Dodaj do ulubionych

Leroy-Merlin - ocena

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 22:03
Sklep mały - kto był w Conforamie wie ile tam było miejsca - teraz jest
jeszcze mniej. To jakaś nowa odsłona Leroya - pod nazwą cośtam-cośtam-wnętrza.
Efekt - zero śrubek i narzędzi. Wyposażenie wnętrz, ale bardzo skromne.
Pojedyncze wzory, czasami wybór mniejszy niż w podłym sieciowym markecie. Brak
całych działów - np. nie ma NIC do pokoju dziecięcego. Wszystko co tam jest
dla upartych na prawym brzegu do znalezienia w ilości co najmniej dwa razy
większej. Wystarczy pojechać na Bródno. Leroy wnętrzarski przy Ikei ma i
wanny, i tapety, i śrubki, i kleje - jak przestrzeń pozwala to można zrobić
niezły sklep. Skoro tu zabrakło miejsca to trzeba było z pomysłu zrezygnować -
bo efekt fatalny. Byłem tam dwa razy - pierwszy i ostatni.
PS. A Conforama była odlotowa - takiego designu ze świecą szukać - oczywiście
z przymrużeniem oka. Ale np. były w niej przyzwoite stołki barowe za
najmniejsza cenę w Polsce i takież krzesła z giętej sklejki - o 100 zł tańsze
niż u konkurencji. I elektronika z dziwnych firm odtwwrzająca divixy gdy o tym
formacie markowe firmy jeszcze nie słyszały. Jak kto poszukał to zawsze coś
tam dla siebie znalazł.

Obserwuj wątek
    • Gość: to tandeta! fatalnie! Bez śrubek i farb? IP: *.jjs-isp.pl 22.04.10, 22:26
      Przecież to kwintesencja tego sklepu. Bez narzędzi? Oby sczezł!
      Myślałem że biedny Brico padnie ale chyba nie. W tych okolicach chyba
      wszystko musi być byle jakie. Geant po reformach też niewiele się
      zmienił.
      • e._ Re: fatalnie! Bez śrubek i farb? 23.04.10, 08:31
        O, przepraszam.
        Geant się zmienił, i to znacznie.
        Ceny wzrosły!
        • Gość: majster-klepka Re: fatalnie! Bez śrubek i farb? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 10:09
          Farby są. I to chyba jedyny towar spoza wystroju wnętrz (są jeszcze żarówki).
          Przy kasach są dwie półki na których w zwykłych marketach budowlanych wystawia
          się najtańsze towary, tam są baterie, ze trzy wiertarki, filcowe podkładki pod
          meble itp. Niestety Brico pozostaje jedynym sklepem ze śrubkami w okolicy. Pisze
          niestety, bo wybór tam niewielki i nawet malując pokój czy szukając słuchawki do
          prysznica miałem spory problem by znaleźć tam coś odpowiedniego. Zdesperowany
          zazwyczaj ląduje w Castoramie na Głębockiej.
          PS. Jak pisałem - teraz sklep jest jeszcze mniejszy niż Conforama. Obejrzenie
          wszystkich działów zabrało mi mniej niż kwadrans.
    • stas_g Re: Leroy-Merlin - ocena 23.04.10, 14:02
      No cóż, gdyby nie zmiana szyldu byłbym pewien że jestem w CONFORAMIE - i po co
      było zmieniać? S.
    • spacey1 Re: Leroy-Merlin - ocena 24.04.10, 21:15
      a są tapety i ramki do zdjęć?
    • Gość: ewa SZOK co to jest? dla kogo?...... IP: *.acn.waw.pl 24.04.10, 21:18
      nie moglam sie doczekac otwarcia myslalam,ze kupie sobie kwiatki,
      ziemie,i inne duperele ogrodowe.Maz chcial kupic jakies tam
      wkrety,niestety jestesmy zawiedzeni cieszylam sie ,ze mam po drodze do
      domu fajny sklep a tu jakis salon ekskluziw....
      • Gość: tia Re: SZOK co to jest? dla kogo?...... IP: *.aster.pl 24.04.10, 21:36
        Nie mam pojęcia co o sa "fajne kwiatki", ale w życiu nie kupuj roślin w takich marketach. Dramat.
        W naszej okolicy jest kilka szkółek ogrodniczych. Na Trakcie Lubelskim czy Kadetów na ten przykład. Tam "się kupuje" rośliny.
        • Gość: majster-klepka Re: SZOK co to jest? dla kogo?...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 10:00
          Tapety są, ale wybór jest bardzo mizerny. Kleju do nich już nie ma. Jak chcesz
          mieć duży wybór tapet i klej jednocześnie nie zaglądaj na Ostrobramską.
          Kwiatki polecam na Patriotów w "Iglaku". Trzeba trochę podjechać, ale to chyba
          największy wybór po naszej stronie Wisły.

• spacey1 Re: SZOK co to jest? dla kogo?...... 25.04.10, 11:41
            no to ja też wyrażam rozczarowanie :( Cieszyłam się, że tak blisko domu będę
            miała dobry sklep, co Conforama to była porażka. Zwłaszcza, że od lat brakuje mi
            dodatków do domu a na dodatek czeka mnie remont pokoju syna i mojej sypialni.
            No, ale okazuje się, że będzie trzeba znowu jeździć daleko :(
            • Gość: m. Re: SZOK co to jest? dla kogo?...... IP: *.aster.pl 25.04.10, 20:36
              Ale ten sklep z założenia nie miałbyć takim typowym LM jak ktoś chce
              sobie kupić przysłowiowe śrubki to może jechać do innego sklepu.Moim
              zdaniem bardzo dobrze że powstał taki sklep bo Conforama zawsze
              kojarzyła się że można np urządzić tam kuchnie i nadal tak będzie.A
              co do braku wszystkiego no cóź sklep nie jest z gumy i wszystkiego
              nie pomieścimy na tak małej powierzchni.
              • Gość: wawa Re: SZOK co to jest? dla kogo?...... IP: *.messagelabs.net 27.04.10, 10:37
                no i pojedzie do innego sklepu. A umywalki z czasem oczekiwania 3 tygodnie nie
                muszą być sprzedawane w osiedlowym sklepie. Taki model sprzedaży jest na Bartyckiej.
                • Gość: Wiesia Re: SZOK co to jest? dla kogo?...... IP: 193.19.72.* 27.04.10, 12:08
                  Dołączam do grona grubo rozczarowanych. Nikt, jak dotąd, nie
                  napisał, że ceny są z KOSMOSU! Kto na Pradze Południe, w pobliżu
                  bądź co bądź odrobinę konkurencyjnego Brico, w dzielnicy, gdzie
                  krezusi stanowią dość małą grupę, proponuje np. słuchawkę do
                  prysznica (wprawdzie Grohe) za 179 zł???? Nie zamierzam rozpętać
                  dyskusji nt. statusu materialnego mieszkańców dzielnicy, ale
                  pokazać, że wg mnie badanie rynku potencjalnych klientów było chyba
                  opłacone przez konkurencję:)))))))))0
    • poziomka001 Re: Leroy-Merlin - ocena 26.04.10, 20:08
      Ten LM to jakieś nieporozumienie. Weszłam, obeszłam i wyszłam.
      Myślałam, że to bedzie jakakolwiek konkurencja dla Brico a tu niestety. Nawet pół śrubki człowiek nie uświadczy, poza tym liczyłam na dział ogrodniczy.

Ogólnie to taki bardziej salon wystawowy niż market. Można wejść, zamówić sobie umywalkę i odebrać za 3 tygodnie. Dodatków typu ramki, świeczki itp. duperele jak na lekarstwo. Także duże rozczarowanie.

Najwidoczniej mieszkańcy tej części W-wy będą już zawsze skazani na wycieczki "po zakupy" na daleki Targówek albo drugą stronę Wisły :/
      • Gość: kitty Re: Leroy-Merlin - ocena IP: *.acn.waw.pl 29.04.10, 16:55
        a mi się podoba, w ogóle nmie ma porównania z przaśną, tandetna, dziadowską
        conforamą. tego właśnie oczekiwałam i baaardzo się cieszę, że wreszcie otworzyli
        lerua:)))) jest dużo duperelków, tapet, ramek, a wszytsko to bardzo ładnie
        zaaranżowane. uśmiechnięta entuzjastyczna obsługa - super!

tak na marginesie, oczekiwanie, że leroy merlin będzie miał coś wspólnego z
        brico, który nawet nie jest sklepem tylko jakimś dyskontem dla stolarzy czy malarzy
        • Gość: majster-klepka Re: Leroy-Merlin - ocena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 10:34
          Rzuciłem okiem na te ramki. Taki wybór jest w dowolnym punkcie Kodaka. Antyram z
          plexi nie ma. Wśród szklanych wypatrzyłem mój ulubiony rozmiar 10/15 - ulubiony
          przez producentów, którzy nigdy nie dostali kartki pocztowej. Cieszę się, że się
          cieszycie z nowego sklepu. Mi tej radości zabrakło, ale może ja trochę za bardzo
          wymagający jestem?
          Tapet nie uważam, ale rozmiar ekspozycji też daje do myślenia. Tam po prostu nie
          ma miejsca na duży wybór.
        • badaczka9 [...] 13.10.10, 17:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • dzurawie Re: Leroy-Merlin - ocena 30.04.10, 07:12
      I ja też dorzucę swoje trzy grosze - sklep taki sobie, ale np.
      znalazłam tu kilka rodzajów płytek podłogowych, które nawet mi się
      spodobały, a w innych sklepach było z tym raczej ciężko. Tylko ceny
      trochę wysokie.
      A z drugiej strony dziwię się wszystkim, którzy oczekiwali ogródków,
      śrubek czy innych materiałów typowo budowlanych. Przecież napis
      STREFA WNĘTRZA namalowany był na budynku od samego początku remontu,
      więc dlaczego ktoś oczekuje ogródka? No chyba, że zamiast kuchni...
    • rafciu1975 Re: Leroy-Merlin - ocena 24.08.10, 10:41
      Nam się podoba.
      Powierzchnia jest zbyt mała, żeby zrobić tam pełnego Leroya, więc
      zdecydowano się zawęzić asortyment i np. w przypadku łazienek
      zaprezentować trochę modeli z wyższej półki, których nie byłoby w
      klasycznym Leroy. Myśle, ze ten sklep ma bardziej konkurować np. z
      TTW Opex niż z Castoramą.

Powinni tylko popracować nad polityką cenową - tak by były ceny
      jednakowe takie jak w klasycznych Leroyach

inna rzecz, że w tej czesci Warszawy brakuje marketu dom/ogród z
      prawdziwego zdarzenia
Inne wątki na temat: