Dodaj do ulubionych

Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 152 cm

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 08:20
Wąski dom fajny pomysł, ale dlaczego niby miasto dokładać jakiejś imiennie oznaczonej osobie (Keretowi)? Ja też bym chciała pomieszkać w wielu miastach, ale - może dlatego, że nie jestem izraelskim pisarzem - jakoś mi nikt do tego nie chce dołożyć. Zatem dom, tak, OK - ale Keret niech sobie wynajmuje na komercyjnych zasadach.
Obserwuj wątek
    • Gość: zainteresowany Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 152 cm IP: *.dynamic.mm.pl 29.06.11, 08:22
      a gdzie jest prawo budowlane w tym projekcie?
      • Gość: Dudel Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 11:30
        napisali że mają to gdzieś. dlatego się to nazywa instalacja. niegłupie, co?
        • Gość: pop Czy będą tam mieszkać artyści palestyńscy na znak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.11, 11:51
          przyjaźni polsko-palestyńsko-izraelakiej?
          • Gość: moe Nieźli sa ,bedą mieli metę IP: 82.139.156.* 29.06.11, 13:13
            Jeszcze do mety dopłacają :)
            Wielka szkoda że słynny murzyn już nie żyje,miałby gdzie laski obracać ;)
            • Gość: oszczednis cale szczescie ze nie place juz podatkow IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 15:02
              czas sie wyniesc z tego kraju, zeby VATu tez nie placic na te bzdury
              • Gość: zxcvzvxz Narezcie Żydzi rządzą w Polandii IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 21:39
                jwt
                • mirawayne Re: Narezcie Żydzi rządzą w Polandii 20.11.11, 04:47
                  odezwał się cham spe... na drzewo!
          • mirawayne Re: Czy będą tam mieszkać artyści palestyńscy na 20.11.11, 04:54
            Gość portalu: pop napisał(a):

> przyjaźni polsko-palestyńsko-izraelakiej?
            -------------------------------------------------
            naucz się pisać najpierw i wtedy możesz mieć coś do powiedzenia, a przyjaźni palestyńskiej nie życzę ci bo u nich to tylko Allahu Akbar Bum!!! się liczy, oni tez są tacy inteligentni jak ty, tak ze do pisania się nie dają i użytku z takiego domu tez nie będą mieli, gdzie się podzieją ich 4 zony i kupa dzieci :)))
        • Gość: pixi Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? IP: 173.233.205.* 29.06.11, 21:00
          Rozumiem wiec, ze za jakis czas ow "najwezszy" dom zostanie rozebrany... czy tak?
      • Gość: gosc Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: 80.48.4.* 29.06.11, 11:38
        No juz z niczym sie nie liczą ,jak mozna wydawac zezwolenia na cos co nie jest zgodne z prawem i do tego jeszcze to finansowac . Druga Palestyna i bezprawne działania.
        • Gość: Dudel Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 11:47
          Co do pierwszej części to ok, tego o Palestynie nie rozumiem. Jak się to ma do tematu?
          • road_66 Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 29.06.11, 13:32
            > Co do pierwszej części to ok, tego o Palestynie nie rozumiem. Jak się to ma do
            > tematu?

To porównanie, każdy po ukończeniu liceum powinien zrozumieć. Ziemie Palestyny są bezprawnie okupowane, a inne kraje (najwięcej USA) im do tego okupanta zwanego Izrael jeszcze dopłącają.
            • Gość: Dudel Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 14:06
              To porównanie jest na wyrost, kolega nie widzi? Merytorycznie proszę. Nikt tu nikomu osiedli nie wyburza, panuje jedynie samowolka władz. Taki ichni, lepszy Miś. Do konfliktu izraelsko-palestyńskiego, skondinąd obrzydliwego, to nie jest raczej podobne. Być może nie dostrzegam analogii gdyż ukonczyłem szkołę średnią o profilu technicznym.
            • mirawayne Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 20.11.11, 05:00
              road_66 napisał:

> > Co do pierwszej części to ok, tego o Palestynie nie rozumiem. Jak się to
              > ma do
              > > tematu?
              >
              > To porównanie, każdy po ukończeniu liceum powinien zrozumieć. Ziemie Palestyny
              > są bezprawnie okupowane, a inne kraje (najwięcej USA) im do tego okupanta zwane
              > go Izrael jeszcze dopłącają.
              =======================================
              jest takie państwo Palestyna??? jaka jest jego historia,kto był ich prezydentem czy prezydentami,premierami, jak się nazywają ich pieniądze? tak ze gdzie i jaka okupacja i z kim? pokręciło ci się w głowie i gadasz od rzeczy.
      • Gość: Lolo Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.dyromoen.no 29.06.11, 13:26
        A wzgledem czego?
    • Gość: Autor Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.resnet.colorado.edu 29.06.11, 08:31
      > Wąski dom fajny pomysł, ale dlaczego niby miasto dokładać jakiejś imiennie ozna
      > czonej osobie (Keretowi)? Ja też bym chciała pomieszkać w wielu miastach, ale -
      > może dlatego, że nie jestem izraelskim pisarzem - jakoś mi nikt do tego nie ch
      > ce dołożyć. Zatem dom, tak, OK - ale Keret niech sobie wynajmuje na komercyjnyc
      > h zasadach.

Nie musisz być izraelskim pisarzem
      • Gość: zuza Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.radio-gazeta.pl 29.06.11, 12:45
        jakoś nie słyszałam by Izrael zapraszał i fundował mieszkania naszym pisarzom
        • mirawayne Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 20.11.11, 05:05
          Gość portalu: zuza napisał(a):

> jakoś nie słyszałam by Izrael zapraszał i fundował mieszkania naszym pisarzom
          -----------------------------------------------------------------
          tak się robi w Izraelu mniej się gada a dużo się robi po cichu, a w Polsce gazety piszą bzdury o domach których nigdy nie będzie a motłoch na to leci hehehe.
    • Gość: ptf Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 08:32
      Może dlatego nikt ci nie chce dołożyć, bo nie jesteś nikim?
      • Gość: Ja Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: 91.209.116.* 29.06.11, 11:04
        Skoro nie jest nikim, to znaczy, że jest kimś :) Zastanów się czy to ma sens zanim coś napiszesz.
      • 1stanczyk "Może dlatego nikt ci nie chce dołożyć, bo nie 29.06.11, 11:20
        "Może dlatego nikt ci nie chce dołożyć, bo nie jesteś nikim?"

Bo żeby być "kimś" trzeba być przede wszystkim Żydem ( pchającym się jak zwykle na afisz nawet wtedy kiedy nie jest w stanie poprawnie wyrazić tego co myśli)

Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1
        • Gość: aaa Re: "Może dlatego nikt ci nie chce dołożyć, bo ni IP: *.ghnet.pl 29.06.11, 14:58
          Lepiej być Żydem niż takim zerem jak ty
          • Gość: Dudel Re: "Może dlatego nikt ci nie chce dołożyć, bo ni IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 19:08
            Z twojej wypowiedzi wyziera okropny antysemityzm! Jak można zrobić porówna nie ZERA i ŻYDA? Jak ja się pytam?
        • cmentarna.polka Re: "Może dlatego nikt ci nie chce dołożyć, bo ni 29.06.11, 15:27
          och zieeew...
          te same od lat "argumenty", nuda....
    • janboden49 Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 152 cm 29.06.11, 08:34
      kuku na muniu
    • Gość: angharad Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 08:34
      Ja też bym chciała pomieszkać w wielu miastach, ale -
      > może dlatego, że nie jestem izraelskim pisarzem - jakoś mi nikt do tego nie ch
      > ce dołożyć.

Tak, dobrze kombinujesz. To dlatego, że nie jesteś wybitnym pisarzem. Istnieje coś takiego jak inwestowanie w kulturę i to jest coś kompletnie innego niż zapomoga dla każdego, kto chce zamieszkać w Warszawie.
      • zofiadyrman Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 29.06.11, 08:38
        Keret jest pisarzem, ale czy "wybitnym" - to kwestia subiektywnej oceny.
        • zigzaur Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 29.06.11, 10:29
          Jest pisarzem? A w której gminie?
          • Gość: Bob Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.wspiz.edu.pl 29.06.11, 11:13
            W Gminie Żydowskiej oczywiście.
      • Gość: orient Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 09:19
        Skoro on taki wybitny, to niech sfinansuje tą budę z tantiem za swoje książki a jeżeli on jest wybitny jedynie dla ciebie i paru twoich znajomych, to powinniście wyłożyć kasę sami a od kasy miejskiej się odpier.dolić. Jasne?
        • zigzaur Przypomina się historia pisarza Jana 29.06.11, 10:30
          Oborniaka z serialu "Zmiennicy".
      • 1stanczyk Tylko dlaczego to "inwestowanie w kulture" nie 29.06.11, 11:16
        "Istnieje coś takiego jak inwestowanie w kulturę"

nie odbywa się na koszt tych co z tego "inwestowania" korzystają (w tym przypadku izraelskiego pisarza) tylko z podatków tego Twojego "każdego" kto mieszka w Warszawie?

I dlaczego my w Warszawie mamy "inwestować" w izraelska kulturę ?

Niech sobie poszukaja prywtnych sponsorów (na przykład po linii rodowej solidarności GW) !

Już sam fakt administracyjnego odstąpienia od obowiązujących norm budowlanych na rzecz kaprysów izraelskiego pisarza budzi wiele zastrzeżeń ...

Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1
        • Gość: pixi Re: Tylko dlaczego to "inwestowanie w kulture" ... IP: 173.233.205.* 29.06.11, 21:04
          "I dlaczego my w Warszawie mamy "inwestować" w izraelska kulturę ?"

A do tego, Izrael to kraj znacznie bogatszy!
      • Gość: Krzepki Harry Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 12:04
        Wciskanie kiszki pseudo-mieszkalnej między 2 budynki to jest kultura? Koniec świata, teraz mianem sztuki nazywa się filmy z łaźni kręcone ukrytą kamerą, albo misia przybitego do krzyża. teraz dochodzi kolejne wybitne działo.
        Kiedyś, żeby uchodzić za twórcę, artystę, trzeba było NAPRAWDĘ umieć malować, komponować, grać, rzeźbić... Teraz wystarczy wymyślić jakąś bzdurę, im głupszą tym lepszą i już salon robi w spodnie z przejęcia ;-/
    • Gość: mfg dom kreta IP: 193.59.173.* 29.06.11, 09:10
      kretowisko
      • zigzaur Re: dom kreta 29.06.11, 10:31
        152 cm szerokości?
        Pewien prezes pewnej partii akurat będzie mógł ustawić łóżko w poprzek.
        • Gość: g Re: dom kreta IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 11:17
          albo, pomieściłby się też w poprzek, pan Stalin bądź Hitler oni też byli słusznej postury a nawet mniejsi np. Stalin :)))
      • antropoid Re: Dom kreta już stoi - na Żoliborzu... 29.06.11, 11:49
        A drugi w Toruniu.
    • Gość: Jasio Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 09:10
      Może nie może... ważniejsze jest to czy ktoś w ogóle będzie tam mieszkał. Bo w takim pomieszczeniu dobrze mógłby się czuć tylko bardzo chory umysł. A jeśli nie będzie mieszkał to proponuje czas, pieniądze i materiały potrzebne na stworzenie tej klatki przeznaczyć na cokolwiek innego. Już bardziej pożyteczne byłoby te pieniądze przepić.
    • Gość: exBooba Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 152 cm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.11, 09:16
      Beznadzieja. Lepiej zrobić coś trwałego, niż chwilową konstrukcję artystyczną nie dla "grubasów". Gdzie w tym artyzm - ja nie wiem. Strata czasu i kasy.

Pozdro dla "grubasów"!
    • stanczykowo Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 29.06.11, 09:20
      Ciekawe, czy Keret w ogóle wie, że miałby tam zamieszkać? Może się chłopak trochę zdziwić. A jeszcze bardziej mogą się zdziwić pomysłodawcy tego przedsięwzięcia, jak Keret oleje ciepłym moczem ten kurnik, który mu rychtują.
    • dante_waw Jak zwykle gromada malkontentow na forum 29.06.11, 09:25
      "Niech nie bedzie niczego" - wtedy nie bedzie glupich komentarzy na forum.

Idee Kononowicza ciagle zywe w narodzie zawistnikow i malkontentow.
      • Gość: mck Re: Jak zwykle gromada malkontentow na forum IP: *.play-internet.pl 29.06.11, 11:18
        Ja na przykład się przyzwyczaiłem do tego. Polak jak sobie nie ponarzeka jak to "jego" pieniadze marnotrawią to sie zle czuje.
        • cmentarna.polka Re: Jak zwykle gromada malkontentow na forum 29.06.11, 15:29
          no ja niby też, ale zawsze mnie zaskakuje, że można wciąż i wciąż to wałkować
      • Gość: Dudel Re: Jak zwykle gromada malkontentow na forum IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 11:28
        tak misiu, lepiej chwalić guano i finansować je, bo ktoś twierdzi że to super pomysł i czemu nie. pomysł fajny - ale jak zbudujemu obwodnice, metro, odbudujemy Pragę i strzelimy koronkę wieżowców wokół PKiN-u.
        Wtedy możemy sobie dla idei przyszaleć, chyba że zechcemy pomóc potrzebującym, ale wtedy dla sztuki nie byłoby miejsca;)
    • Gość: Jolanta Jesteście beznadziejni IP: *.unknown.vectranet.pl 29.06.11, 09:26
      Jesteście beznadziejni! Na całym świecie buduje się takie czy inne zwariowane rzeczy, które potem składają się cegiełka po cegiełce na klimat miasta a to jest inwestycja w jego przyszłość. U nas w Polsce oczywiście zaraz podnosi się lament, że drogi dziurawe, że kolejki do żłobków, że autobusy brudne, że u lekarza tłok a tu wydaje się pieniądze "na takie bzdury" - słowem polskie FORUM FRUSTRATUM.
      • stefanpajonk Re: Jesteście beznadziejni 29.06.11, 11:13
        Nie wiem co z tobą nie tak ale:

Inne miasta na świecie np na zachodzie mają już wszystkie rzeczy podstawowej egzystencji tak jak żłobki, przedszkola, drogi, oni już to wszystko mają.

A my NIE ! i próbujemy się równać z innymi wysoko rozwiniętymi krajami i inwestujemy w rzeczy które nie są potrzebne. Czy np w afryce budują domy z jedzenia ?

To tak jak zazdrościć sąsiadowi pasieki, wybudować swoją ale nei wiedzieć że jeszcze trzeba mieć pszczoły.
        • Gość: humoreska Re: Jesteście beznadziejni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 13:59
          Głupoty piszesz stefanpajonk!!! Zarówno Hiszpanie, Francuzi czy Czesi borykają się z podobnymi problemami jak my. Ludzie też strajkują, też domagają się polepszenia jakości życia, bo zawsze będzie coś do poprawienia. Równie dobrze możnaby przestać budować parki, skwery, fontanny czy inne niepotrzebne miastom gadżety, bo przecież te pieniądze możnaby wydać na coś bardziej pożytecznego. Tylko, że wszystko co związane z kulturą zawsze w długoterminowym rozrachunku jest pożyteczne. Są pieniądze na przedszkola i są te na zagospodarowanie przestrzeni miejskiej. Sama zwiedzając Pragę widziałam dziesiątki takich gadżetów i zapewniam Cię, że musiały być drogie. Ale turyści po to właśnie przyjeżdżają, żeby takie perełki oglądać!
          • Gość: dres-nieuk Re: Jesteście beznadziejni IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 19:03
            Tyle że ten kretynski projekt jest TYMCZASOWY! To nie Gaudi ćwoku!
      • Gość: dziadzioniunio Re: Jesteście beznadziejni IP: 195.245.213.* 29.06.11, 11:20
        "Na całym świecie buduje się takie czy inne zwariowane rzeczy...."
        Jak dla mnie jak ktoś ma kaprys, to może sobie postawić nawet drapacz chmur na zamarzniętej tafli Wisły. Warunek jest jeden-niech robi to za swoje pieniądze.
        • Gość: aaa Re: Jesteście beznadziejni IP: *.ghnet.pl 29.06.11, 15:01
          Na szczęście ty jesteś nikim i nie masz w tej sprawie nic do gadania.
          • cmentarna.polka Re: Jesteście beznadziejni 29.06.11, 15:31
            :)
          • Gość: mizogin [...] IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 19:06
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: aaa Re: Jesteście beznadziejni IP: *.ghnet.pl 29.06.11, 19:24
              a ty jesteś kawałkiem gówna przyczepionym do, prawdopodobnie niewydolnego, ch**a
            • Gość: :D Re: Jesteście beznadziejni IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 23:24
              po czym poznałeś że to kobieta?? urojenia z głodu?
          • Gość: foksterierka Re: Jesteście beznadziejni IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 23:21
            Gość portalu: aaa napisał(a):

> Na szczęście ty jesteś nikim i nie masz w tej sprawie nic do gadania.

Jest podatnikiem, wyborcą i może się przyczynić do wywiezienia na taczkach ludzi, którzy beztrosko marnują jego pieniądze. A "nikim" jesteś ty, skoro uważasz że decydują jacyś "oni na górze" i nic na to nie poradzimy.
            • Gość: aaa Re: Jesteście beznadziejni IP: *.ghnet.pl 30.06.11, 08:45
              No to niech się przyczyni.
      • 1stanczyk Na całym świecie buduje się takie czy inne zwariow 29.06.11, 11:31
        "Na całym świecie buduje się takie czy inne zwariowane rzeczy"

"buduje się" : kto buduje zwariowane rzeczy ... ?

Ci których na to stać a nie ci których nie stać na nic innego jak na korzystanie z bezzwrotnej unijnej jałmużny ..

"cały świat " to jest cały czas ten sam debilny argument naszego półświatka półinteligentów.

Dlaczego Edgar Keret nie wybuduje sobie tego zwariowanego pomysłu za swoje ?

I jak to się dzieje, że wiele krajowych pomysłów nie znajduje dofinansowania, nie znajduje "zrozumienia" w naszej administracji by można było odstąpić od norm budowlanych a znajduje je izraelski pisarz

Re: Jesteście beznadziejni
        • Gość: aaa Re: Na całym świecie buduje się takie czy inne zw IP: *.ghnet.pl 29.06.11, 15:05
          Ale to nie Keret zwrócił się do Warszawy z roszczeniem: hej, mam ochotę sobie tu pomieszkać, zbudujcie mi chatę za darmo, w ostateczności może być wąska. To architekt wpadł na pomysł, że zbuduje taką instalację i zostanie ona przekazana Keretowi.

Czytaj ze zrozumieniem, ćwierćinteligencie z półświatka.
          • Gość: Dudel Re: Na całym świecie buduje się takie czy inne zw IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 19:11
            Tym bardziej to niezrozumiałe, skoro faworyzuje się Izraelczyka kosztem Polaków. Kto tu płaci podatki a kto odwiedza? Kogo racja jest większa na tej ziemi?
            • Gość: aaa Re: Na całym świecie buduje się takie czy inne zw IP: *.ghnet.pl 29.06.11, 20:00
              Podejrzewam, że gdyby ten architekt wpadł na pomysł przekazania tego mieszkania np. Michałowi Witkowskiemu (Polak), to zaraz by się podniosło larum wśród zakompleksionych malkontentów, których w normalnych warunkach nikt nie chce słuchać, więc zdani są na wypowiadanie swoich złotych myśli na forum, że to pedał, więc jak to, dla pedała chatę z pieniędzy podatnika??? A jakby chcieli dać ten "budynek", powiedzmy, Gretkowskiej albo Chutnik - feministki, fuj; Pilchowi - alkoholik, blee; Stasiukowi - wieśniak; Dehnel - też pedał; Masłowska - gó...ara, itp, itd.
      • franek-s Re: Jesteście beznadziejni 29.06.11, 11:31
        nareszcie jakis normalny wpis, dziekuje!
      • Gość: gość portalu Re: Jesteś beznadziejna IP: 178.73.49.* 29.06.11, 11:49
        Ale to za państwowe pieniądze i wbrew przepisom budowlanym!
      • Gość: orient Re: Jesteście beznadziejni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 12:56
        A więc, Jolu, jesteś taką kobietą, która nie pójdzie do dentysty za to zafunduje sobie "szałową" sukienkę. Brawo dla tej pani! Tej z pięknym, czarnym, szczerbatym, uśmiechem.
    • Gość: trygonometr Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 152 cm IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 09:32
      Róbcie takie rzeczy, tylko na boga nie wyciągajcie kasy z podatników.
      • Gość: Hern Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 11:26
        Kasa przede wszystkim idzie od sponsorow, miasto dolozylo sie w kwocie 150 tysiecy zlotych. Nie jest to wiele w kontekscie kasy na promocje miasta i dzielnicy. Zaloze sie, ze wielu turystow i samych warszawiakow bedzie chcialo obejrzec ten obiekt. Ja mam tylko nadzieje, ze to bedzie trwala instalacja i ze nie wroci w te wneke pomiedzy blokami syf, ktory jest tam obecnie.
        • Gość: trygonometr Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 1 IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 15:21
          To może warto te 150 tysięcy zainwestować w ten syf w podwórku. Bo po rozebraniu instalacji gdy światłą zgasną pozostanie tam jeszcze większy syf i zawilgocone ściany.
          Nie wiem tylko dla kogo jest ten obiekt - autora czy publiczności. Jeżeli dla autora to niech sobie buduje sam, nie jesteśmy bogatym krajem.
          • Gość: pixi Re: Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? IP: 173.233.205.* 29.06.11, 21:12
            "To może warto te 150 tysięcy zainwestować w ten syf w podwórku. Bo po rozebraniu instalacji gdy światłą zgasną pozostanie tam jeszcze większy syf i zawilgocone ściany.
            > Nie wiem tylko dla kogo jest ten obiekt - autora czy publiczności. Jeżeli dla autora to niech sobie buduje sam, nie jesteśmy bogatym krajem."

Zgadzam sie w 100 procentach!
    • n_i_k a opłaty za przedszkola rosną... 29.06.11, 09:43
      150tys. tu, drugie tam, nagrody dla urzędników. Wszystko to jest finansowane z naszych kieszeni. Chcieliśmy Bizancjum to mamy!
    • tom_aszek Nie jest to już żydowska magiczna Warszawa 29.06.11, 10:00
      "Nie jest to już, niestety, żydowska magiczna Warszawa opisana przez Isaaca Bashevisa Singera."

Autorowi radzę przeczytać np. opis pobliskiej ul. Krochmalnej właśnie u Singera, a potem zastanowić się, w którym miejscu ona była "magiczna".
      Zostawmy "magiczność" Marquezowi czy Laurze Esquivel a magię Joannie Rowling.
    • Gość: BZP Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 152 cm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.11, 10:04
      Mieszkam na Woli, teraz wiem na co idą pieniądze mieszkańców............
    • Gość: edek_wariat z jakiej paki? IP: 193.201.36.* 29.06.11, 10:08
      Dlaczego miasto dołoży z moich podatków do takiego badziewia? Jaka żydowska dzielnica? Czy żydzi odbudowali Warszawę po wojnie?
      Po co nam też Muzeum Historii Żydów Polskich, na które poszła jakaś gigantyczna kwota z miasta, a teraz idą podwyżki za komunikację i wodę ?!?
      Mam nadzieję, że na tym muzeum przynajmniej będziemy zarabiać na wycieczkach z Izraela - bilet co najmniej 10EUR. Chociaż znając obecne władze i ich miłość do narodu wybranego, będą wpuszczać ich za darmo :).
      • Gość: drgnoł Re: z jakiej paki? IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 10:42
        Żydzi tam będą wchodzić za free. Tylko szkolne wycieczki polaczków zapłacą - po 10 euro za łeb.
      • Gość: nrbnejyt Re: Czy RYDZYK mówił prawdę? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 29.06.11, 16:16
        Teraz Polacy powinni sobie odpowiedzieć na pytanie czy Rydzyk mówił prawdę czy jest tylko oszołomem jak wmawia ludziom PO
      • mirawayne Re: z jakiej paki? 20.11.11, 05:28
        Gość portalu: edek_wariat napisał(a):

> Dlaczego miasto dołoży z moich podatków do takiego badziewia? Jaka żydowska dzi
        > elnica? Czy żydzi odbudowali Warszawę po wojnie?
        > Po co nam też Muzeum Historii Żydów Polskich, na które poszła jakaś gigantyczna
        > kwota z miasta, a teraz idą podwyżki za komunikację i wodę ?!?
        > Mam nadzieję, że na tym muzeum przynajmniej będziemy zarabiać na wycieczkach z
        > Izraela - bilet co najmniej 10EUR. Chociaż znając obecne władze i ich miłość do
        > narodu wybranego, będą wpuszczać ich za darmo :).
        ============================================
        odpowiednio się podpisałaś :)))Jak żydzi mieli odbudować Warszawę? wstać z prochów w Oświęcimiu czy innych obozach tumanie? po pierwsze a gdzie są odszkodowania za zydowskie mienie Warszawie po wymordowanych?Mojego ojca duza rodzina miała swoje posiadłości i kancelarie lekarskie i adwokackie, nie chcemy od Polski nic za to tylko proszę się odczepić wreszcie od żydów bo Polska straciła duza inteligencje przez ta wojnę tylko motłoch został jak ty.
    • Gość: podatnik Miniszambo - LOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 10:10
      dlaczego z naszych podatków?
      • Gość: Dudel Re: Miniszambo - LOL IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 10:44
        Niewolnikiem jesteś i będziesz -dlatego.
    • bariwo73 Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 152 cm 29.06.11, 10:24
      Śmiały i oryginalny pomysł. Ale będzie dość mocno klaustrofobicznie. I niemal całkowity brak światła naturalnego... Trudno zapewne byłoby znieść mieszkanie w takim miejscu dłużej.
    • Gość: fiksacja W mieście syf i bezprawie a instalacje rosną! IP: *.home.aster.pl 29.06.11, 10:31
      Na Pradze dziesiątki domów bez gazu i CO, nieremontowane klatki, ulice i brak przedszkoli i żlobków, ale na instalacje "artystów" - szczególnie te tymczasowe - pieniądze Hanna znajdzie.

Jak ja śmiem ją krytykować, cham i prostak, co ja nie wiem że instalacje są niezbędne a ludzie z Pragi przyzwyczajeni do syfu i co oni w ogóle was obchodzą.
    • volim Czy ktoś zmierzył Etgara Kerata? 29.06.11, 10:35
      Nie wygląda na liliputa, z wiekiem na pewno przytyje. Shira Geffen już jest dość okrągła. Mają też dziecko. Czy miasto zamierza zakupić odpowiedni sprzęt na wypadek, gdyby ktoś się w tym domku zakleszczył?
      Oby nie doszło do takich problemów, jak z pewnym małym chińskim chłopczykiem:
      www.youtube.com/watch?v=7KJrVVHzALM
    • Gość: dość Polacy obudźcie się IP: *.ipgum.pl 29.06.11, 10:37
      powiedzmy dość
      • Gość: ytrjytjtki Re: Polacy obudźcie się IP: *.skierniewice.vectranet.pl 29.06.11, 16:27
        Polaczki oglądają TVN, czytają Wyborczą a później PIS i Rydzyka nazywają oszołomami. Prawdziwych Polaków z krwi i kości.
        • Gość: pixi Re: Polacy obudźcie się - czyli kolejny oszolom IP: 173.233.205.* 29.06.11, 21:19
          "Polaczki oglądają TVN, czytają Wyborczą a później PIS i Rydzyka nazywają oszoło
          mami. Prawdziwych Polaków z krwi i kości."

A czy maly oszolomek ze Skierniewic ma jakies prawo, by decydowac KTO faktycznie
          jest Polakiem, a kto li tylko "Polaczkiem"???
    • Gość: z Japonii Najwęższy dom świata powstanie w Warszawie? 152 cm IP: 122.26.43.* 29.06.11, 10:44
      ...to jeszcze nic! W Japonii gdzie mieszkam widze na codzien domy ktore maja okolo 100cm na szerokosc...
    • Gość: Bąbel Dość rządów PO mam tego dosyć IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.11, 10:44
      Na przedszkola to nie ma kasy a dla gościa z Izraela to się znajduję.
      Dość rządów PO mam tego dosyć.
      • hollowcat na tym polega demokracja... 29.06.11, 11:44
        ty masz dość, a inni nie mają
        za pisu kasa szła na muzea, tutaj na jakieś dziwactwa

ale na moje to bardzo ciekawy pomysł z tą instalacją :)
        • Gość: gość portalu Re: na tym polega demokracja... IP: 178.73.49.* 29.06.11, 11:54
          sama to podsumowałeś "dziwactwo". dziwactwo to moze byc za prywatna kase, a nie z podatkow!
        • Gość: rthrtjri Re: na tym polega demokracja... IP: *.skierniewice.vectranet.pl 29.06.11, 16:22
          "ty masz dość, a inni nie mają
          za pisu kasa szła na muzea, tutaj na jakieś dziwactwa

ale na moje to bardzo ciekawy pomysł z tą instalacją :) "

Ale muzea były polskie i na chwałę polskiego narodu a nie na żydów.
          Jak ci się nie podoba to wracaj do izraela.
    • Gość: vortex21 Super, Jestem pod wrazeniem! IP: *.9-1.cable.virginmedia.com 29.06.11, 10:48
      Wspanialy pomysl!
      • Gość: tsu Re: Super, Jestem pod wrazeniem! IP: *.man.poznan.pl 29.06.11, 11:07
        a w łeb się już dziś puknąłeś?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka