rosada 09.02.06, 22:05 25 lutego po 15.00 na OWS będzie inscenizacja Bitwy Grochowskiej. Warto sobie zarezerwować trzy godzinki ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosada Re: jest inscenizacja bitwy 09.02.06, 23:17 dla zachęty zakotwiczyłem ze trzy fotki na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=33124676&a=36538533 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srodmiejka Re: jest inscenizacja bitwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 13:28 Fajnie, przyjadę z dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka_re Re: jest inscenizacja bitwy 10.02.06, 16:55 Gdzie jest dostępna informacja kto to finansuje i ile to kosztuje? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bidny z Pragi Re: jest inscenizacja bitwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 19:31 IGRZYSK,IGRZYSK,IGRZYSK,IGRZYSK, SZKODA PINIĘDZY,A UKOCHANA PRAGA SIĘ WALI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasek Re: jest inscenizacja bitwy IP: *.3.pl 10.02.06, 21:03 Pewnie, lepiej jest nic nie robić. I mieć wszystsko w.. głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bidny z Pragi Re: jest inscenizacja bitwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 09:59 Robić,ale to co w tej chwili jest konieczne.Dzielnica ma chyba więcej ważniejszych potrzeb.Bidaków nie stać na wyrzucanie pieniedzy w błoto.Igrzyska kosztują.Trzeba popatrzeć realnie na potrzeby dzielnicy i jej mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: jest inscenizacja bitwy IP: *.aster.pl 11.02.06, 06:49 gdzie jest OWS??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: jest inscenizacja bitwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 11:11 Widowisko odbędzie się 25lutego 2005r. w godz. 15.00 do 17.00, na terenie wyspy OWS Waszyngtona przy Parku Skaryszewskim im.I.J.Paderewskiego (od strony Al. Waszyngtona). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: jest inscenizacja bitwy IP: *.aster.pl 11.02.06, 11:51 Ciekawe czy bedzie smaczna grochowka?????? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: jest inscenizacja bitwy 11.02.06, 13:46 Vis a vis ogródków działkowych ... Zapach prochu i huk wystrzałów doprowadzi Cię na miejsce :)) I nie zapomnij aparatu !! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka_re Re: jest inscenizacja bitwy 11.02.06, 19:40 Widać ze jestes zorientowana w kwestii rozdawnictwa grochowki i innych szczegółów to moze zamieścisz też kosztorys i źródła finansowania? tak z racji obywatelskiego prawa do informacji i sprawiedliwości ogólnie? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: jest inscenizacja bitwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 22:03 Kuleczka - nie lubisz grochówki? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: jest inscenizacja bitwy 12.02.06, 12:00 Skąd ta uszczypliwość Kuleczko ..?? Nie mam pojęcia i w ogóle mnie nie interesuje ile to będzie kosztowało i kto będzie za to płacił i z jakiego funduszu .. Zapewne jak pogrzebiesz w necie , to znajdziesz ...Ale jak to się ma do imprezy ..?? Ludzie i tak przyjdą zobaczyć , bez względu na to , czy wywalono na to masę kasy , czy zrobiono charytatywnie .:)) Więcej uśmiechu na codzień życzę , bardzo pomaga w życiu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rosada Re: jest inscenizacja bitwy 13.02.06, 00:56 hmmmmmm....... odrobinka hipokryzji.... ;) izawawa pyta skąd takie nastawienie u kuleczki, a odpowiedź jest prosta - wystarczy wejść na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=36335081 Aby ROZSŁAWIĆ NASZĄ DZIELNICĘ kuleczka chciała zorganizować Mistrzostwa Pragi Południe w scrabble w sali konferencyjnej Urzędu Dzielnicy, ale jej odmówiono udostępnienia sali... Więc teraz usilnie pyta kto za takie igrzyska płaci i ile ? kuleczko, za inscenizację bitwy płacimy my wszyscy (tak samo by było z Twoją salą). Pewnie, skali nie da się porównać. Tak samo, jak i 'rozsławiania'. ps. pierwsze primo jeśli chcesz coś zrobić, to udaj się do kilku szkół i tam popytaj o salę drugie primo nie można się zrażać przy pierwszych niepowodzeniach trzecie primo inscenizację naprawdę warto zobaczyć czwarte primo burmistrz się nazywa Mroz, a nie Mróz (w tym przypadku reguły scrabble mogą mylić) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: jest inscenizacja bitwy 13.02.06, 08:41 Zajrzałam do linku ... rzeczywiście przykre ..:( W najmniejszym stopniu nie było moim zamiarem ocenianie osobowości Kuleczki , po prostu jak słyszę tekst " kto za to płaci i ile " , gdzieś tam w tle słyszę : " A po co nam to , przecież te pieniądze można wydać na potrzebniejsze rzeczy " i wtedy aż mnie podnosi , bo nie oszukujmy się , Praga i generalnie rzecz biorąc Warszawa , jest kulturalnym zadupiem i dlatego każdy głos krytyki wymierzony w tego typu imprezy aż mnie boli . A Kuleczkę pragnę przeprosić , odebrałam post Kuleczki jako jeszcze jednej niezadowolonej , że wydaje się pieniądze na bzdury , ale rzeczywiście ma prawo być rozgoryczona .... Niektórzy to wiedzą jak podciąć człowiekowi skrzydła ..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grenadier Gwardii Tylko dzięki nam - południowopraskiemu PiS. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:32 MY I TYLKO MY. Odpowiedz Link Zgłoś
rosada Re: jest inscenizacja bitwy 16.02.06, 00:18 Ja też nie oceniam osobowości kuleczki ;)Myślę, że skoro jej się chce coś robić to jest duży +. I tacy ludzie są potrzebni naszym dzielnicom. Odnoszę się tylko do jej zachowania w tej konkretnej sprawie. Jakoś nie trafia do mnie głośne wołanie 'a po co ta impreza i kto, i w jakiej kwocie ją finansuje' jeśli domyślam się, że, w znacznym stopniu, to wołanie wynika z tego, że nie udało się jej (korzystając z publicznego mienia) zorganizować innej imprezy... Tutaj mi trochę hipokryzją pachnie. Poza tym tym, jeśli są sponsorzy, to można ich wykorzystać do opłacenia sali ;) kosztem nagród. Skoro któryś z klubów oferował swoją salę za 80 zł. za godzinę, to nie bardzo rozumiem dlaczego kuleczce potrzeba 2 000 zł. Czy ten turniej miał trwać 25 godzin ? Wiem, że gra w scrabble może trwać jakiś czas, ale bez przesady. Nie udało mi się zorganizować turnieju w pin-ponga. To co, mam się zamknąć w rozgoryczeniu ? Starałem się zorganizować konkurs graffiti ( tu już poszło trochę lepiej i choć koncepcja przeszła wiele ewolucji i daleko odbiegła od pierwowzoru, to efekt jest widoczny na murach podstawówki przy ul. Kamionkowskiej). Życie nie polega na tym, że idziesz do U.Dz. i oczekujesz, tylko na tym, że jeśli masz jakiś fajny pomysł, to starasz się go realizować. A w kontaktach z jakimkolwiek urzędem, jeśli uda ci się zrealizować 30% tego co zaplanowałeś, to staraj się to traktować w kategoriach sukcesu i nie bocz się. A poza tym proste pytanie, na które nie mamy w postach odpowiedzi: kto chciał zorganizować turniej ? Że oddolna to była inicjatywa to wiemy. Oddolnie kiedyś robiliśmy na boiskach szkolnych lodowiska, a teraz praktycznie żadna szkoła na to nie pójdzie. Choćby z tego powodu, że jak się coś stanie, to kto ma odpowiadać finansowo za szkody (materialne i cielesne). Taka odmowa może być podcięciem skrzydeł, ale może też być motywująca. Jak kto chce lub jak ma w naturze. Co do samej inscenizacji bitwy, to w zeszłym roku (rozmawiałem z 'aktorami') praktycznie wszyscy wystąpili za darmo. Zdaje się, że w rachubę wchodził zwrot kosztów podróży i zakwaterowanie (w szkołach). Nie dziwne, bo ci ludzie to zapaleńcy. A sama impreza ma sznsę stać się największą tego typu na Mazowszu. I to jest dla mnie bezdyskusyjna promocja Pragi Południe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: jest inscenizacja bitwy IP: *.aster.pl 19.02.06, 18:59 na stronie urzędu dzielnicy jest już oficjalna inform,acja ale jest napisane,że to w parku Skaryszewskim ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawica Dzięki Nam - PiS Praga Południe. IP: *.chello.pl 21.02.06, 06:46 I tylko Nam. Odpowiedz Link Zgłoś
tanagra Re: jest inscenizacja bitwy 24.02.06, 12:40 dokladne informacje na stronie organizatora - Centrum Promocji Kultury w Dzielnicy Praga Południe m. st.Warszawy - www.dcpk.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś