ssssllll 28.02.09, 15:52 chciałabym prosić o opinię na temat nowo budowanego osiedla Talarowa przy ul.Mehoffera lub na temat dewelopera Victoria Dom. czy ktoś z was wie coś o tej firmie lub kupił tam mieszkanie?z góry dziękuję za info:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda123456 Re: osiedle talarowa 16.03.09, 15:56 witaj, ja kupiłam od nich mieszkanie na lewandowie, ogólnie jestem zadowolona, nie było problemów z wprowadzaniem zmian czy zmianie terminów płatności, osiedle oddali nawet wcześniej niż było zapisane w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelekdelag Re: osiedle talarowa 17.03.09, 20:25 Blisko współpracowałem z tym developerem... Firma jest z Ostrowca... Budują solidnie i naprzwde przyzwoicie. Można właśnie obejrzec na lewandowie ich inwestycję. Nie ma się do czego przyczepic... ALE...Z tego co wiem to chyba wycofali się z Mehofera... i to jakoś w ostatnich tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda123456 Re: osiedle talarowa 26.03.09, 11:36 z tego co wiem to wcale nie wycofali się z tej oferty i maja bardzo dobre ceny Odpowiedz Link Zgłoś
annak25 Re: osiedle talarowa 23.04.09, 21:58 Firma jest z Ostrowi Mazowieckiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 27.03.09, 19:18 dzięki za opinię.Może jest ktoś kto zastanawia się kupić mieszkanie na tym osiedlu lub już kupił.Wiem że mają problem z uprawomocnieniem się pozwolenia na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
artur227 Re: osiedle talarowa 31.03.09, 20:27 ja właśnie też jestem zainteresowany kupieniem tam mieszkania i z tego co się dowiadywałem to po świętach ma być już wydane napewno! ogólnie ludzie są zadowoloni z tej firmy więc chyba się zdecyduję. ktorym mieszkaniem jesteś zainteresowany/a? Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 01.04.09, 19:45 jeszcze się nie zdecydowałam co do mieszkania,myślę że będzie to takie do 50 metrów.Co do pozwolenia to też słyszałam, że już niedługo ma być,ale sprawa może się ciągnąć tak naprawdę jeszcze długo(chyba jest zaskarżona decyzja).Opinie co do firmy też czytałam różne, są też i negatywne. podejrzana jest dla mnie cena.Zastanawiam się czemu jest aż tak atrakcyjna w porównaniu do innych ofert w tej okolicy. Może coś wiesz więcej na ten temat? ogólnie mam trochę wątpliwości. masz już wybrane konkretne mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
artur227 Re: osiedle talarowa 04.04.09, 22:50 zastanaiwałem sie nad 3-pokojowym 48 m2, dość ciekawy rozkład. a ceny, nie wiem wydje mi się że przeciętne Odpowiedz Link Zgłoś
faryen Re: osiedle talarowa 06.04.09, 10:51 Codziennie tamtędy spacerujemy, jako ze kupiliśmy własnie mieszkanie naprzeciwko w Breevast Development na osiedlu "Tulipany" tanio i fachowo, idą na różne ustępstwa i da sie negocjować. a na Talarowej mieli już dawno zacząć budowę a póki co dziury w ziemi jeszcze nawet nie ma! Radzę darować sobie tą inwestycję, a polecam tu: www.breevast.pl - dokładnie po drugiej stronie ulicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 06.04.09, 17:59 dzwoniłam tam,ceny mają kosmiczne - 6600/metr i to jeszcze obejmuje promocje więc nie wiem czy tak tanio. Układ mieszkań nawet ciekawy ale drogo moim zdaniem. Chyba że dają duże rabaty. Ktoś jeszcze kupuje? Odpowiedz Link Zgłoś
faryen Re: osiedle talarowa 07.04.09, 10:15 My płacilismy 5999 zł/m2 w limitowanej edycji, przejedz sie tam osobiscie, naprawde da sie dogadac! Odpowiedz Link Zgłoś
faryen Re: osiedle talarowa 07.04.09, 10:27 A dużego szukasz mieszkania? Ile metrów? Odpowiedz Link Zgłoś
faryen Re: osiedle talarowa 07.04.09, 15:24 Tylko jedz od razu na strumykową tam przy budowie jest sprzedaż mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 07.04.09, 18:59 szukam mieszkania około 50 m2, ale cena też musi być przystępna. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekq60 Re: osiedle talarowa 07.04.09, 20:56 widać że konkurencja ostro się reklamuje hehe , nieźle tulipany. też się tam pytałam i drogo jak cholera. jak mam coś kupić to napewno nie po takiej cenie, a co do talarowej to mocno rozważam. widziałam już te osiedla co wybudowali na lewnadowie i naprawde są ładne. ludzie się juz tam wprowadzili - zreszta kolezanka tam mieszka i mam informacje sprawdzone od niej ze narazie jest wszystko ok. ja wole poczekać i zaplacic 5600,zreszta rozkłady sa neporownywalnie lepsze. a nawet jest taki rozklad 48 m ze sa 3 pokoje - i sprawdzalam w roznych firmach i takiej oferty nie maja. a co do ceny to jak gadalam z handlowcem to powiedzial ze cena jest taka dlatego ze nie zaczeli.a ze mi sie nie spieszy to wole zaczekac i zaplacic mniej niz wchrzanic sie w kredyt na 400 tyś do konca zycia.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
faryen Re: osiedle talarowa 08.04.09, 08:41 Ja nic nie reklamuje, ja poprostu będe tam mieszkać i tylko pozwoliłam sobie wtrącić swoją uwagę na ten temat. Chce tylko pomoc. Oczywiscie ze i ja bym chciała zapłacić jak najtaniej za mieszkanie, ale chciałabym mieć pewność ze moje mieszkanie napewno zostanie wybudowane! A na talorowej codziennie spaceruje (jestem z tych okolic) i tam zupełnie nic sie nie dzieje! nawet dziury w ziemi nie ma! koparek nie widac.. a chyba juz powinno zacząć coś się dziac jak mają oddanie grudzien 2010. Jak dzwoniłam w lutym chcieli 6350 zł/m2, garaż 22 tys. i wpłata 5 % przy rezerwacji (gdzie rezerwacja powinna byc darmowa) Jeśli chcesz mogę Ci przesłać umowe(nazywają to przyżeczeniem) i hormonogram od nich. A i jak chcesz kredyt to poki nic nie wybudują to zapomnij ze Ci dadzą. Bo jak przyjedzie inspekcja na budowe i nic tam nie zobaczy to tylko załamią ręce.. Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 08.04.09, 10:36 mi też podoba się mieszkanie 48 m2 i chyba się zdecyduję, bardzo trudno jest znaleźć ustawne mieszkanie. Cena jest przystępna, też słyszałam że zeszli z ceny (na początku była 6350/m2)bo jeszcze nie zaczeli i nie mają pozwolenia prawomocnego. Z tego co się dowiadywałam to ma być już ostateczna decyzja do 20 kwietnia. Mam trochę obaw kupując dziurę w ziemi, ale też mi się nie spieszy,mogę poczekać, oby tylko wybudowali. nie wiecie czy od ceny wyjściowej 5600/m2 dają jeszcze jakiś rabat? Odpowiedz Link Zgłoś
faryen Re: osiedle talarowa 08.04.09, 11:01 No to lepiej poczekac az coś zaczną juz stawiac. Ale obawiam sie ze wtedy ceny zaczną rosnąć.. Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 10.04.09, 08:44 z tego co słyszałam to właściwie wszystkie mieszkania 48 m2 mają już sprzedane albo zarezerwowane.Ktoś z was już kupił tam mieszkanko? Odpowiedz Link Zgłoś
sassybrown Re: osiedle talarowa 11.04.09, 14:28 witam, ja chciałam kupić tam mieszkanie rok temu i wtedy mówili, że pozwolenie dostaną bankowo w ciągu 3 miesięcy. wkład 5% przy rezerwacji jest przegięciem, bo wg umowy mozesz tego nigdy nie odzyskać. jak dałam umowe prawnikowi to mi odradził kupno mieszkania przy tak skonstruowanej umowie. no i jak widzę nie pomylił się. pewnie ci co wpłacili te 5% do tej pory czekają, a budowy jak nie ma tak pewnie długo nie będzie. do tego mają kiepskie praktyki z klientami. jak się dowiedziałam od pani w rozmowie telefonicznej rok temu wszystkie mieszkania 37m2 byly juz sprzedane, wiec zaczęto mi sugerować 35m2 i to tez dwa ostatnie. jak teraz wchodziłam na stronę to większość z tych mieszkań, które mnie interesowały są wolne. zrezygnowałam i kupiłam kawałek dalej w yuniversalu podlaskim. kupiłam za te same pieniądze co na talarowej, ale yuniversal oferuje o niebo lepszy standard no i blok już stał, więc nie kupowałam kota w worku. mieszkanie odebrałam przed terminem bez zadnych zarzutów. z tego co wiem mają tam teraz gotowe mieszkania coś ok 5400 za metr (bez ryzyka ze deweloper nie dokończy budowy) Odpowiedz Link Zgłoś
tar-cho Re: osiedle talarowa 13.04.09, 20:36 W styczniu tego roku dowiadywałem się w Victoria Dom o inwestycje na Talarowej, tak z ciekawości ponieważ już mam bardzo ładne mieszkanie na Tarchominie i nie zamienię go na żadne inne. Sam blok na Talarowej bardzo mi się podoba i mam nadzieje że trochę ożywi tam te okolice bo narazie są tam tylko chaszcze. Z informacji przekazanych mi przez handlowca budowa ma ruszyć w II kwartale tego roku a skończyć sie w IV kwartale 2010. ceny kształtują się tak: - od 35 do 49 m2 w cenie 6.350 zł/m2 (mieszkania dwu i trzypokojowe); - 52 m2 w cenie 6.000 zł/m2 (mieszkanie dwupokojowe); -od 60do 72 m2 w cenie 5.800 zł/m2 (mieszkania trzypokojowe); np. (mieszkanie o powierzchni 60,83 m2 wraz z miejscem garażowym w cenie 375.000,00 zł brutto, mieszkanie o powierzchni 67,09 m2 wraz z miejscem garażowym w cenie 411.000,00 zł brutto, mieszkanie o powierzchni 71,91 m2 wraz z miejscem garażowym w cenie 439.000,00 zł brutto. Dodatkową opłatę stanowi garaż w cenie 22.000 zł oraz taras w cenie 20.000 zł (w przypadku niektórych mieszkań). Odpowiedz Link Zgłoś
kdutw Re: osiedle talarowa 14.04.09, 08:20 Wczoraj spacerowałam w okolicy Milenijnej/Pomorska, jest tam w budowie budynek mieszkalny i reklama z ceną 5140 z m2. Jeszcze niedawno było 5900 a na początku roku blisko 9 tys. Okolica jak dla mnie zdecydowanie ładniejsza niż Talarowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tar-cho Re: osiedle talarowa 14.04.09, 08:49 kdutw, ten blok buduje spółdzielnia Wardom wardom.pl/dzial_czlonkowski.php?do=mieszkania szkoda tylko że na stronie nie mają wizualizacji budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
sassybrown Re: osiedle talarowa 14.04.09, 09:06 W wardomie ceny zaczynają się od 5400. Mieszkania poniżej 50m2 mają za 5750 za m2, więc cena przystępna i okolica ładna, ale tylko od strony milenijnej(szkoda ze od drugiej strony nie jest tak ładnie) Odpowiedz Link Zgłoś
tarchox Re: osiedle talarowa 15.04.09, 12:13 Od tej drugiej strony w planach dziellnicy jest park. Projekt ma być opracowany w ty roku. Odpowiedz Link Zgłoś
artur227 Re: osiedle talarowa 14.04.09, 22:33 obecnie ceny na talarowej są niższe bo zaczynają się chyba od 5300 zł/m2, a te które mnie interesuje- 48 m2 jest w cenie 5600 zł/m2. rzeczywiście projekt bloku jest naprawdę bardzo ładny i rozkłady też sa niezłe. pozwolenie mam nadzieję że wkrótce dostaną, póki co termin oddania się nie zmienia więc nie ma co się stresować, mają jeszcze sporo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 15.04.09, 12:41 witam, maja ciekawa oferte, dobre ceny,niezla lokalizacja, jestem zainteresowany kupnem mieszkania i prawdopodobnie to uczynie, pozwolenie uprawomocnione ma byc 20 kwietnia, pozdrawiam przyszlych sasiadow :) Odpowiedz Link Zgłoś
skorpion50 Re: osiedle talarowa 15.04.09, 13:14 Trudno zrozumieć ludzi którzy kupują mieszkania gdy niema jeszcze dziury w ziemi tym bardziej teraz gdy można przebierać w prawie gotowych budynkach albo przynajmniej w stanie „surowym”. Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 15.04.09, 16:25 na którym piętrze na osiedlu talarowa kupujecie mieszkanie? podobno 48 m2 prawie wszystkie są albo sprzedane albo zarezerwowane. mi osobiście bardziej odpowiada ta lokalizacja, więc się zdecyduję. pozwolenie też niedługo ma się uprawomocnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 15.04.09, 17:07 prawdopodobie w tej nizszej czesci budynku Odpowiedz Link Zgłoś
kocialekwoj41 Re: osiedle talarowa 16.04.09, 07:34 Po protestach ekologów pozwolenia na budowę nie będzie bo niedoszły budynek stałby na naturalnym szlaku tarchomińskich dzików. Odpowiedz Link Zgłoś
faryen Re: osiedle talarowa 16.04.09, 08:36 Tez mnie to dziwi, a w szczególności fakt,że nie zraża ludzi negatywna opinia innych, zła umowa sprawdzona przez prawnika i wpłata kasy zanim jeszcze dziury w ziemi nie ma.. ale cóż.. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kdutw Re: osiedle talarowa 16.04.09, 09:46 Czyli wg Ciebie to stadko które widziałam w ub. tygodniu przy Ćmielowskiej to były pastowane świnki? Odpowiedz Link Zgłoś
faryen Re: osiedle talarowa 16.04.09, 10:50 No wiem ze tam gdzieś latają, ale nie miałam jeszcze przyjemności ani razu ich obejrzec, chociaz prawie codziennie sie kręce w tych okolicach, a czytałam gdzies ze je łapią i odsyłają do jakiegoś rezerwatu czy gdzieś tam.. Odpowiedz Link Zgłoś
adamjas Re: osiedle talarowa 16.04.09, 16:17 chyba ktoś tu trochę odbiegł od tematu:) wracając do mieszkań na talarowej, analizując wypowiedzi to chyba tam jest najtaniej i lokalizacyjne zdecydowanie najlepiej,poza tym projekt bloczku jest bardzo fajny.. raczej zdecyduje sie tam kupić, interesuje mnie 51 m2 dwa pokoje, w sobotę jestem umówiony na negocjacje warunków umowy, czy ktoś podpisał tam umowę Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 16.04.09, 17:49 ja się poważnie zastanawiam,ale interesuje mnie mieszkanie 48m2 w tej wyższej części.Cena wyjściowa to 5600/m2. co do warunków umowy to raczej Victoria nie robi problemów żeby wprowadzić jakieś zmiany które zaproponujesz. cenę nie wiem czy są skłonni negocjować. Ktoś może wie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 16.04.09, 20:30 my zdecydowalismy sie na podpisanie umowy z tym deweloperem. kupilismy mieszkanie 52 metrowe. ceny da sie troche wynegocjowac i rowniez transze. nie ma koniecznosci wplaty 5% przy podpisaniu umowy przedstepnej tylko znacznie mniej. mozna samemu uzgodnic jaka to ma byc kwota. umowa faktycznie nic nie mowi o zwrocie tej kwoty gdyby nie bylo uprawomocnienia na budowe, ale mam nadzieje ze 20 kwietnia wszystko sie wyjasni. budynek mial byc stawiany w 2007 roku, ale wowczas projekt architektoniczny budynku byl odrzucony. Byl rowniez jeden sprzeciw mieszkancow, ale pozniej po poprawieniu projektu i ponownego zlozenia wniosku na budowe 3 pazdziernika 2008 postanownienie na budowe zostalo podjete na wniosek inwestora. W sumie jeszcze kilka dni i tak naprawde bedziemy wiedziec czy jest jakis sprzeciw czy tez nie. Budowa ma ruszyc w maju 2009 i koniec ma nastapic w 4 kwartale 2010 oby:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 16.04.09, 21:07 mogę zapytać ile płaciliście za metr? w umowie można dodać zapis że jeśli pozwolenie na budowę się nie uprawomocni do konkretnego dnia to można zerwać umowę i muszą zwrócić wpłaconą kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
krysput Re: osiedle talarowa 17.04.09, 08:17 <Byl rowniez jedensprzeciw mieszkańców> Przecież tam nikt nie mieszka. Oprócz licznych słupów i plątaniny kabli wysokiego napięcia (będzie można pranie wieszać zaraz za oknem) są tylko chaszcze i wysypiska śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 17.04.09, 09:14 sprzeciw byl "Mieszkancow ulicy Mehoffera w obronie miru domowego" Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 17.04.09, 09:11 w sumie stala cena przy takich metrach 52 byla 5400 my zaplacilismy 300 zl mniej oczywiscie garaz w stalej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
skorpion50 Re: osiedle talarowa 17.04.09, 09:56 Trzeba też mieć uznanie dla pionierów którzy chcą osiedlić te chaszcze. Dzięki nim być może kiedyś dotrze tu cywilizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
bond.j Re: osiedle talarowa 18.04.09, 11:55 Może w końcu będzie miał kto posprzątać w ramach „sprzątania Świata” te liczne dzikie wysypiska śmieci w okolicy Talarowej. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
psi0931 Re: osiedle talarowa 19.04.09, 07:56 Szanowni Państwo Ja tez idę negocjować umowę. Czy ktoś radził się adwokata budowlanego w sprawie umowy lub sprawdzał Victoria dom? Czekam na info Zapraszam do przeczytania artykułu. www.rp.pl/artykul/76535,234530_Nie_chca_blokow_za_oknami_.html Odpowiedz Link Zgłoś
tar-cho Re: osiedle talarowa 19.04.09, 10:38 "Ulica Mehoffera jest jedną z piękniejszych i bardziej prestiżowych ulic w dzielnicy. Mimo to prezydent uwzględnił uwagę dewelopera złożoną do projektu planu miejscowego dotyczącą ośmiokondygnacyjnego budynku – mówi jedna z właścicielek domów." Dobre żarty, ul. Mehoffera jest jedną z brzydszych w tej dzielnicy, brak chodnika wąsko, a i te domy co stoją przy Mehoferra wołają o pomste do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
bond.j Re: osiedle talarowa 19.04.09, 11:05 Na forum gazety są również fora prywatne osiedli. Proponuję, aby przyszli mieszkańcy talarowej założyli tam swoje forum i wymieniali się zachwytami nad swoim osiedlem i przestali katować normalnych ludzi (pękanie ze śmiechu też może być bolesne). Odpowiedz Link Zgłoś
jsrs Re: osiedle talarowa 19.04.09, 21:46 też nie rozmumiem mieszkańców domów którzy wnieśli protest, przecież nie jest planowane powstanie tam jakiegoś gigantycznego osiedla z ponurymi, ogromnymi blokami tylko jeden bloczek naprawdę fajnie wyglądający na wizualizacji. deweloper wybudował już niezłą sumkę domów i kilkanaście bloków, które wyglądają na białołece naprawdę imponująco, raczej można mu zaufać. sama właśnie też mam dylemat czy tam kupować, w sumie rozkłady są fajne, ceny jak na ta okolicę niskie i te półtora roku też chyba szybko zleci.... Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacy1410 Re: osiedle talarowa BMi? 05.09.09, 17:13 Na inwestycji na Talarowej widać zaczął się ruch. Zaczeli coś robić. Orientuje się ktoś jakie ceny obecnie można wynegocjować od wyjściowej? Niestety VD w ostatnim czasie zebrała sporo negatywnych opini. Dlatego rozważam nową inwestycję sprawdzonego dewelopera z Białołęki Bmi sp. zoo. Też przy ulicy Talarowej tylko bardziej w głębi. Ma tam powstać kameralne osiedle na kilka bloczków. Jakich jeszcze dokładnie nie wiadomo. Mają dopiero wstępną koncepcję osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
regina75 Re: osiedle talarowa BMi? 06.09.09, 10:55 Tyle, że VD ma bardzo ciekawe układy mieszkań. Niedawno na Ceramicznej też powstało fajne kameralne osiedle, ale to same apartamentowe metraże, więc jeśli ktoś potrzebuje 2 pokoi do 40m2, to rzadko który dev. ma takie w ofercie. I pewnie w BMI będzie drożej... Co do opinii, ważne kto wykonuje osiedle, DD też ma kilka kiepskich osiedli bo mieli fatalne firmy podwykonawcze. Jakie będzie osiedle na Talarowej to się okaże dopiero po wybudowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacy1410 Re: osiedle talarowa BMi? 09.09.09, 20:52 Generalnie fajnie że firmy budowlane wzięły się akurat za ten kawałek Tarchomina. Bo ten wydaje się w tym miejscu wyjątkowo zaniedbany. Same krzaki. Trzymam kciuki za sąsiadów z VD. Będę śledził postępy na obydwu budowach. W połowie przysłego roku chcemy podjęć ostatecznę decyzję gdzie chcemy mieszkać czy VD czy Bmi. Narazie jakby VD jest krok do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
sassybrown Re: osiedle talarowa 20.04.09, 09:58 Nie rozumiem tych ludzi...przeciez Mehoffera to ulica bez zycia,dziury, haszcze i nic wiecej. Ta inwestycja moze tylko polepszyc sytuacje. Jeśli zacznie sie tam budowac osiedla to dotrze w koncu cywilizacja. A ci ludzie są jacys uparci i nie mają racji. Nowe osiedla mogą przyczynić się do lepszej infrastruktury, komunikacji miejskiej, pojawią sie np. sklepy itd, bo tam gdzie jest wiecej ludzi warto inwestować. A to spowoduje wzrost wartości nieruchomości, a nie odwrotnie. Teraz to zadupie i tyle. A co do dewelopera BMI to gdzie jest ul. Projektowana w pobliżu Mehoffera? Gdzie oni chcą budować? Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 22.04.09, 18:40 victoria ciągle nie ma prawomocnego pozwolenia. Obiecywali chyba 20 kwietnia jako ostateczny termin. Odpowiedz Link Zgłoś
bond.j Re: osiedle talarowa 23.04.09, 11:24 Ale przez „podstawionych” forumowiczów zachwala i zachęca do kupowania. Uczciwe? Odpowiedz Link Zgłoś
annak25 Re: osiedle talarowa 23.04.09, 21:52 Witam, ja już kupiłam tam mieszkanie na 7 p. Na razie nie mam obaw o powstanie budynku. Z rozmowy z prezesem spółki wynika, że w maju zacznie się budowa i będzie skończona zgodnie z planem. Zastanawia mnie natomiast sytuacja osób, które podpisały umowę na cenę, która obowiązywała na początku roku, czy ktoś coś wie na ten temat? Będą jakieś aneksy ze zniżką? Odpowiedz Link Zgłoś
faryen Re: osiedle talarowa 24.04.09, 08:15 Najpierw mówili, ze napewno w kwietniu ruszy budowa.. I wybudują w IV kwartale 2010??? No ciekawe jak sie wyrobią.. zobacz na budynki naprzeciwko, Tulipany i Słoneczne Przedmiescie mają juz dachy sa 3 piętrowe a nie jak te wiele wyższe i tam oddanie mają III kwartał 2010, myslicie ze uda im sie tak szybko i zarazem porządnie wybudować?? Powodzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
annak25 Re: osiedle talarowa 24.04.09, 09:28 Faryen czy ty przypadkiem nie jesteś pracownikiem "tulipanów" Trochę mnie dziwi że kupiłeś mieszkanie na osiedlu Tulipany a zawzięcie uczestniczysz w dyskusji na temat Talarowej. Szef ci musi dobrze płacić za wychwalanie swojego osiedla. A po za tym zżera cię zazdrość że kupiłeś mieszkanie sporo drożej które będzie oddane do użytku o 3 miesiące wcześniej niż mieszkania na Talarowej za zapłaciłeś o 600 zł więcej na metrze. Także na "tulipanach" mają więcej mieszkań do wyszykowania i muszą się sprężać żeby się wyrobić. Będziesz mieszkał na osiedlu gdzie będzie BARDZO dużo mieszkań. Ja teraz mieszkam na takim osiedlu gdzie jest 7 bloków. Nigdy więcej!!. Więc tylko ci współczuć że wdepnąłeś w to co ja 6 lat temu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 24.04.09, 09:46 dobrze napisane, narazie nie ma powodu do niepokoju, bedziemy martwic sie pod koniec maja, miejmy nadzieje ze bedzie wszystko ok i bedziemy szczęśliwymi mieszkancami na Talarowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
annak25 Re: osiedle talarowa 24.04.09, 10:01 Ultraline, jesli mozna spytać, to kiedy podpisałaś/łeś umowę z Victoriadom? Zapłaciłaś/łeś 5100 za m? Odpowiedz Link Zgłoś
faryen Re: osiedle talarowa 24.04.09, 10:20 NIe nie jestem pracownikiem :) a fakt mogliby mi płacic hehe (moze rzeczywiscie przesadzam z tymi wypowiedziami.. to jest efekt pracy w biurze) Tez chcielismy kupic mieszkanie na talarowej, dzwonilismy, dowiadywalismy sie, ale nie pasowało nam: brak dziury w ziemi, nie wiadomo jak z tym pozwoleniem na budowe,a przede wszystkim umowa, tu ktos ja dał nawet do wglądu prawnika, ktory całkowicie odradził kupno. A cena po dadaniu wszystkich opłat, jak garaż i nie wiem co tam jeszcze nie wycohodzi wcale duzo drozej :) Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 24.04.09, 10:48 ja podpisywałam umowę już po zmianie cen, płaciliśmy podobnie jak Ultraline. nawet z garazem wychodzi dużo taniej niż na osiedlu Tulipany.co do tych co podpisywali umowę wcześniej na mniej korzystnych warunkach to nie byłabym taka pewna że będzie korekta tej ceny. też uważam że fajniej jest mieszkać na bardziej kameralnym osiedlu, zaplanowanych jest 67 mieszkań, choć martwi mnie fakt że mają być lokale usługowe na samym dole.Z jednej strony to dobrze że może jakiś spozywczy będzie w zasięgu ręki, ale obawiam się hałasu z samego rana,jak to zwykle bywa prze tego typu sklepach. pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
annak25 Re: osiedle talarowa 24.04.09, 11:50 Miejmy nadzieje że zrobią aneks do umowy gdyż jak wcześniej było mieszkanie np za 306 tys a teraz jest za 270 tys to byłoby to nie uczciwe wobec ludzi którzy wcześniej zaufali deweloperowi. A tak wogóle to nawet opłaca się wycofać z umowy i nawet stracić te 10 tyś zaliczki i od razu podpisać na te same mieszkanie za 270 tyś. Mamy 26 tys w kieszeni czyli garaż i 4 tys reszty. Moim zdaniem powinien zrobić aneks to umowy gdyż byłoby to bardzo nie uczciwe podejście to klientów z przed kilku miesięcy. Chociaż z drugiej strony umowa jest umową. Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 24.04.09, 12:47 zrezygnować zawsze można,pierwszą wpłatę muszą zwrócić.najwyżej podpisać umowę jescze raz. zależy jakie mają podejście. my mieliśmy podpisywać umowę na początku roku, ale wstrzymaliśmy się. później chcieli nam wcisnąć mieszkanie według starych cen, nic nie informując o zmianach.pewnie liczyli na to że może nie wszyscy są na bieząco.generalnie nie liczyłabym na to że sami wyjdą z taką propozycją podpisania aneksu i że nie będą robić problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 26.04.09, 20:59 Witam wszystkich przyszlych mieszkancow:-) Czy mozecie napisac jakie informacje otrzymaliscie na temat uprawomocnienia umowy na budowe od Victoria Dom???My wczesniej mielismy zagwarantowane ze do 20 kwietnia bedzie odpowiedz, pozniej ze do konca tygodnia a na samym koncu ze do konca miesiaca....ale maja a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
ssssllll Re: osiedle talarowa 26.04.09, 21:55 ostatnio usłyszałam że do końca miesiąca ma być decyzja, ale nie sądzę.Sprawa jest podobno w SKO,dopiero jak SKO wyda decyzję to wojewoda ma się do niej ustosunkować.Także może to trochę potrwać,ale miejmy nadzieję że chociaż w maju sprawa się wyjaśni i pozwolenie się uprawomocni. Odpowiedz Link Zgłoś
psi0931 Re: osiedle talarowa 28.04.09, 21:00 Teraz obiecują że decyzje ostateczna dostana do 31.maja.2009. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_751 Re: osiedle talarowa 29.04.09, 14:18 Problemy są kiedy zaczynają się protesty mieszkańców, nie wiem czy ten etap budowa ma już za sobą. Niektóre osiedla miały kilku miesięczne opóźnienia, bo jakiemuś mieszkańcowi z osiedla obok nie podobała się wizja kolejnych bloków. To by mnie trochę odstraszało. Na razie mamy zarezerwowane 37m na 4 piętrze w VII. Okolica jest świetna, może dlatego, że mam sentyment do Nowodworów. To mieszkanko traktuję trochę jako inwestycja dla dzieci. W końcu ruszyło się z mostem północnym, więc będzie tu coraz atrakcyjniej. A ten lasek wokół osiedla jest świetny, Tulipany tego nie mają :-) Tylko, żeby nie umoczyć kaski... bo wśród znajomych mam i takich. Nasze pierwsze mieszkanie kupowaliśmy też na takim etapie, jeszcze bez dziury w ziemi jedynie ogrodzony teren i oddane było w terminie. Więc może wato być optymistami. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.1981 Re: osiedle talarowa 15.05.09, 15:14 Witam przyszłych mieszkanców ul. Talarowej W nastepnym tygodniu planuję podpisać umowę z Victoria Dom Blok, mieszkanie, lokalizacja, cena bardzo mi się podoba. Mam pytanie do osób, które już podpisały umowę. Na jakie kwestie zwrócić uwagę w umowie? Czy dużo zmienialiście rzeczy? Już połowa maja i nadal brak prawomocnej decyzji na budowe :-(( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mar-mar Re: osiedle talarowa 15.05.09, 19:19 jakie mieszkanie sobie wybrałeś, jeśli można spytać? pozdrawiam i witam przyszłego sąsiada... Odpowiedz Link Zgłoś
mar-mar Re: osiedle talarowa 15.05.09, 19:29 co do warunków umowy to możesz poprosić ich żeby przesłali jej projekt do zapoznania, od standardowej oferty stosują jeszcze delikatne opusty, można dogadać się również co do harmonogramu spłaty, jeśli chodzi o resztę zapisów w umowie to nie ma raczej nic niepokojącego i ryzykowanego za bardzo. Wiadomo, że poprzez różne postanowienia tej umowy deweloper chce się zabezpieczyć, ale nie jest chyba źle... Co do pozwolenia na budowę - jeśli go nie zdobędą to można się zawsze wycofać i zwracają zaliczkę, jeśli komuś nie zależy zbyt na czasie to chyba nie jest to wielki problem... ps też mi się podoba lokalizacja, cena, mieszkanie etc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michal.1981 Re: osiedle talarowa 16.05.09, 18:26 Hej Myślę o mieszkanku z tarasem :-) Tak umowę dostałem mailem. A jak z harmonogramami płatności? Można wynegocjowac aby na poaczątku były mniejsze wpłaty? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mar-mar Re: osiedle talarowa 17.05.09, 21:08 tak, w harmonogramie troszkę można pozmieniać pierwsze wpłaty... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artur227 Re: osiedle talarowa 17.05.09, 22:34 kupiłem u nich 48 m2 na czwartym piętrze, i pozmieniałem sobie pierwsze wpłaty na niższe. podobno jesli wpłacisz wcześniej to są w stanie obniżyć ceny, ale o ile to już nie wiem. pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
kocialekwoj41 Re: osiedle talarowa 18.05.09, 09:01 Jest taka gra SIMS gdzie w wirtualnym świecie można sobie urządzić mieszkanie, mieć sąsiadów itp. Ci co tu w tym wątku piszą że kupili mieszkanie od dewelopera który nie ma pozwolenia na budowę chyba nie rozróżniają gry od rzeczywistości. Najwyższa już pora na wizytę u psychoanalityka. Nie katujcie normalnych ludzi, skończcie już ten wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
mar-mar Re: osiedle talarowa 18.05.09, 09:03 my też kupiliśmy na IV P. 48,81 m (3 pokoje). Chyba nie kupiliśmy tego samego mieszkania? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artur227 Re: osiedle talarowa 19.05.09, 18:50 o kurde ale mnie nastraszyłeś! nie -sprawdziłem w umowie, mieszkanie 4.21, czwarta kondygnacja, ale 3 piętro, całe szczęście:) Odpowiedz Link Zgłoś
mar-mar Re: osiedle talarowa 19.05.09, 19:55 no to my będziemy sąsiadami z góry, bardzo nam miło, też czujemy ulgę... tylko niech w końcu dadzą to pozwolenie! pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
michal.1981 Re: osiedle talarowa 19.05.09, 21:49 Witam sąsiadów :-) Umowa podpisana melduje się pierwsze piętro z tarasem :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kocialekwoj41 Re: osiedle talarowa 20.05.09, 11:29 A czy gracie już w najnowszą wersję SIMSów? Odpowiedz Link Zgłoś
wrtualne_mieszkanie Re: osiedle talarowa 28.05.09, 08:22 Chyba tak. Simsy wyd. Talarowa. Jak można kupić mieszkanie gdzie na placu "budowy" nawet jeszcze szpadla w ziemię nie w bito. Umowa także jest mało dokładna. Dałem prawnikowi w pracy i powiedział że jest wiele niedociągnięć. Ja na pewno tam nie kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 29.05.09, 17:27 terminy pozwolenia znow sie przedluzaja , teraz prawdopodobnie ma byc do 5 czerwaca, oj czarno to widze Odpowiedz Link Zgłoś
mar-mar Re: osiedle talarowa 29.05.09, 21:17 ja też jakoś czarno zaczynam patrzeć na tą sprawę z pozwoleniem. Czy ktoś może pytał w urzędzie gminy o tą sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
artur227 Re: osiedle talarowa 07.06.09, 19:10 dzwonię non stop do biura i pytam o pozwolenie, najświeższe informacje są takie;: do końca przyszłego tygodnia mają otrzymać jakąś decyzję na którą czekają już tyle czasu i w ciągu dwóch tygodni czyli gdzieś na koniec czerwca urząd ma wydać prawomocną decyzję, zapewniają też że wywiążą się z umowy i oddadzą mieszkania w terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
wodniczka0 Re: osiedle talarowa 13.06.09, 17:59 W październiku 2008 roku też chcieliśmy tam mieszkanie kupić i mówili dokładnie to samo. Mieliśmy zarezerwowany lokal (nigdy nie zrezygnowałem z rezerwacji) i do dziś dnia nikt od nich się ze mną nie skontaktował żeby powiedzieć, że się "trochę" przedłuży. Daliśmy sobie spokój w grudniu! Mam nadzieję, że im się uda ale wszystkim proponuję zacząć szukać jakiejś alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 14.06.09, 13:11 czarny scenariusz chyba sie sparwdza, chyba czas sie wycofac z tej inwestycji- ile to moze trwac? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.1981 Re: osiedle talarowa 15.06.09, 14:36 Witam a masz jakąś inną inwestycję już na oku? porównywalnie cenowo i lokalizacyjnie tzn. żeby nie było gdzieś na wsi :-) Ja to chyba będe cierpliwie czekał. Podobno sprzedali ponad 50 % mieszkań. Oby tylko była prawomocna decyzja na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
psi0931 Re: osiedle talarowa 15.06.09, 20:44 Dzisiaj dzwoniłem Pani powiedziała że prezes będzie dziś, w urzędzie załatwiał pozwolenie. I wciągu paru dni będzie wszystko wiadomo. Trzeba czekac Odpowiedz Link Zgłoś
artur227 Re: osiedle talarowa 15.06.09, 21:51 osobiście rozglądałem się w okolicy i lepszego miejsca i cen nie udało mi się znaleźć,; po przekalkulowaniu na budowę potrzeba im minimum 1 rok, niby trochę czasu jeszcze mają.... Odpowiedz Link Zgłoś
mar-mar Re: osiedle talarowa 15.06.09, 22:25 a co jeśli nawet otrzymają teraz pozytywną opinię SKO, na której to podstawie wojewoda uzna decyzję o pozwoleniu na bud. za ostateczną, a potem sąsiedztwo złoży odwołanie do Sądu administracyjnego? No i oczywiście Sąd może decyzję uznać za nieważną, jest taka ewentualność. Gdy to nastąpi nasz bloczek może już stać (odwołanie do sądu nie wstrzymuje budowy). Wtedy dochodzi procedura legalizacji budowy, koszty z tym związane....i dopiero wtedy można podpisać akt notarialny. Mam nadzieję że to przesadzony pesymizm ale takie rzeczy się zdarzają i ludzie czasami latami mieszkają bez aktów notarialnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 16.06.09, 18:14 dzis otrzymalismy informacje ze zostala uprawomocniona umowa w SKO konkretnie 9.06.2009, ale jeszcze oficjalnie nie ma tego na pismie. podobno posmo jest juz wyslane do dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
regina75 Re: osiedle talarowa 17.06.09, 14:42 to na razie zapowiada się optymistycznie, poza tym chyba inwestycja cieszy się zainteresowaniem, bo mimo braku upawomocnienia mają podpisane umowy na 50% lokali, co w obecnych czasach jest nieźle. A w planach szybki tramwaj ma chyba mieć pętlę na rogu światowida i mehoffera, więc bliziutko. Odpowiedz Link Zgłoś
artur227 Re: osiedle talarowa 21.06.09, 13:48 podobno posiadają już decyzję z SKO. a jeśli chodzi ze sprzedażą mieszkań to jestem w szoku, że mają już tak dużo sprzedane na takim etapie! Odpowiedz Link Zgłoś
murasek Re: osiedle talarowa 22.06.09, 00:24 Witam, w jakiej cenie są mieszkania 48m? Odpowiedz Link Zgłoś
becia_s2 Re: osiedle talarowa 22.06.09, 19:12 Witam dowiadywałam się dziś o uprawomocnienie decyzji i podobno znowu przedłużyli termin teraz do 15 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
psi0931 Re: osiedle talarowa 22.06.09, 20:24 Dzisiaj Pani przez telefon powiedziała pozwolenie ma, i że uprawomocni się do końca tygodnia . Potem będą dzwonić do przyszłych właścicieli. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
murasek Re: osiedle talarowa 25.06.09, 20:28 oj coś tu fufu śmierdzi, pozwolenie od kilku miesięcy się oddala, a co się dowiaduję o mieszkania to co ciekawsze już sprzedane a za kilka dni znów wolne, niby akurat nieszczęście i ktoś zrezygnował. No dobra raz czy dwa ale już trzeci to fufu... Odpowiedz Link Zgłoś
murasek Re: osiedle talarowa 24.06.09, 20:00 Witaj artur227, proszę powiedz jak kupiłeś mieszkanie na 3 piętrze 3 pokoje, skoro dzwoniłem dzisiaj i jest wolne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
regina75 Re: osiedle talarowa 26.06.09, 11:45 To, że uprawomocnienie się przedłuża to nie jakiś ewenement. Możecie się wgryźć w historię osiedla Ama-Budu na Sprawnej. Ludzie porezerwowali mieszkania, a do chwili rozpoczęcia budowy mijały m- ce, z powodów biurokratycznych. Teraz Ama-Bud zmienił politykę i mieszkania będą wystawiane na sprzedaż dopiero po uzyskaniu wszystkich wymaganych pozwoleń. A co do Victoria Dom, wpłacana kasa to zaliczka a nie zadatek, więc jest możliwość wycofania pieniędzy i rezyganacja z umowy. Zawsze jeśli się kupuje w trakcie budowy jest ryzyko, jeśli ktoś sie boi to niech kupuje na rynku wtórnym, teraz ceny spadły i można urządzone mieszkanie kupić za 6800 z metra. Wolny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
psi0931 Re: osiedle talarowa 03.07.09, 20:21 Dzwoniłem do biura sprzedaży. Powiedzieli ze czekają na pismo i na razie nie maja pozwolenia . trzeba czekać Odpowiedz Link Zgłoś
mb-80 Re: osiedle talarowa 03.07.09, 22:31 Hej witam wszystkich na forum. Też jakiś czas temu podpisałam umowę przedwstępną na mieszkanko i już chciałabym aby w końcu rozpoczęła się budowa. Na szczęście juz powoli widać koniec całej procedury związanej z uzyskaniem prawomocnego pozwolenia na budowę. Może troszkę sprostuję informacje zawarte w dotychczasowych postach: Decyzja SKO pozwoliła uprawomocnić decyzję o warunkach zabudowy i dopiero mając tą decyzję można się starać o prawomocne pozwolenie na budowę. Od decyzji tego pozwolenia na budowę wydanej przez Miasto było odwołanie do Wojewody. Najprawdopodobniej Wojewoda zawiesił postępowanie ws. uprawomocnenia pozwolenia na budowę właśnie do czasu uzyskania decyzji SKO. No i teraz to już jest kwestia kiedy urzędnik w Urzędzie Wojewódzkim usiądzie i napisze decyzję. Miejmy tylko nadzieję że się spręży i napisze zanim wyjedzie w najbliższym czasie na wakacyjny urlop :) Pozdrawiam przyszłych sąsiadów i bądźmy dobrej myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
mb-80 Re: osiedle talarowa 03.07.09, 22:38 małe sprostowanie: oczywiście teraz wojewoda uzna decyzję za ostateczną (nie prawomocną) no i wtedy będzie już można budować. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_ze_stolicy Re: osiedle talarowa 04.07.09, 14:22 to ja trochę uzupełnię poprzednie posty. Decyzja jest już napisana, dzwoniłam do Urzędu Wojewódzkiego i czeka tylko na podpisanie. Prawdopodobnie nastąpi to w najbliższych dniach, to taka informacja z innego niż deweloper źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
mb-80 Re: osiedle talarowa 04.07.09, 16:19 no to badzo dobra wiadomość... :) więc jest szansa że już niedługo zaczną do nas wydzwaniać z informacją ze trzeba wpłacić kolejną transzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline umowa notarialna 17.07.09, 23:06 a czy ktos moze cos slyszal o umowie notarialnej. My bylismy poinformowani ze mozemy umowe przedstepna spisac notarialnie, ale dopiero po wplacie drugiej transzy. Pytalismy sie o cene ale nie zostalismy poinformowani konkretnie tylko tyle ze 50% teraz a druga czesc juz po zagonczeniu budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_ze_stolicy Re: osiedle talarowa 21.08.09, 16:59 Budowa ruszyła. www.osiedletalarowa.pun.pl/Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 08.07.09, 14:06 informacja potwierdzila sie, jest pozwolenie , ekipa wkracza na teren budowy, oj troche bylo trzeba czekac, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artur227 Re: osiedle talarowa 08.07.09, 23:37 super, że w końcu to nastąpiło i niektórym udało się cierpliwie doczekać do tego momentu. ja niestety w związku z problemami z pracą musiałem zrezygnować i do momoentu aż to się zmieni moje mieszkanie pewnie zostanie już sprzedane:(, pozdrawiam byłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
murasek Re: osiedle talarowa 10.07.09, 15:32 A jednak Victoria postępuje co najmniej dziwnie, negocjuję umowę i nagle gdy do nich dzwonię okazuję się, że nie mam rezerwacji. Mimo, że sam widziaem jak była wpisywana i podawałem nr telefonu i e- mail, ręce opadają ...... Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_ze_stolicy Re: osiedle talarowa 12.07.09, 21:00 proponuje zalozyc forum dla mieszkancow gdzie na bieząco bedziemy mogli wymieniac się informacjami oraz sledzic postepy na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_ze_stolicy Re: osiedle talarowa 13.07.09, 17:25 forum założone www.osiedletalarowa.pun.pl zapraszam wszystkich do rejestracji oraz pisania propozycji działów itp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: osiedle talarowa 14.07.09, 10:53 mb-80 napisała: > no własnie może już tu zostać? Tu temat jest od początku, forum jest spokojne i nikt go nie zaburza. Przenoszenie tematu na inne fora, portale - nie ma większego sensu. Chyba, że ktoś zrobił swoją stronkę i chce sobie dorobić na reklamach (to jest przypuszczenie, a nie pomówienie). Sugeruję pozostawienie dyskuji tutaj. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_ze_stolicy Re: osiedle talarowa 14.07.09, 16:53 Forum jest darmowe, nie chodzi o reklamy. Uwazam, ze sprawy zwiazane z decyzja jest jest za nami, czas zajac się innymi tematami a najlepszym do tego bedzie forum gdzie beda poszczegolne dzialy. Bedzie mozna sie wymianiac informacjami w danych tematach. Bedzie mozna zamieszczac fotki osob ktore byly na miejscu budowy itd., nie da sie tego robic wszystkiego na tym forum w jednym temacie. Prosze o rejestracje i propozycje tematow. Ja ze swojej strony bede dodawal nowe dzialy. Odpowiedz Link Zgłoś
psi0931 Re: osiedle talarowa 14.07.09, 21:51 Cześć Złożyłem dziś papiery o kredyt w Pko bp. Dowiedziałem się że bank teraz nie chcą pożyczać na inwestycje - dopiero rozpoczęte. Są duże szanse ze go nie otrzymamy. Chciałem się dowiedzieć o wasze postrzeżenia w składaniu dokumentów? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mbastis Re: osiedle talarowa 15.07.09, 00:01 Ja bede składac do BOŚ i tam nie ma tych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: osiedle talarowa 15.07.09, 10:32 Koleżanka brała na "dziurę w ziemi" w BPH i też otrzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
mb-80 Re: osiedle talarowa 15.07.09, 10:49 dokładnie, też się z tym spotkałam. Teraz banki chcą aby inwestycja na którą bierzemy kredyt była zrealizowana już przynajmniej w 70% a na "dziurę w ziemi" nie są skłonni dać kredytu. Oczywiscie sytuacja wygląda zupełnie inaczej jeżeli masz jakieś inne mieszkanie lub działkę na której można zabezpieczyć kredyt (np własności rodziców). Wtedy części banków wystarcza takie zabezpieczenie, ale niektóre chcą aby w takiej sytuacji do kredytu przystąpiła solidarnie także osoba która jest właścicielem tej działki. Ale zastanów się jeszcze nad PKO BP - oni chyba nie mają zbyt atkakcyjnej oferty kredytowej? może proponuję skontaktować się z expadnerem lub open finanse. Oni przedstawią ci ofertę wszystkich banków i są w stanie pomóc wybrać ten najkorzystniejszy. Powiedzą m.in. własnie jakie banki mają wymagania co do stopnia realizacji inwestycji, jakie są oprocentowania poszczególnych kredytów, przyszła rata i zdolność kredytowa itp I potem pomagają załatwić formalności związane z zaciąganiem kredytu. No i oczywiście jest to bezpłatnie. Ewentualnie jeszcze w siedzibie Victoria Dom też siedzi kolo i udziela porad kredytowych bezpłatnie. Nie wiem z iloma bankami ma podpisaną umowę i wgląd do ich ofert ale na pewno expander i open financemają b. duży wachlarz możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
mb-80 Re: osiedle talarowa 16.07.09, 09:25 a czy ktoś może wie kiedy mają zamiar wejść na plac budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_ze_stolicy Re: osiedle talarowa 16.07.09, 19:34 Na forum www.osiedletalarowa.pun.pl jest założony temat dotyczący wejścia na budowę. Zapraszam do pisania i dzielenia się na bieżąco informacjami dotyczącymi wejścia na budowę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mb-80 Re: osiedle talarowa 17.07.09, 08:56 noo tak... tylko tam też nikt nie wie kiedy wchodzą na budowę, więc może tu trochę więcej wiadomo.... :) dziś zadzwonię do Victorii to może uda mi się czegoś dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: osiedle talarowa 17.07.09, 11:01 Ależ pamiętamy o Twojej stronce, pamiętamy. Pytanie padło tutaj, więc poza spamem spróbuj tutaj odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mb-80 Re: osiedle talarowa 17.07.09, 11:48 Pani w Victoria Dom udziliła mi informacji że jest już wybrany wykonwaca i szykują się na wejście na teren budowy. Jednakże nie była mi w stanie powiedzieć czy w ciągu najbliższego tygodnia coś się ruszy. Natomiast pierwszy etap ten tzw. "stan zero" planują zrealizować ok. połowy października. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline umowa notarialna 17.07.09, 23:10 a czy ktos moze cos slyszal o umowie notarialnej. My bylismy poinformowani ze mozemy umowe przedstepna spisac notarialnie, ale dopiero po wplacie drugiej transzy. Pytalismy sie o cene ale nie zostalismy poinformowani konkretnie tylko tyle ze 50% teraz a druga czesc juz po zakonczeniu budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mbastis Re: umowa notarialna 20.07.09, 08:14 Ja zawarłem w umowie przedwstępnej, że po prawomocnej decyzji na budowe strony zobowiązują się do podpisania umowy notarialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
psi0931 Re: osiedle talarowa 26.07.09, 10:33 wgrajfoto.pl/pokaz/img0709/skan1737.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 28.07.09, 22:45 witam, z tego co sie dowiadywalem to jeszcze Deutsche Bank udziela kredytow na inwestycje ktora sie dopiero co rozpoczela, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
psi0931 Re: osiedle talarowa 29.07.09, 22:21 Bardzo ciekawy artykuł www.comperia.pl/index/?id=aab11087c24981eb0e03846792ff5718 Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_ze_stolicy Re: osiedle talarowa 21.08.09, 17:01 Budowa ruszyła. www.osiedletalarowa.pun.pl/ Pozdrawiam. ___ www.OsiedleTalarowa.pun.pl Odpowiedz Link Zgłoś
regina75 Re: osiedle talarowa 23.08.09, 00:29 Czy wpłacaliście już pierwsze 25%, miało być po uzyskaniu uprawomocnienia pozwolenia na budowę, ale skoro nic sie nie dzieje na placu boju to zwlekam na ostatnią chwilę i się namyślam. A jak z kredytami, udaje się? Odpowiedz Link Zgłoś
mbastis Re: osiedle talarowa 24.08.09, 23:24 Czekam na decyzje z banku PKO BP i z BOŚ ciekawe co z tego wyniknie. Obawiam sie :-(( najgorszego Odpowiedz Link Zgłoś
regina75 Re: osiedle talarowa 25.08.09, 21:47 Nie wiem czy kto załatwiał kredyt z pomocą Victoria Dom, ale moi znajomi kupują mieszkanie od DD i za ich pośrednictwem biorą kredyt w PKO BP, dzięki drodze pośrednictwa mają marżę mniejszą o 1%, to dobre warunki. Jeśli Victoria Dom ma dobrą historię kredytową, to może warto się dowiedzieć jakie warunki dają banki z nimi współpracujące. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraline Re: osiedle talarowa 26.08.09, 22:55 Witam, Victoria Dom współpracuje z CBH, tel do nich jest na stronie, za ich pośrednictwem zlzylismy wniosek w Deuteche Bank, czekamy na odpowiedz, ps na placu budowy ostatnio tylko stado dzików widziałem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziorrrka WYKAŃCZANE WNĘTRZ 18.11.09, 16:01 Projektowanie wnętrz to nasza pasja. Z przyjemnością podzielimy się nią z Tobą. Szukamy idealnych rozwiązań na miarę Twoich potrzeb. Wsłuchujemy się w Twoje oczekiwania. Znajdujemy kompromisy między pięknem a praktycznością. Zadowolenie naszych klientów jest dla nas najważniejsze. Wiemy, jak odpowiedzialnym zadaniem jest projektowanie wnętrz. Zaufało nam już wiele osób. Dołącz do nich i odmień charakter swojego wnętrza. ZAPRASZAMY!!! www.decoroom.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasiafab Re: osiedle talarowa 19.04.23, 07:21 Wentylacja w mieszkaniu zasysa głośno jak turboodkurzacz. Usterka zgłoszona 2 miesiące temu. Brak jakichkolwiek rezultatów. Fatalna obsługa posprzedażowa. Z powodu huku wentylacji do dziś nie można zamieszkać w lokalu. Generalny wykonawca dzwoni tylko co 2 tygodnie lub co miesiąc i informuje, że już naprawione. Nigdy jednak nie zostało naprawione. Stres, nerwy, zniesmaczenie i ciągła przepychanka. Nie polecam, a odradzam tego dewelopera i Generalnego wykonawcę. Tu powinno być zero gwiazdek. Odpowiedz Link Zgłoś