Dodaj do ulubionych

Tragedia w Genui

14.08.18, 17:05
Przerażający huk, panika i chaos. Świadkowie we włoskich mediach relacjonują moment zawalenia wiaduktu. - Gruz spadł 20 metrów od mojego samochodu - mówi jeden z kierowców. Inni chwilę przed katastrofą widzieli uderzenie pioruna.
- Usłyszałem głośny huk, ludzie zaczęli uciekać. To była apokaliptyczna scena - mówi na antenie Sky Italia osoba, która widziała moment zawalenia się wiaduktu w Genui. Świadek twierdzi, że w momencie zawalenia się wiaduktu znajdowało się na nim ok. 8 samochodów.

Według wiceministra transportu Edoardo Rixiego 22 ofiary śmiertelne, to nie jest ostateczny bilans katastrofy. - W grę wchodzi co najmniej 20 samochodów, uważamy więc, że liczba ofiar może się zwiększyć- powiedział minister.[/b]

Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23785805,swiadek-zawalenia-mostu-w-genui-gruz-spadl-20-metrow-ode-mnie.html#Z_MegaMT
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Tragedia w Genui 14.08.18, 18:09
      Dramat! Nasuwa się powiedzenie: "nie znasz dnia ani godziny".
      Słyszałam w tv wypowiedż polskiego eksperta od mostów i wiaduktów. Mówił on, że ten wiadukt i 4 inne wybudowano według tego samego schematu w latach pięćdziesiątych. Charakterystyczne jest tam, że poszczególne elementy są jakby na zakładkę z innymi. Jak więc jeden element zostanie uszkodzony, to reszta też się sypie.
      Świadkowie opowiadają o uderzeniu pioruna. Może to było zaczynem katastrofy?
      • ewa9717 Re: Tragedia w Genui 16.08.18, 14:30
        Nawet czytać strach. Wielka tragedia
        Mówią coś o korozji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka