Dodaj do ulubionych

Eurowybory za pasem

14.02.19, 15:14
Ewa Kopacz "jedynką" Platformy Obywatelskiej w Warszawie. Bronisław Komorowski liderem w Wielkopolsce. Grzegorz Schetyna wciąż namawia Zbigniewa Bońka na start w Małopolsce i woj. świętokrzyskim. W koalicji budowanej wokół PO iskrzy przy układaniu list do PE.

PO wciąż negocjuje koalicję na wybory europejskie z PSL, Nowoczesną i SLD. Chętnych na miejsca "biorące" jest więc wielu. Wedle naszych informacji Platforma szykuje zaciąg ex-premierów na swoje listy. Ich potencjał wyborczy jest trudny do określenia, ale za to są znani wszystkim wyborcom.

Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24457417,komorowski-w-wielkopolsce-a-kopacz-w-warszawie-po-przekonuje.html

Czytaliście kto będzie startował z jedynie słusznej?
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Eurowybory za pasem 14.02.19, 15:37
      Przeczytajcie komentarze pod artykułem. Wszystkie w jednym tonie! Ja mam mieszane uczucia. Polityczni emeryci wybierają się na unijne salony. Z jednej strony dobrze, bo zwolnią miejsca w parlamentarnych fotelach młodym, zdolnym (mam nadzieję) następcom. A zmiana jest konieczna! Potrzeba kolejnych mądrych i pracowitych wilczków w polskim sejmie. Ale co chcą wnieść do parlamentu Unii ci, którym czas w polskiej polityce minął? A może chodzi o to, co chcą stamtąd wziąć?
      Może się mylę, bo na przykład Janusz Zemke, Janusz Lewandowski, czy Elżbieta Bieńkowska należą do najbardziej pracowitych europosłów i chwałę nam przynoszą.
      Stąd moje mieszane uczucia.
      • iryska2604 Re: Eurowybory za pasem 14.02.19, 18:21
        Ja odnoszę wrażenie że komentarze piszą pisowskie trolle - wszystkie w jednym tonie. Co do kandydatów - może i stara gwardia ale kulturą i wiedzą biją na głowę przeciwników.Ze wymienię choćby Cimoszewicza...
        • iryska2604 Re: Eurowybory za pasem 14.02.19, 18:27
          Z Solidarnej Polski wystartuje Kempa

Ziobro poinformował, że z Jarosławem Kaczyński rozmawiał również na temat Parlamentu Europejskiego i startu przedstawicieli Solidarnej Polski z list wspólnych Zjednoczonej Prawicy. - I nie jest tajemnicą, że zdecydowaliśmy o jednej osobie, która niemal na pewno wystartuje i jest to pani minister Beata Kempa - powiedział. 

Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24459053,ziobro-z-prezesem-pis-mieli-rozmawiac-o-ustawie-i-starcie-kempy.html

Totalny obciach.
          • iryska2604 Re: Eurowybory za pasem 14.02.19, 19:03
            Plotki krążyły już dawno, ale teraz informacja o tym, że minister edukacji miałaby znaleźć się na listach PiS do PE, naprawdę wywołała ogromne oburzenie. To jak policzek dla tysięcy nauczycieli, rodziców i uczniów, którym deforma Anny Zalewskiej rozwaliła życie. Jeśli jej nazwisko faktycznie pojawi się na listach PiS do PE, to będzie ucieczka. Przed odpowiedzialnością i z tonącego okrętu. Inaczej Polacy tego nie odbierają.

natemat.pl/263991,zalewska-do-parlamentu-europejskiego-nauczyciele-i-rodzice-to-ucieczka
            A jak to inaczej odebrać? Jak wynika z ustaleń rp.pl, do Parlamentu Europejskiego wystartują m.in. minister edukacji Anna Zalewska i pełnomocnik ds. uchodźców Beata Kempa. Padły też nazwiska Beaty Szydło i Witolda Waszczykowskiego. Niezła obsada. Tu sie zbłaźnili a moze ktoś ich zechce rozliczać? Europosła bedzie trudniej. Ciekawe kto na nich zagłosuje.
            • estella50 Re: Eurowybory za pasem 14.02.19, 19:22
              Ciemny lud to kupi! A panie i panowie pisowskiego sortu dorobią sobie do emerytury w szynszylach i z 3-gwiazdkowym menu. Pracą przejmować się nie będą! I co im kto zrobi?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka