Dodaj do ulubionych

Macierewicz - kłamca

11.04.18, 21:45
Czuchnowski: Dlaczego powiedziałem Macierewiczowi, że jest kłamcą
11 kwietnia 2018 | 17:18
'Raport komisji Jerzego Millera jest nieważny i niniejszym zostaje anulowany'. Były minister obrony w rządzie PiS prezentuje tzw. raport techniczny 'podkomisji Macierewicza' ds. zbadania przyczyn katastrofy smoleńskiej. Warszawa, 11 kwietnia 20181 ZDJĘCIE
'Raport komisji Jerzego Millera jest nieważny i niniejszym zostaje anulowany'. Były minister obrony w rządzie PiS prezentuje tzw. raport techniczny 'podkomisji Macierewicza' ds. zbadania przyczyn katastrofy smoleńskiej. Warszawa, 11 kwietnia 2018 (Fot. Sławomir Kamiński / Agencja Gazeta)

228Nie uzgodniłem tego z redakcją. Wystąpiłem w imieniu tych, których Macierewicz i PiS niszczą i poniżają. W imieniu urzędników, ekspertów od lotnictwa i oficerów Wojska Polskiego, którzy katastrofę smoleńską rzetelnie i odpowiedzialnie badali - pisze Wojciech Czuchnowski.
Czytasz ten artykuł, bo jesteś prenumeratorem Wyborczej. Dziękujemy!
– Panie Antoni Macierewicz, chciałem powiedzieć, że jest pan kłamcą, przestępcą i w przyszłości odpowie pan przed sądem wolnej Polski za kłamstwa i szkody poczynione państwu polskiemu oraz pojedynczym ludziom. Zadawanie panu pytań nie ma żadnego sensu. Żegnam – takie słowa wypowiedziałem w środę na konferencji podkomisji smoleńskiej MON. Potem opuściłem budynek, w którym Antoni Macierewicz i jego „eksperci” przedstawiali kolejną wersję skompromitowanej teorii o rzekomym „zamachu w Smoleńsku”.

Nie zadałem pytania, wygłosiłem krótkie oświadczenie. Wyszedłem z roli dziennikarza, co nie było łatwą decyzją. Rozumiem, że nie wszystkim może się to podobać.

Nie uzgodniłem tego z redakcją. Wystąpiłem w imieniu tych, których Macierewicz i PiS niszczą i poniżają. W imieniu urzędników, ekspertów od lotnictwa i oficerów Wojska Polskiego, którzy katastrofę smoleńską rzetelnie i odpowiedzialnie badali."

wyborcza.pl/7,75968,23257625,czuchnowski-dlaczego-powiedzialem-macierewiczowi-ze-jest-klamca.html

I co wy na to? Na transmitowanej przez media konferencji prasowej. Taki odważny, taki uczciwy, czy taki karierowicz? Obstawiam to drugie.

Obserwuj wątek
    • wikul Re: Macierewicz - kłamca 11.04.18, 22:54
      Widziałem to na żywo. Macierewicz tkwił bez słowa z niewzruszoną twarzą. Wyobrażam sobie co mu się kotłowało w tej judaszowej głowie.
      • dociek Re: Macierewicz - kłamca 12.04.18, 06:34
        Masz za dużą wyobraźnię Wikul. Nic się nie kotłowało innego poza tym, co kotłuje się tam od lat. Sztuczna mgła smoleńska skrywająca tłumy wrażych agentów. Chyba, że to świadomie fałszywa poza celem skrywania faktycznej, prorosyjskiej działalności dywersyjno - szpiegowskiej.
        Znam taką postawę z zachowań ludzi ze starczymi dolegliwościami mentalnymi - nic do nich nie dociera, bo "wiedzą swoje", czyli też nie wiedzą nic, ale to oni mają jedyną, słuszną rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka