hexani 07.08.08, 17:26 wyjehala maria i znikla oponentka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oponentka Re:jest oponentka 07.08.08, 17:48 Jago ? czy taka była umowa? Wstyd... Jedynie troska o tę nic nie wiedzącą edytkę na FEiR skłoniła mnie do napisania tego postu. Poprostu brzydzę się tobą, pewnie masz jakieś przywidzenia. Edytko jeśli przeczytasz - trzymaj się, albo może nie... Odpowiedz Link
jaga_22 Re:jest oponentka 07.08.08, 18:08 O,o... trole się rozmnożyły.Nie zamydlisz mi oczu. Czy ja miałam z Tobą jakąś umowę? Biedna Edytka ,bo pęknę ze śmiechu. Już dawno nie widziałam tak złośliwego babsztyla. Odpowiedz Link
edytka-1 Re:jest oponentka 07.08.08, 18:18 Ciesze sie oponentko, ze zyjesz i odezwalas sie wreszcie. Zagladam na to forum i mam nadzieje, ze odezwie sie tez gizela mam jej wiele do powiedzenia i zachecam, gdyz w solidarnie-przyjaznej grupie razniej. Szukalam i znalazlam. Intrygowalo mnie z jakich rejonow naszego pieknego kraju wywodzi sie ta slodko-pie...dzaca jaga. Juz wszystko jasne. Dlaczego Gornoslazacy i reszta kraju tak sobie dworuja z warsiawiakow (rodem zza "granicy")? Nos ma wielki, ale wech zanikl. Detektyw Poirot tez z niej zaden. A powtarzam wciaz dzieciom:chronic glowki przed upalem i parasoleczka na ochrone jest niezbedna. Lekarza rowniez traktowac jak profesjonaliste, a nie udzielac rad kolezankom, gdy z wiedza krucho. Odpowiedz Link
iryska2604 Re:jest oponentka 07.08.08, 22:05 Jaga-a co ty takiego zrobiłas że zasłużylas sobie na taką dawke jadu?Cos mi chyba umknęło. Co to za edytka i skąd sie wzięła? Skoro oponentka ja bierze pod skrzydelka to raczej wiem czego sie mozna spodziewac.HEXANI -a ty masz jakies zwidy?Co ma Maria wspólnego z oponentką? Proponuje abyscie jednak utworzyły wlasne forum na takie przepychanki.Jesli nie wiecie jak-służę pomocą. Odpowiedz Link
uyu Re:jest oponentka 07.08.08, 22:10 Trzeba byc dobrze porabanym zeby wkladac tyle wysilku w idiotyczne, szczeniackie obchody. Potrojny podzial jazni? Moze poczworny? Zawsze uwazalam okreslenie "stare idiotki" za niegrzeczne. Od niedawna zmienilam zdanie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Irysko.. 07.08.08, 22:41 a czort wie,czego ona ode mnie chce,bo pierwszy raz odezwała się wczoraj,wszystkich obraziła i poszła do pięćdziesiolatek. Mówi ,że jest emerytowaną nauczycielka,ale bardzo w to wątpię, nie wyobrażam sobie,aby ktoś taki uczył dzieci. Przeczytaj co tu zmontowała,tu chyba pije do Uyu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29055&w=83058416&wv.x=2&a=83119941 Odpowiedz Link
iryska2604 Re: A dajcie spokoj 08.08.08, 07:09 z niej taki pedagog jak z koziej d.....organki.Widać po stylu wypowiedzi.Jakies porąbane babsko.Pewnie ktoś zmienił nicka i sie odgrywa.Niestety na glupote nie ma lekarstwa.Ignorowac i juz. Odpowiedz Link
uyu Re: A dajcie spokoj 08.08.08, 10:51 No to juz rozumiem skad taki niski poziom nauczania. Odpowiedz Link
graga211 Re: A dajcie spokoj 08.08.08, 16:53 Boszzzzz.....no nie. Poziom może był i dobry, ale widocznie nadto wyczerpujący, co ujawniło się w latach podeszłych (by nie powiedzieć "na starość"). Stopniowanie przymiotnika "brzydka": brzydka brzydsza nauczycielka. .... To ja. ) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: A dajcie spokoj 08.08.08, 18:42 No co ty!!! Zaprzeczam !(oczywiscie w odniesieniu do ciebie) Odpowiedz Link
natlaa Re: A dajcie spokoj 08.08.08, 19:37 Graga!!! Tyś chyba zwariowała, albo Ci się upałna mózg rzucił! Odpowiedz Link
uyu Re:Irysko.. 08.08.08, 21:37 jagus, niemozliwe zeby do mnie pola czy pila. Z byle kim nie pijam ) Odpowiedz Link
jaga_22 Re Uyu... 08.08.08, 21:57 Ty nie,ale ona nie pyta o przyzwolenie.Brak wychowania wychodzi. Odpowiedz Link
edytka-1 Re:Irysko.. 08.08.08, 22:15 Nie kompromituj sie kobieto! Popatrz na swoja twarz i ten prymitywny slang ktorym sie poslugujesz. Nikt cywilizowany nie zaprosilby takiego straszydla pod swoj dach. Mozesz zaistniec jedynie wsrod czarnuchow. I to cie kreci. Oblesna z ciebie istota. Kalesonyzony przez wrodzony takt nazwal cie "pyza". Skorzystaj z jego propozycji. Odpowiedz Link
edytka-1 Re:Irysko.. 08.08.08, 22:42 Oczywiscie to do tej zdrowo walnietej uyu byl moj komentarz jw. Jestescie trzy na tym forum, ktore naduzywacie slowa troll. A definicja trolla wszystkim sie kojarzy wlasnie z wami. Wiec sie nie osmieszajcie wiecej. Odpowiedz Link
uyu Re:Irysko.. 09.08.08, 01:11 uffffff ! Dziekuje za zdrowo walnieta ) Zawsze to lepsze od chorobliwej nienawisci do calego swiata. I ten infantylny nick, to zdrobnionko. Calosc zalosna. A trollem cie nie nazwe, bo wewnetrznie zbyt brzydka jestes. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Irysko.. 09.08.08, 10:27 Uyu,ta ..nie chce mi przejść przez gardło to jej zdrobnienie i oponentka to łoszendgoł,trol na 100% Nie wiem po co jeszcze z nią ktoś dyskutuje,przecież ona wszystkich obraża na jednym i drugim forum. Odpowiedz Link
iryska2604 Re:mnie ona zwisa martwym leszczem 09.08.08, 11:40 i coraz bardziej mnie to bawi.Oczyma wyobrazni widzę jak toczy piane a z uszu wydobywaja sie kłęby pary!Mnie to pasuje do takiej jednej obrazonej.Jedna tylko uwaga-uyu,nikt by cie do domu ponoc nie zaprosil -a ta cholere ktos zapraszał na prywatne forum? Ot,słoma troszke wystaje... Odpowiedz Link
graga211 Chciałam 09.08.08, 12:12 Chciałam nieco rozładować atmosferę. A że o nauczycielce była mowa, a że sama nią byłam, a że faktem jest, iż wielu z nas nieco "odbiło" na psychice, to dałam własny przykład, choć na szczęście podobno jeszcze jestem normalna. Nie bez powodu nauczyciel miał ulgi i zmniejszoną ilość oficjalnych godzin (drugie tyle odrabiał - nieraz i więcej - gdy społeczeństwo tego już nie widziało), miał też możliwość wcześniejszego przejścia w stan spoczynku, bo po prostu często psychicznie nie wytrzymywał presji z wszystkich stron: uczniów, ich rodziców, zwierzchnictwa, kolegów/-żanek, społeczeństwa. Na 50-tkach mieliśmy jedną taką. Wydwała się przemiłą, aż któregoś dnia całkiem jej "odwidziało się" i aż zapluwała się własnym jadem. Trzeba było banować. Niewykluczone, że wzięła się w garść i teraz tutaj próbuje szczęścia pod zmienionym nickiem. A mnie szkoda takich - też ludzie i akceptacji potrzebują... Mam humor i cierpliwość, to się włączam. Brak mi - to nie daję się prowokować i nie odpowiadam. Odpowiedz Link
natlaa Re: Chciałam 09.08.08, 12:43 Ja to wiem, mnie chodziło o to porównanie do sie )) Muszę Ci powiedzieć, ze miewałam i inne wzorce........nauczycielka przez całe życie zawodowe nielubiana, niesprawiedliwa, niegrzeczna, brzydka.....bardziej przez charakterek wychodzący na twarzy i w posturze, no w ogóle anty pod wieloma względami, w momencie przejścia na emeryturę, zmieniła się "całkowicie*. Miała jeszcze troche zajęć w szkole i wszyscy nie mogli wyjsć z podziwu, jaka sie miła zrobiła, wyrozumiała, grzeczna, uśmiechnięta. No po prostu była na pełnym luzie, przy czym obowiązki wykonywała o 100% lepiej niż przez całe życie. Masz rację, że stres zawodowy na wiele osób działa niszcząco, zwłaszcza z latami, ale nam się chyba udało ))).Na pewno nie byłyśmy z musu w zawodzie, podobał nam sie, choć nie raz narzekałysmy. Ale to nie to samo, co praca z musu i bez iskry bozej. Odpowiedz Link
polnaro Re: Chciałam 09.08.08, 12:47 Muszę się dowiedzieć o co chodzi tym razem? Czy to nowy problem? Pogoda dzisiaj sprzyja konfliktom, ale żeby o honor zawodu nauczycielskiego? A może coś pokręciłam ? Ale leje! Odpowiedz Link
graga211 Nie ma problemu. 09.08.08, 14:35 Ot, tak sobie z Natlą tylko pogadałyśmy, bo dogryzać nie lubimy - ani sobie nawzajem, ani innym. Uśmiechnij się mimo deszczu! Uf, nareszcie trochę normalnej temperatury... I podlewać nie trzeba. Luz. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Nie ma problemu. 10.08.08, 18:49 Graga-nauczycielką to byłaś - ale brzydka??? W życiu!!! Odpowiedz Link
graga211 Re: Nie ma problemu. 10.08.08, 19:40 Każda potwora znajdzie swego amatora. Nie wiesz? )) Odpowiedz Link
dede43 Re: Kto to jest 11.08.08, 17:25 - hexani - edytka-1? Pisza jakoś inaczej niż stałe bywalczynie, a nie przedstawiły sie, nie maja wizytówek Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Kto to jest 11.08.08, 17:46 o hexani wiele nie wiem ,posprzeczała sie z Marią (adminką) i stad jej przypuszczenia.A edytka-1 to troll pierwszej wody.Podejrzewam że to ktos kto pisał na tym forum i mocno sie na nas obraził.Teraz sie odszczekuje.Poza ujadaniem i mąceniem nic do forum nie wnosi. Odpowiedz Link
oponentka Re: Kto to jest 11.08.08, 18:10 Nie masz racji, wnosi sokój i zdrowy rozsądek. A tak na marginesie - jedn rok na forum - to jest ten czas, gdy można zachowywać się jak organ kontrolny? Kurcze blade - wciąż się uczę i zrozumieć nie mogę: jestem na forum społecznym - emeryckim - a gdy powie się coś nie po myśli, zaraz troll? A tak szczerze mówiąc zaczynacie nadużywać tego określenia, które w języku internautów jest bardzo ciężkim przewinieniem. Jeden z internautów, do swego przeciwnika w temacie, napisał coś w tym rodzaju:"jak mówisz o mnie troll, to już lepiej powiedz do mnie ty Sk....synu, albo ch...ju. Dużo czytałam na temat trolli, odkąd za sprawą "wysokiego gremnium" zaliczona do tej kategorii szkodników w internecie. Określenia: troll, księżniczka perska itp. powstały w gronie dostojnych emerytek, co gdyby nie było smutne, byłoby powodem do tzw. zrywania boków. Sukcesów w dochodzeniach - mówisz, że nie było Cię tylko tydzień? To ciekawe. -----banitka Odpowiedz Link
dede43 Re: oponentko 11.08.08, 18:35 Kopiuje to co napisałam w wątku o kangurach: ""Faktycznie, zapomniałam, że nie masz dostepu FER pod używanym wyżej nikiem wobec tego przekopiowałam swoją opinię i zapoznaj sie z nia jeśli chcesz! "Czy sądzisz, że myśląc inaczej niz większość miłych emerytek na tym forum masz prawo dezawuować poglądy innych?, obrażać ich (lub się na nich) jesli nie podzielaja twojego punktu widzenia?. Nie wydaje mi się, a poza tym to chyba niezbyt grzeczne, prawda? I cóż ci przeszkadza fakt, że tworzymy coś w rodzaju "towarzystwa wzajemnej adoracji". Wolno nam!!!! Weź pod uwagę, że choćby z racji wieku nie dajemy sie już wychowywać." To tyle mojego zdania dla myślących inaczej i próbujących nas nakłonić do zmian. " I jeszcze jedno - nie jestem tak lotna umysłowo jak pewnie ty, więc jeśli cie o coś pytam to odpowiadaj prosze prosto i na temat. Nie rozumiem i nie chcę rozumieć cienkich aluzyjek, małych złośliwostek. Oczywiście możesz nie odpowiadac wcale i wówczas napisz - dede mam cie w tej sprawie w ... poważaniu. Tyle zrozumiem i nie będe marudzić. Moje pytanie brzmi - kiedy zachowałam sie jak organ kiontrolny? Odpowiedz Link
oponentka Re: oponentko 11.08.08, 18:47 Dzisiaj... cały dzień. Zadajesz pytania, na które natychmiast uniżenie otrzymujesz odpowiedzi. Nie wierzę np., że nie wiesz co się stało z Gazelą, nie wierzę, że nie wiedziałaś o moim "wykluczeniu", i także nie wierzę by określenie "perska księżniczka" było Ci nieznane. Nieprecyzyjnie określiłam Cię jako "organ kontrolny" - ten w sposób obiektywny ocenia zaistniałą sytuację. To, co się dzisiaj dzieje na tym forum jest jednoznacznym usankcjonowaniem istniejącego stanu rzeczy, np, autorytatywne stwierdzenie, w sprawie Lichenia. Nie jest wyjściem z sytuacji powiedzenie, że inni nie mają racji... Odpowiedz Link
dede43 Re: oponentko 12.08.08, 07:39 Nie mam zamiaru zgadywać w co wierzysz, a w co nie oponentko. To tylko twoja sprawa. Oczywiście wiedziałam o Twoim wykluczeniu, bo to sprawa nie z ostatniego tygodnia, o Gazeli nie wiedziałam, określenie księżniczka perska słyszałam poprzednio, ale nie załapałam którą z miłych emerytek tak nazywasz. Juz mówiłam nie jestem tak lotna jak ty. I jeszcze.... to o czym ja piszę na forum to jest moje zdanie na jakiś temat i nie mam zamiaru go nikomu narzucać.Jeśli to zdanie i wątek nikogo nie interesuje - umiera śmiercią naturalną, nikt się nie włącza. Odpowiedz Link
polnaro Re: oponentko 12.08.08, 08:15 Zauważyłam zupełny brak konsekwencji w tym co pisze oponentka, dokładnie zachowuje się w sposób, który krytykuje u innych. OJ, nie precyzyjnie sie wyraziłam, ona perfidnie / bo zmienia ton wypowiedzi/, uzurpuje sobie prawo do obrażania innych i robi to w sposób dziwaczny, próbując zdyskredytować osobę, ośmieszyć nie jej poglądy, a ją samą. Jak nazwać taką osobowość? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Polnaro.. 12.08.08, 09:13 właśnie o to chodzi,że do oponentki nic nie dociera co my mówimy do niej.Czy jest aż tak nierozumną istotą? Myślę,że ona robi to celowo,żeby wyprowadzić nas z równowagi,ale to jej się nie uda.Jest tylko jedno słowo,które działa na nią jak płachta na byka,a ona już wie o jakie słowo chodzi. Odpowiedz Link
maria73 Re: Polnaro.. 12.08.08, 17:32 tym razem to tylko ja !!! a tu dalej młyn..... słów szkoda!!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Polnaro.. 12.08.08, 17:42 Macie zdrowie kobietki!!Nie szkoda Wam czasu na bezsensowne pyskówki? Może na spacer do parku pójdziecie? dotlenić główki i pomyśleć...której by tu dołożyć?? A było tutaj miło,spokojnie,ciepło.... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Helenko 12.08.08, 18:24 Pewnie ze szkoda czasu ale jak słusznie zauwazyła polnaro -rzadko teraz zagladasz,nie jestes narazona tak na ataki niezrownowazonych osob jak my co jestesmy tu co dzien.Pewnie-nie musimy-ale szkoda oddac forum takim trollom.Kazdy temat wywoluje bzdurne komentarze,obrazliwe docinki,osobiste wycieczki.Ty akurat znasz mnie w realu a wiesz ze wg edytki-1 jestem zramolałą staruchą ktorej rodzina z niecierpliwoscia czeka kiedy sie przekrecę.Co ty na to?Mnie to w sumie bawi-głupia baba i tyle ale ja tu piszę przeszło 2 lata a ona miesiąc (nawet nie-pojawiła sie zaraz po odejsciu gazeli) Oponentka tez sie wybiela,banitka jedna,a jej wpisy przecza temu co sama napisala -cyt."Nie jest wyjściem z sytuacji powiedzenie, że inni nie mają racji..."Stale udowadnia wszystkim swoje racje.I nie reaguj-to w końcu dojdzie do takiej sytuacji że żadna ze starych forumowiczek tu nie wejdzie bo i po co.Troche mi szkoda. Odpowiedz Link
natlaa Ja sie tylko wtrące..... 12.08.08, 18:35 .....choć pewnie nie powinnam. Irysko, cóż z tego, ze masz rację, ale podsycasz ognisko. Nie zauważyłaś, ze jest od wczoraj spokój? Nie bój nic, nikt ze starych sie nie wyprowadzi, tylko będą czekać na zakończenie tej pyskówki. Któraś strona musi być mądrzejsza. "Nazdaliscie" sobie wszyscy, a na koniec nikt nikogo nie słuchał, tylko starał sie uduwodnić swoje racje. Zapytowywuje...po co? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Ja sie tylko wtrące.....Irysko.. 12.08.08, 18:47 No widzisz? dałaś się sprowokować i po co? znasz swoja wartosć i ja znam Ciebie i nie mam zamiaru opowiadać,udowadniać tym paniom,ile masz lat itd.Mnie rozbawiłas Irenko,uważam,ze niepotrzebnie sie denerwujesz a to podnieca te panie,nie widzisz tego? Forum nie padnie i jak Natla napisała(starzy bywalcy) beda tutaj zaglądać i pisać. Wiesz co jest OLEWATOR? włącz go na najwyższe obroty Irenko Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ja sie tylko wtrące..... 12.08.08, 22:22 Natla napisała Nie zauważyłaś, ze jest od wczoraj spokój? No własnie dlaczego? bo nie ma mącicieli. Odpowiedz Link