yoma 20.10.18, 09:02 w głosowaniu na wójta, prezydenta etc. będzie myk. Będą dwie kratki. Głos ZA oddajemy z LEWEJ strony, z prawej oznacza PRZECIW! Czytajcie dokładnie instrukcję! Podajcie dalej! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myq1 Re: Uwaga! 20.10.18, 13:57 W przypadku, gdy zarejestrowano tylko jednego kandydata. Czy może coś mylę? Odpowiedz Link
zajbel Re: Uwaga! 20.10.18, 16:30 Tylko i wyłącznie w tym przypadku gdy jest jeden kandydat Odpowiedz Link
yoma Re: Uwaga! 21.10.18, 07:27 Możliwe. Nie wiem, kto skąd jest i ilu ma kandydatów. W każdym razie gdziekolwiek kto głosuje, niech czyta instrukcję, ja wiem, co oni jeszcze wymyślą? Odpowiedz Link
suender Re: Uwaga! 20.10.18, 17:06 yoma 20.10.18, 09:02 > Głos ZA oddajemy z LEWEJ strony Ciekawe, czy ten wątek nie może być potraktowany jako naruszenie ciszy wyborczej, - bo na początku uświadamia jak głosować na ZA. Dziś jakiś dobrozmanowiec na wizji wyjaśnił, że nawet w internecie cisza wyborcza obowiązuje i jej naruszanie będzie surowo kosztować, - nawet do 1 000 000 zł.. Ciekawe jak będzie egzekwowana kara od zagranicznych portali, czy tak samo jak było z ustawą o IPN? Odpowiedz Link
yoma Re: Uwaga! 21.10.18, 07:22 Nie może. W ten sposób sama karta do głosowania naruszałaby ciszę wyborczą. A na Pałacu Kultury zabłysnął wczoraj nais KONSTYTUCJA i będzie tak świecił co najmniej tydzień. I ani napis, ani to, że o nim piszę, nie narusza ciszy. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Uwaga! 21.10.18, 07:53 Ponieważ nigdy nie wiadomo co CENZURA potraktuje jako NARUSZENIE CISZY proponuję tylko dowcipy nie dotyczące tego co się dzisiaj "Ma dziać" Przychodzi komputer do lekarza neurologa. - Co dolega? - Miga mi się.. - To ze starości. Ta odpowiedź to ulubione stwierdzenie mojej neurolog. aga Ps : Mario, rozumiesz mnie? ) aga Odpowiedz Link
dociek Uwaga! Coś cuchnie. 21.10.18, 19:19 Cytując za Wielkim Mentorem: "Nie możemy pozwolić na to, żeby społeczeństwo miało wiedzieć, że my kłamiemy" – powiedział Jarosław Kaczyński. natemat.pl/250489,jaroslaw-kaczynski-w-zdunskiej-woli-przejezycznie-prezesa-robi-furore "Policja sprawa długopisy do głosowań w Kole, były ścieralne. - Można było wytrzeć krzyżyk i postanowić go na karcie ponownie, lecz w innym miejscu. Kiedy odkrył to ktoś z głosujących, doszło do awantury i wezwano policję - alarmuje przez platformę "Dzieje się" czytelnik WP. Rzecznik prasowy Komendanta Powiatowego Policji w Kole st. sierż. Weronika Czyżewska potwierdziła fakt interwencji. - Trwają czynności wyjaśniające. Obecnie mogę tylko potwierdzić, że mieliśmy takie zgłoszenie - mówi Wirtualnej Polskę przedstawicielka policji. Podkreśla, że nikt jeszcze nie stwierdził, czy jakikolwiek głos został sfałszowany. Podobna relacja, o użyciu przez komisję wyborczą "ścieralnych długopisów", pojawiła się w Mińsku Mazowieckim. Napisała o tym na Facebooku pani Anna, która oddała już głos." wiadomosci.wp.pl/policja-sprawdza-dlugopisy-do-glosowan-mozna-bylo-wytrzec-krzyzyk-i-postawic-nowy-6308388135692417a Odpowiedz Link
zajbel Re: Uwaga! Coś cuchnie. 21.10.18, 21:57 Na wybory zabrałam własny długopis, zawsze tak robię. Odpowiedz Link