20.10.18, 09:02
w głosowaniu na wójta, prezydenta etc. będzie myk. Będą dwie kratki. Głos ZA oddajemy z LEWEJ strony, z prawej oznacza PRZECIW! Czytajcie dokładnie instrukcję!

Podajcie dalej!
Obserwuj wątek
    • myq1 Re: Uwaga! 20.10.18, 13:57
      W przypadku, gdy zarejestrowano tylko jednego kandydata.
      Czy może coś mylę?
      • zajbel Re: Uwaga! 20.10.18, 16:30
        Tylko i wyłącznie w tym przypadku gdy jest jeden kandydat
        • yoma Re: Uwaga! 21.10.18, 07:27
          Możliwe. Nie wiem, kto skąd jest i ilu ma kandydatów. W każdym razie gdziekolwiek kto głosuje, niech czyta instrukcję, ja wiem, co oni jeszcze wymyślą?
    • suender Re: Uwaga! 20.10.18, 17:06
      yoma 20.10.18, 09:02

> Głos ZA oddajemy z LEWEJ strony

Ciekawe, czy ten wątek nie może być potraktowany jako naruszenie ciszy wyborczej, - bo na początku uświadamia jak głosować na ZA.

Dziś jakiś dobrozmanowiec na wizji wyjaśnił, że nawet w internecie cisza wyborcza obowiązuje i jej naruszanie będzie surowo kosztować, - nawet do 1 000 000 zł..

Ciekawe jak będzie egzekwowana kara od zagranicznych portali, czy tak samo jak było z ustawą o IPN?
      • yoma Re: Uwaga! 21.10.18, 07:22
        Nie może. W ten sposób sama karta do głosowania naruszałaby ciszę wyborczą.

A na Pałacu Kultury zabłysnął wczoraj nais KONSTYTUCJA i będzie tak świecił co najmniej tydzień. I ani napis, ani to, że o nim piszę, nie narusza ciszy.
        • aga-kosa Re: Uwaga! 21.10.18, 07:53
          Ponieważ nigdy nie wiadomo co CENZURA potraktuje jako NARUSZENIE CISZY proponuję tylko dowcipy nie dotyczące tego co się dzisiaj "Ma dziać"
          Przychodzi komputer do lekarza neurologa.
          - Co dolega?
          - Miga mi się..
          - To ze starości.
          Ta odpowiedź to ulubione stwierdzenie mojej neurolog. aga
          Ps : Mario, rozumiesz mnie? kiss) aga
          • yoma Re: Uwaga! 21.10.18, 15:10
            Aga, czego się boisz?
            • dociek Uwaga! Coś cuchnie. 21.10.18, 19:19
              Cytując za Wielkim Mentorem: "Nie możemy pozwolić na to, żeby społeczeństwo miało wiedzieć, że my kłamiemy" – powiedział Jarosław Kaczyński.
              natemat.pl/250489,jaroslaw-kaczynski-w-zdunskiej-woli-przejezycznie-prezesa-robi-furore

"Policja sprawa długopisy do głosowań w Kole, były ścieralne. - Można było wytrzeć krzyżyk i postanowić go na karcie ponownie, lecz w innym miejscu. Kiedy odkrył to ktoś z głosujących, doszło do awantury i wezwano policję - alarmuje przez platformę "Dzieje się" czytelnik WP.

Rzecznik prasowy Komendanta Powiatowego Policji w Kole st. sierż. Weronika Czyżewska potwierdziła fakt interwencji. - Trwają czynności wyjaśniające. Obecnie mogę tylko potwierdzić, że mieliśmy takie zgłoszenie - mówi Wirtualnej Polskę przedstawicielka policji. Podkreśla, że nikt jeszcze nie stwierdził, czy jakikolwiek głos został sfałszowany.

Podobna relacja, o użyciu przez komisję wyborczą "ścieralnych długopisów", pojawiła się w Mińsku Mazowieckim. Napisała o tym na Facebooku pani Anna, która oddała już głos.
              "

wiadomosci.wp.pl/policja-sprawdza-dlugopisy-do-glosowan-mozna-bylo-wytrzec-krzyzyk-i-postawic-nowy-6308388135692417a
              • yoma Re: Uwaga! Coś cuchnie. 21.10.18, 21:24
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xa/ui/jmah/TcEbENhCtKfJRxB0sB.jpg

!
                • zajbel Re: Uwaga! Coś cuchnie. 21.10.18, 21:57
                  Na wybory zabrałam własny długopis, zawsze tak robię.
                  • estella50 Re: Uwaga! Coś cuchnie. 21.10.18, 23:14
                    Ja też!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka