Dodaj do ulubionych

komórka lokatorska

30.08.06, 20:25
Witam,

właśnie otrzymaliśmy ze Spółdzielni informację o komórkach lokatorskich za
2200 pln za metr, a wcześniej (w maju) przyszła informacja o komórkach za
1700, wtedy też złożyliśmy deklarację, a więc nie wiemy już o co chodzi. Czy
ktoś coś więcej wie na ten temat, skąd to nagłe podwyżka ceny? Czy za miesiąc
otrzymamy info o 3 tys, bo jest nadal duże zainteresowanie? :)
Obserwuj wątek
    • sasiadz6 Re: komórka lokatorska 30.08.06, 20:44
      witam
      na grochowskiej 304 były po 1700pln/m2 ale za to przyszło tak zwane ostateczne
      rozliczenie realizacji i okazało się, że spółdzielnia nie sprzedała wszystkich
      miejsc w garażu i trzeba jeszcze "trochę" dopłacić np. 650 w moim przypadku.
      • gfilipki Re: komórka lokatorska 31.08.06, 08:37
        Witam serdecznie.

No coż tu zadziałały prawa rynku i braku konkurencji. Z powodu tego, że
        zapotrezbowanie jest o wiele wieksze niż miejsce przeznaczone na komórki to cena
        poszła do góry i nie wiem czy jeszcze nam nie zwiekszą, skoro są chętni. A że
        cena nie była nigdzie wczesniej zapisana to może być windowana do nieskończoności.

Pozdrawiam
        grzes

PS. Acha wydaje mi się, że wszystkie miejsca w garażu zostały sprzedane więc tu
        akurat nie będzie chyba dopłat.
        • bartlomiejd Re: komórka lokatorska 31.08.06, 11:24
          Ja sie zapisalem na piwnice po 1700/m (komórka lokatorska? nowomowa :) ).Jesli
          trzeba bedzie zaplacic po 2200 to rezygnuje (przynajmniej z wiekszej czesci)
          prawie 2/3 ceny mieszkania za kawalek klepiska w podziemiach?? bez przesady!
          Pozdrawiam,
        • bartlomiejd Re: komórka lokatorska 01.09.06, 10:15
          No tak, dostalem pismo- po 2200- jedna sprawa- jest napisane ze z powodu zbyt
          duzego popytu cene podniesli.. przeciez to jest spoldzielnia mieszkaniowa a nie
          deweloper! buduja po kosztach! (w teorii przynajmniej)
          • adal_bert Re: komórka lokatorska 01.09.06, 13:08
            Ja jeszcze nie dostalem tego pisma, ale zastanowię się czy warto kupować taką
            komórkę za nową propozycję ceny. Faktycznie jest tak, że s-nia nie działa (
            prowadzi działalności gospodarczej ) w celu osiągnięcia zysku. Określenie popyt
            dotyczy w ogóle rynku mieszkań czy odnosi się do popytu na te komórki własnie??
            • bartlomiejd Re: komórka lokatorska 04.11.06, 13:59
              Dostałem inormacje od J.K. ze jestem na pierwszym miejscu listy rezerwowych do
              komórek- umowe podpisalem 05.10.05, takze ci ktorzy podpisali po tym terminie
              raczej nie maja co liczyc na 'przydzial'.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka