Dodaj do ulubionych

Marysin Wawerski

IP: 199.244.186.* 20.09.06, 14:00
zamierzam sprowadzić sie do Marysina Wawerskiego, ale mam wątpliwości czy dla
mojej córeczki w wieku przedszkolnym znajdę tu przedszkole, jakies dodatkowe
zajęcia i w ogóle towarzystwo innych dzieci
moze znacie tę okolicę?
Obserwuj wątek
    • Gość: wawka Re: Marysin Wawerski IP: *.stat.gov.pl 20.09.06, 14:33
      Zależy w którym dokładnie miejscu będziesz mieszkać. Jest b. dobre przedszkole
      Sióstr Sercanek przy ulicy Tytoniowej koło skrzyżowania Marsa z Płowiecką. Małe
      grupy przedszkolne i b. dobra opieka. Doskonale też jest tam prowadzona
      zerówka. Mój syn skończył to przedszkole i obecnie idealnie sobie radzi w
      szkole. Jest też przedszkole na ulicy Jordanowskiej.
      • Gość: aka Re: Marysin Wawerski IP: *.agora.pl 20.09.06, 14:56
        Ja juz nie jestem na bieżaco, ale swego dość prężnie działał Marysiński Dom
        Kultury na Korkowej. Prowadzone były zajęcia językowe, tańca, rzeźby,
        plastyczne itd.
    • Gość: Tania Re: Marysin Wawerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:07
      Marysin zaczyna się z torami! Siostry Sercanki są na Gocławku, przed
      Zaś przedszkole na Jordanowskiej to juz zupełnie inna gmina-Centrum
      Jeśli będziesz mieszkać na Marysinie to tam jest jedno przedszkole na ul Starego
      Doktora.
      • Gość: Gienadij Re: Marysin Wawerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:17
        Za torami gmina jest ta sama i to nie Centrum bo takiej juz od 4 lat niema.
        Tylko jest inna dzielnica praga pld ktora jak i wawewr nalezy do jednej gminy
        jaka w chwili obecnej jest Miasto Stoleczne Warszawa.
      • Gość: wawka Re: Marysin Wawerski IP: 195.136.143.* 20.09.06, 21:17
        Pierwsze słyszę, ze przedszkole sióstr sercanek jest na Gocławiu. O ile mi
        wiadomo to mieszkam w Wawrze a to przedszkole jest kolo mojego domu więc chyba
        nastąpiła jakas zmiana dzielnic o czym nie wiem. W każdym razie do czerwca w/w
        przedszkole znajdowało sie w obrębie dzielnicy Wawer:) Pozdrawiam
        • Gość: Tania Re: Marysin Wawerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 12:02
          Nie na Gocławiu, lecz Gocławku. Popatrz na pobliskiej stacji klejowej. To jest
          stacja Gocławek, a dopiero następna jest Wawer i jeszcze następna Anin.Może Ty
          i mieszkasz w Wawrze, ale tylko administracyjnie:)Tak wyszło po ostatnich
          zmianach i przetasowaniach, że cała gmina dostała nazwę od jednej jej części.
          Autochtoni wiedzą dobrze gdzie jest Marysin Gocławek Wawer Anin....
    • Gość: Tania Re: Marysin Wawerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:14
      Na eDziecko jest forum o przedszkolach
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=6759000&v=2&s=0
      Oto jeden z wątków o przedszkolach w dzielnicy i okolicy
    • Gość: Yaro Re: Marysin Wawerski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 17:57
      Marysin jest dosyc rozległy .
      W innym końcu Marysina niz przedszkole na obok stacji Gocławek (tarytorialnie
      to chyba jeszcze Marysin) jest przedszkole Felicjanek na Azaliowej . Dwoje
      moich dzieci zapisałem do tej placówki .Polecam .
      Obecnie dzieci uczęszczają do szkoły , której nazwa ulęgła sie w głowie jakies
      nad wyraz infantylnej odsoby (im Króla Maciusia - na ulicy Króla Maciusia).
      Tą szkołę także warto polecic pomimo nazwy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka