bumbecki 19.01.05, 16:03 a jest tu może ktoś kto koczył 29 w 83r ? 1983 oczywście :)) a może jeszcze z klasy A ? pzdr. Agnieszka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doko_ksp Re: Sz.Podst. 29 24.01.05, 08:34 Ja kończyłam... w 2000 roku :) Ale drugi warunek spełniam - chodziłam do klasy A :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Sz.Podst. 29 24.01.05, 14:30 no to prawie to samo :)))) kto ze "starych" nauczycieli cię uczył ?? Odpowiedz Link
doko_ksp Re: Sz.Podst. 29 24.01.05, 18:03 No prawie ;))) "Starych"..? Hmm... p.Godlewska - klasa 1 - 3 pani Darkowska - wf p.Dutkiewicz - j.polski p.Karkoszka - udzielała mi korepetycji z matematyki ;) Z tej starszej kadry to zdaje sie juz wszyscy którzy mnie uczyli... Odpowiedz Link
bumbecki Re: Sz.Podst. 29 25.01.05, 14:46 panie Dutkiewicz i Darkowskie to mnie uczyły i obie miło wspominam :) Odpowiedz Link
bjodos Re: Sz.Podst. 29 31.01.05, 21:18 Ja skończyłem 29 w 1994 roku. Moja wychowawczynia od 1 klasy była Pani Wiesława Godlewska, pamietam inne nauczycielki P. Glinka (geografia), P.Rusin, P.Ewa Trojanowska (polski), Pan Kozłowski (wf), P.Cholewińska (biologia),..były jeszce jakies inne. To były czasy...;) Pozdrawiam ludzi z 29:) Odpowiedz Link
doko_ksp Re: Sz.Podst. 29 02.02.05, 08:50 Bjodos, mieliśmy tą samą wychowawczynię :) Wam też mówiła, że ma 101 lat ? :)) Kiedy kończyłes szkołę, ja kończyłam 2 klasę. Pani Cholewińska również mnie uczyła biologii (ale nie przez całą podstawówkę, chyba w 7kl. był juz ktos inny). Pan Kozłowski uczy w szkole do tej pory. Innych nauczycielek które wymieniłeś już nie miałam okazji poznac. (Aaa... z wyjatkiem p.Rusin - wszak to wicedyrektorka) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
bjodos Re: Sz.Podst. 29 02.02.05, 11:50 Chodzilem do 29 od 1986 ;) do 1994, cale 8 lat. P. Godlewska byla przez 8 lat nasza wychowawczynia i bardzo sie z nami zwiazala. Pare lat po ukonczeniu podstawowki rozne osoby z mojej bylej klasy ja odwiedzaly , ja tez. Bardzo mila kobieta. Odpowiedz Link
gugusiaczek Re: Sz.Podst. 29 12.05.05, 13:18 Ja tez chodzilam do tej szkoly ale bylo to bardzo dawno temu.Wychowawczynia byla P.Trojanowska.Uczyly mnie:matmy-Karkoszka,Geografia-Glinka,Rosyjski- Stanska,Wf-Trawinska,Fizyki-Zablocka(wychowawczyni mojego brata).... To byly czasy........... Teraz moj syn chodzi do 1 klasy ale nie do sp.29 :( Odpowiedz Link
blinski Re: Sz.Podst. 29 02.02.05, 11:43 ja nie chodzilem do 29., tylko do 12. i pamietam bardzo dobrze, jaka opinie 29. miala w 12:) (mozna powiedziec ze z 29. tez mialem troche wspolnego, chodzilem tam do zerowki w '89/'90) wlasnie, a moze jest tu ktos z 12.:)? Odpowiedz Link
bumbecki Re: Sz.Podst. 29 02.02.05, 12:13 a jaką miała ?? bo ja pamiętam opinię o 12-stce jaka była w 29-tej ... Odpowiedz Link
blinski Re: Sz.Podst. 29 03.02.05, 20:12 haha, to chyba zawsze tak jest - taki mikro-patriotyzm:) ale powiem ci tak - w 12, przynajmniej do czasu kiedy ja konczylem - nie bylo prawie zadnych metow (prawie, bo paru zawsze sie znajdzie), narkotykow, ba - papierosow:) to chyba ewenement. i moge to powiedziec z pewnoscia - w koncu klas w kazdym roczniku bylo tylko po 3, kazdy sie znal i wiedzial co jest grane. ale za to mielismy naprawde poj..ane pomysly, ktore nauczycielkom nie miescily sie w glowach:) Odpowiedz Link
bumbecki Re: Sz.Podst. 29 28.02.05, 10:10 hmm, nie pamiętam narkotyków w 29... a z mentów to może 2 :)) więc to chyba też nie najgorzej.... ale może później coś się zmieniło (tzn. po 83) poza tym pamiętam, że zawsze nas porównywano z 12 (że 12 lepsza), ale dla czystości obrazu dodam, że mój chłopak z liceum był właśnie z 12-ki :))) i akurat to mi nie przeszkadzało :))) Odpowiedz Link
rosebud68 Re: Sz.Podst. 29 24.02.05, 21:03 12 :) rocznik 82 [mimo, że rzut beretem od 29, pewnie przez tą opinię ;)] a na powislu nie ma mnie już od 15 lat ale z sentymentem zaglądam pozdr all Odpowiedz Link
tesssi Re: Sz.Podst. 29 03.02.06, 14:48 ja też chodziłam do 12! ale to było.. ho ho ho.. albo i jeszcze dawniej ;) Odpowiedz Link
kisiulak Re: Sz.Podst. 29 01.04.05, 22:12 Czesc Wam! Ja skonczylam 29 w 1992. Nasza klasa byla tak niesforna ze co roku mielismy innego wychowce. SP Wladyslaw Draus i tez Pani E. Stanska. Uczyli nas tez Pani Rusin, Darkowska, Wilkowa itd. Jest ktos moze z tego rocznika ? Pozdrawiam Powisle!!! Odpowiedz Link
tomcio6776 Re: Sz.Podst. 29 05.04.05, 13:06 Witam wszystkich! Mam 31 lat,rownież swego czasu uczylem się w SP nr.29. Mieszkam też w niedalekiej okolicy tej szkoly. Moze by tak zorganizować jakiś zjazd bylych i obecnych uczniów tej szkoly? :) Odpowiedz Link
oleymak Re: Sz.Podst. 29 07.04.05, 15:35 Witam! Ja zaś ukończyłem tę szacowną placówke w roku, zdaje się 1990. W każdym bądź razie, jestem rocznik 1976. Może i ja spotkam kogoś z ówczesnej klasy A? A to moje nauczycielki: Matematyka i wychowawczyni - p. E. Fryze J. polski - p. E. Dutkiewicz Historia - Wilk J. rosyjski - p. Rusinowa Geografia - p. Glinka WF - p. Kozłowski, ś.p. pani Sokół (byłem na jej pogrzebie) Pozdrawiam Oley Odpowiedz Link
kisiulak Re: Sz.Podst. 29 07.04.05, 17:38 Napewno w takim razie cie znam! I tez bylam na pogrzebie pani Sokol. A kolega z Twojej klasy (jezeli zgadza sie) to byla moja pierwsza smarkata milosc :) Tak wiec kto ty? :) :) :) Odpowiedz Link
randia Re: Sz.Podst. 29 19.04.05, 08:39 Kisia!!! A ty już zaczynasz??? :))))))))))))))) Ale miło jest poczytac... ja, fakt chodziłam do 29 tylko dwa lata (przeniosłam się z 12), Le i tak mam co wspominać... Wych. Glinka Hist. Wilkowa Ros. Stańska Mat. Wiśniewska Odpowiedz Link
kisiulak Re: Sz.Podst. 29 19.04.05, 15:15 Ja nic nie zaczynam tylko wspominam stare dobre czasy!!! :) Odpowiedz Link
oleymak Re: Sz.Podst. 29 19.04.05, 12:31 Witam Więc! Nie da się ukryć,że chodziłem do klasy A. Jej wychowawczynią właśnie była p. E. Fryze. Trudno zgadnąć z kim mam przyjemność. Napiszę inaczej. Obracałem się w kręgu i Róży i Zwirka. Jak wiesz co to była "świeta trójca" to wiesz, ktom ja. Pozdrawiam oleymak Odpowiedz Link
kisiulak Re: Sz.Podst. 29 19.04.05, 15:14 Nie jestem pewna na 100% ze wiem dokladnie, ale kolega o ktorego mi chodzi to taki pewien Michal :). Jak rowniez Jacek :) Ja chodzilam do klasy B i o jedna nizej od Ciebie. A jezeli chodzi o mnie to dzieki Pani Stanskiej kiedys musialam spiewac "Bielyje Rozy" przed cala szkola. A z klasy to sie przyjaznilam z Siwa, Papryka, itd. Pozdrawiam! Kisia Odpowiedz Link
llawrynowicz Re: Sz.Podst. 29 20.05.05, 10:04 Witam wszytkich, Pozdrawiam wszystkich absolwentow sp29, szegolnie Oleymak'a (wtedy Wojtora :P ) - chodzilismy razem do klasy, a takze Kasie (Kisiulak - o ile dobrze kojarze osobe). Lukasz (wtedy i obecnie Lawryn) Odpowiedz Link
naanaaa Sz.Podst. 29 VIIIc 85/86 05.06.05, 22:31 Ja konczylam 29 w czerwcu 86 :) Nawet bylam przewodniczaca tej szkoly (haha, nic juz z istoty "spolecznicy" mi nie pozostalo). Nasza wychowawczynia byla p. Jadwiga Adamczyk (od biologii) a dyrektorka wtedy byla p. Pelagia Olborska-Krolik. Ciekawa jestem czy ostal sie ktos z naszych rocznikow :) ? Pozdrawiam baaardzo serdecznie Ania Odpowiedz Link
gugusiaczek Re: Sz.Podst. 29 VIIIc 85/86 21.07.05, 16:15 Ja jestem rocznik '69 i wych.P.Trojanowska Moj brat rocznik'67 i wych.P.Zablocka Pozdrawiam Odpowiedz Link
tesssi Re: Sz.Podst. 29 03.02.06, 14:50 hejka ho Łukaszu ;) pewnie mnie nie kojarzysz ale mam dla ciebie rewelacyjną podpowiedź: pozdrowienia od Wybijoka :D Odpowiedz Link
llawrynowicz Re: Sz.Podst. 29 03.04.06, 10:46 Zeby sie nie rozciagac - wszystko w jednym poscie . Troche mnie tu nie bylo .. :) Ale widze ze zaczynaja sie 'ujawniac' dawni znajomi:) ; byle tak dalej a moze zeczywiscie cos wyjdzie ze zjazdu absolwentow:) W kazdym razie ja mam ten sentymentalny komfort, ze codziennie nie raz widze/przechodze kolo naszej budy; przez te wszystkie lata zmienilem miejsce zamieszkania tylko raz: z Kozminskiej na ... Fabryczna :). Teraz po kolei :) : Mylisz sie kolezanko ANIU :) . Chociaz czasem chcialbym juz pojsc na emeryture, to pamiec mam jeszcze niezla :) Pamietam Cie bardzo dobrze, zreszta jeszcze nie tak dawno widywalismy sie ... najczesciej w kosciele na Pasterce i w Wielkim Tyg. Moze w tym roku znowu sie uda? Btw, wyprowadzilas sie z osiedla, bo jesli nie, to jestesmy sasiadami :) Ewa, Pawel - dzieki za pozdrowienia, wzajemnie wszystkiego dobrego:) Co tam u Was (pojedynczo raczej ;))? Zagladacie czasem na stare smiecie? Pochwale sie ze z dawnych znajomych spotkalem pozna jesienia Marcina 'Roze' - mieszka bodaj na Sadybie, a zaraz potem Macka J (za duzo mial ksyw, mam nadzieje ze wiecie o kogo chodzi) - ten znowu na emigracji na Tarchominie. Reszta wydana za maz (np Basia B, bodaj w 2000 r - bylem na slubie :), lub pozeniona (z tego co wiem to Herr Oleymak alias Wojtor :), Klucha, Jacek H chyba tez, no i ja :). Jesli macie kontakt z innymi ludzmi z klasy/rocznika sciagnijcie ich na forum, moze sie jakos pozbieramy :) i spotkamy powspominac. Jeszcze raz pozdrowienia dla wszystkich, Lukasz Odpowiedz Link
kisiulak Re: Sz.Podst. 29 04.04.06, 14:56 No co prawda ja byłam w młodszej klasie ale wiem o kim mówisz ;) Dziewczyny z naszej klasy i chłopaki z Waszej często się razem bawili na tych samych imprezkach (włącznie ze mną). Czy wie ktoś może co słychać u Jacka G? Ja też już mężata i od 5 miesięcy dzieciata :) Pozdrawiam wszystkich! Kaśka Odpowiedz Link
tesssi Re: Sz.Podst. 29 05.04.06, 22:42 koniec świata :D owszem wyprowadziłam się - najpierw do Milanówka, a teraz mieszkam sobie w Rembertowie :) ale codziennie jadąc pociągiem patrzę na Powiśle.. i na to co buduje się w miejscu cyrku.. Odpowiedz Link
ewkapalka Re: Sz.Podst. 29 16.03.06, 11:09 Witam! Kończyłam 29 w 1991 r, chodziłam do klasy A, wychowaczynią była p. E. Fryze (oleymak, Łukasz - byliśmy w jednej klasie). Wcześniej, w klasie 1-3 uczyła mnie p. Godlewska, byłam wtedy w "d" - sportowej. Odpowiedz Link
grabar76 Re: Sz.Podst. 29 22.03.06, 03:40 Witam. Tez jestem z rocznika '76 z klasy A. u E.Fryze Pozdrowienia dla Ewy, Lukasza i innych z mojej klasy Ja bylem, o ile mnie pamiec nie myli jedynym Pawlem w klasie, wiec pewnie mnie kojarzycie :) -- Pawel Gr.. Odpowiedz Link
tomcio6776 Re: Sz.Podst. 29 21.07.05, 23:23 Jestem z rocznika 1974.Moi znajomi to Piotrek D.,Rafał W.,Grzegorz K.-jeżeli wiecie o kim tu mówię.Nie podaję pełnych nazwisk bo teraz jest "ochrona danych osobowych".Nie chcę podpaść. :)) Odpowiedz Link
werttrew Re: Sz.Podst. 29 04.11.05, 15:56 ja wylazłem z 29 na coś koło 79/80! tyle że chodziłem do "D". Wołano mnie Olej, z nauczycieli pamiętam Nowaka, Redę, Stańską, Glinkę, Brzezińską, Drausa, Trawińską (ta ostatnia uczyła nawet mojego syna jeszcze dwa lkata temu!) Jest ktoś z mojego rocznika w okolicy tego forum? :) Odpowiedz Link
werttrew Re: Sz.Podst. 29 04.11.05, 15:59 Powinienem dodać, że uprawialismy basket prawiw zawodowy, a oprócz mnie byli między innymi " Kędzior", Ryba", "Jony", "Duduś", "Hofy". Pamięta nas ktoś ? Odpowiedz Link
suczka_s Re: Sz.Podst. 29 12.01.06, 13:09 Hej, ja kończyłam w 1996r. Pozdrawiam Was wszystkich!!!!!!!!Bardzo miło wspominam panią dyrektor, nie pamiętam teraz nazwiska, ale uczyła nas historii, super kobieta :), tak samo p.Darkowska od w-fu :) A pamietacie takie zajęcia jak zpt?;) Odpowiedz Link
tomcio6776 Re: Sz.Podst. 29 13.01.06, 23:33 Za moich czasów (lata 80-te) ZPT,odbywało się w salce za szatnią,przy klatce schodowej.Czy ta sala nadal tam istnieje? Odpowiedz Link
werttrew Re: Sz.Podst. 29 17.01.06, 11:03 P. Reda była moja wychowawczynią w VIII klasie :o) Odpowiedz Link
kisiulak Re: Sz.Podst. 29 23.01.06, 03:35 Nas uczyła Tuszyńska ZPT też przy stołówce koło szatni. :) - Kaśka Odpowiedz Link
bumbecki Re: Sz.Podst. 29 25.01.06, 09:00 no takiej "pani" to ja nie znam... pewnie późniejszy rocznik :) Odpowiedz Link
miriam57 Re: Sz.Podst. 29 25.01.06, 21:54 O Jezu!! Ja kończyłam tę szkołę w 1972 r., ale pamietam bardzo duzo. Pani Zabłocka uczyła mnie fizyki i juz wtedy myslałam, że jest przed emeryturą, chemii p. Strzałkowski. Wieść gminna głosiła, że objechał cały świat dookoła. Wychowania Obywatelskiego p.R.nazwiska nie pamietam. Pani Glinka złapała mnie naściąganiu w klasie 6 i skutecznie tym wyleczyła z oszukiwania. Pani Trawińska uczyła wf-u, uczyły wtedy Stańska, Wisniewska (była w ciązy, jak byliśmy w 8 klasie), a p. Królik została dyrekcją za moich czasów. Pomysł zjazdu mi się podoba. Skontaktujcie się ze szkołą. Za dwa lata w listopadzie będzie 90-lecie Odpowiedz Link
werttrew Re: Sz.Podst. 29 26.01.06, 11:39 No, to podobne dzieje! Jak kończyłem 8 klasę to wychowawczynią była p. Reda (a sala nasza to właśnie była ta od ZPT dziewcząt, przy obiadach! Nowak uczył mnie wf i trenował (koszykówka) -wcześniej Trawińska, która jeszcze dwa lata temu uczyła mojego syna w "29"! Zabłocka, Glinka, Wiśniewska, Stańska. Był też krótko taki oszołom od muzyki nazywał się Poznański. Zjazd absolwentów koniecznie! Przyjdę z synem - obaj się łapiemy! Pzdr. Odpowiedz Link
werttrew Re: Sz.Podst. 29 27.01.06, 13:30 dokładnie on! Przypomniał mi się jeszcze jeden "agent". Polonista ob. Draus. Miał zdaje się "niezdrowe" inklinacje. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Sz.Podst. 29 29.01.06, 06:11 Byl on naszym wychowawca w siodmej klasie i niestety go wykonczylismy. Zmarl przed koncem roku. Potem nad nami obiela opieke Szanowna Pani Stanska :) Odpowiedz Link
werttrew Re: Sz.Podst. 29 31.01.06, 12:05 zmarł? jak ja kończyłem "29" to go nie było, ale nie pamiętam przyczyny nieobecności. W każdym razie z tego typu sputnych sytuacji to pamiętam jedynie odejście naszej nauczycielki historii (przykro, ale nazwisko uciekło). Pamiętam dotkliwie, bo zima była dzika, a ja stałem w delegacji z wieńcem. Do dziś nie wiem dlaczego, akurat ja? Milsze wspomnienia to p. Stańska! Wystarczyło kichnąć na lekcji 2-3 razu i było się wyrzuconym do domu,bo "prątkujesz mi tutaj!" Świetne, osobiście raz dzięki takiemu zabiegowi dostałem zwolniony przez nia do domu! :) Odpowiedz Link
kisiulak Re: Sz.Podst. 29 31.01.06, 15:26 U nas z P.Stańską były czady. Ja zawsze mówiłam dobrze po Rosyjsku (połowa rodziny z tamtąd pochodzi) i zawsze mnie dziewczyny (lekcja była dzielona) prosiły żeby p.Stańską zagadywać po Rosyjsku bo wtedy praktycznie lekcji nie było. Z całego roku szkolnego mieliśmy może 5 prawdziwych lekcji. Ale za to musiałam śpiewać "Bielyje Rozy" przed całą szkołą. :) :) :) Odpowiedz Link
naanaaa Re: Sz.Podst. 29 26.02.06, 11:45 A ja pamietam jak pani Stanska opiekowala sie samorzadem szkolnym :-) hehe , z rosyjskiego niewiele umialam a 5 na swiadectwie widniala :P Odpowiedz Link
marygaj Re: Sz.Podst. 29 05.04.06, 21:26 Ja skończyłam w 96r Moja córka we wrześniu idzie tam do pierwszej klasy(do zerówki chodzi na Kruczkowskiego)u nas nie ma Odpowiedz Link