Dodaj do ulubionych

Są potrzeby i "potrzeby"

29.01.16, 20:23
Dla polskich obywateli wolność, równość, sprawiedliwość i suwerenność to wartości niezbywalne - mówiła premier Beata Szydło w Parlamencie Europejskim 19 stycznia. Dziesięć dni później jej partia obcięła budżet rzecznika praw obywatelskich o 10 mln zł.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,19554003,ciach-rzecznikowi-po-budzecie-pis-wmanewrowal-kosciol-w-wojne.html#ixzz3yfACAatf

A skąd wezmą na obiecanki? Głupi naród nie rozumie co jest wazniejsze?
Obserwuj wątek
    • zajbel Re: Są potrzeby i "potrzeby" 29.01.16, 21:41
      Tu nie tyle chodzi o obiecanki co o zemstę i gender.
      • czuk1 Re: Są potrzeby i "potrzeby" 29.01.16, 21:56
        Ponadto o ile sobie przypominam powolano Urząd Centralny (nie pamiętam nazwy - wprowadzała go publicznie p. Premier) , którego zadania dublują się z częścią zadań Rzecznika Praw Obywatelskich.
        • aga-kosa Re: Są potrzeby i "potrzeby" 30.01.16, 10:40
          Czuku, też to co piszę jest moje zdanie wink
          Po posiedzeniu rządu premier powiedziała, że 500+ będzie dla 3 700 000 dzieci.
          W końcu 2014 GUS podało, że dzieci do lat 17 mamy 6 943 000
          Wynika z tego, że mamy 3 243 000 jedynaków? :0 aga
          • zajbel Re: Są potrzeby i "potrzeby" 30.01.16, 13:01
            Jedynaków ale w rozumieniu PiS czyli takich którzy posiadają rodzeństwo ale liczące sobie więcej niż 18 lat i takie których rodzeństwo pieniądz otrzyma ale oni nie bo rodzice zarabiają pow 800 zeta na łebka
        • czuk1 Re: Są potrzeby i "potrzeby" 30.01.16, 13:24

To kolejny minister. Ja nadal szukam ... by pokazać tego przystojniaka powołanego przez p. Premier.

"Według doniesień "Rz", pełnomocnikiem ds. Konstytucyjnych Praw Rodziny JE Marek Biernacki, minister sprawiedliwości z PO, mianował p. Annę Andrzejewską, znaną z prac Związku Dużych Rodzin "Trzy Plus".
          W resorcie sprawiedliwości sprawami rodzin ma zająć się liczący od 3 do 8 osób zespół. Pełnomocnik ds. Konstytucyjnych Praw Rodziny ma, wg informacji "Rz", zajmować się przypadkami nadmiernej ingerencji władzy w rodzinę oraz ułatwiać współpracę między ministerstwem sprawiedliwości i organizacjami pozarządowymi."

• czuk1 Re: Są potrzeby i "potrzeby" 30.01.16, 13:37
            Mam, znalazłem informację o tym pierwszym (dublerem częściowo Rzecznika Praw Obywatelskich) kolejnym ministrze:

"08.01. Warszawa (PAP) - Wojciech Kaczmarczyk został pełnomocnikiem rządu ds. rozwoju społeczeństwa obywatelskiego i ds. równego traktowania - poinformował w piątek wicepremier, minister kultury Piotr Gliński. Kaczmarczyk będzie ministrem w kancelarii premiera.Jak powiedział Gliński na konferencji prasowej, w piątek Kaczmarczyk został powołany na stanowisko sekretarza stanu, ministra w kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Wyjaśnił, że w zakresie obowiązków nowego ministra będą kwestie rozwoju społeczeństwa obywatelskiego i równego traktowania."
            Cały tekst: wyborcza.pl/1,91446,19446731,wojciech-kaczmarczyk-pelnomocnikiem-rzadu-ds-spoleczenstwa.html#ixzz3yjMSwUHP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka