Dodaj do ulubionych

Echa komisji

17.03.24, 18:28
Poseł KO o przesłuchaniu Jarosława Kaczyńskiego. "To absolutnie wymaga wyjaśnienia"
Nie milkną echa przesłuchania prezesa PiS przed sejmową komisją śledczą do sprawy Pegasusa. — Jarosław Kaczyński zeznał, że był informowany o zakupie Pegasusa, albo innego oprogramowania, w roku, kiedy nie był jeszcze wicepremierem ds. bezpieczeństwa. Ten wątek trzeba wyjaśnić — przekonywał Bartosz Arłukowicz w programie "7. dzień tygodnia".

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/bartosz-arlukowicz-o-przesluchaniu-jaroslawa-kaczynskiego-trzy-punkty-zwracaja-uwage/nj6khwf,79cfc278
Oglądałam spore fragmenty i jestem zniesmaczona ,Czasem się zastanawiam jak ludzie którzy są niby wykształceni ,obyci w świecie przejawiają taki brak kultury .Ale chciałam o prezesie - czy jego ludzie mu jeszcze wierzą? Ja mu się poniekąd nie dziwię i bardzo dobrze taki stan określił w swoim wywiadzie Jan Englert , nawiązując do postaci króla Leara (ciekawy wywiad (
weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,30796728,jan-englert-jestem-rzemieslnikiem-i-jestem-z-tego-dumny-nigdy.html#s=BoxWeekSl-5-2
Jak się ma 80 lat, to próbuje się ratować swój odchodzący świat i umieszczać siebie w nowej rzeczywistości. Podejmuje się próbę zapanowania nad tym, co nieuchronnie się zbliża Prezes jeszcze 80 nie ma ale zbliża się do tego wieku .Pamiętajmy, że mówimy o autorytetach. W ich przypadku radzenie sobie z przemijaniem i schodzeniem na dalszy plan nie polega na wejściu do dziupli i udawaniu pustelnika. Ważny jest też autoszacunek i zaakceptowanie siebie – człowieka nie w pełni sprawnego. "Król Lear" opowiada o tragicznej pomyłce faceta, który myślał, że może wygrać z przeznaczeniem, ze starzeniem się, bo ułożył sobie plan, zgodnie z którym nadal miał funkcjonować jako autorytet, tylko zza pleców swoich córek. Niestety, siostrą władzy jest zwykle pycha, a jeśli się tego nie zrozumie we właściwym momencie, to popełnia się błędy, będąc przeświadczonym o swojej racji. A tu świat się kończy bo władza się skończyła i jak się z tym pogodzić?
Obserwuj wątek
    • dociek Re: Echa komisji 18.03.24, 00:41
      Ten osobnik nadal uważa, że jest najważniejszym panem Polski na prawach chyba "władcy". Czy to nie są ewidentne dowody starczej słabości umysłowej? Może jednak, za którymś razem wycisną z niego potrzebną Komisji wiedzę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka