estella50
11.04.18, 21:45
Czuchnowski: Dlaczego powiedziałem Macierewiczowi, że jest kłamcą
11 kwietnia 2018 | 17:18
'Raport komisji Jerzego Millera jest nieważny i niniejszym zostaje anulowany'. Były minister obrony w rządzie PiS prezentuje tzw. raport techniczny 'podkomisji Macierewicza' ds. zbadania przyczyn katastrofy smoleńskiej. Warszawa, 11 kwietnia 20181 ZDJĘCIE
'Raport komisji Jerzego Millera jest nieważny i niniejszym zostaje anulowany'. Były minister obrony w rządzie PiS prezentuje tzw. raport techniczny 'podkomisji Macierewicza' ds. zbadania przyczyn katastrofy smoleńskiej. Warszawa, 11 kwietnia 2018 (Fot. Sławomir Kamiński / Agencja Gazeta)
228Nie uzgodniłem tego z redakcją. Wystąpiłem w imieniu tych, których Macierewicz i PiS niszczą i poniżają. W imieniu urzędników, ekspertów od lotnictwa i oficerów Wojska Polskiego, którzy katastrofę smoleńską rzetelnie i odpowiedzialnie badali - pisze Wojciech Czuchnowski.
Czytasz ten artykuł, bo jesteś prenumeratorem Wyborczej. Dziękujemy!
– Panie Antoni Macierewicz, chciałem powiedzieć, że jest pan kłamcą, przestępcą i w przyszłości odpowie pan przed sądem wolnej Polski za kłamstwa i szkody poczynione państwu polskiemu oraz pojedynczym ludziom. Zadawanie panu pytań nie ma żadnego sensu. Żegnam – takie słowa wypowiedziałem w środę na konferencji podkomisji smoleńskiej MON. Potem opuściłem budynek, w którym Antoni Macierewicz i jego „eksperci” przedstawiali kolejną wersję skompromitowanej teorii o rzekomym „zamachu w Smoleńsku”.
Nie zadałem pytania, wygłosiłem krótkie oświadczenie. Wyszedłem z roli dziennikarza, co nie było łatwą decyzją. Rozumiem, że nie wszystkim może się to podobać.
Nie uzgodniłem tego z redakcją. Wystąpiłem w imieniu tych, których Macierewicz i PiS niszczą i poniżają. W imieniu urzędników, ekspertów od lotnictwa i oficerów Wojska Polskiego, którzy katastrofę smoleńską rzetelnie i odpowiedzialnie badali."
wyborcza.pl/7,75968,23257625,czuchnowski-dlaczego-powiedzialem-macierewiczowi-ze-jest-klamca.html
I co wy na to? Na transmitowanej przez media konferencji prasowej. Taki odważny, taki uczciwy, czy taki karierowicz? Obstawiam to drugie.