. Ale, cóż, skoro dla towarzystwa Cygan dal sie powiesić, to i ja z łóżka wylazłam. Nie mogłam przecież takiej imprezy opuścić. Ale skoro usmarkana po pachy jestem, to zarazków dalej roznosić juz nie będę (choć co miałam do rozniesienia to chyba juz rozniosłam podczas szalonych tańców). Dziekuję wszystkim Wam za wspaniałą atmosferę, a najwaązniejszej dziś osobie - wysokich lotów i szczęśliwych lądowań. A nam wszystkim zyczę - żeby Renia, choć bedzie daleko - mogła z nami gadać jak najczęściej. Dobranoc wszystkim. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 23:24 Nic nie będę nawet próbować. Gdzie mi będzie lepiej niz tu, z Wami i w kraju Odpowiedz Link
e-baba Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 23:32 Już za drzwiami będąc, usłyszałam jak Renia powiedziała: > Gdzie mi będzie lepiej niz tu, z Wami i w kraju Więc wracam na moment i nieskromnie podsumuję - co prawda to prawda. Wracaj szybko. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 03.06.06, 23:51 Coś pomału przycicha gwar w gawiarence, ludziska poczytali i z przeczytania do łóżeczek padają. Reniu ale bal. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 04.06.06, 00:02 Ano, popadali, mi goście...Czyli bal był udany Też Danuś już padam, jutro rano o 5 muszę wyleźć z cepłego łożka, wypić kawę, sprawdzić co i gdzie jeszcze, czy wszystko zakręcone, czy na miejscu. Bo "pańskie oko, konia tuczy", i "komu w drogę, temu czas"... Pożegnać się czas. DO POBACZENIA DO POBACZENIA....DO WIDZENIA, DO WIDZENIA, DO PRĘDKIEGO ZOBACZENIA !!!!Czyli do 3 sierpnia, po południu !!!! Wylatuję z Kijowa o 14:30, czyli naszego czasu, o 13:30...)) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 04.06.06, 00:17 Reniu wracaj do nas szybko, CZEKAMY Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 04.06.06, 00:23 Leć Rniu, leć, a szybko i zaraz wracaj. Mam nadzieję, że juz nikt w najbliższym czasie nie wyjeżdża, bo Babiszcze nam padnie, a my się do AA bedziemy musiały zapisać. No to jeszcze ostatnią karteczke za dobra podróż. Pa, pa Reniuchna i baw sie dobrae.....mimo, że bez nas ) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 04.06.06, 10:44 Ho ho ho wszyscy poszli w plener nawet Kundzia. Otwieram okana zwierzaki na spacer wypuszczę, a ja kawę zaparzę. Może jednak ktoś zaglądnie, a jak nie to Reni do samolotu podrzucę. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 04.06.06, 11:04 Dankarol,juz jestem zaproszenie przyjelam i na torcik mam chec, www.marhan.pl/WIERSZ_053.html..melodii z dawnych lat Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 04.06.06, 11:04 www.marhan.pl/WIERSZ_053.html juz naprawilam Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 04.06.06, 12:03 Poproszę kawę....na tyle to mam czas. Po "wypindrzeniu się" również ruszam,tym razem nie na spacer do lasu lecz do zaprzyjaznionej malarki. Kolezanka w prezencie slubnym zażyczyła sobie obraz.Jedziemy więc wybierać. Ileż to moze kosztowac? Czy stac mnie na to ? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 04.06.06, 12:32 Chętnie chlipnę drugą kawę, czarne chmury się kołtunią nad moją głową.....dobrze, że w Gawiarence choć słonecznie.....chociaż moze nie..... img86.imageshack.us/img86/9766/tojestto1eg.jpg Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA – CZERWIEC 2006 04.06.06, 15:37 Witam,kochani) Natla Twoje ciemne niebo nawet ładnie wygląda/czarno-białe/)) Dzięki Tofiko,wiersz piękny.Danutka, dzisiaj Kundzia ma wychodne,zapomniałaś,że soboty i niedziele ma wolne? To ja zaparzę świeżą kawę,herbatkę stawiam ciasto/tort zjedzony,Tofika zjadła reszte/)) Swieżo upieczony ze śliwkami,nie za słodki mniam...mniammm