Dodaj do ulubionych

Witek do dymisji ?!

17.08.21, 10:32
Witek swoją decyzję o reasumpji usiłowała podeprzeć 5 opiniami prawników. Tyle, że to opinie z 2018 roku, w zupełnie innej sprawie, a w dodatku przywołani z nazwiska prawnicy nic nie wiedzieli, że byli pytani i wyrazili zgodę na resumpcję!
W normalnym państwie, to dymisja takiej witkowej nastąpiłaby po takim bezprawiu natychmiast! No ale to nie u nas.
Bardzo jestem ciekawa, co się teraz będzie działo. Wiadomo, że będzie wniosek o odwołanie Witkowej z funkcji, że opozycja poszukuje wspólnego kandydata.
Czy będzie większość w sejmie do odwołania? Czy cała opozycja uzgodni wspólnego kandydata na marszałka?
Obserwuj wątek
    • dociek Re: Witek do dymisji ?! 17.08.21, 11:35
      Nie tylko do dymisji. Witek i jej kolesi ze Zjednoczonej bolszewickiej Prawicy należy postawić przed niezależnym sądem i najostrzej ukarać za łamanie prawa.
      • iryska2604 Re: Witek do dymisji ?! 17.08.21, 11:49
        Czegp im z calego serca życzę.I aby kara była odpowiednia
        • estella50 Re: Witek do dymisji ?! 17.08.21, 17:29
          Zastanawiam się nad wspólnym kandydatem całej opozycji (myślę, że bez Konfederacji). I nie wiem, kogo mogą wskazać. Mnie pasowałby Sikorski, no ale jest poza polskim parlamentem. Macie jakieś typy?
          • iryska2604 Re: Witek do dymisji ?! 17.08.21, 19:29
            Sądzisz że ten numer przejdzie? Może Kidawa - Błońska?
            • estella50 Re: Witek do dymisji ?! 17.08.21, 20:02
              Konfederacja też bierze udział w tych rozmowach! M.K-B szanuję, ale ona nie ma koniecznej tutaj charyzmy. Potrzebny jest ktoś z większą mocą w głosie i postawie.
              • estella50 Re: Witek do dymisji ?! 18.08.21, 16:16
                No i są kandydaci: Kosiniak - Kamysz, albo Piotr Zgorzelski. Obaj z PSL. Bardzo mądrze KO zrezygnowała z własnego kandydata, dzięki czemu wszystkie opozycyjne partie i koła ten wybór poprą. Jest jeszcze ewentualnie pan Tyszka, formalnie od Kukiza (z którym jednak drogi mu się rozeszły), który w poprzedniej kadencji był wicemarszałkiem.
                • iryska2604 Re: Witek do dymisji ?! 18.08.21, 16:39
                  No i dobrze, dzis jeszcze nie robiłam prasówki i nie wiem co się dzieje - zaraz nadrobię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka