Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006

01.04.06, 13:44
wirella 01.04.06, 07:19

Kawa pyszna , tylko brak ludzi a zwierzętom dziś humor nie dopisuje. Nie mam
czasu na spacer i tylko żółwiowi przyniosłam salatę.Idę na zakupy, bo
spiżarnia pusta.

natla 01.04.06, 09:18

Aleś Ty Wirello brzydka......żeby z piesami na cedzonko nie wyjsć? wink
Dobra, ja tu dla naszych kochanych solenizantek przytargałam dyżurny forumowy
tort img182.imageshack.us/my.php?image=10006572ee.jpg kawa zaparzona
i....zaczynamy świętowanie wink)
Chodźcie pieseczki, pobiegamy sobie troszkę.
Obserwuj wątek
    • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 13:49
      ligia12 01.04.06, 10:15

Ojjj!! jak dawno mnie tu nie było i przy okazji załapałam się na torcika i
      kawkę pozdrawiam Ligia

natla 01.04.06, 10:21

Ligia, do raportu! Czemu Cię tak dawno nie było? wink)

leontynia 01.04.06, 11:30

Moi Mili..mam ograniczone możliwości dostępu,do komputerkasad
      wpadłam na chwilkę.. zostawiam trunki..wódeczki,winka.. do wyboru i koloru smile))
      bawcie się dobrze..
      dziękuje za pamięć i miłe życzenia..
      uśmiecham się do Was smile)))))))))))
      leontynia

lili50 01.04.06, 12:04

img98.imageshack.us/img98/3755/rose9dn.gif
      • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 13:49
        Już lecę Padalcu jeden.....faktycznie zapomniałam smile
        • leontynia Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 14:50

Czy wiecie jakie życzenia dotałam?smile))
          Z okazji......wszystkiego naj.......
          zdrowia i pieniędzy,i..pamiętaj,że najwięcej radości daje dzielenie się z
          innymi,zdrowiem się nie podzielisz więc dziel się pieniędzmi,a z kim się dzielić
          jak nie z najbliższymi?Jak nie z dziećmi? smile)))))
          no..to po jednym i...
          do miłego,bawcie sie dobrze..
    • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 19:05
      Coś tu dzisiaj cichutko i pusto, ale usiądę na chwilę, zdrowie solenizantek
      wychylę i pójdę dalej.
      • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 19:51
        Cóż to szwadzki bufet? Nie ma sprawy, tylko się starać coby na bufet nic nie
        spadło bo koszulka poplamiona słabo sie prezentuje. Każdy wpada i wypada? Tez
        nie ma sprawy . Umiemy kotami się zajmować damy radę wypadom. Zdrówko
        solenizantek po raz pierwszy!! Siup. smile))))
        • krista57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 20:50
          Wszystkie najlepszego Grazynki!
          Halo!czy ktos tam sie schował.
          Rozsiadam sie wygodnie na fotelu i zabieram za podzeranie smakołykow.
          Kto nastawi muzyczkę?
          • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 21:44
            krista57 napisała:

> Wszystkie najlepszego Grazynki!
            > Halo!czy ktos tam sie schował.
            > Rozsiadam sie wygodnie na fotelu i zabieram za podzeranie smakołykow.
            > Kto nastawi muzyczkę?
            Ciiiiii Krista nie slyszysz? Solenizantki śpiewają,,,,,,,

"""Jedno wspólne Imię mamy,,,My Grazynki
            teraz dla Was zaśpiewamy,,,My Grażynki
            i już lalala """
            Najlepszego Miłe Panie i za Wasze zdrowie CYK
            oby zawsze było nienajgorsze CYK
            Wojciech
            • krista57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 21:57
              Trochę zwolnij Wojtku...sam tak...
              po kątach siedzą goscie i czekają...
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 22:45
                O rany!!! co tu tak pusto,gdzie sa solenizantki?? kto tu stawia? kto pije?
                Wojtuś polej i mnie,chlapne z Tobą jednego,Krysiu,tez chcesz?
                smile)))
                • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 22:58
                  del.wa.57 napisała:

> O rany!!! co tu tak pusto,gdzie sa solenizantki?? kto tu stawia? kto pije?
                  > Wojtuś polej i mnie,chlapne z Tobą jednego,Krysiu,tez chcesz?
                  > smile)))

ale tylko jednego ,bo podobno dziś nawet drinki bezalkoholowe mają podwójne %%
                  i mozna się 'mocno skaleczyć' (wink))
                • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 22:58
                  No faktycznie, smutno i pusto tu dziś niesamowicie...
                  Solenizantki pewnie w domach rodzinnych "urzędują", może jutro wpadną.
                  Ale Wojtuś polej skarbie, tylko Ty niezawodny dziś jesteś...
                  Tak na smutno wychylę zdrowie solenizantek..
                  Sto Lat !!! Miłe panie smile)))))))))))))
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 01.04.06, 23:14
                    Dobrze Wojtuś...jednego(narazie) potem zobaczymy,chlup,za zdrowie
                    solenizantek,kurcze,zadnej zagrychy niema?
                    Reniu,fajnie,ze wpadłas na chwilkę,wypijmy za zdrowie naszych Grażyneksmile)
                    • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 02.04.06, 00:22
                      Solenizantki dalej gdzieś balują, no cóż, pieski, kotki, żółwiki do spania
                      • leontynia Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 02.04.06, 09:23
                        Zapraszam wszystkich na poranną kawe i ciasto..
                        sernik i keks..to mój dyżurny zestaw..niezawodnywink)))
                        miłego dnia
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 02.04.06, 09:34
                          Dzieki Leontynio,kawa z rana jak śmietana hhhhmmmmm ten aromat,nektar zycia a
                          ciasto pycha,wypije z Toba kawę i lece,zajrze tu pózniejsmile)))
                          Pozdrawiam wszystkichsmile)))
                          • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 02.04.06, 10:16
                            Ja też poproszę imieninową kawę i nawet sernika kawałek.......popływałam dziś
                            km, więc mogę wink)
                            Pieski, lecimy.....
                  • fleur1 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 02.04.06, 10:20
                    Reginko dlaczego na smuntno wznosiłaś toast???
    • wirella Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 02.04.06, 10:46
      Natlo!Poruszyłś moje sumienie idę najpierw z pieskami na spacer, mimo
      nieciekawej popgody. Po drodze kupimy kotkom smakołyki.Zostawcie mi tylko
      kawałek sernika, wrócimy za godzinę o ile nas deszcz nie przypędzi
      wcześniej.Jeśli została od wczoraj jakaś króciutka nowelka to też
      poproszę.Dlaczego żółw wzgardził zielonm ogórkiem,czyżby przekarmiony?
      • lili50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 02.04.06, 12:01
        img97.imageshack.us/img97/1731/kawa15oc.jpg
        • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 02.04.06, 19:53
          Chwila wolnego, córcia z wnusią, poszły przywitać się do sąsiadów.
          Godzina lub więcej luzu.
          Strasznie skołowna jestem..Odpocznę troszkę...
          • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 12:37
            Wczoraj i dzisiaj jakieś takie ciężkie dni, wypiję kawę i zmykam.
            • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 12:47
              Zapraszam na przyjęcie popołudniowe, muszę się "przyszykować "..smile
              Lecę do kuchni.
              Zapraszam, popołudniowo WSZYSTKICH !!!
              • malwina52 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 19:14
                siedze pije i jem, Twoje zdrowko Reniu smile
              • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 19:26
                Już Adminko, już sie robi smile)
                Zapraszam Wszystkich, "full wypas" alkoholi, ciast za chwilę poszukam muzyczki.
                img143.imageshack.us/img143/6388/stzastawiony0fe.jpg
                img327.imageshack.us/img327/9219/urodzinowo0gm.png
                Tu proszę "niezawodne gawiarenkowe alkohole":
                img117.imageshack.us/img117/4217/alkohole6rf.jpg
                Zapraszam Wszystkich, nie zawsze kończy się 5? lat smile)))))))))))))))
                • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 19:28
                  Dziękuję i witam Malwinko, częstuj się, "czym chata bogata, tym rada"!!!
                  Fajnie, że wpadłaś, sprawdzę za jakiś czas stoły...smile))))))))
                  • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 19:51
                    No dobra, spisałaś się.....mozna nawet w tym na Tobie polegać. smile
                    No to Twoje zdrowie......puszczam muzykę, jaką lubicie i......wink)
                    • malwina52 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 19:57
                      rzadko wpadamsmile ale takiej okazji pilnowalam
                      chyba jestesmy z tego samego rocznik 5? smile)))
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 20:05
                        O rany,Reniu!!!jakie pyszności !!! oj musialas sie napracować Ty nasza
                        solinizantkosmile))
                        Pije winko za Twoje zdrowie,Malwinko mozesz mi podac winogrona?
                        Natluś,no gdzie ta muzyczka?albom ogłuchła jak pieńsmile))))
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 20:08
                          Gdzie reszta? gdzie jestescie ludziska,no nie wiem czy Wam nie braknie??
                          Danutka gdzie sie podziewasz?co lepij Ci trochę po kawie?
                          Dawaj walnij sobie/literatkę/i humor Ci sie poprawismile))))
                          • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 20:30
                            Solenizantko wszystkiego najlepszego jeszcze raz, czy jakaś dobra nowelka mi
                            sie dostanie przed spacerkiem? O, ale pyszności!
                            • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 20:49
                              Sąsiadko, ja tu tylko na chwilkę, choć popatrzę na te wspaniałości i myślę, że w
                              przyszłym roku będę bardziej wolny i zostanę tu z wami dłuuuugggggooooooosmile)))
                              Pomyślności Regine.wink
                            • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 20:51
                              Cóż zasiądę za stołem, bo za niedługo młoda mnie przy kompie zastąpi wrr,,,
                              Pierwzy toast,,,Zdrowie Reni po raz pierwszy,,,,Cyk
                              (wink)))
                              • krista57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 21:13
                                Reginko! Twoje zdrowie!
                                Pysznosci na stole.Dla mnie tez poprosze winogrona!
                                Gdzie ta muzyczka ?
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 21:47
                                  Dzięki Reginko,za wspaniałe przyjęcie,jeszcze raz Twoje zdrówko i uciekam do
                                  spania,zasne dzisiaj bez problemow,tyle sie naczytałam!!!,ze oczka mi sie
                                  zamykająwink)))
                                  • tadeuszx Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 21:52
                                    ...co? Znowu nie zdążyłem? Wyjedli, wyp.... nie, jest jeszcze mnóstwosmile)) Wiwat
                                    Renia nasza!!! Sto lat, sto albo dwieście lat... smile)) zdaje się, że ja też coś
                                    spichciłem, ale nie wiem czy się udało ???
                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4d2dty83n0uh1iln.html
                                    • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 21:55
                                      Ho, ho, ho, Tadeuszku jaki ty zdolny jesteś, takie ciasto upiec...
                                      A ja po spacerze, może zdrowie Reni wyczytam. Reniu, żyj długo i wesoło
                                      • bryza102 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 22:12
                                        100 lat,100 lat
                                        niech żyje Renia nam!
                                        Jeszcze raz,jeszcze raz
                                        niech żyje,żyje nam!
                                        A kto z nami nie wypije
                                        niech pod stołem zaśnie!!!!
                                        • wirella Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 22:28
                                          Przyszłam wypić czerwonym ,wytrawnym zdrowie naszej Solenizantki, szkoda,że Jej
                                          nie zastałam i odpocząć po niezmiernie pracowitym dniu.
                                          • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 22:36
                                            No co jest z Wami....małe nowelki, niektóre czerwone i tyle, i lulu?...... To
                                            ma być za zdrowie Reginy!
                                            Ale tu kwiatów i żarcia.....zwierzaki juz maja brzuchy do podłogi......ciekawe,
                                            czy ktoś z nimi pobiegał.....o.....zółwik biega.....a moze to białe
                                            myszki?....sama nie wiem smile)
                                    • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 22:32
                                      Wygląda Tadziu dziwnie, ale nawet dobre....
                                      No to na drugą nóżkę za Reginkę....smile
                                      • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 22:33
                                        A ile dzisiaj można mieć nóżek?
                                        • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 22:52
                                          Jestem, dotarłam, widzę, ze pustki poczynione, zaraz coś podrzucę ..
                                          Tak się cieszę, że się dobrze bawicie, a ja, dzięki Wam również..
                                          Wiele wzruszeń, zbyt wiele...
                                          Dziękuję, troszkę i ja wypiłam, tak ku "pokrzepieniu serca", razem z Wami.
                                          Teraz już "wolna", od obowiązków babci...smile
                                          Piękny, cudowny dzień smile
                                          Wiem rozmarzyło mnie trochę, to białe co stoi obok w lampce....
                                          Ale część życzeń, życie mi już dało, spełniły się:
                                          - zdrowie, nie można narzekać,
                                          - pieniążków, też w miarę ,
                                          - szczęśliwa jako: matka, teściowa i babcia,
                                          - szczęśliwa jako człowiek,
                                          - może pani do mycia okien by się przydała Wirello...smile
                                          - nie narzekam na samotność, od pół roku, nie narzekam, to było straszne...
                                          - przyjaciół ciągle przybywa, a nie ubywa...
                                          Cóż wiec mogę jeszcze chcieć od życia...Tak wiele już dostałam...
                                          No może jeszcze COŚ....
                                          Ale poczekajmy, jeszcze się nie śpieszmy, jeszcze mamy czas....
                                          Ale sobie rachunek sumienia walnęłam...smile
                                          Przepraszam, ale czasami warto....Mówię to przyjaciołom, więc warto !!!
                                          Ech, żeby spełniły się te wszystkie życzenia...Czy to tak dużo ???
                                          Ale jestem szczęśliwa !!!! Juz dawno tak się nie czułam, już dawno....
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 23:01
                                            No to bardzo się cieszę Reniu, Twoje zdrowie, jeszcze tu jakaś nowelka sie wala.
                                            A z piesami biegałam po parku, niech nie mówią, że nie były na
                                            spacerku.Oglądaliśmy księżyc i gwiazdy (to ja) a pieski drzewa.
                                            • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 23:04
                                              Tak Danusiu, uśmiecham się do Was bardzo, bardzo ciepło...smile)
                                              Zacznijmy wię następną "nowelkę", do poduszki...smile))
                                              Jestem szczęliwa, bo mam prawie wszystko...
                                              Więc grzechem by było, nie być i narzekać ...
                                          • tofika Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 23:17
                                            Witam ,,bbb witam Dostojna Solenizantke,
                                            wybacz Reginko ,ale serwer ani ani nie chcial mnie wpuscic,,
                                            Wiec Zdroweczko i spelnienia wszystkich zyczen i tych najbardziej Nam nie
                                            wiadomych,,bo Cos tam Reginko napewno troszke wczasie podsumowywania ,,nie
                                            wpisalas wiec szczegolnie za to ,,TOASCIK ,,
                                            100 lat ... 1oo lat niech zyje nammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmsmile))))
                                            TAK tak REginka,,, i za jej 18 latsmile))coraz mlodsza ta nasza REGINKA ,,coraz
                                            mlodszasmile))cmok cmok cmok...
                                            • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 23:19
                                              Dzięki Maryko, dzięki, już się kładłam , a tu patrzę ...Spóźniony gość smile))
                                              Miło, że udało Ci się wpaść, tak się cieszęsmile)
                                              Dziękuję, że się udało....
                                              • tadeuszx Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 03.04.06, 23:49
                                                ...jestem, gdzie ten...a tu...no to niech się Ci spełni to jedn... e, co Ci będę
                                                żałował - DWA ŻYCZENIA!!! A jak... jedno?sad DWA od razu!!! wink) No to chluuuup!
                                                Eeeeech...dobre.
                                                Tera Ci sie spełni...chwi..chwila. Oj, do łóżeczka Tadziu...
                                                Dzie..dzięki, dobranoc, papa wink
                                                • wirella Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 04.04.06, 07:13
                                                  Trochę uporzadkowałam Gawiarenkę,resztę zostawiam Kundzi. Pieski upominają się
                                                  o spacer, mimo tego,że wczoraj się wyszalały. Idę- póki jeszcze nie pada
                                                  deszcz ,a będzie padał napewno; zawsze tak jest gdy myję okna....
    • goskaa.l 04.04 04.04.06, 08:19
      Już od pół godziny oglądam świat oczami pię..latki. Natla chyba zapomniała,
      albo padła po świętowaniu wczorajszych urodzin Reni (przysięgam, że meldowałam
      kiedy było trzeba).
      Pieski wypuściłam na chwilkę, a sama stawiam tu kosz pełen
      mantruskiśligrujagron. To takie dziwne owoce, dostałam je od znajomego maga.
      Smakują tak właśnie jak sałatka owocowa z mandarynek, truskawek, śliwek,
      gruszek, kiwi, śliwek, jabłek i winogron. Pyszne!!! Dokładam magiczną paterę
      pełną kawałków tortów rozmaitych która uzupełnia te kawałki w miarę znikania. A
      do tego antałek zacny z czterema kranikami: z jednego leci dobry dwójniak, z
      drugiego kadarka, z trzeciego gęsty ajerkoniak, a czwarty daje to, co sobie
      pomyśli ten, kto odkręci kurek.
      Nad stołem rozpościeram klosz z chłodu, aby te smakołyki dotrwały do wieczora,
      kiedy (mam nadzieję) będzie was tu więcej.
      Kundzia będzie parzyć kawę po ormiańsku, dostała dla was herbaty owocowe,
      zielonego skoczka, ogród babuni, cesarską perłę (z tą uważajcie, bo choć
      delikatna w smaku, daje mocnego kopa), czerwoną z dzikich krzewów.
      Ja wam z oddali życzę smacznego, jedzcie i pijcie na zdrowie.
      Wszystko jest nasączone miłością i energią, która leczy i pozwala nawet tym,
      którzy mają różne kłopoty zdrowotne, cieszyć się bezkarnie smakiem tych
      wspaniałości.
      • malwina52 Re: 04.04 04.04.06, 08:38
        kawowy toast za Twoje zdrowie Gosiu
        cos mocniejszego po pracysmile
        • leciwa Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 08:59
          Samych szczęśliwości z okazji tej 50-tki. Teraz dopiero zaczniesz żyć)))))
          • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 10:22
            Gosiu, pod tą kawusie porannną: Sto lat w zdowiu i szczęściu !!!!
            • natla Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 10:49
              Jak się nie gniewsz na Gosieńko, to pozwolisz, że ja zaczne od
              mantruskiśligrujagron? Pychota i .....Twoje zdrowie wink
              • tadeuszx Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 12:21
                gdzie..co? macie kielicha? Co za wcześnie??? aha...dobra, wpadnę późniejwink))
                Sknery... "baby jedne"sad
                • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 12:26
                  Zagladam i co?? acha, słusznie jak Tadeusz zauwazył za wczesnie na
                  czytanie,wypije kawę,moze zostało troche sernika? wow!!!Tadeuszu,ale z Ciebie
                  wszechstronny facet!!!
                  smile))))
                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 12:29
                    Gosienko,raz jeszcze 100 lat..100 lat..100lat..
                    img148.imageshack.us/img148/3790/urodziny2095tw.jpg
                    • natla Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 12:41
                      Już jest po południu, więc biblioteka otwarta. Ewentualnie jak ktoś chce, to
                      moze zaczekać do 13-tej wink)
                      Ja tam chlup w zapominalski dziób.....muszę odrobić wpadke.....za zdrowie
                      i szczęście Gosi smile)
                      • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 13:08
                        NO...skoro biblioteka juz otwarta a jest godz,13-sta,to szybciorem...Kundziu
                        polej co tam masz pod ręką,nie ,zebym miała ochotę chlać,tzn,cos wypić..tylko
                        poprostu WYPADA i TRZEBA wypic za zdrowie Gosismile)))
                        Zdrowie Gosieńkosmile)
                        • krista57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 13:51
                          Wszystkiego dobrego Gosiu!
                          Jako forumowy łasuch...podjadam kawałek torta popijając kawą.
                          Na winko poczekam do wieczora.
                          • dankarol Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 13:59
                            Gosiu pyszności tu nastawiałaś, od czego zacząć, Krysiu ty tort, to ja może
                            jednak sałatę, no i antałek naruszę. A jak święto to może okolicznościowa muzyka
                            s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=08194032094931571916
                            • natla Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 16:04
                              Krista, coś Ty taka zasadnicza......wieczorem tylko, wieczorem, a ja muszę
                              spłukiwać plamę.....wink))
                              No to za zdrowie Gosi....sto lat......STO LAT.....STOLAT.....chyba pójdę
                              sie "drzemnąć" wink)))
                              • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 16:55
                                Nie wiem czy sie załapiesz Krista wieczorkiem,zobacz ile tu chętnych do
                                czytania,mam obawy...czekaj,zaraz ci podrzuce jakąs nowelkę co?nikt nie
                                widzi,spoko...wieczorem jak dojdą panowie a szczególnie nasz budochlanieć,to
                                nie ma szans-braknie.
                                smile)))))))
                                • tadeuszx Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 17:24
                                  ..co to..kurcze..już piją? W dodatku beze mnie!? Aha, flaszeczka..kiliszek, nie
                                  nie ten, tamten większy. Te małe to dla Pań... Sagittarius!! Gdzie łazisz...
                                  chodź tu, polewają i nawet zagrychę pyszną dają. STO LAT, STO LAT, STO
                                  ...chluuuuup, aaah, dobre...!wink Ale narka, muszę znikać, wpadnę później...
                                  • sagittarius954 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 17:40
                                    Wpadłeś łasuchu, wpadłeś, a mamusia mówiła ... nie cały, nie całysmile))))No i
                                    dlaczego pozwoliłyście mu tak odejść...smile))Przycupnąłem sobie i obserwuję Was ,
                                    cieeekawy widok naprawdę.smile)))))))))))
                                    • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 17:57
                                      Wiecie co dziewczyny?? mamy tu /podgladacza/co nie widziałes Zbyszku
                                      czytających dziewczynek? bardzo ciekawa ta nowelka,bardzosmile))))))
                                      Jak dobrze miec 50 lat,trala..la..trala..lasmile))
                                      I głowa przestaje mnie boleć!!! nie ma jak ciekawa ksiązkawink))
                                      • dankarol Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 18:39
                                        jedna mała nowelka bardzo ciekawa. Gosiu jak ty ciekawie napisałaś
                                        img307.imageshack.us/img307/4861/stoliczek4tx.jpg
                                        lecę dalej
                                        • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 19:15
                                          Sto Lat , jeszcze raz Gosiu !!!
                                          Wpadłam na jednego, głębszego...Dziewczyny moje na urodzinach u 3- latki.
                                          W piątek wybywają z domu aż do niedzieli...
                                          Kurczę znowu zostaję sama, no nie do końca.
                                          Ja z kotem i psem...A niech to , wypiję jednym duszkiem....
                                          Bez popijania...i zakąszania. Bo można oszaleć...
                                          • sagittarius954 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 19:36
                                            www.tudor-house.pl/ klikać koniak u góry.
                                            Od razu podglądacz, też coś, tylko obserwator Helenko, obserwator tego co
                                            ciekawe,nowelki niczego sobie ale proszę usiąść wygodnie w fotelu, do ręki ująć
                                            kielich koniaku, zamknąć oczy i przenieść się w świat powieśći... Smacznegosmile))))
                                            • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 19:44
                                              No właśnie tak robię, ale nic mi nie wychodzi...
                                              Co to za picie do książki, a tym bardziej powieści...
                                              Kielich trzymam....Picie na smutno i samemu, to prawie "samobójstwo na własne
                                              życzenie..."Dobrze, że podrzucieś coś ciekawego..smile Dzięki...
                                              Siadam wygodnie w fotelu i "zaczytamam się "....
                                              • sagittarius954 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 19:50
                                                Czego nie robi się dla dobrosąsiedzkich stosunków eee to takie nieszczególne
                                                słowo, regine to wypoczywasz jak jesteś sama , nie zatrzymasz młodości, jedynie
                                                uchylaj jej drzwi, żeby już na starcie nie przycieła się, buziaki dla sąsiadkikiss
                                                • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 19:53
                                                  Dzięki za buziaka, choć kosmetyczka w ramach, prezentu urodzinowego dziś swoje
                                                  zrobiła...smileCo prawda było bez buziaka, ale miło było...
                                                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 19:58
                                                    No Zbyszku polej tego koniaczka,chociaz za mocnymi nie przpadam,ale dzisiaj za
                                                    zdrowie solenizantki wypije koniaczka,moze z colą i lodem co?
                                                    Reniu co Ci tak smutno? dawaj lampkę,widze,ze masz juz pustą,Zbyszku Renia ma
                                                    puste szkłosmile)))
                                                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:01
                                                    Jak przyjemnie,wygodnie w foteliku a mężczyzna nas obsługuje,czego nam więcej
                                                    trzeba,muzyczka piekna,atmosfera cudowna,Renia,głowa do góry,moze poproszą do
                                                    tańca?potanczyło by sie nie powiemsmile))))
                                                  • sagittarius954 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:06
                                                    Helenko , zapraszam, tylko jakbym za mocno przytulił się to, lej mnie mocno może
                                                    otrzeźwiejęsmile)))) ach i dla Ciebie tez buziaki kiss*********
                                                  • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:09
                                                    Może, i by zatańczył...smile
                                                    Czemu nie, czy to taki grzech ?
                                                    A piję Delwuś, piję za zdrowie Solenizantki !!!
                                                    Z lekka zakręciło mi się w głowie,to chyba po koniaku, bo nie cierpię tego
                                                    zapach, kiedyś piłam,w/g zaleceń lekarza. Zatykałam sobie nos, nie mogłam
                                                    inaczej przełknąć, a teraz wino mi zaszumiało z lekka...
                                                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:18
                                                    Reniu,to przejdzie,to ten pierwszy szmerek,dalej juz pójdziewink))
                                                    Ale pięknie tańczysz Zbyszku,leciutko na palcach tańcze z Toba walca.....
                                                    Ach!!ja lubię tańczyć,a moze tango-przytulango?
                                                    Okey,mała przerwa w tańcu wodzireju,zaschło mi w gardle,popłukac trzeba,Reniu
                                                    tańczysz??
                                                    smile))
                                                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:22
                                                    Hej,widzicie!!! kto tam lezy pod stołem?? Natla?? kurcze nie moge poznać,Reniu
                                                    nie wiesz która to z dziewcząt? a co to za facet? Tadeusz????????
                                                    Kurcze co robimy? pomagamy im,czy lepiej ich zostawić co?
                                                    smile)))))))
                                                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:23
                                                    img148.imageshack.us/img148/3663/durexrysunek2400x3663rw.jpg
                                                    Kurcze zapomniałam !!!! teraz juz jestsmile)
                                                  • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:24
                                                    Nie, nie tańczę, patrzyłam jak Wy tańczyliście ...Pięknie, pięknie...smile)
                                                    Rozmarzyłam się nad serialem "M, jak miłość", nie oglądam, nie znam aktorów,
                                                    granych postaci, nic..Coś w tym musi być, ze taką ma popularność ten serial..
                                                    Ale nie wiem, o co chodzi, tylko tak się zadumałam. Seriali nie lubię, nawet 4-
                                                    5 odcinkowy mnie dobija...Więc co w nich takiego jest ?
                                                    No to jeszcze po łyku...Pod zdrowie, bo "ppicie bez toastów, to pijaństwo "...
                                                    Usiądź Delwuś i odpocznij, bo ten Sagi "wykończył" Cię w tym tangu smile)
                                                  • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:26
                                                    Dewa, zostaw Tadeusza, Tadeusz jest dobry jak się nie rusza...smile)
                                                    Zostaw,, go, nie szarp, sam wyjdzie jak "dojdzie" do siebie smile)))
                                                  • maladanka Re: ..........sto lat Goskaa.............32x! 04.04.06, 20:28
                                                    Rekord chyba! 32 wpisy już - ale rozrabiacie - a ja jakos nie w sosie,dajcie
                                                    coś do poczytania cieniutkiego
                                                  • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:28
                                                    Nie dziwię Ci się, żeś "skołowany"...
                                                    My trzy, a Ty biedaku jeden, samiutki jak palec...
                                                    Usiądź, łyknij łyka i odpocznij deczko...Po takim tańcu...smile
                                                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:29
                                                    Okey..okey,ja tylko pytałam co robić,nic nie widze ,nic nie słyszęwink)))
                                                    A wiesz Reniu kto to jest? no ta z wierzgajacymi nogamismile))
                                                    Po nogach nie poznaje a Ty Reniu??
                                                    Kurcze,musze sie napićwink)
                                                  • dankarol Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:32
                                                    Halutka , a nie ty pod tym stołem jesteś?
                                                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:34
                                                    Danutka,to nie ja,tańcowalam ze Zbyszkiem i wyszłam swieżego powietrza łyknąć
                                                    i co widze??
                                                    smile))
                                                  • maladanka Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:36
                                                    a Solenizantka pewno wiosłuje zawzięcie...a takie coś co miało sie z tego lać
                                                    to co się chce to gdzie stoi?
                                                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:32
                                                    O jak fajnie dołączyły dwie Danuskiwink))o karniaka!!koniecznie
                                                    karniaka,Zbyszku,odpoczełes juz trochę? polej Danuśkom,bo tak jakoś dziwnie na
                                                    nas patrząsmile)))
                                                  • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:36
                                                    Jeszcze siedzę, daj spokój, to nie moje nogi !!!
                                                    To noga Tadeusza, a ta druga to nie wiem czyja ?? Może to Natla ???
                                                    Matko, co tu się dzieje od poniedziałku...
                                                    A gdzie jeszcze do końca tygodnia...??
                                                  • dankarol Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:39
                                                    Danuś to coś stało na stole, ale teraz to już nie wiem gdzie jest. Może
                                                    zaglądnijmy pod ten stół , bo po nogach trudno poznać. Czy ten koniaczek
                                                    jeszcze jest, dobry był.
                                                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:45
                                                    No dobra,a gdzie/polewacz/??aaaaaaaa juz ululany!!
                                                    Ja wiem czy zagladac pod ten stół??cisza nitk pomocy nie woła.
                                                    Danutka mam butelke dawjcie dziewczyny szkło,polewam,Malutka,koniak czy winko?
                                                    smile)
                                                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:48
                                                    O!!! sorka,Zbyszkuwink))fajnie,ze jesteś,strasznie nie lubie polewać,patrz...jaka
                                                    niedomyslna jestem,biedaczku poszedłes zaczerpnąc swiezego powietrzawink))
                                                  • dankarol Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:53
                                                    No to najpierw łapię za szkło, a potem piesy i do parku. Chyba mi ten szumek
                                                    wyparuje na spacerze.
                                                  • del.wa.57 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:57
                                                    Dobrze mówisz Danutka,jeszcze po jednym i ja kierunek łazienka,potem sypialnia,
                                                    miłego spacerkusmile)))
                                                  • dankarol Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:28
                                                    No proszę ależ tu bal, tańce, śpiewy, tylko Reniu dlaczego czytasz takie smutne
                                                    nowelki. poczytajmy może coś weselszego. Aby solenizantka tak zdrowa była, jak
                                                    goście się dobrze bawią.
                                                  • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:29
                                                    Oby była, zdrowia !!!!
                                                    Danuśko Mała, ale mamy tempo, no nie smile))
                                                  • sagittarius954 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:43
                                                    Proszę bardzo kto jeszcze chętny , proszę dla Danuś , Helenek, Reginek , czego
                                                    się nie robi, chętnie krąże wśród pań czytając im powieści....smile)))))
                                                  • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:46
                                                    Odpadam, łazienka, mycie wnusi..
                                                    Ciekawe, kto wyjdzie z łazienki bardziej mokry...???
                                                    Muszę wziąć "zimny prysznic" . Oj, za dużo, za dużo dziś ...
                                                    Ale jeszcze wpadnę sprawdzić...Czuwam jakby co smile)
                                                  • natla Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:22
                                                    A ja kliknęłam sobie w "łiskacza" i ..... na 3 nóżke za solenizantkę smile
                                                    No to kóleczko i rocka, i twista i ....... i nowelka i od
                                                    pocątku....Goooooosiu! wink))
                                                  • sagittarius954 Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 20:25
                                                    O matuniu jak mi w głowie zakołowałosmile)))))))
                                                  • tadeuszx Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 21:39
                                                    o skubańce! Balujecie na całego, człek pracuje w pocie czoła a tu... no sodomia
                                                    i gomoriasmile)) O, jest klinik. No to zdrówko naszej Pani! Chluuuup...gotowe. Aaaa
                                                    zagryzać, no tak trzeba,... znaaaakomite.smile))
                                                  • regine Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 22:24
                                                    No i Kundzia z panem Witkiem, jutro też będą mieli co robić, od samego rana...
                                                    Dobrze, że tylko było picie i jedzenie, no troszkę tańców smile
                                                    Najgorszy byłby smog papierosowy, fu...
                                                  • natla Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 22:25
                                                    No to na 4 nóżke i lulu wink) Twoje zdrowie Gośka. Jutro z rana jak wleziesz do
                                                    gawiarenki, to Cię opary ksiazkowe zniewolą, więc uważaj, bo o pracę dzis
                                                    trudno wink))
                                                  • dankarol Re: ..........sto lat Goskaa............. 04.04.06, 22:31
                                                    Nie mam tyle nóg, ale nowelkę za zdrowie Gosi chętnie przeczytam. Pisałam sobie
                                                    na poczcie, pisałam a tu mi mówi zaloguj się i szla...chetne zdrowie zabrało mi
                                                    to co napisałam i nie mogę znależć.
                                                  • goskaa.l Dobrze się bawiliście 05.04.06, 06:45
                                                    jak przeczytałam, wszystkim serdecznie dziękuję za życzenia. Po takich jak
                                                    wasze zdrowia naprawdę nie może mi zabraknąć (choć akurat ja nie pasuję do
                                                    powiedzenia, że jak po czterdziestce budzisz się i nic ciebie nie boli, to
                                                    sprawdź czy umarłeś). Relację ze spływu zamieszczę kiedy trafią do mnie zdjęcia.
                                                  • del.wa.57 Re: Dobrze się bawiliście 05.04.06, 13:42
                                                    Bawiliśmy się superrrrr Gosiu,to widac nie??
                                                    Dziękujemy za wspaniałe przyjecie i czekamy na zdjecia.
                                                    Pozdrówkasmile))))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 18:05
                                                    Gdzie sa wszyscy? chorzy po wczorajszej imprezce?główka boli?
                                                    Zaparzyłam kawę przysiądę chwilę,juz wywietrzyłam,zwierzaki brykają w
                                                    ogrodzie,milutko tutajsmile))
                                                    Może za chwlę ktoś wpadnie na kawę,na wszelki wypadek zaparzyłam herbatkę
                                                    malinową,może ktoś będzie miał ochotę?
                                                    smile))
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 18:12
                                                    Wpadam poetko, wpadam jeszcze rozmarzony rozkojarzony z błędnym wzrokiem szukam
                                                    jej, nie widziałaś? Może gdzieś w kąciku jak ja wczoraj przycupneła ? Nie ma? To
                                                    lecę buziakikiss smile))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 18:23
                                                    Nawet herbatki nie wypiłeś Zbyszku? nie widziałeś mnie? wyszłam popatrzeć na
                                                    nasz basen,jak miło będzie pochlapac się....ale jeszcze trzeba poczekać,może
                                                    wreszcie ktoś nauczy mnie pływać??????
                                                    smile))))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 19:37
                                                    Usiądę i napiję się malinowej, może ten cholerny ból głowy, minie do licha...
                                                    Wali jak młotem pneumatycznym.
                                                    Matko, już dawno mnie tak nie bolała głowa...sad(
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:06
                                                    Wspólczuje Reniu,mine wczoraj rozsadzało mózg,dzisiaj juz lepiej,moze zamiast
                                                    herbaty wypij mocną kawę,co? moze świeżą Ci zaparzyć? A to po tych tych
                                                    baletach ta główka boli,tupot białych mewsmile)))))))
                                                  • tadeuszx Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:10
                                                    Posuń sie troszkę Reniuwink)) ja tak koło Ciebie... no nie szczyp! Ludzie
                                                    patrzą... Aleś Ty gorąąąąca... rozpalona? Po kacu... aaa, rozumiemwink)) Ja
                                                    myślałem, że tak grzejesz, bo jestem przy Tobiewink))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:20
                                                    Daj spokój jaki kac, "pańska choroba", czyli migrena.
                                                    Stąd takie gorąco bije ? Ciekawski, palce poparzysz, nie dotykaj...
                                                    Ech, wy chłopiska wam to tylko jedno w głowie.
                                                    Taką migrenę, bym polecała raz na pół roku, och jakie gorąco bije,
                                                    mówię Ci Tadeuszku, zwłaszcza z głowy...
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:30
                                                    Delwuś, 3 kawy wypiłam, już mam dość, aby tylko przez noc przeszło.
                                                    Kurczę, na lewe oko ledwo patrzę.
                                                    Zaraz zmykam, aż ściepniętą twarz mam sad(
                                                    Tydzień temu miałam, szlak by to, co tydzień ostatnio...
                                                  • tadeuszx Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:33
                                                    regine napisała:
                                                    > Ech, wy chłopiska wam to tylko jedno w głowie.
                                                    ---> Mhmmm, Nie zaprzeczęwink)))
                                                    >"...."pańska choroba", czyli migrena."
                                                    ----> Eeeee... ta "chłopska" jeszcze gorsza... Człowiek jest w potrzebie... a tu
                                                    figa!!!
                                                    Oj, wiesz jak wtedy boli...sad(( I nie jest to głowa...Ta dużasmile))))
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:38
                                                    Tadi, Renia potrzebuje masażu skroni , bierxz się do roboty, ach te migreny
                                                    zmorą facetów...smile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:21
                                                    Nic z tago kochany,Renia dzisiaj ma migrenęsmile))))
                                                  • tadeuszx Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:41
                                                    I właśnie mi uciekła... Deluś...przesuń się ciupeńkę.wink)) Oooo, widzisz, Ty też
                                                    grzejeszwink...i migreny nie maszwink))) Całkiem, całkiem Deluś... Trzeba by uważać,
                                                    bo jeszcze nas kto nakryje, a my... nie przykryci???smile))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:43
                                                    Nie taka bojąca, nie uciekła, tylko patrzy na "masowanie" smile))
                                                    Dewuś !!! Uważaj, on nie tak i nie to "masuje" smile))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:46
                                                    Mam się posunąć?dobrze Ciebie zrozumiałam??migrene miałam wczorajsmile)))
                                                  • tadeuszx Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:55
                                                    Ło rety!!! Renia wróciła? I nas tu podgląda?....aaale wpadka!sad No dobra, już
                                                    grzeszniutki będę.wink))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 20:55
                                                    Tadziu,gdzie pchasz te rece he?? Reginę głowa boli,głowa kochanysmile))
                                                  • tadeuszx Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ-2006 05.04.06, 21:11
                                                    No przecie nie do Reni, bo już sobie znów poszłasmile)) Bo to wiesz, wszstko się od
                                                    rąk zaczyna...a kończy się...nie, nie skończę (tego zdania) Ty się domyśl samawink))
                                                    Pa, już muszę wypaść dzisiaj, Jutro będę. Ludzie poszli na czata, skocz tam za
                                                    nimiwink))
                                                  • vogino55 Re: ..........sto lat Goskaa............. 05.04.06, 21:24
                                                    Gośka jeszcze ja serdecznosci ku Tobie posyłam i Cmok, Cmok łapię rzadkie wolne
                                                    chwile przecież dziecię w domu mam i trzeba ten czas maksymalnie wykorzystać
                                                    (wink)))toast wznoszę takim zapasem wprost z Drewutni(smile)) CYK I CYK
                                                    Wojciech
                                                    dla wszystkich chętnych kolejeczka 'Spirit of Drewutnia'
                                                    i juz znikam moze się uda jeszcze na chwilę,,,,,,,,
                                                  • goskaa.l Dzięki Wojtku 06.04.06, 07:17
                                                    za pycszny trunek. Nie ma jak Drewutnia. A może następnym razem przyjdziesz
                                                    rano i wpadniemy tam razem? Uwielbiam rąbać drewno, i lubię zapach drewna. A co
                                                    między sągami się zdarzyć może...
                                                  • natla Re: Dzięki Wojtku 06.04.06, 09:05
                                                    ....tylko uważajcie, bo wióry będe lecieć wink)))
                                                    No to Kundziu kawe poproszę........z ekspresu.....oooooo, dziękismile....Kundle na
                                                    spacer! Słońce przygrzewa, ptaszki swiergolą, wczorajszy śnieg powoli znika,
                                                    wiosna wróciła.....pa, pa do wieczora smile
                                                  • dankarol Re: Dzięki Wojtku 06.04.06, 11:49
                                                    Kundziu poproszę kawę, o jaka pachnąca, dzięki, wypiję i na spacerek biegiem.
                                                  • del.wa.57 Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 12:37
                                                    Ja tez poproszę Kundziu o mocna kawę,przycupnę chwilkę i dalej do pracywink)))
                                                  • tofika Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 15:14
                                                    jeszcze troszke i zapomnialabym drozki do tego zacisznego uroczego miejsca..
                                                    bazki swiezutkie postawie w wazonie,moze ktos przyozdobi beda jak palemki
                                                    ozdabialy nasz pokoj..kawowo biblioteczny.. mala kawke na przyrost sil do prac
                                                    domowych.. uciekam w real... dzis cud..ze poklikalam troszke,az boje
                                                    wylaczyc,,bo moze naprawde juz pozniej nie wlaczyc... pozdrawiam WAS,
                                                    karniaczki niech poczekaja...
                                                  • regine Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 16:46
                                                    O matko jestem padnięta...Dajcie kawy, "Drewutnianki", lub coś innego.
                                                    Wróciłam z zakupów...Warszawa zjechana wzdłóż i wszerz.
                                                    Dokonywałam zakupu stroju na...Obiecałam napisać : ślub młodszej pociechy smile))
                                                    Który odbędzie się 27 maja w Pałacu Ślubów, na Warszawskiej Starówce.
                                                    Strasznie się cieszę.
                                                    To z tej okazji, w sobotę był uroczysty obiad: przyjazd starszej z wnusią, moje
                                                    urodziny i świętowanie decyzji młodej pary. Bardzo się cieszę smile))
                                                    Strój z dodatkami, (buty, torebka), jest, wnusia też przybrana smile)
                                                    Ma być druhenką smile)Więc jak tu\u nie prosić o coś mocniejszego...
                                                    Jestem najszczęśliwszą mamą i babcią, od prawie 2 tygodni!!!
                                                  • del.wa.57 Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 17:14
                                                    Wow...Reniu,co za radośc,wreszcie wyrzuciłaś z siebie tą tajemnicę,szczęsliwa
                                                    kobietosmile))
                                                    Ciesze sie razem z Tobą i zycze Twoim dzieciom,samych słonecznych
                                                    dni,zrozumienia,kompromisów i wszystkiego naj...naj..naj..cudna wiadomość!!!

Teraz potrzebujesz nie tylko kawy,ale czegoś mocniejszegosmile))
                                                  • tofika Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 17:54
                                                    Regineczko,super nowinki,
                                                    nam ujawnilas..takie radosci wielkie na Ciebie oczekuja..brawo...pozdrawiam smile
                                                    to za pomyslnosc,,te moje karniaczki niech beda toastem za Twoje Reginko
                                                    radosci..Cichutko...ja te karniaczki sama sobie wymyslilam,,
                                                    a co ... darowac mam?
                                                  • regine Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 18:03
                                                    Tak radość niesamowita smile))Ubranko mam, dodatki również. Pojechałam ze starszą
                                                    córcią, bo i doradzić i wybrać, taki zwyczajny babski dylemat..No i ostatnią
                                                    córkę wydaję za mąż, więc i wyglądać wypada, no nie...smile))
                                                    Piękne ubranko, zdjęcia będą po uroczystości...Obiecuję solennie smile)
                                                  • dankarol Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 18:07
                                                    Reniu cieszę się razem z Tobą i z Toficzką karniaczki ku czci wychylam.
                                                  • tadeuszx Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 18:12
                                                    Ooooo! Reniu, ale dużo nowinsmile))) Pewnie, że jesteś szczęśliwa i ja z Tobą
                                                    również smile)), ale ileż Ty teraz masz pracy! I tak się ułożyło, że jedno za
                                                    drugim?wink)) W związku z tym, nie mam sumienia już Cię napastować, później se to
                                                    obijęwink))). Teraz grzeczny będę.wink
                                                  • krista57 Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 18:19
                                                    Ale masz frajdę z uroczystosci.Wydajesz córkę za mąż,dobrze ,że się zdecydowali.
                                                    Zawsze matka spokojniejsza gdy dzieci ukladają sobie życie z partnerem.
                                                    Ciekawa jestem jaką kreację sobie kupiłas?
                                                    Moje gratulacje!!!
                                                    Na to konto/cieszę sie razem z Tobą/ wypiję lampkę wina.
                                                  • regine Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 18:27
                                                    Pracy nie mam Tadeuszku dużo.
                                                    Młodzi załatwiają wszystko, nic mnie nie obchodzi...Będę tylko gościem...smile)
                                                    Dziwne trochę to uczucie...Mieszkają już razem 3,5 roku, czekałam tylko na tą
                                                    chwilę, jak to matka...Akceptowałam ich decyzję od początku, są dorośli..
                                                    Bardzo lubię partnera córki, bo jak go nie lubić. Pokochał moją córkę,
                                                    szanuje ją, więc moje zdanie tu się nie liczy. Mam kochane dziewczyny, one
                                                    kochanych chłopaków. Mi ubywa przy nich lat. A przybyło dwóch kochanych
                                                    chłopaków smile) Więc sama radość smile)
                                                    Moje córki już niestety, dawno "wyleciały z gniazda".
                                                    Są cholernie samodzielne od najmłodszych lat.
                                                  • mira54 Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 21:17
                                                    Reniu, cieszę się razem z Tobą. Przede mną też
                                                    w niedługim czasie będzie ślub mojej córki.
                                                    Mieszkanie już kupili, powoli go meblują i zapowiedzieli
                                                    mi, że po Nowym Roku 2007 planują weselisko.
                                                  • dankarol Re:GAWIARENKA-kWIECIEŃ-2006:))) 06.04.06, 22:09
                                                    O Mireczko to będziesz mieć święto. Kundziu czy herbatkę jeszcze dostanę?
                                                    posiedzę, wypiję herbatę i poczytam.
    • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 08.04.06, 10:21
      Przewietrzę gawiarenkę, wypuszczę zwierzaki na spacer, a sama wypiję kawę przed
      niestety nie ulubioną pracą.
      • tadeuszx Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 09.04.06, 12:05
        ...co to??? Wymiotło wsystkich na "zieloną trawkę"? Czekajcie... jeszcze nie,
        ziemia zimna! Można się nabawić jakiś tam "ischiaszów"sad Trudno...sam sobie
        zrobię... I sam też wypiję!!! Nie ma nikogo... bez łaskisad A kawusia dobra...
        mniam, mniam smile))
        • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 09.04.06, 12:26
          Hej Tadeuszku poczęstuj tą pachnącą kawą. Co tak sam będziesz pił, w
          towarzystwie lepiej smakuje
          • tadeuszx Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 09.04.06, 12:35
            A jesteś sama? To siadaj tu... tu koło mnie. Będzie raźniejwink Noooo.. już jest
            raźniej i nawet jakby cieplejwink)).
          • tadeuszx Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 09.04.06, 14:34
            ..gdzie ta malwina łazi??? Tutaj też jej nie ma... Danuśka mi nawiała... nie ma
            kogo podszczypnąćwink Gdzie toto wszystko, przed Tadeuszkiem pouciekało???
            • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 09.04.06, 18:18
              No i trafiłam do Gawiarenki, na popołudniową kawusię...Nie wiem kto robił ale
              zapach niesamowity dsię niiesie smile
              Za oknem wiosenny deszcz, może po nim zazieleni się trawa, wiosna, którą
              wszędzie widać jeszcze się nie zazieleniła na dobre, choć pączki na żywopłotach
              do świąt jak nic strzelą soczystą zielenią..smile))
              • tadeuszx Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 09.04.06, 18:31
                Aaaaaa..Renia tu jest!!! Reniu, moja droga, mogę? ... Co???... NIE MOGĘ!!!....
                dobra... szkoda tej kawy... krawat też zalała!. Ależ nerwowa dziewczyna, a ja
                tylko chciałem... Eh, szkoda gadać (wiadomo co chciałemwink. Kurcze, muszę się
                przebrać! Bo jak ludzie zobaczą ...
                • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 09.04.06, 19:00
                  Tadeuszku, nie ja Cię oblałam, tylko nie wiedziałeś co z rękami począć i oto
                  efekt..Wylana kawa smile)))Ja jestem oazą spokoju, to nie tas, co była tu pół roku
                  temu,...Nie tasmile)
                  Leć się przebrać i dokończ to co chciałeś...Tylko....UWAŻAJ, bo lubię ZIMNĄ
                  WODĘ. bez lodu, ale lubię...
                  Ale co tam , po wodzie nie ma plam, ale doskonale chłodzi nie tylko
                  umysły...smile))
                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 12.04.06, 20:03
                    Kundziu kochana, proszę o dużą kawę, bo po tych porządkach ledwo żyję. Jak to
                    dobrze, że następne święta za jakiś czas. No może masz rację, kawa z nowelką,
                    będzie odpowiednia. Kundziu jesteś aniołem.
                    • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 12.04.06, 20:22
                      Kundziu ja też, ale tylko nowelkę......jakis ten dzień dziś śpliwy się
                      zrobił........Dankarolko, nie mamy kogo opijać, więc opijamy swoje zdrowie smile)
                    • tofika Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 12.04.06, 20:23
                      Dankarolciu,zmeczenie ..tak ..to mi tez kawusie prosze,jeszcze czasu tyle ze ,,
                      sen ok polnocy sam przybedzie,,, pije z mleczkiem ,,pelniutka filizanke,
                      wiadomo kiedy znow zagladne?tu?
                      a tu kilka skromnych czasteczek ,,swiatecznego mazurka..
                      trzeba koniecznie dowiedziec co za smakolyk ,,czy bedzie smakowal gosciom?

• dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 12.04.06, 21:23
                        Toficzko mazurki przepyszne. To moje ulubione
                        • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 12.04.06, 21:41
                          A choć okruszek dla mnie sie znajdzie? Dobra skusze się na kawę , nauczę sie pić
                          na nijaki wiek.
                          • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 12.04.06, 23:05
                            Teraz mogę już całkiem spokojnie otworzyć butelkę piwa z etykietą w kształcie
                            jajka wielkanocnego (wink))))))))
                            Jeju ale mi narosło do poczytania i napisania, więc Alleluja i do przodu jak
                            mawia ociec Tadziu(wink)))))
                            • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 13.04.06, 09:51
                              No jeszcze kawę poproszę i do roboty. smile
                              Oooooo, Wojtek na łono forum wrócił w 100%. Super. Tylko się nie leń.
                              No , masz trochę do czytania wink
                              Biedne zwierzaczki, nikt was nie kocha...siedzicie tu takie same i opuszczone.
                              Kotki! mleczko czeka i rybka.........ale wygłodzone. Drobnica i kundle już
                              nakarmione i teraz lecimy pieseczki na dłuuuugi spacerek. smile
                              • maladanka Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 21:10
                                ja cię przepraszam,ale tu pustki,wiater hula! no to jeszcze zwierzaki potrzymam
                                do jutra do 12.oo - mam nadzieję,że lokal już będzie czynny i na wszelki
                                wypadek kacowiankę zostawię w lodówce....
                                • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 21:48
                                  Oddaj zwierzaki!! Gawiarenka czynna....nie widzisz jak Kundzia o nią dba?
                                  A kacowianka dobra na wszystko.
                                  Przyniosłam Wam 3 mazurki (orzchowo-czekalodawy), brzoskwiniowy i adwokatowy.
                                  Niestety tylko trochę naruszone są przez moich gości .....
                                  A jak komuś za słodko, to miseczke sałatki podrzucam.....pychotka....jarzynowa
                                  z dużą ilością najlepszych wędlin i z orzechami. Właściwie na niej mogą się dla
                                  mnie święta zacząć i skończyć. Jedzcie więc, póki jest. wink))
                                  • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:28
                                    • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:30
                                      Coś za szybko mi się kliknęło. Bo tak zagladam tutaj niesmiało od drzwi. Jest
                                      tu ktoś?
                                      • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:34
                                        No właśnie lazłam na ostatni spacer z kundelm, potem ablucje i książka......
                                        No nie stój tak w progu....przyniosłam mazurki, choć pewnie jesteś przeżarta wink)
                                      • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:35
                                        Ciasta juz nie mogę. Mam śledzie - 3 rodzaje. Prosze, czestujcie się. Taszczę
                                        tez z soba kota, bo mimo świat wykazuje wielką aktywnośc fizyczną. Milo
                                        popatrzeć na kogoś, kogo nie wykończyły świąteczne dania. To co, możemy razem
                                        wejśc?
                                • lili50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:37
                                  img486.imageshack.us/img486/840/paque21pn.jpg
                                  • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:40
                                    Lili, jestesmy, jestesmy. Choć słabi nader po świątecznej rozpuscie - ale
                                    jednak jestesmy.
                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:44
                                    O to nie posiedzę sam (smile)) na temat jadła prosze nic nie mówić,,,,no ale cosik
                                    malutkiego to może wypije z Wami,,,,
                                    Wojciech
                                    • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:45
                                      Siedze bliżej barku - co Ci podać?
                                  • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:44
                                    Patrze na ciasta Natli - są piękne na pewno pyszne. Może jednak sie
                                    poczęstuję.. Patrzę na moje śledzie i też spróbuję. Ale od jutra zaczynam
                                    dietę. Absolutnie i na pewno. Tak postanowiłam. Tak ma byc. Przejrzałam pare
                                    metod i wreszcie trafiłam na rewelacyjną. Ta mi odpowiada i jest to jedyna
                                    dieta do zaakceptowania przeze mnie. To dieta przedszkolaka, opisała Axa -
                                    dopiero teraz na nia trafiłam. Usmiałam się jak norka. Nawet poczytałam
                                    rodzinie. Mąż też ją zakceptował. Zaczynamy od jutra.
                                  • lili50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:47
                                    img513.imageshack.us/img513/3870/pal230dk.jpg
                                    • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:50
                                      Zmieniłam zdanie, makosernik jednak mi sie zmieści. Tylko muszę wygodniej sie
                                      usadowić, coś dzisiaj te fotele takie jakby wąskie...
                                    • maladanka Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:51
                                      Lilii...jak Ty szybciutko robisz to "pismo obrazkowe"!
                                      Ja już znikam ,ale szybko jesli mozna to żoładkowej gorzkiej kielonek
                                      • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:53
                                        Maladanka, Twoj wybór jest trafny. Tez lubię i polewam. A ta kacowianka dalej
                                        jest w lodówce?
                                        • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:55
                                          e-baba napisała:

> Maladanka, Twoj wybór jest trafny. Tez lubię i polewam. A ta kacowianka dalej
                                          > jest w lodówce?
                                          i niech sobie lezy na jutro w sam raz,,,,,,
                                      • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:53
                                        maladanka napisała:

> Lilii...jak Ty szybciutko robisz to "pismo obrazkowe"!
                                        > Ja już znikam ,ale szybko jesli mozna to żoładkowej gorzkiej kielonek

mnie tez żołądek woła o cos gorzkiego(wink))))
                                        • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 22:58
                                          Przciez polewam, aczkolwiek ruchy faktycznie mam zwolnione. Dzisiejszy dzień
                                          mnie rozleniwił. Coś chyba za długo siedziałam przy stole.
                                          • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:01
                                            Powiem Wam w Swięta to zawze się czuję jak ta /oślina co pośród jadła z głodu
                                            padła/ (wink))))
                                            • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:05
                                              Bo to uczucie przejedzenia i ospałości to chyba nie zawsze jest skutkiem
                                              nadmiernej ilości jadła, lecz raczej długiego siedzenia za zastawionym stołem.
                                              Nie jestesmy zwyczajnitak biesiadować.
                                              • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:12
                                                Chwalić mądrego Najwyższego, że nam tylko 2 święta dał.
                                                Najgorsze, że człowiek robi to co lubi najbardziej z tradycji, a łakomstwo to
                                                okrutna wada.
                                                Babiszcze, Ty juz od jutra? Ja sobie przysięgłam od wtorku....o ile
                                                dożyję......o ile mnie nie wywiozą do szpitala....a tfu....smile
                                                • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:16
                                                  Popatrz, co te świeta robią z ludzi. Wszystko mi sie pokręciło. Przeciez
                                                  oczywiste, że nie od jutra.Jeszcze mam za duzo dobrych rzeczy. Pewno, że od
                                                  wtorku. Od wtorku.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:17
                                                    No to kamień z serca i sumnienie czyste wink))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:18
                                                    może od środy, bo w lodówce jeszcze coś zostanie, a jaś może być do czytania
                                                  • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:20
                                                    Chwałaż jasia mi wyczytali do imentu, a z tą środą masz racje....co nie,
                                                    Babiszcze?
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:23
                                                    sie nie nerwuj Natla jeszcze w Drewutni cosik jest(smile)))))))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:24
                                                    czy może drewutnianka nie mylić z jagodzianką na kościach, bo ta dopiero po
                                                    świętach
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:24
                                                    Dla towarzystwa Cygan dał się powiesić. Baba dla towarzystwa zaczyna w srodę.
                                                    Ale wybieram Diete przedszkolaka wg Axy - to jedyna dieta mozliwa do przyjecia.
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:22
                                                    Ja tam jstem niezlomna. Od wtorku. No, chyba, że złamię się we wtorek. Ale
                                                    chyba musicie mi to przyznać że te fotele tutaj jakby dzisiaj byly jakieś mniej
                                                    pojemne?
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:23
                                                    A może usiadłaś na tym fotelu ze żółwiem?
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:26
                                                    Faktycznie, że tak. Kamień z serca w takim razie mi spadł. Żółw uratował mój
                                                    babski honor. Skoro w jednym fotelu mieścimy sie ja i zółw oznacza, że nie jest
                                                    tak źle - moge rzeczywiście dietowac od srody
                                                  • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:25
                                                    Ja juz to odkryłam tydzień temu u mojej psiapsióły.....trochę mi było ciasnawo
                                                    w jwj ogrodowych , metalowaych fotelach.
                                                    A teraz juz na serio idę, bo sobie zepsuję humor tymi przysięgami......wtorek,
                                                    czy środa.....a czy to ważne....żarcie się przecież nie może zepsuć, bo to
                                                    skaranie boże.......więc E-babsko nie przesadzaj wink)
                                                    Pa,pa, paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:26
                                                    Diety są dobre do czytania i tylko do czytania
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:28
                                                    dankarol napisała:

> Diety są dobre do czytania i tylko do czytania

a to mi sie podoba zacne (smile)))))
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:29
                                                    A Axy przepis na diete czytałaś? Musisz przyznać, że jest niekłopotliwa,
                                                    niekosztowna i może sprawic dużą frajdę. Dla mnie super.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:31
                                                    Muszę ją jeszcze raz przestudiować, będzie to dobra rozrywka
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:32
                                                    Jeszcze kielonka z Wami łyknę,,,,cyk i Dobrejnocy życzę
                                                    Wojciech
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:33
                                                    i jeszcze cyk za 200 post w Gawiarence
                                                  • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:34
                                                    No i wiwat Wojtku, tak światecznie pod ten 200 posścik smile)
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:38
                                                    Witamy Cie, Reniu,jak miło, że zajrzałas.
                                                    Jak tam po pierwszym dniu? Udał się Wam?
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:38
                                                    Ależ święto, też przed snem za rekord coś przeczytam
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:41
                                                    A ja, jako "nówka" (choć czuje sie tu już nader zasiedziana) - tym bardziej.
                                                    trza to uczcić. Dobrze, że kacowianka jest pod ręką.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:43
                                                    Jak święta to święta trzeba uczcić godnie, może byś i kacowianka
                                            • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:10
                                              No nie! Ja tylko na chwilkę z kundlem poszłam a tu co? Pijaństwo znowu i to
                                              takie oficjalne? Czytać to w święta nie łaska?
                                              Ja to sobie poczytam tę gorzką nowelę,,,,a dodam parę kartek camparii....jak
                                              gorycz, to na całego. wink)
                                              • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:12
                                                O też chętnie poczytam jakąś niewielką nowelkę.
                                                • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:15
                                                  dankarol napisała:

> O też chętnie poczytam jakąś niewielką nowelkę.
                                                  To weż "Janko muzykant" tfu nie "Janko no ten turysta"(wink)))
                                              • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:12
                                                Oj Natluś skusiłbym sie na odrobine Campari ale nie mienszam(wink)))))
                                                • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:14
                                                  Coś Ty, o tej porze juz nawet mięszać można.....ja teraz zabieram się za
                                                  piwko.....ot, lekarstwo na sen wink)
                                              • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:14
                                                Jaka tam rozpusta? jeden kielonek i to dobrego trunku - na trawienie konieczny.
                                                Zresztą nazwa też to potwierdza. My to tylko jako lekarstwo... Tobie tez
                                                polewamy.
                                                • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:16
                                                  Ok., chlejcie dalej, ale ja sie po angielsku oddalę, bo jezdem co nieco
                                                  zmęczona....mięszaj Wijtuś, mięszaj.....wink)
                                                  Pa, pa.
    • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:28
      No i masz przed spbą dwa dni bez stresu
      • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:33
        Masz rację - biore sie więc za ciast od Natli i Lili. Śledziom tez nie
        przepuszczę.
        • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:50
          Chyba jednak juz pora pochować wszystko do lodowki? Jutro też jest przeciez
          dzień - bedziemy znów jeść i pić. I juz czas przyjąć jedyną słuszną pozycję -
          leżącą? Czy tez odczuwacie taka potrzebę?
          • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:52
            Właśnie się nad tym zastanawiałam, czy czasem nie podrzemać trochę,jutro znowu
            święta
            • e-baba Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 16.04.06, 23:54
              Więc do jutra, Dankarol, ja posprzątam tutaj, zresztą co to za sprzątanie w
              porównaniu o mojego dzisiejszego po spotkaniu rodzinnym. To dobranoc, a śpij
              dobrze bez snów o stole.
              • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 01:44
                Rany ...łepek jakiś nie swój. Wy śpicie to sobie sam zaparzę , zaraz trzy
                łyżeczki, wsypać cukier, na słodko, trzy łyżeczki ,wymięszać , wody... do
                gardziołka zimnej -ulga , dlaczego nie macie starej kuchni takiej z fajerkami i
                pogrzebaczem i szum cugu oooooo jaki kojący , gdzie to szumi ??
                • lili50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 08:13
                  img107.imageshack.us/img107/3886/lapin11faitenincredimailmaispa.jpg
                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 08:23
                    A jak mąż się dowie że mi parzysz kawę?? smile Hę... ale przyjmuję, lubie patrzyć
                    sie na krzątającą sie niewiastę z samego rana, zapach kawy i drugiego człowieka
                    to to czego jeszcze nie tknęły te zakichane reklamy opasajace tv. Zanim zrobisz
                    ja wreszcie otworzę oczy " nie budźcie marzeń gdy śpią"...smile))))
                • axsa Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 08:20
                  Co Ci znowu szumi??
                  Smigusowa woda w rzece?

Yyyy... a moze to Ty cały szumisz??
                  Tak, na pewno nie wyszumiałeś sie jeszcze świątecznie.
                  wink)
                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 08:26
                    Za szybą krople nikłego deszczu pukają o parapet budzą właściciela snu... czy
                    już ktoś Cię polał? Wodą ? ...
                    • axsa Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 08:27
                      A nie ma głupich.
                      Przeciez to ja pierwsza wstaję....
                      • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 08:33
                        ...ale gdzieś jedziesz? To nie zapomnij sie zabarykadować w samochodzie...
                        • maladanka Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 09:24
                          oooo...jak miło,że gawiarenka czynnasmile
                          kawa z rana jak smietana! jeju,musze na ten deszcz wyjść z domu,brrr
                          lubię letni deszcz,ale to co teraz to nie.
                          Śniadania nie jem ponieważ w perspektywie obiad proszony - łomatko,jak ja to
                          przeżyję?
                          • czarny.humor Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 09:38
                            A u mnie nie pada. Chodniki suche, tylko kałuże świadczą, że wczoraj i w nocy popadało. Nawet słoneczko się przebija - zapowiada się piękny dzień.

Ale pościel ocieka.
                            Moi wpadli w wodny szał.

Ejże!!
                            A Kundzia co się tak czai z tym wiaderkiem??

smile))
                            • krista57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 10:05
                              Witam bywalców.
                              U nas rowniez slonecznie.
                              Wczoraj pomimo mżawki odbylismy bardzo długie specery,jeden do lasu,drugi
                              nad Odrę sprawdzic stan rzeki....jest szerokasmile))
                              • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 10:21
                                Śmigus dyndus, też was poleję. Mnie rano deszczyk pokropił na spacerze. Ale tu
                                ładnie kawą pachnie, proszę o jedną filiżankę, zanim mnie zagonią do garów.
                                • lili50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 11:14
                                  Segi, mój mąż jest tak wspaniały, że mi na wszystko pozwala. Oddał mi swój
                                  komputer,(oczywiście sobie kupił nowy)nawet mi kamerkę kupił.Nie ma nic
                                  przeciwko parzeniu kawy komuś, bo on kawy nie pije.
                                  img126.imageshack.us/img126/8041/amourg217up.gif
                                • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 11:17
                                  No to luuuuuu.....aleście mokrzy....hurrrrasmile,,,,Kundziu nie przejmuj
                                  sie ....oni wyschną i podłoga też......wiadro było czyste i woda teżsmile
                                  Ja powoli wysycham też....
                                  No to druga kawa.....o nie.....bez mazurków, bez jajek......nowelka na
                                  trawienie by sie przydała, ale poczekam jeszcze te 3 kwadranse, zeby nikt nie
                                  mówił, ze rano popijam wink)
                                  • slonik50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 11:52
                                    A może macie coś na kaca...? Od jutra ja będę parzyła kawy ale dzisiaj pomocy
                                    łeb mi rozsadza... dobrze chociaż, że mąż za obiad się bierze.
                                    • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 12:08
                                      No i jestem już siem podliznąłem (wink))) teraz kawa mocna czarna ....tylko
                                      dlaczego koty tak głosno chrapią,,,,,jeszcze w nocy sie 'skaleczyłem' %%%
                                      ale zyję śniadanie za mną o 13 idę na 'zupę chmielową' z sąsiadem hihihi
                                      • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 12:19
                                        Czy już wszystka woda wylana? To podrzucam coś na kaca i moje 2000.
                                        img89.imageshack.us/img89/1595/20002fx.jpg
                                        • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 15:58
                                          Dankarolko, Ty sumnienia nie masz.....po tym obżarstwie, Ty takie pyszności
                                          jeszcze przynosisz? Toż to się nie da nawet patrzeć, a co dopiero jeść.....
                                          Ale za 2000 nowelkę obale, bo Ci się należy. smile)
                                          • slonik50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 19:18
                                            A ja miałam nadzieje....że mi coś na ból głowy się dostanie.
                                            ....a tu tylko klinik.
                                            • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 17.04.06, 19:28
                                              Tylko? Znasz inne sposoby? Gdyby było ciepło to wejście do wody po szyję i
                                              przesiedzenie ze sześć godzin - dziś pozostaje klinik tylko nie przesadzaj ,
                                              zmniejsz dawkę o połowę i jutro też o połowę a w środe będziesz wyleczona.smile)))
                                              • lili50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 18.04.06, 08:38
                                                img160.imageshack.us/img160/2324/babylove5lv.jpg
                                                • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 18.04.06, 08:47
                                                  Och, Lili, aleś mi frajdę tą kawą zrobiła......
                                                  UWAGA!
                                                  Właśnie przybiłam tabliczkę na drzwiach wejściowych...."Zakaz przynoszenia
                                                  resztek świątecznego jedzenia".......to znaczy, ze w Gawiarence tylko płyny
                                                  dziś. Te %%% też, na przegryzienie jelit. wink)
                                                  Jutro sobie mozemy tę tabliczkę przewiesić na drzwi naszych kuchni.
                                                  • axsa Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 18.04.06, 08:50
                                                    Hi, hi
                                                    i............ bedzie impreza,
                                                    z "ręki" szefowej...
                                                    smile)))))))))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 18.04.06, 09:56
                                                    Lili dzięki za kawę, pyszna, po spacerze kawa dobra rzecz.
                                                    Axsa, a przy wręczaniu nie słyszałaś coś kiedy ta impreza? Pewnie znowu się nie
                                                    załapię, bo muszę lecieć z futrzakiem do salonu piękności (kto to widział, żeby
                                                    z kundlami do salonu chodzić)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 18.04.06, 10:51
                                                    No to sobie przysiądę z kawą, posłucham Gawiarenkowych ploteczek...smile
                                                    Bo coś odstaję od towarzystwa, nie nadąrzam i tyle...Ale tylko jeszcze dziś, d
                                                    jutra śledzę na bierząco "co piszczy w trawie", a że trawa zielona, ciepło
                                                    +15 , to może i coś usłyszę, oprócz szczękania talerzy, sztućców i innych
                                                    stołowych garów...Jeszcze tylko dziś dzień wolny od Waszego towarzystwa.
                                                    Jutro od 10:00 siadam i śledzę na gorąco co i jak...smile))
                                                    Dziś wpadłam tylko na chwileczkę. Na %%%%%, piszę się w każdej ilości, bo w
                                                    święta przeszło mi toto koło nosa...smile)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 18.04.06, 10:58
                                                    Oczywiście "NIE NADĄŻAM "...Kłania się słownik ortograficzny, przepraszam...smile
                                                  • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 18.04.06, 11:51
                                                    E tam, ortografia, czy to waRZne? wink)
                                                    Na %%% mendalowe zapraszam wieczorkiem, co by sie medal nie rozsechł smile
                                                    Zawsze to jakaś okazja do poczytania.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 18.04.06, 11:52
                                                    ....ale na wszelki wypadek zostawiłam coś w barku.....oczywiście miodzik wink))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 18.04.06, 12:02
                                                    Wpadnę może późnym wieczorkiem, może coś się ostanie...smile)
                                                    Albo tylko popsiątam...
                                                  • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 19.04.06, 18:26
                                                    Jestem, siadam w fotelu, bo bardzo pracowitym, ale i bardzo przyjemnym dniu smile)
                                                    Dzieciaki już doleciały ze zwierzakami szczęśliwie do Kijowa, ja zaliczyłam
                                                    spacer. Ujrzałam kwitnącą magnolię, tulipany, żonkile i forsycję.
                                                    Cudne kwiecie ma ta magnolia...smile
                                                    A teraz poproszę o jakąś "cieniutką książeczkę" i zapadam się w fotelik...
                                                    Natla coś obiecała, miało być "miodzio", zobaczymy czy warte "przeczytania" smile)
                                            • tofika Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 18:14
                                              Kochani,
                                              tyci bukieciki z bialych przebisniegow i krokusow..mini ,bo zeby bylo w
                                              Gawiarence wiosennie,
                                              nie wychodzcie bo mi z WAMi bardzo chce poodpoczywac na pogaduszkach,
                                              przeciez tak potrzebujemy cos komus czasem poopowiadac..przy "czytaniu "
                                              niewielkim ..cieplutko mozna na tarasie wylegiwac w wygodnych fotelach..smile
                                              100 lat Joannysmile)) o co chodzi??Lepiej pozno,niz wcalesmile
    • slonik50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 19.04.06, 21:16
      No kochani teraz zapraszam na kawusie. Późno ale myślę że ktoś się załapie....

voila.pl/yuf4i - Jeżeli ma ktoś ochote zobaczyć więcej to resztę mogę
      wysłać na maila smile
      • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 19.04.06, 21:18
        Właśnie Słoniku, siedzę i dopijam smile)
        Ale dziękuję za szczere chęci, zawsze to milej się pije w towarzystwie...smile
        • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 19.04.06, 22:08
          Słoniku dzięki za pyszną kawę, a jakaś noweleczka się znajdzie?
          • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 19.04.06, 23:51
            No nie. i nikt tu dziś nie czyta za zdrowie Solenizantki?
            Sto lat Joasiu w dobrobycie i zdrowiu!!! Piję za Ciebie i do Ciebie chłodną
            whisky smile
            • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 00:00
              natla napisała:

> No nie. i nikt tu dziś nie czyta za zdrowie Solenizantki?
              > Sto lat Joasiu w dobrobycie i zdrowiu!!! Piję za Ciebie i do Ciebie chłodną
              > whisky smile

"Whisky moja whisky,,,lalalala jak śpiewał 'Dżem' no to Zdrowie
              Yoanny,,,,,, Cyk
              >
              • yoanna Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 03:01
                Stwiam beczkę miodu...
                przyturlam ją z ogroduwink
                i coś dla ochłody...może lody? wink
                Troszkę późno...ale chyba przyjmiecie?
                Rozlejecie rankiem...
                naszą pierwszą czytankęwink
                Dziękuję za toasty,
                Zdrowie Waszewink

Zostawiam sernik i szarlotkę,
                Ciasto ze śmietaną jest w lodówce,
                AAaa....i nie zapomnijcie o żubrówce...
                sok jabłkowy na półce...

a potem coś od bólu głowy, w pigułcewink

Buziaki
                śpijcie dobrzewink
                • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 11:53
                  O kurcze, ale trafłam. Wpadłam na kawę a tu się o beczułkę potknęłam.
                • goskaa.l Spóźnione zdrowie Joasi 20.04.06, 13:28
                  piję przepysznym miodem! I kajam się, żem guła i życzeń dotchczas nie
                  złożołam sad(
                  A wię, kochana jubilatko, życzę Ci wielu jeszcze wiosennych osiemnastek.
                  Niechaj wiele zim i lat się w niwecz zmieni, zanim dojdziesz do życia jesieni.
                  A i tę jesień miejże wspaniałą, złocistą, szumną i pełną wrażeń.
                  • regine Re: Spóźnione zdrowie Joasi 20.04.06, 16:03
                    Joasiu, przepyszny ten "miodzik"...Twoje zdrowie, SOLENIZANTKO smile))
                    • regine Re: Spóźnione zdrowie Joasi 20.04.06, 21:14
                      No i po tym "miodziku", zrobiło mi się tak słodko na duszy,
                      że zmorzył mnie sen...smile
                      "Ucięłam" sobie niezłą drzemkę, nie ma co...
                      Ale co ja będę robić teraz w nocy ???
                      • sagittarius954 Re: Spóźnione zdrowie Joasi 20.04.06, 21:39
                        Kup żółty rower. I nie chlip kawy wieczorem , bo jutro z rana murowana zgaga
                        • sagittarius954 Re: Spóźnione zdrowie Joasi 20.04.06, 21:47
                          i na wycieczkę się nie wybierzeszsmile)))))) to miało jeszcze być do poprzedniego
                          postu.
                          • dankarol Re: Spóźnione zdrowie Joasi 20.04.06, 21:59
                            Czy został jeszcze ten miodzio, bo też zdrowie solenizantki bym wychyliła.
                            Przedtem się przewróciłam na beczułce i z tego wszystkiego nic nie wypiłam.
                            • regine Re: Spóźnione zdrowie Joasi 20.04.06, 22:24
                              Też bym coś do tej kawy wypiła ...A zgagi nie mam nigdy po kawie. Żółty rower...
                              No cóż, pomyślę. Choć rano nigdzie się na nim na pewno nie wybiorę, zwłaszcza
                              żółtym...smile) Piesze wycieczki, to jest to, co lubię, chyba przy tym, zostanę.
                              Danusiu, jak mogłaś się przewrócić , miodzio był pycha...sad
                              No i co teraz tylko kawa, kawa, kawa...Została...sad
                              • sagittarius954 Re: Spóźnione zdrowie Joasi 20.04.06, 22:26
                                Słowa...słowa...smile
          • krise1 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 12:07
            Yoanno dziekuję, za poczestunek, lody przypadły mi do gustu, uwielbiam je.
            img81.imageshack.us/img81/1359/bonnesemaineoiseauxverre7zv.gif
            • mira54 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 21:36
              Ale mialam nosa, zobroweczka, lody i pyszne ciasto...
              Twoje zdrowko Joanno!
              • krista57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 22:28
                Tez pospalam sobie w ciągy dnia,ostatnia kawa o godzinie 21.
                Mira dołączam do Ciebie ale tylko zjem lody skoro brak miodziku.
                A moze wzorem Reni napije sie tylko mineralnej?Mam tyle sadła!
                • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 22:34
                  Nie przesadzaj Krystynko z tym sadłem, nie przesadzaj!!!
                  Wczoraj nie widziałam żadnego sadła...smile))
                  Ale wodę polecam, zwłaszcza już po 18:00.
                  Kawę chętnie piję o tej porze...Rano szybko wypiłam, nie miałam czasu na
                  delektowanie się smakiem i aromatem, zawsze więc wieczorkiem, kieliszek wina +
                  kawa i do łóżka..smile)
                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 22:38
                    Reniu, mineralną to ja tylko rano a wieczorem, to mi mineralna nie idzie, może
                    jednak jakaś nowelka na sen się znajdzie
                    • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 22:46
                      Na co masz "Chęć" Danusiu ?
                      "Grubsza", czy z tych "cieńszych"? A może California White (biały kruczek)
                      pt. "Carlo Rossi", może być ?
                      • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 22:52
                        KaeMPiK działa krzywa czytelnictwa rośnie(wink))))
                        ciacha,lody fikuśne,żubróweczkai jeszcze antałek miodu,,,nic tylko zaśpiewać,,,
                        "Ukochany kraj, umiłowany kraj,,,,,lalalala
                      • muraszka1 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 22:53
                        zagladam tu chyba pierwszy raz,smakuje mi tokaj
                        samorodni smile
                      • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 20.04.06, 22:55
                        Reniu no przecież mówię, że ty zawsze panujesz nad czytelnią. Oczywiście, że
                        może być. Pozwolicie, że nie zaśpiewam, bo o piętro wyżej dziecko śpi.
                        • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 00:15
                          Tokaj leży na kredensie, tak trochę z tyłu Muraszko.......chętnie też wypije...
                          za zdrowie oczywiscie wczorajszej Asi wink))

Dankarolko, miodu brakło, bo potknełaś sie dokładnie o szpunt i troche sie
                          wylało. Uważaj w przyszłosci........chyba dokupimy parę żarówek, bo takie
                          marnotrawstwo sie nie moze powtórzyć. wink))
                          • muraszka1 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 08:36
                            ale jestem gapa,dopiero go znalazlam,dziekuje,ze mi zostawilas,ale to troche
                            duzo,nie wypije sama,czy ktos dosiadzie smile
                            • krista57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 09:39
                              Zapraszam na kawę,taką zwyczajnie parzoną z duzą iloscia mleka.
                              Do tego jedynie"tekturkę" z odrobiną sera.Czas skonczyc z podjadaniem
                              słodyczy,idzie wiosna,lato...jakos trzeba pokazac sie ludziom i zmiescic
                              w stare ciuszki.
                              Jakos nikt nie zagląda do naszej spiżarni,gdzie stoją słoiki z róznymi
                              dzemikami i konfiturami.Są tam jeszcze czy już wyjedzone?
                              • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 09:47
                                Są, są przecież wszyscy prawie się odchudzają. A ja poproszę też kawę, może
                                byćw kładką.
                                • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 09:53
                                  Też poproszę, z duż ilością mlekasmile
                                  Tak rano "nie czytam", ale po południu, kto wie, kto wie ???
                                  Za dżemik, dziękuję, choć ciuszki, nawet ubiegłoroczne "spadają", ale wczoraj
                                  wieczorem zjadłam za dużo słodyczy... No stały na stole, jeszcze poświąteczne
                                  frykasy i "kusiły", nie umiałam sobie odmówić odrobinę słodkości na noc...smile
                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 09:58
                                    Reniu wczoraj piłam kawę z kropelą likieru kawowego, jak nie lubię takich
                                    rzeczy, to ta kawa była pyszna.
                                    • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 10:03
                                      Cześć, cześć dziewczyny. Ja też poproszę kundziu kawę, jakoś mi się ciągle oczy
                                      kleją.
                                      Muraszka, o tej porze tokaj? wink)) Poczekajmy choć do godz. 12,01 wink
                                      Żarciu mówimy stop!
                                      Toskania może wyciągnie wątek zoobowiązań.....wink)
                                      • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 10:46
                                        Likierów nie pijam, ale kawa wieczorna z Baileysem, tak do poduszki,
                                        pycha...smile)) Humorek wtedy dopisuje.
                                        Wczoraj piłam czerwone wino, którego bardzo nie lubię...
                                        Ale smakowało wyjątkowo smile))
                                        • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 17:58
                                          Za godzinkę zaczynam "lekturę", bolą mnie nogi.
                                          Może po dobrej, ból minie ?
                                          • krista57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 18:05
                                            Ales Ty Reniu akuratna!
                                            Moje pranie spokojnie sobie leży i czeka aż przyjdzi ochota na prasowanie.
                                            Nogi do gory i mogę być towarzystwem do "lektury".
                                            • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 18:18
                                              Krystynko, nie lubię jak leży mi robota "na oczach".
                                              Taki typ jak ja, już tak ma smile) Robić, pracować do padnięcia na nos...
                                              Teraz moczę stópki, piję kawę z Baileysem, Tobie też polecam, dobra "lekturka",
                                              na popołudnie, w miłym towarzystwie smile)
                                            • tofika Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 18:20
                                              Gdzie ja sie wpisalam,hm...sama siebie teraz nie widze..a moze wcale nie
                                              wyslalam ..ojojkuuuuuuu...
                                              przejde jednak na spacer,, dobrze mi zrobi ..i dookola
                                              basenu..sama..nie..zwierzeta mi towarzysza.. ,jak wroce spalaszuje smakolyki
                                              Joanny,czy Dankarolcia wkrecila spowrotem kranik do beczulki???
                                              • tofika Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 18:24
                                                luzik emerytalny,
                                                Krysta nogi w gore ,a Reginka do miski..,wazne zeby kazda metoda ulubiona i
                                                skuteczna,,
                                                ""caly Swiat sie do nas smieje..lalalala...
                                                a ja na druga nozke do zlapania rownowagi za Zdrowie..Joannysmile
                                                • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 18:26
                                                  Tofiko, nie mogę na leżaku, choć balkon mam wielki, bo zimny wiatrzysko "drze",
                                                  jak licho.
                                                  Siedzę w domku i jest mi całkiem, całkiem...
                                                  Dzięki za krokusiki smile)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 18:29
                                                    Reniu to zapraszam na mój balkon, wprawdzie słońce już zeszło z balkonu, ale
                                                    cieplutko i kwiaty kwitną na i pod balkonem. Mogę Ci nawet muzyke załatwić
                                                  • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 18:38
                                                    Dzięki Danusiu, zwłasza za muzykę...smile))
                                                    Kwiaty i ja mam pod balkonem, spory skalniak. A, że mieszkam na 1-szym, niskim
                                                    piętrze, więc widoczek niezły mam.
                                                    A co do muzyki, to mam prośbę, tylko to już na pocztę...
                                                    Zapytam tylko, Ciebie o jedną rzecz...
                                                    Ale to potem, nie musisz z mety odpowiadać, poczekam smile
                                          • slonik50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 18:43
                                            Kochani na dzisiaj propozycja:
                                            herbatka malinowa i trochę witaminek

voila.pl/5vsep
                                            • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 18:49
                                              Słoniku, Kochana jesteś smile)
                                              To moje ulubione jabłka, jest ich coraz mniej na rynku i bardzo krótko.
                                              Uwielbiam "Malinówki " smile)
                                              • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 19:00
                                                No chyba zmienimy nazwę Gawiarenki na "gaczelnie" albo "garzelnię" wink)))
                                                Marylko, jak ślicznie wyglądają krokusy wszędzie; ja dokładam narcyze, bo
                                                obrodziły u nas ślicznie, ale jutro Wam je pokażę.
                                                No dobra, pora na nowelkę....ja dziś zimne pifffko. smile
                                            • maladanka Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 18:57
                                              aaaa...ile tu dzis wizyt,no to fajno..
                                              A mnie wizyta u ortopedy podłamała skutecznie,nic konkretnie nie mówią, znowu
                                              do innego wysyłają, a to kolano do wymiany, a to ,że 5 lat jeszcze
                                              wytrzyma,e..dajcie cos do czytania zimnego - może być o browarach
                                              • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 19:01
                                                Oj, Danuś, może nie będzie tak źle, ale browarek, proszę, schłodzony nawet...smile
                                              • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 19:02
                                                Jak tak tłoczno to i ja sie przytulę do ...piffka karmelowe na dobry początek...smile)
                                                • tofika Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 19:21
                                                  lody,toffifi,karmelkowe,,miodzio miodzio ,,
                                                  dobrze ze pszczoly i osy juz poszly spac z kuramismile
                                                  Dankarolciuuuuuu,Nadal nie moge znalezc po wczorajszej Twojej przewrotce na
                                                  beczce z piffkiem kranika,,a moze tak wezykiem,wezykiem siorbac?
                                                  wezme na wszelki przypadek juz spiwor...

Natla...jejku a moje narcyzy wszystkie ledwo co dziobki pokazuja,
                                                  naprawde masz lato,, jak zobaczylam dzis slad buta meskiego! na moim kwietniku
                                                  akurat na narcyzach ,,,co bylo ??? wzburzona lwica,,no tak....
                                              • tofika Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 19:14
                                                Maladaneczko,to juz nas dwie,...kolanko do wymianysmile
                                                i po co nam bylo pozwalac tak czesto glaskac,, nie ma nic za darmo,,Danussmile))
                                                Wyobraz sobie,ze na" Skrze "w stolicy jest specjalistyczny gabinecik dla
                                                sportowcow ,doradzono mi ze mam tam zbadac (usg)kolana ,,dostalam ,iii ..lekarz
                                                specjalista badal mi przez ,,prawie godzine,, mam opisane niesamowicie duzo..
                                                jak i co... i........ oddaje mi ,gdy juz wydrukowal opis... mowi ,,ja na pani
                                                miejscu nie zgodzilbym sie za zadne skarby ,zeby wstawiac staw sztuczny.. swoj
                                                to swoj ,, i prosze.. co wybadalsmiledzielnie sobie radze,,a jeszcze jak schusc to
                                                moze bym fikala i fikala ...smileDobra.. w drewutni moze cos jeszcze
                                                jest,,Delwunia mi nie pomaga ..to jakies resztki karteczek moze somsmilei
                                                za ...wszystkich Forumowiczow---ale dzis mam .. co to znaczy podlesne mazurskie
                                                powietrze,,trzymam normalnie sztame..hihi
    • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 20:00
      Jeżeli opiffku mowa to się dosiadam. U mnie po krokusach i małych iryskach
      zostało wspomnienie. Teraz pod i na balkonie kwitną żonkile (cały łan)
      hiacynty, pierwiosnki, tulipany, forsycja. W południe poszłam z Lolkiem na
      działki, bo z daleka zobaczyłam, że już magnolia kwitnie. Przepiękna i
      pachnąca.
      • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 20:13
        A na moim balkonie kwitną zeszłoroczne pelargonie, chyba pierwszy w mieście
        balkon z kwiatami. Nie mogę się zabrać do postrzyżyn. smile
        No to po browarku i na bonda. Wirello, tu jest też czerwone wytrawne. Piwko nie
        jest obowiązkowe. wink)))
        • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 20:17
          No to pod Bonda smile))
          • jana2706 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 21:54
            prosze mnie dzisiaj jakos pocieszyc sad
            • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 23:08
              Proszę bardzo, dzisiaj Cię jakoś pocieszam wink. Co się dzieje, czy coś w
              powietrzu, czy co, że taki smutek panuje i dopada co i raz kogoś. Uśmiecham się
              do tych smutnych pięknie i wiosennie smile)
              • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 23:23
                Strzelę też coś na spokojny sen, HBO na stojaka dokończę i do łóżka.
                Nic tu już dziś ze mnie nie bedzie, jutro ma padać, więc może stąd ten podły
                nastój nasz i ból głowy Axsy... Do kitu z takim popołudniem...sad
                • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 21.04.06, 23:28
                  Reniu, po nowelce. Zobaczysz jutro będzie lepiej. Moja koleżanka zawsze pdzed
                  deszczem ma marny nastrój, a jak zaczyna padać od razu jej się humor poprawia.
                  A u nas ma być jutro jeszcze cieplej - dzisiaj 20 co najmniej.
                  • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 18:05
                    Co do licha się dzieje...??? Znowu popołudnie do "duszy"...
                    Czy tylko ja tak mam, kto mi potowarzyszy, bo zła jestem jak osa...Wrrr
                    • bryza102 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 18:11
                      Jestem Reginko,a cóż to się stało takiego że "osujesz" tu?
                      Obiad przypaliłaś czy co? smile))
                      • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 18:25
                        "Wyrwano" mnie z popołudniowej drzemki, tym domofonem, no i tak
                        sobie "osuję" smile)
                        • bryza102 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 18:30
                          I nie zauważyłaś nikogo w pobliżu?Trza było wybiec przed dom,może byś zobaczyła
                          żartownisia.A jest taka możliwość że to dzieci sąsiadów robią kawały?
                          • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 18:59
                            Teraz to da sie przeżyć , ja tak mam o 3oo rano , dzyń do domofonu i kolesie w
                            nogi . Regine głęboko oddychaj...wdech ...wydech ...palisz? ...sztach
                            papierosem...i od początkusmile))))
                            • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 19:04
                              Nie, nie widziałam nikogo, kto by wychodził z klatki, Grażynko, nikogo...
                              Ale wymyśliłeś Sagi sposób na nerwówkę...Daj spokój, można się wykończyć...
                              Tak teraz to pół biedy, ale zimą miałam tak cały tydzień, od 1:30 do 4 nad
                              ranem. Gdzieś pisałam o tym na forum.
                              To nie ma się co śmiać.."i od początku..."
                              • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 19:53
                                A ja nabyłam dziś operę "Tosca" i spędzam kulturalnie wieczór, w TV, nic nie
                                widać ciekawego...Zapraszam chętnych...smile
                                • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 19:54
                                  Jestem chętna Reniu usiądę wygodnie i razem z Tobą posłucham.
                                • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 19:54
                                  Zapomniałam dodać, że wstęp wolny, ekran duży, miejsca też "po uszy"...smile
                                  • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 19:55
                                    Danusiu, to nie tylko będzie słychać, widzieć też smile)
                                    • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 19:59
                                      No to biorę okulary
                                      • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 20:02
                                        Trzymaj, no trzymaj tą szklaneczkę..Coś Ci wleję, lepiej się ogląda ..
                                        Mówię Ci pychotka, piję już drugą porcyjkę smile)
                                        Spróbuj tylko..No i co Danuś, dobre, no nie ???smile)))))
                                        • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 20:09
                                          Reniu a będzie repeta?
                                          • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 22.04.06, 20:14
                                            Yes, Yes, Danuś, jak Ci smakuje, to będzie, pod tą "TOSCĘ" smile)))))
                                            Tylko aby tu nam więcej chętnych nie przybyło smile
                                            Miałam Cię o coś pytać na pocztę, ale zapomniałam.
                                            Jak wrócę od mamy, zapytam, może jutro, bo się nigdzie "nie pali" ...
    • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 10:50
      Słoneczko świeci, otwieram okna, zwierzaczki na słoneczko wypuszczę, niech
      pobiegają, a kotki posiedziały na słoneczku. A dla pozostałych herbata
      img163.imageshack.us/img163/8051/morning16zi.jpg
      i kawa img110.imageshack.us/img110/3316/morning89ru.jpg
      a teraz niestety do garów.
      • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 11:43
        Ja już prawie spakowana, jeszcze troszkę klikam z córcią, jutro rano wyjazd...
        Jak ja nie lubię pakowania, myślenia co zabrać, co zostawić...Dylemat każdej
        pani, tak myślę. Choć nie jadę "na występy", ale z tą pogodą trudno cokolwiek
        zaplanować...Lato, to jest najlepsza pora na podróże. Wygodne buty, kurtka,
        plecak i cała na przód...smile
        • maladanka Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 12:14
          zabierz minimum, a najwyżej sobie coś kupisz - będzie pretekst,że musiałaś
          koniecznie
          • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 13:06
            Dobra jesteś, to jest myśl Danusiu !!!
            Przejrzę jeszcze raz walizkę iiii....Chyba tak zrobię smile))
            Dzięki za podpowiedźsmile
            • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 14:43
              Reniu, wyjmij połowę rzeczy, a i to będzie za dużo. Ja zawsze biorę minimum, bo
              obojętnie ile by się rzeczy wzięło, to i tak potem okazuje się, że to co by
              pasowało zostało w domu.
              Ale gorąco, chciałam napisać futrzak, a powinno być szczurek po spacerze wrócił
              zziajany, a nie biegał bo na scieżkach spacerowiczów, rowerzystów i rolkarzy
              tyle, że aż ciasno.
              • kesaira Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 16:11
                Wpadam, by wznieść toast za zdrowie Gosi, zaległe i za zdrowie Vogino.
                Sto Lat !!
                smile)
                • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 16:36
                  Masz rację Danusiu, już "posprzątałam", w walizce.
                  Nie jadę do obcych, w coś tam mnie przebiorą, a dźwigać nie ma sensu.
                  • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 22:10
                    Jestem Danuś, na Twoje każde skinienie smile
                    Wpadłam na strzemiennego i komu w drogę, temu czas....
                    Buuuu...Jak ja nie lubię podróży sad
                    Posiedzę jeszcze z Tobą chwileczkę, choć już padam na nos po "Tańcach z
                    gwiazdami", zwłaszcza po tym upojnym tangu...smile)))
                    Och, taniec, śpiew, poezja, mogę pasjami słuchać, czytać, tańczyć...
                    • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 22:15
                      No to strzemiennego Reniu, zobaczysz będzie dobrze
                      • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 22:17
                        Reniu i z kim ja teraz posiedzę wieczorem w gawiarence, buuuu
                        • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 22:22
                          To tylko tydzień Danusi, tylko tydzień..
                          A co zrobisz jak mnie nie będzie 2 miesiące ??? Od 4 czerwca do 7 sierpnia,
                          całe lato. Kontakt ograniczony, bo tam mają limity internetowe.
                          To nie Polska, nasza kochana...
                          Wtedy dopiero popłaczesz się, teraz nie płacz bidulko, wróci już niedługo
                          Delwa, będzie OK, zobaczysz smile
                          Nie płacz, bo i ja się popłaczę...Buuuu
                          • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 22:25
                            Reniu wtedy to już sie zapłaczę całkiem, buuuu
                            • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 23.04.06, 22:30
                              No już nie płacz, nie płacz smile)
                              • regine Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 24.04.06, 09:00
                                Poranna kawa w Gawiarence, już kończę dopijać i zmykam...
                                Okna otworzę, przewietrzę, ugłaskam zwierzaki i pa,pa...
                                • maladanka Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 24.04.06, 10:06
                                  hm,nie było Solenizanta w gawiarence w Dniu Imienin? Oj,aby to tylko awaria...
                                  • muraszka1 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 24.04.06, 10:41
                                    wlasnie przyszlam na kawe,poczekam troche,
                                    za ciasteczko dziekuje ,nie ,nie wink
                                    • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 24.04.06, 13:47
                                      Wojtku, my sobie odbijemy wink)))
                                      Umyłam samochód po 4 miesiącach w ramach gimnastyki porannej, teraz idę mu
                                      zmienić butki. Ale najpierw kaaaaawę Kundziu poproszę, bo padłam. wink)......
                                      ooooo, pieski przyszły......spacerek?....no dobrze już, dobrze.....idziemy.
                                      • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 24.04.06, 15:59
                                        Kundziu czy mogę prosić popołudniową kawę. Po tym upale posiedzę trochę nad
                                        basenem z kawą.
                                        • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 24.04.06, 18:41
                                          Hej Danutko, Ty nie zasiadaj przed basenem, biegaj do wody....oooo....chlup....
                                          ale super. wink)
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 24.04.06, 21:56
                                            No mówiłam, że jak Reni braknie, to nie będzie z kim wieczorem posiedzieć
                                            ewentualnie poczytać.
                                            • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 24.04.06, 23:39
                                              Z siedzeniam gorzej, ale poczytać....? Zawszewink
                                              Na ten upał to moze jakąś "mrożonke" autora Koktajla?
                                              • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 21:25
                                                Wojciechu, Tu nie zagaduj.............wink))
                                                • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 21:39
                                                  Chyba nie ma szans na zaległą lekturę
                                                  • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 21:50
                                                    Eeeee, jak znam Wojtka, to są i to spore wink tylko niechaj mu sie pokłada......
                                                    Axsa sie przymawia, więc Danusiu baaaardzo Cię poproszę o otwarcie pomocnika
                                                    albo lepiej tego dużego kredensu i spojenie Axsy jak się pojawi wink))
                                                    Ona przecież bardzo lubi cytać i robi to piorunem, więc nie będziesz miała
                                                    problemu. wink)
                                                    Ja lecę bo raniutko na basen.
                                                  • axsa Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 21:55
                                                    Nie badź taka pewna... wink))
                                                    szybko czytam, to fakt,
                                                    ale bywa, że jak napocznę książkę, to nie odpuszczę,
                                                    dopóki dna,
                                                    znaczy ostatniej strony nie zaliczę.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 21:57
                                                    Dorzucam jeszcze zagrychę, bo Axsa się upomniała.......pijawa
                                                    jedna......prosze: ogórki kiszone, kiełbasa wiejska i szlus wink))
                                                    ....,,,,,,,,,......za jedna panią, żebym się tak naharować musiała.....za jadną
                                                    panią.....co za ludzie, co za czasy.........
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 21:59
                                                    o wreszcie w gawiarence jakiś ruch, bo wczoraj to tylko żółw szalał. Jedna
                                                    książeczka dla mnie, może być bez zagrychy.
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 22:11
                                                    No nie bez zagrychy to sobie chociaż w lustro spojrzę9wink)))))))))
                                                  • krista57 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 22:17
                                                    Dobra,dobra..lustro precz.Własciwie to czekamy sa suto zastawiony stół.
                                                    Litry i inne nowelli Axsa zafundowała.
                                                    Zdrowie "Fundatora"!
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 22:19
                                                    I zdrowie przybywszego solenizanta
                                                  • axsa Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 22:29
                                                    Nie ja zafundowałam,
                                                    ja tylko zmusiłam nczlniczkie,
                                                    żeb.
                                                    żeb..
                                                    postfiła
                                                    ksiąsz...ki
                                                    i zag...ryche.
                                                    bo
                                                    nie
                                                    mosze
                                                    mufić
                                                    do mnie
                                                    "Pani"
                                                    tak bes
                                                    brudzia
                                                    otfrotnego...
                                                  • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 22:34
                                                    Zostaw lustro!!!! Axsa musi z kimś brudzia odwrotnego wypić....jak ja się jutro
                                                    nie obudzę przez Was, to macie przechlapane.....wyrzucę te wszystkie ksiażki na
                                                    autostrade, mogę nawet w skrzynki popakować, żeby było ładniej.
                                                    Axsa ile widzisz siebie w lustrze? wink)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 22:36
                                                    Nie rób tego, dla nas szkoda i dla środowiska
                                                  • axsa Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 22:39
                                                    Ja?
                                                    Siebie?
                                                    Rolmalnie!
                                                    Jak mam cztery rece, to
                                                    widzę, ze takich trzech jak mnie dwie to nie ma ani jednej...
                                                    No kurna chata... nie ma lustra?
                                                    Czy ono mnie nie odbija???
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 22:41
                                                    axsa to takie dziwne rustlo
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 23:25
                                                    Kurcze mnie to sie realnie zaczyna cos nie tak z głową,,,, gupie i kudłate
                                                    myśli mam(smile))))))jutro tez jest dzień,,,,,,,
                                                    Dobrej nocy(smile))
                                                    Wojciech
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 23:32
                                                    Tak sie czułem przez jakiś czas(wink))

www.joemonster.org/article.php?sid=5867
                                                    teraz już ide lullu,,,,,,
                                                  • axsa Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 22:13
                                                    Oooo, Pijawa - do mnie...?
                                                    I prosiłam o golonke z chrzanem, a Ty chcesz mnie jakąś kiełbasina i
                                                    cebulą...eee... ogórami zatkać?
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 21:56

• kesaira Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 23:37
                                                    Na zdrowie Vogino !
                                                    smile)
                                                  • bryza102 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 25.04.06, 23:54
                                                    A tu jesteście i pijecie wódeczkę,tak? No to na zdrowie!/wirtualnie,bo w realu
                                                    nie pijąca smile/Spać nie możecie?Ja czasami mam takie odloty,że nie chce mi się
                                                    odejść od kompa.Tyle ciekawych rzeczy do zobaczenia i poczytania w necie,a rano
                                                    nie mogę się dobudzić sad)
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 26.04.06, 09:46
                                                    Witajcie tylko czarna gorąca i słodka kawa ten katz niestety jest realny(sad((
                                                    >>>>>>czy ja kiedyś zmądrzeję???
                                                    cierpiący z godnością Wojciech (wink)))))
                                                  • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 26.04.06, 10:00
                                                    Biedaku wink))
                                                    Docisnę Ci cytryny......
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 26.04.06, 13:33
                                                    Kawą pachnie w gawiarence, czy to od rana, czy świeża. Na te 24 w cieniu, to
                                                    kawa najlepsza.
                                                  • krise1 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 26.04.06, 17:59
                                                    Od rana mnie u was nie było, czy zostało chociaż trochę kawy ? Wysyłam wam
                                                    swoją fotkę, Żebyście o mnie nie zapomnieli na drugi raz i zostawili trochę
                                                    kawy.
                                                    img255.imageshack.us/img255/5062/prezentacja10zg.jpg
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 26.04.06, 18:13
                                                    Coś blada jesteś, może napij się tej kawy.
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 26.04.06, 23:04
                                                    O przepraszam pomyliłem drzwi do sypialni zmykam ,,,,

"Jeszcze rano miałem katza
                                                    ale praca ubogaca
                                                    i wieczorkiem zero katza,,,,,,,,,,,
    • krise1 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 27.04.06, 17:34
      img245.imageshack.us/img245/1457/st7oe.jpg
      • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 27.04.06, 17:40
        kris ja z toba herbatki sie napiję . Dobra popołudniowa herbatka jest
        jak...początek wieczoru.smile
      • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 27.04.06, 18:45
        Krystynko, czy Ty może dziś masz urodziny?
        A tak a prpos, to oboje mi winni jesteście na pocztę gazetową daty Waszych
        urodzin i imienin.
        Ja chętnie się napiję kawy małej i białej . A co jest w tych kielichach? wink))
        • sagittarius954 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 27.04.06, 18:54
          Siorpiąc swoją herbatkę przypominam sobie, że juz Ci wysyłałem te informacje ,
          czy podać raz jeszcze Adminko ?smile)
        • krise1 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 27.04.06, 19:24
          Natluś w kielichach jest szampan, nie widzisz jak musuje.A że nie miałam
          typowych lampek, więc postwiłam, takie jakie miałam pod ręką.
          • wirella Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 27.04.06, 22:18
            Przyszłam tu odpocząć, bo dziś bardzo się napracowałam ale warto było,bo dla
            mojej kochanej synowej i wnuka. Tu jest tak spokojnie,więc przy dobrej herbatce
            przemyślę i poukładam sobie parę spraw.Drogie pieski ,dziś na spacer nie mam
            siły ale jutro rano tu wpadnę i pójdziemy na spacer, bez względu na pogodę.
            • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 27.04.06, 22:24
              Wirellko mogę przysiąść na chwilę i wypić herbatę? Wprawdzie nie napracowałam
              się, ale komp chodzi jak nasz gawiarenkowy żółw.
              • kryzar Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 27.04.06, 22:27
                a ja wina, wina chcę, by oblać szybko koalicję. Jutro może być za późno.
                Pozdrowienia dla spracowanych i nie
                • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 27.04.06, 22:31
                  No prawda nowa koalicja, a czy jak się obleje,to ...
                • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 27.04.06, 22:35
                  kryzar napisała:

> a ja wina, wina chcę, by oblać szybko koalicję. Jutro może być za późno.
                  > Pozdrowienia dla spracowanych i nie

Się nie spiesz jeszcze będą inne i inne ale jak nalegasz to CYKniemy za tą
                  koalicję i za następne też mogę (wink))))))))) CYK
                  a teraz idę z piesami bo już oczami sikają,,,,,,
                  ,,,,,jeszcze system mnie wylogował(sad(((
                  • krise1 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 28.04.06, 10:49
                    img84.imageshack.us/img84/6636/niadanie1yf.jpg
                    • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 28.04.06, 10:52
                      Dzięki Krysiu jakieś owoce zjem i biegnę na długi spacer, a po spacerze liczę
                      na zimne ...
                      • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 28.04.06, 10:57
                        (smile)))) piwo z rana jak śmietana,,,,dzięki 'dobra kobieto'(wink)))
                        Miło tak zaczynać dzień,,,,,,,
                        • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 28.04.06, 17:06
                          Przyszłam do gawiarenki na to zimne pifffko. bo za oknem tak cieplutko (w domu
                          też). Posiedzę posłucham muzyki i wysączę szklaneczkę.
                          • axsa Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 07:46
                            Niezbyt przyjemnie i troche zimno mi było, wiec podpaliłam drewnow kominku i w
                            tym tutaj, i w tym w domu.
                            Od razu lepsza atmosfera.
                            Kawa tak pięknie pachnie...
                            • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 08:34
                              Lecę na kawę, faktycznie pachnie. Kielicha za Tesunię .......a nie dopiero po
                              12-tej (piędziesiątki forumowe nie piją srana wink)
                              Nawet ja pracusiu jestem dziś zadowolona z kominka, bo leje i chłodno się
                              zrobiło.
                              • axsa Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 08:36
                                No dobra - kielicha za Tesunię
                                /ale... coś przegapiłam? - nie wiem z jakiej okazji/
                                • axsa Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 08:38
                                  Widzę - oczywiście - ślepa Gienia... byłam.
                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 10:17
                                    Ja też na kawę przy kominku przysiądę i za Tesuni zdrowie coś wysączę nawet
                                    srana
                                    • krise1 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 11:50
                                      img19.imageshack.us/img19/4442/yczenia14jm.jpg
                                      • wirella Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 17:52
                                        Trochę spóżnione, ale szczere życzeni urodzinowe dla Tesuni: najlepszego! i
                                        niech Jej gwiazda pomyślności nigdy nie zagaśnie.....Raczę się smakołykami z
                                        przyjęcia; to miło że zostawiliście.,pyszne wszystko! Teraz lecę na spacer z
                                        pieskami(zaległy).Jak wrócę chętnie napiję się herbaty.Dankarol może i dziś
                                        również się spotkamy ?
                                        • kryzar Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 19:30
                                          dolączam się z życzeniami serdecznymi i do toastu dla Tesuni. Zyj nam zdrowo i
                                          wesoło. Kr
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 20:03
                                            Tesuniu, żebyś była jeszcze zdrowsza, to do wieczornej herbaty, Twoje
                                            nieustające zdrowie wypiję. Wirellko zapraszam na herbatę.
                                            • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 21:00
                                              Tak się na TĘ herbatę zapraszacie ,że aż to podejrzane(wink))
                                              Ciekawe?
                                              • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 21:37
                                                Co to herbatki nigdy nie piłeś? Herbatka dobra rzecz, taka rozgrzewająca na
                                                taki zimny wieczór.
                                                • natla Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 21:59
                                                  No ale z okazji Tesuni to musi być herbatka z prądem, inaczej nie uchodzi wink)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 22:04
                                                    A próbował kto tej herbatki? Lepiej ją sączyć.
                                                  • slonik50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 23:07
                                                    Czy dla SLonia też się coś znajdzie?
                                                    Dobry wieczór Wszystkim.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 23:11
                                                    Pewnie, że się znajdzie. Rozglądnij się po biblioteczce
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 23:12
                                                    Znajdzie się,,,,z zapasów podamy"SPITIT OF DREWUTNIA" i na zdrowie i za zdrowie
                                                    CYK (smile))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 23:16
                                                    No teraz wiem że śpięto. Wojtuś zapasy drewutni naruszył
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 23:32
                                                    Pracowicie spędziłem dzisiejszy dzionek, więc CYK za wolne w niedzielę(wink))
                                                  • slonik50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 23:37
                                                    A mnie dziś potrzeba dużo i mocnego. Nie jestem pewna czy w kulturalnym forum
                                                    moge sobie na to pozwolić.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 23:39
                                                    Nie znam nic mocniejszego niż SPIRIT OF DREWUTNIA
                                                  • slonik50 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 29.04.06, 23:46
                                                    No to na zdrowie.
                                                    Do tyłu jestem, bo nie bardzo kumam co to za drewutnia.
                                                    Długo w kraju nie byłam...dlatego zaległości.
                                                  • axsa Słoniku 30.04.06, 08:18
                                                    Dobra kawa.
                                                    Moze to co poniżej wyjaśni Ci sprawę gawiarenkowo - drewutniową.

W zamierzchłych czasach, k
                                                    iedy zaledwie powstały podwaliny pod gawiarenkę
                                                    Wojtuś - Vogino zbudował
                                                    /chyba jeszcze przed kopaniem basenu/
                                                    szałerek na drewno do kominka.
                                                    Często tam bywał,
                                                    rąbał drewno,
                                                    więc siłą rzeczy wychodził stamtąd narąbany,
                                                    czasem nawet na kolanach i łokciach.
                                                    Niesprawdzone informacje mówiły coś o pędzeniu /kota chyba?/
                                                    - ale tego nie rozumiałam. wink))
                                                    W gawiarence bar coraz bardziej się zapełniał,
                                                    a za drewutnią rósł stos pustych butelek…
                                                    Ot i cała tajemnica drewutni

Dołączam dla Ciebie album
                                                    częściowo przedstawiający
                                                    historię gawiarenki/G na poczatku, bo założycielką była GA 10/
                                                    i jej otoczenia

Tak było na początku
                                                    img292.imageshack.us/my.php?image=bar65cc.jpg
                                                    latem powstał basen i miejsce na ognisko
                                                    tinyurl.com/79etj
                                                    jesienią Natla zaczęła podjeżdżać swoim nowyn autkiem
                                                    img500.imageshack.us/img500/1927/gawmodus8ju.jpg
                                                    zimą było biało
                                                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/vzyg70sxdd8nsbxa.html

• dankarol Re: Słoniku 30.04.06, 10:01
                                                    I co by kto nie mówił, najlepsza kawa jest w gawiarence.
                                                  • natla Re: Słoniku 30.04.06, 10:30
                                                    Hej, hej.......Kundziula......dużą kawę........skarb jesteś....spałam 8 h,
                                                    chyba za dużo....no dobra kundle, zaraz, tylko napiję się energii.....
                                                    Panie Witku, proszę "Historię Gawiarenki" powiesić koło kominka......o, właśnie
                                                    tam................................................
                                                    Chodźcie, idziemy z piesami w plener....no, nie marudźcie, przecież nie leje....
                                                  • tofika Re: cO TU ? I JAK? 30.04.06, 10:41
                                                    Pieknie ,swiezutko,
                                                    Historia Gawiarenki w trzech odslonach....
                                                    zapach kawy ..
                                                    pobiegne wywiedzic gdzie Natla wedrowniczka wybyla...

no tak aportowac zwierzatek uczy....
                                                  • vogino55 Re: Słoniku 30.04.06, 10:46
                                                    Ech Słoniku toż to'najprawdziwsza prawda'(wink)Axanna zapomniała przez skromność
                                                    opisać jak bidula sama wpychała Natlowe autko na podjazd Gawiarenki,,,,
                                                    a teraz całkiem spokojnie wypiję 2 kawę.Pierwsza to przebudzeniowy 'kopniaczek'
                                                    Mimo paskudnej pogody usmiecham sie do Was (smile))))))))
                                                    Wojciech
                                                  • wirella Gawiarenka kwiecień 30.04.06, 11:25
                                                    I ja też wpadłam na kawę.Miałam inne plany,ale tu jest tak miło... Nakarmię
                                                    zwierzęta,wypijję kawę i może namówię psy na jeszcze jeden spacer.
                                                  • natla Re: Gawiarenka kwiecień 30.04.06, 12:09
                                                    Ok. Wirella, weź też Topa, bo pół godziny go na spacerze czesałam i mogłabym
                                                    jescze drugie tyle. Bądź dobrą ciocią dla psa i wyjdź choć przed Gawiarenkę
                                                    z grzebieniem. wink)
                                                    No Słoniku? Fakt. Axsanna sama wpychała auto, a przecież Gawiarenka jest na
                                                    wzgórzu.....tylko do dziś nie rozumiem czemu nie podjechała......moze prawko
                                                    jej akurat zarekwirowali......heros-kobita wink
                                                    A dodam, że Vogino stał z boku i patrzył tylko jak ona się męczy. wink))Z boku....
                                                    albo w drewutni schowany za stosy po drewutniance i z jedną nowelką
                                                    w obięciach......no nie jest to akurat ważne......wink)
                                                  • krista57 Re: Gawiarenka kwiecień 30.04.06, 12:33
                                                    Axanna zapodala piękną historie gawiarenki.Budowa basenu kosztowala nieco
                                                    wysiłku...ale praktycznie tylko kierownictwo z niego korzysta.Reszta boi sie
                                                    wodysmile)).
                                                    A drewutnia?korzystamy z niej wszyscy a i przy okazji drwa ma kto narąbać.
                                                    Zaczęło własnie podac.Wybieram sie z wizytą do psiapsiółek na ploty.

Co za radosc....Humorek się pokazał i tryska dowcipem.
                                                  • natla Re: Gawiarenka kwiecień 30.04.06, 12:46
                                                    Noooo,.....już po 12-tej, to jego zdrowie......
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka kwiecień 30.04.06, 13:12
                                                    Zdrowie Humorka.
                                                    Dawajcie te wszystkie piesy, to z nimi po parku pobiegam. No mogę i wyczesać,
                                                    bo na szczurku dopiero odrastają, a ile można czesać brodę i wąsy szczurka.
    • tofika Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 30.04.06, 13:41
      Dankarol,prosze Cie siadaj ,, juz te piesy dzis byly a byly na spacerkach..
      zrobimy przeglad polek bibliotecznych,
      zrobimy liste '"Przydasie"i
      razem wzniesiemy toascik (mryg oczkiem,wiemy za kogo)smile))))no i juz!
      • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 30.04.06, 14:01
        Tokiko no to toaścik cyk
        • tofika Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 30.04.06, 14:03
          Dankus,,widzialam 1 raz ja wskoczyl wpis ... teraz przed chwileczkasmile)))))))
          jestesmy myslami bliziutkosmile)))
          i juz ,,,komu komu ... wolamy jeszcze kogossmile))) i cyk stronka odczytana
          • dankarol Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 30.04.06, 14:06
            Te półeczki dobrze zaopatrzone w książeczki, jedną stroniczkę i zawołamy
            jeszcze raz, może ktoś przyjdzie, a jak nie to popadamy jak muchy od tej
            literatury
            • tofika Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 30.04.06, 14:20
              NIE popadamy ,nie ,nie,,, Dankarolciu my nie z tych co by padalysmile
              zaraz kombinacja jedzonka przyda sie,,,
              a wogole \migamy na taras,,zapach grila moze tu kogos zwabi....
              Zdrowko <Tesuni,i Humorka,I Reni za powrot w niedlugim czasie
              (weszlam na gg archiwum zeby Reniusie odczytac ,kiedy tu zawitasmile
              • krise1 Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 30.04.06, 16:55
                Axsa ,żeby było nam miło w pochmurny dzień, przyprowadziłam nasze zwierzątka.
                Nie wypada, żeby marzły na dworze. Zato będą nam parzyć kawę.
                img141.imageshack.us/img141/5548/gawiarenka3mo.jpg
                • axsa Re: GAWIARENKA- KWIECIEŃ 2006 30.04.06, 17:39
                  Ale służba....
                  Czarnuchy nie dadzą sie zapędzić do wnętrza, one uwielbają zimno, więc leżą
                  przed wejściem.
                  wink))
                  A Ty Natla z tym wpychaniem to nie udawaj, ze nie wiesz jak było.
                  Przecież wzięłaś d... w troki i poleciałaś na wieś na ploty, oczywiście klucze
                  od samochodu miałaś w kieszeni.
                  Wojtek nie pomógł, no bo jak, przecież był na mnie obrażony o to, ze wyklepałam
                  co między nami zaszło w drewutni. A ja się tylko chciałam pochwalić, ze mi się
                  taka piekna przygoda trafiła. Po drugie był po spożyciu, więc samochodu sie
                  nie tykał.
                  wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka