pol-a 30.11.05, 15:01 Dalsze reperkusje występu Suki Off w M25 na Kamionku: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3040774.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-mka Temida u Melpomeny 30.11.05, 15:26 Pomimo mojego braku przekonania do bardzo radykalnych form teatru – wizytę Temidy u Melpomeny uważam za zły pomysł. Kojarzy mi się z cenzurą. Zmieniły się tylko kryteria. Jeśli prokuratura zacznie sprawdzać, co wystawia się w teatrach czy klubach - stąd już tylko krok do inwigilacji obywateli. Dziś teatr dzieje się w "miejscach nieteatralnych". Spektakl można zamówić do domu przez telefon - jak pizzę (o czym Janusz Majcherek w aktualnym numerze "Newsweeka"). Nie rozstrzygam, czy to źle czy dobrze. Ale chciałabym mieć możliwość wyboru. A w ślad za nią - nie obawiać się, że prokuratura wpadnie na pomysł, żeby sprawdzić, czy prowadzę się obyczajnie. M 25 będzie mieć tarapaty. Już ma. Mam tylko nadzieję, że klubu nie zamkną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Temida u Melpomeny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:33 Organizator ostrzegał przed dratycznościa spektaklu - i to powinno go chronić. Dodatkowo powinni udowodnić, że selekcja nie wpuszczała dzieci. Wtedy chyba prokurator będzie im na pukiel mógł skoczyć - chyba, że będzie już w 100% spisuarowany. Z jednej strony pozazdrościć darmowego PR-u, z drugiej cholera wie w jakie kłopoty się wpakowali. 4.erpe nadchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś