pia.ed 31.08.06, 22:52 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3585281.html Moze ktoras ma chec zalozyc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazia_x Re: Biznes po 50-ce 01.09.06, 08:05 Niestety w Polsce wszystko, co nie ma związku z michą prostego żarcia i siermiężnym seksem nie znajdzie zbytu. W wielu miasteczkach - maleńkich - na Zachodzie widziałem antykwariaty, galerie sztuki, sklepiki z dodatkami wystroju mieszkań, a w takim Krakowie - "stolicy kultury" - antykwariaty i księgarnie padają jak muchy. A knajpa, która miałaby nie wiadomo jaki pomysł i klimat, a nie leje taniego piwska - rychło upada. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Biznes po 50-ce 01.09.06, 18:13 pisze Aniu, ze nie wolno pobierac swiadczen przedemerytalnych, a wiec i emerytury pewnie nie. Fajne pomysly, oby sie sprawdzily. Sama bym chetnie cos w tym kierunku robila, ale brak mi konkretnych umiejetnosci((( Odpowiedz Link
grenka1 Re: Biznes po 50-ce 01.09.06, 18:17 Emerytury wcale nie trzeba zawieszać, płaci się tylko ubezpieczenie zdrowotne, a nie cały ZUS. Tylko nie wiem czy dadzą Wam pożyczkę, bo niestety trzeba mieć żyrantów. Odpowiedz Link
52ania Re: Biznes po 50-ce 01.09.06, 19:10 Masz rację grenka1, płaci się tylko zdrowotny.Chodzi jednak o to, zeby dostac taką pozyczkę, bo ona jest bezzwrotna.Można wtedy założyc biznes. Jak się ma kasę to wszystko mozna. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Biznes po 50-ce 01.09.06, 20:52 Tak bezzwrotna, ale musisz mieć opracowany biznesplan, (oby nie handel, tylko jakaś produkcja) który musi zatwierdzić instytucja przyznająca pożyczkę, a niestety w naszym realiźmie taką pożyczkę dostanie osoba, która .... dopisz sobie resztę. Odpowiedz Link