Dodaj do ulubionych

Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu

IP: *.chello.pl 05.08.07, 19:35
NIer wiem jak to wogóle skomentować. Developer kupując działki wiedział jaka
jest lokalizacja, a teraz to Azyl będzie przeszkadzał? A może trzeba było
wcześniej dać azylowi te działki. To tak jakby ktoś wprowadził się do
wieżowca koło Belwederu, a potem skarżył się, że przeszkadzaja mu sygnały
samochodów na sygnałach, blokowanie ulicy dla polityków itp. Tylko że na
budynki rządowe trudno napadać, a na schronisko dla zwierząt jak się ma
pieniądze dla gminy to łatwo.
Z rozmowy z tym panem wynika, że Azyl od kilku lat się stara o nową
lokalizację, a gmina bardzo chce pomów. Tylko że pan skrytykował wszystkie
propozycje Azylu nie podając ani jednej, którą proponowała gmina. MOże niech
poda adres swojej fundacji to zamiast na Azyl ja i inni, którzy ich wspierają
damy na jego adres pieniądze, a wtedy i czerep zacznie się ruszać od
myślenia. Argument , że psy będą w innych gminach wzruszł mnie niezmiernie,
jakoś brak tu odruchu współczucia dla zwierząt a tylko puste frazesy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lemia Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu IP: *.chello.pl 06.08.07, 00:47
      Pomóżmy Psiemu Aniołowi w walce o nowe miejsce dla psów. Niech władze widzą, że
      popieramy Azyl i nie będziemy biernie patrzeć na likwidację tak wyjątkowego
      miejsca na ziemi. Łatwo blokować propozycje azylu - trudniej by miasto same coś
      zaproponowało. Potrzeba petycji, marszu dla zwierząt, strajku !!!

Mam od nich dwa psy - adoptowane 2 lata temu, pamiętamy o azylu i oni o nas -
      dostajemy piękne kartki na święta!!!!!

Zwierzaki - jesteśmy z Wami!
    • krzemisiu Re: Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu 06.08.07, 07:25
      Azyl przeszkadzał mieszkańcom zanim developer zaczoł budować bloki.
      • Gość: k dokładnie, czy Gazeta napisała ile skarg było? IP: *.chello.pl 07.08.07, 14:09
        dlaczego o tym nikt nie pisze, przecież tam mieszkają ludzie, są
        domy i wszyscy muszą żyć w smrodzie i ujadaniu. Proszę o informację
        od Gazety Wyborczej ile było skarg w ciągu ostatnich 10 lat od
        okolicznych mieszkańców? a nie jakieś frazesy, piszcie
        konkretnie!!!!
    • Gość: Doruś Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:21
      No pewnie, naj lepiej wszystko zlikwiadować i zakopać...co kogo obchodzi pies
      czy kot...zamknąć oczy i mnieć wszystko w d...e...
      Jak miasto sie tym zajeło to powinno być łatwiej, w końcu to oni mają naj
      więcej gruntów i mam nadzieje ze znajdą taki który bedzie dobry dla Azylu!!!
      Przecież Azyl Pod Psim Aniołem musi istnieć!!!!
      • Gość: puma krytykują, a nie wiedzą co... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.08.07, 09:37
        zawsze najlepiej jest usunąć problem... zamiast go rozwiązać. Azyl zbiera bardzo
        dużą ilość zwierząt bezdomnych m.in. z Falenicy. Ciekawe co by mówili sąsiedzi,
        którzy by nie mogli wyjść na spacer ze swoimi pupilami bo latałyby bezdomne
        psy... a co gorsze jeśli akurat któreś z tych wałęsających się psiaków byłyby
        agresywne w stosunku do ludzi. Wtedy by prosili o pomoc... a tak nie widzą
        problemu, bo Azyl "zgarnia" schorowane i bezdomne psy do siebie. Najłatwiej jest
        gadać, a samemu się ruszyć i pomóc to już jest problem nie? Tylko ciekawe czemu
        tyle ludzi z Falenicy dzwoni z prośbą o pomoc... skoro tak im przeszkadza azyl.
        • Gość: rozsądny Re: krytykują, a nie wiedzą co... IP: 213.172.185.* 21.08.07, 12:10
          Dlaczego nie przetwarzają jakoś tych psów, można by przecież robić konserwy,
          komu to przeszkadza, że psy są schorowane, przecież można to dobrze wygotować i
          po problemie.
          • Gość: puma Re: krytykują, a nie wiedzą co... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.08.07, 21:26
            och k**** normalnie w szoku jestem, mysle ze udalo by mi sie z kilkoma osobami
            zebrac na psychiatryk dla ciebie psycholu
          • Gość: Warszawiak Re: krytykują, a nie wiedzą co... IP: *.MAN.atcom.net.pl 06.09.07, 10:38
            Ty jakiś pojeb...y jesteś. Trzeba cię do Drewnicy wysłać, tam twoje
            miejsce w zakładzie
            • Gość: k chamku malutki sprzątaj gówienka po piesku swoim IP: *.chello.pl 06.09.07, 21:11
              a nie wyzywaj kulturalnych ludzi jak ci uwagę zwróci.
      • Gość: rozsądny Re: Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu IP: 213.172.185.* 21.08.07, 12:08
        Mi nie przeszkadzają psy, bardzo bym polubił potrawkę z psa, tylko dlaczego nie
        mogę skorzystać, skoro tyle psów się marnuje w tej psiarni. Szkoda ludzi i psów.
    • cymberaso Re: Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu 06.08.07, 09:45
      Doga Anno....
      Czy Ty myślisz, że wiceszef BOŚu publicznie wskaże proponowane lokalizację???
      Dobre sobie....
      Tak - najlepiej powiedzieć - zaproponowalisny to...... miejsce.
      Jeżeli w tej chwili, mieszkańcom przeszkadza (ł) hałas, to wyobrażasz sobie, co
      powiedzą mieszkańcy okolic ..... miejsce? Już widzę te protesty...
      • Gość: konczita Re: Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 16:18
        to straszne jak mozna zamknac jedyne miejsce gdzie dba sie o dobro
        zwierzat...azyl jest do tej pory jedyna placowka na ktora z czystym sumieniem
        moge oddac pieniadze bo wiem ze zostana spozytkowane na zwierzeta...nie wiem czy
        wiecie ale Fundacja azylowa pomaga nie tylko samemu azylowi propaguje
        sterylki/kastracje dokarmia zwierzeta poza azylem(nie tylko psy i koty) nie ja
        sobie nie wyobrazam zamkniecia azylu...a przeniesc przeciez tez nie mozna na
        koniec swiata...Falenica od zawsze kojarzy mi sie z azylem a tu kilku glabow
        chce to wszystko zniszczyc-smutne
        • Gość: k. no cóż tych kilku głąbów chce normalnie żyć.... IP: *.chello.pl 07.08.07, 14:13
          .
        • krzemisiu Re: Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu 09.08.07, 23:53
          Ja nie chciełbym być wykastrowany.
          Myśle że biedne zwierzątka też nie są z tego zadowolone.
          Jaka to miłość do zwierząt bije z człowieka który z miłości kastruje kota??
          • Gość: szopiczka Re: Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 09:14
            zabieg kastarcji i sterylizacji jest zabiegiem prozdrowotnym a ponadto zapobiega
            masowej bezdomnosci,kot/pies czy inne zwierze nie odczuwa popedu seksualnego jak
            ludzie,zwierzeta parza sie instynktownie
          • Gość: puma Re: Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.08.07, 21:22
            mysle ze taka milosc bije od człowieka, który zmniejsza poprzez sterylki i
            kastracje populacje zwierzat, których i tak jest pełno w schronach. jesli dla
            ciebie milosc oznacza tylko niekontrolowane rozmnazanie to.. wspolczuje
          • Gość: rozsądny Re: Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu IP: 213.172.185.* 21.08.07, 12:17
            Jeśli myślisz, że zwierzęta myślą no to naprawdę już nie myślisz. Proponuję
            żebyś zamieszkał z nimi w jednej budzie, myślę że przy pierwszej okazji byś
            został zjedzony. Myślę, że one długo by się nad tym nie zastanawiały.
        • Gość: rozsądny Re: Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu IP: 213.172.185.* 21.08.07, 12:14
          Jest tam jeszcze w pobliżu miejsce na otwarcie małej wietnamskiej restauracji,
          mogli by od razu dostawać świeże psy, dobrze dokarmione w miarę zdrowe i
          przyrządzanie przy kliencie. Można by przecież humanitarnie te psy usypiać, co
          im szkodzi przecież nie mają świadomości śmierci tak jak ludzie, a nie musiały
          by się męczyć w takich kiepskich warunkach.
        • Gość: rozsądny Re: Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu IP: 213.172.185.* 21.08.07, 12:16
          Proponuję zabrać te milutkie zwierzęta do domu, ciekawe po jakim czasie zjadły
          by Ciebie na śniadanie, myślę, że nie otwierały by dla Ciebie ośrodka dla
          biednych schorowanych ludzi.
    • Gość: natalia Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 17:13
      TO jest dla mnie chore gdzie sie te zwierzaki podzieją absurd
      • Gość: k Miasto jest zbudowane dla ludzi. IP: *.chello.pl 07.08.07, 14:15
        zwierzęta mogą być ale tylko wtedy gdy mają właściciela który dba o
        nie oraz o to żeby nie były uciążliwie. Jeśli zwierze nei ma
        właściciela to się usypia.
        • Gość: puma Re: Miasto jest zbudowane dla ludzi. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.08.07, 22:31
          a nie bierzesz pod uwage tego ze ludzie sobie biorą dla zabawy pieski ktore sie
          nagle nudza i trafiają na próg?? a jakby dziecko Ci sie znudziło, miałbys dosyc
          wychowywania go to też by wyleciało na ulice? czy w takim razie dzieci z domów
          dziecka trzeba pozabijąc? czlowieku zastanow sie nad soba...
          • Gość: k Jak można dziecko porównywać z psem? IP: *.chello.pl 07.08.07, 23:50
            może ty się zastanów na sobą?
            • Gość: mar Re: Jak można dziecko porównywać z psem? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.08.07, 23:45
              dzieci w domach dziecka sa rowniez głupota ludzka, nie kontrolowanym
              rozmnazaniem, skoro kogos nie stac to po co sie mnozy ciagle??. psiaki w
              schronach rowniez sa wynnikiem zabawy ludzi..
              • Gość: k Tylko i wyłącznie wielbiciele psów przyrównują psy IP: *.chello.pl 09.08.07, 00:10
                do dzieci. NIKT INNY. Nigdy nie słyszałem tego od wielbicieli
                normalnych zwierząt które żyją w oceania albo lesie. Czy wam
                naprawdę psy zastępują w dzieci???? Wiem że z nimi śpicie....
                • Gość: puma Re: Tylko i wyłącznie wielbiciele psów przyrównuj IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.08.07, 12:03
                  normalnie malo znowu z krzesla nie spadłam :) smieszny jestes
                  • Gość: rozsądny Re: Tylko i wyłącznie wielbiciele psów przyrównuj IP: 213.172.185.* 21.08.07, 12:28
                    Ponownie proponuję, zabranie tych biednych zwierząt do domu albo pod swoje okna
                    i życzę miłego wypoczynku.
          • Gość: rozsądny Re: Miasto jest zbudowane dla ludzi. IP: 213.172.185.* 21.08.07, 12:27
            Dzieci z domów dziecka mają świadomość i nie zakłócają spokoju. Natomiast psy z
            Azylu nie dają spać i nie można ich w żaden sposób zdyscyplinować. Proponuję
            abyś umieścił/a te psy pod swoim oknem i po kilku miesiacach wróciła na to forum
            z opiniami.
            • Gość: Syś Re: Miasto jest zbudowane dla ludzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 09:44
              nie musiales kupowac tam mieszkania skoro przeszkadza ci cos co istnieje tam juz
              wiele lat!proste
              • Gość: k Oczywiście że nei musiałem...gdyb to było legalne IP: *.chello.pl 25.08.07, 10:54
                schronisko to nikt by tam mieszkania nie kupił. Ale to jest
                nielegalne i dlatego zostanie zlikwidowane, podobno już psy niedługo
                zaczną wywozić. Hihi poza tym nieźle zarobie bo te mieszkania były
                po niskich cenach, a jak się teren uporządkuje i tych brudasów
                przegonie to licze na duży wzrost ceny mojego mieszkania, bo kupiłem
                go tylko na spekulacje.
                • Gość: szopiczka Re: Oczywiście że nei musiałem...gdyb to było leg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 11:06
                  ale mi cie zal,naprawde musisz miec smutne samotne zycie
                  • Gość: k mi tez ciebe żal, żaden facet cie nie chce IP: *.chello.pl 25.08.07, 11:48
                    dlatego z tymi kundlami tak sie zaprzyjaźniłaś i wpuszczasz je pod
                    kołderkę na "mizanko".
                    • Gość: szopiczka Re: mi tez ciebe żal, żaden facet cie nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 12:04
                      przykro mi nie potrafie sie znizyc do twojego poziomu
                • Gość: Hanka Re: Oczywiście że nei musiałem...gdyb to było leg IP: *.ichf.edu.pl 20.11.07, 13:44
                  no widzisz i dlatego powinno sie kastrowac ...gdyby twoj tatus
                  poddal sie temu zabiegowi ..jednego kretyna byłoby mniej
        • Gość: kiria Re: Miasto jest zbudowane dla ludzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:10
          to co ty jeszcze robisz na tym swiecie?
        • Gość: gosc Re: Miasto jest zbudowane dla ludzi. IP: *.aster.pl 19.08.07, 14:28
          no właśnie, takich bezmózgowców tez powinno się usypiać, może nawet
          oddać parę narządów dla prawdziwych ludzi
        • Gość: rozsądny Re: Miasto jest zbudowane dla ludzi. IP: 213.172.185.* 21.08.07, 12:22
          Święta racja, usypiać i na potrawkę, nie można marnować zasobów naturalnych,
          wielu ludzi głoduje, a człowiek marnuje zwierzęta na swoje durne hobby. Wszystko
          wina rozpasanego konsumpcjonizmu.
      • Gość: rozsądny Re: Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu IP: 213.172.185.* 21.08.07, 12:20
        Myślę, że na potrawy kuchni wietnamskiej się podzieją. Ale to niemożliwe w tym
        chorym kraju. Jeśli ci ich żal to zabierz wszystkie do domu, po pewnym czasie
        będą Ciebie serwować jako świeży posiłek.
        • Gość: k ja tam nie mam przesądów i chętnie bym psa zjadł IP: *.chello.pl 21.08.07, 13:53
          pies bardzo by się nadawał na bigos albo na gulasz. Ogon i smalec
          oddany oczywiście dla chorych potrzebujących lekarstwa.
    • Gość: kolo Z 844 tyś na karmę dla psów poszło 76 tyś IP: *.chello.pl 07.08.07, 13:35
      tak, tak to prawda zobaczcie sobie sprawozdania finansowe fundacji
      zarządzajęcej tym nielegalnym schroniskiem. Fundacja otrzymała datki w
      wysokości 844 tyś (wiekszość to 1 % podatku) a na karmę dla psów wydała 76 tyś.
      zł. Kasa, kasa, kasa....teraz chcą za darmo atrakcyjny teren w Warszawie.
      Niezłe hobby, może mnie wezmą. przyjdę pobawie się z psikami i jeszcze pensje
      dostanę.
      • Gość: puma Re: Z 844 tyś na karmę dla psów poszło 76 tyś IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.08.07, 22:34
        wiesz ile kosztuje wizyta w lecznicy? chociazby takie zrobienie rentgena EKG i
        pobranie krwi, moczu itp i juz masz kwote ponad 300zł. teraz pomnóż to przez
        liczbe zwierząt.
        • Gość: k Cala kase została wydana na rentgeny i EKG????? IP: *.chello.pl 07.08.07, 23:53
          kurze to z tych 844 tyś można było na własność roentgena i maszynke
          do robienia EKG kupić albo całą klinike pobudować...od fundamentów.
          • Gość: puma Re: Cala kase została wydana na rentgeny i EKG??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.08.07, 23:47
            przejrzyj sprawozdania bedziesz wiedział/a gdzie sie podziały pieniadze. nie
            bede tego niepotrzebnie jeszcze raz pisac
            • Gość: k z 844 tyś tylko 76 tyś przeznaczono na karmę.... IP: *.chello.pl 09.08.07, 00:12
              .
      • Gość: szopiczka Re: Z 844 tyś na karmę dla psów poszło 76 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:12
        nie wezma bo ze zwierzatmi trzeba umiec pracowac,to nie jest tak ze idziesz i
        kazdy pies jest mily tylko do glaskania i tyle...w azylu wiele psow trzeba
        przekonac do czlowieka bo juz nie raz zostaly przez niego skrzywdzone
    • Gość: Ania A nie lepiej te stare i chore psy uśpić? IP: *.chello.pl 07.08.07, 13:37
      przecież ich nawet ich właściciele nie chcą...
      • Gość: puma Re: A nie lepiej te stare i chore psy uśpić? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.08.07, 22:36
        chyba Ci sie nudzi... sam sie uspij. zwierze tez czuje. jak zachorujesz i
        będziesz stary zastanow sie nad tym..
        • Gość: k Re: A nie lepiej te stare i chore psy uśpić? IP: *.chello.pl 07.08.07, 23:55
          ja jestem człowiekiem i sam swoim panem - od ciebie nie biorę. Nie
          widze sensu w utrzymywaniu bezpańskich psów, świnek morskich,
          szczurów, myszy i innego tałatajstwa.
          • Gość: puma Re: A nie lepiej te stare i chore psy uśpić? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.08.07, 23:49
            to bądz dalej swoim panem i władca i nie rządź zyciem innych (zwierzat)
          • Gość: szopiczka Re: A nie lepiej te stare i chore psy uśpić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:14
            to nie utrzymuj,ja bede!
        • Gość: rozsądny Re: A nie lepiej te stare i chore psy uśpić? IP: 213.172.185.* 21.08.07, 13:54
          To proponuję do Twojego domu je przenieść, będziecie się nazwajem odczuwali.
          Albo pod okna żeby ci się przyjemnie spało :)
          • Gość: k Popieram, przenieść do Szopiczki, tuż przed IP: *.chello.pl 21.08.07, 13:56
            sesją egzaminacyjną na uczelni. Hehe.
      • Gość: szopiczka Re: A nie lepiej te stare i chore psy uśpić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:14
        a jaka wg ciebie jest definicja starego i chorego psa?starych i chorych ludzi
        tez byc zabila bo np rodzina oddala ich do domu starcow?
    • Gość: Jacek A może miasto zajęłoby się problemami ludzi?? IP: *.chello.pl 07.08.07, 13:39
      zwierzę albo ma właściciela albo nei ma i wtedy się je usypia.
      • Gość: puma Re: A może miasto zajęłoby się problemami ludzi?? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.08.07, 22:38
        haha nie powtarzajcie się chyba ze chcecie zaistniec na forum hehe
      • Gość: szopiczka Re: A może miasto zajęłoby się problemami ludzi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:16
        a kto ci tak powiedzial?kto dal ci prawo odbierania zycia innym stworzeniom?od
        zabicia zwierzecia nie ma zbyt dalekiej drogi do zabicia czlowieka-gratuluje
    • Gość: Heniek Ja też chcę działkę od władz Warszawy IP: *.chello.pl 07.08.07, 13:41
      zbiorę z okolicy parę psów i mi się należy!!!
      • Gość: puma Re: Ja też chcę działkę od władz Warszawy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.08.07, 22:40
        to zbierz kilkaset psów i opiekuj się nimi to moze zrozumiesz... mam nadzieje ze
        nie beda miały gorszych warunków niz w niektóryh pseudoschronach w Polsce
        • Gość: k wole przeznaczać moje 1% podatku na chore dzieci IP: *.chello.pl 07.08.07, 23:57
          a psiarze wysyłają na psy, żeby szyneczkę w schroniskach jadły.
          • Gość: puma Re: wole przeznaczać moje 1% podatku na chore dzi IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.08.07, 23:50
            a kogo to obchodzi i co to ma do tematu ze ty wolisz przeznaczyc na dzieci???
            nie spamujcie ludzie.. szkoda czasu
            • Gość: k no właśnie pomoc ludziom to cię nie interesuje.. IP: *.chello.pl 09.08.07, 00:06
              smutne
              • Gość: szopiczka Re: no właśnie pomoc ludziom to cię nie interesuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:18
                tak jak ciebie pomoc tym ktore kiedys zostaly oswojone przez twoich przodkow,nie
                uczyla mamusia ze jestesmy winni im poszanowanie i otoczenie opieka?zreszta
                jestem przekonana ze nawet ci reka nie dygnela aby pomoc jakiemukolwiek
                czlowiekowi!!!
          • Gość: szopiczka Re: wole przeznaczać moje 1% podatku na chore dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:17
            psy nie jedza w schroniskach szynki bo ja zle trawia po to jest zbilansowany
            pokarm dla psow aby go im podawac....skoro nie masz pojecia to po co sie
            wypowiadasz?
    • Gość: Halina Rodziny z dziecmi często nie mają gdzie mieszkać IP: *.chello.pl 07.08.07, 13:42
      tylko koczują u znajomych a wladze miasta grunty chcą dawać dla bezdomnych
      psów.....
      • Gość: puma Re: Rodziny z dziecmi często nie mają gdzie miesz IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.08.07, 22:42
        człowiek ma własną wolę. jak sie wkopał w cos ze teraz nie ma gdzie mieszkac to
        jest w szczególnosci jego wina. zwierze jest zalezne od człowieka
        • Gość: k jak mąż odchodzi od żony i nie płaci alimentów IP: *.chello.pl 08.08.07, 00:01
          to też wina tej kobiety że nei stać jej na wynajem i na godne życie?
          może miasto powinno się zająć pomocą ludziom którzy nie z własnej
          winy znaleźli się w trudnej sytacji a nie wydawać kase na luksusowe
          psie azyle - przecież schronisko Paluch jest, źle tam psom??? -
          warunki dobre z tego co widziałem i opieka wet. dobra.
          • Gość: puma Re: jak mąż odchodzi od żony i nie płaci alimentó IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.08.07, 23:41
            nie bede sie wypowiadac na temat schronisk w wawie i poza bo nie na tym rzecz
            polega. Zaznacze tylko ze Paluch jest przepełniony i u nas to samo. a ludzie
            dzwonią codziennie!!! zeby oddac zwierzaka. CODZIENNIE~! a miejsc nie ma od
            polowy lipca
            • Gość: k Jak nie ma miejsc to trzeba uśpić psy które mają IP: *.chello.pl 09.08.07, 00:14
              najmniejszą szanse na znalezienie domu tak jak to robią w UK czy w
              USA. Po diabła to trzymać? dlaczego miasto nie utrzymuje świnek
              morskich, chomików, myszy, szczurów????
              • Gość: szopiczka Re: Jak nie ma miejsc to trzeba uśpić psy które m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:22
                utrzymuje tylko nie masz na te tematy pojecia
          • Gość: szopiczka Re: jak mąż odchodzi od żony i nie płaci alimentó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:21
            to sle widziales na paluchu maja takiego dobrego weta ze polowa psow kastracji
            nie przezywa!!!warunki tez maja swietne deszcz popada to w boksach bloto po
            kolana az w budynkach mozna plywac!JAK NIE WIDZIALES NIE PISZ GLUPOT BO ZAROWNO
            NIE BYLO CIE NA PALCUHU JAK I W PSIM ANIELE
      • Gość: szopiczka Re: Rodziny z dziecmi często nie mają gdzie miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:20
        ludzie po to maja rozum aby do pewnych sytuacji nie dopuscic...malo sie slyszy
        od takowych rodzinek ze do pracy to nie pojdzie bo wiecej kasy wyciagnie na
        lewo?popatrz i posluchaj a pozniej pluj jadem,jak to latwo wypowiadac sie na
        temat na ktory nie ma sie pojecia!!
    • Gość: k Kochana dewolper kupił bo ma prawo, to schronisko IP: *.chello.pl 07.08.07, 17:27
      jest nielegalne, nie ma go w planie zagospodarowania. Prawo w
      Warszawie jest jasne. Niech wszyscy przeczytają sobie uchwałę rady
      miasta st. Warszawa z dnia 22 czerwca 2006. Pies może w Warszawie
      przebywać na posesji swobodnie tylko jeśli nie jest uciażliwy dla
      sąsiadów - takie jest prawo. Kary powinni wlepić administracyjne
      żeby się nie wypłacili do końca życia.
      • Gość: puma Re: Kochana dewolper kupił bo ma prawo, to schron IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.08.07, 22:47
        cóż za mądrości ło jeju malo z krzesła nie spadłam. jak bedzie sie darło "buzie"
        w srodku nocy to równiez powinni cie tak ukarac zebys sie nie wyplacil/a do
        konca zycia. w koncu bedziesz przeszkadzac sąsiadom.
        pozamykać wszystkich którzy mowią!!! haha bo w koncu pies mówi szczekając
        • Gość: k Dokładnie tak jest jak piszesz. Jeśli wydzierasz IP: *.chello.pl 07.08.07, 23:49
          sie w nocy to wystarczy że jesteś po jednym piwie i ktoś wezwie
          Policje to cie wywiozą na izbe wytrzeźwień i z rana skasują na 280
          zł.
          • Gość: szopiczka Re: Dokładnie tak jest jak piszesz. Jeśli wydzier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:24
            nawet o tym nie masz pojecia-z domu na izbe wytrzezwien cie nie zabiora-skoncz
            juz bo takich glupot dawno juz nie czytalam....co sie wypowiesz piszesz glupote
      • Gość: szopiczka Re: Kochana dewolper kupił bo ma prawo, to schron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:23
        to nie jest schronisko a deweloper hehe idz do gminy i sprawdz...
    • jb1111 Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu 08.08.07, 16:00
      Prawo jest po stronie dewelopera, ale Miasto ma obowiązek opieki nad
      bezdomnymi zwięrzetami (co wynika z jego statutu).Jak na razie, to
      własciciele Azylu, wspomagają Miasto w wykonywaniu jego obowiązków
      za prywatne pieniadze (swoje i ofiarodawców- jestem jednym z nich).
      A skoro Azyl pomaga Miastu, to i Miasto mogłoby pomóc Azylowi. Albo
      pomoc wskazac nową działkę , albo przekształcic Azyl w legalne
      schronisko.
      Czy jest bowiem w stanie przejąc działalnośc Azylu w razie jego
      likwidacji?
      Tylko jak na razie pomocy ze strony Miasta nie widać. Jak zwykle,
      nikogo nie obchodzą bezdomne zwierzeta, a ludzi, którzy się nimi
      zajmują traktuje się jak dziwaków.
      • Gość: k Nowoczesne schronisko jest w Warszawie IP: *.chello.pl 08.08.07, 16:44
        na Paluchu. A ty się swoimi ofiarami nei chwal bo dałeś pewnie 1 %
        podatku na kundelki - inni ludzie dali na chore dzieci.
        • Gość: anne Paranoja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 18:50
          Deweloper dobrze wiedział gdzie buduje swoje bloki :/
          To, że ludzie też potrzebują pomocy nie ma nic do rzeczy! Czy to, że
          jest wiele bezdomnych ludzi znaczy, że nie należy pomagać
          zwierzętom? K, jesteś nienormalny/a ! A co do tego 1% podatku - to
          jest czyjaś osobista sprawa na co chce ten procent przeznaczyc?
          Uważacie, ze jak da go zwierzakom to co ? Gorszy bo dzieciom nie
          pomógł? :/ A może w ogóle powinno sie wg Was uśpić wszystkie psy we
          wszystkich schroniskach bo w Afryce głodują małe dzieci? To
          infantylne, ze porównujecie takie rzeczy.
          Poza tym Ci ludzie, te matki z dziecmi o ktorych piszecie, ze nie
          mają się gdzie podziać, ok, też powinno się im pomóc i też
          absurdalne jest to ze sie nie pomaga! Ale to nie znaczy, ze
          bezpańskim zwierzętom (skrzywdzonym wcześniej przez CZŁOWIEKA) nie
          należy się szacunek i pomoc! A Azyl jest chyba jednym z dwóch (bo
          jest jeszcze Paluch) najlepszych , najnowocześniejszych schornisk w
          okolicach Warszawy i oba te schroniska są już przepełnione, nie
          mówiąc o reszcie takich miejsc (chociażby schronisko w Józefowie
          ktore jest w tragicznym stanie wiec w ogole nie ma mowy zeby
          przenosic tam jakies nowe zwierzaki...). TRZEBA znaleźć nowe miejsce
          dla Azylu! A tym, którzy mają sprawy zwierząt gdzieś, powiem, że
          przecież sami pisaliście ze ludzie skarżą się na hałasy. Zatem -
          przeniesienie Azylu wyjdzie na dobre obu stronom czyż nie??
          Nie mogę pojąć jak niektórzy z Was są niewrażliwi...:/
          Pozdrawiam i mam nadzieję, że uda się pomóc zwierzętom!!!
          • Gość: zainteresowany AZY K IP: *.chello.pl 08.08.07, 22:22
            JAK WIDZE CO PAN ,,K'' PISZE TO WYNIKA Z TEGO ŻE ON JEST BARDZO OBEZNANY W TYCH
            SPRAW2ACH JA UWAŻAM ŻE ,,K'' JEST OSOBĄ AZYL PRZESZKADZA ALE DLATEGO ŻE ON SAM
            JEST ZWIAZANY Z PSAMI I NIE MOŻE DOPUŚCIĆ DO TEGO ŻE AZYLPOD PSIM ANIOŁEM
            FAKTYCZNIE POMAGA ZWIERZĘTĄ.. TRZEBA POMOC IM!!!
            • Gość: Marcin dla mnie to coś dziwnego tam sie dzieje !!! IP: *.chello.pl 08.08.07, 22:31
              Jeśli schronisko jest tam od 30lat a tu z dnia na dzień stawiaja blok obok
              schroniska dla zwierzat to coś nie gra!!! dziwie się osoba które wykupiły
              mieszkania w tych blokach przecie dobrze wiedzieli że tam jest schronisko...
              innym mieszkańcą to nie przeszkadza tak bardzo bo sam mieszkam na ul.
              Kosodrzewiny basrdzo blisko schroniska i mi to nie przeszkadza mam nadzieje że
              znajdzie się nowy teren dla schroniska Życze powodzenia :)
              • Gość: puma Re: dla mnie to coś dziwnego tam sie dzieje !!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.08.07, 23:38
                niektórym przeszkadza innym nie. dziwne jest to, ze nagle w takim miejscu
                staneły bloki (przez siatke z Azylem).
                • Gość: k co jest w tym dziwnego??? że blok budują? IP: *.chello.pl 09.08.07, 00:11
                  .
                  • Gość: puma Re: co jest w tym dziwnego??? że blok budują? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.08.07, 00:15
                    w mojej dzielnicy wycinają wszystkie zielone kępki i budowane są bloki i sklepy,
                    gdzie jeden stoi obok drugiego. to jest dziwne!!! i kurde ludziom jeszcze nie
                    jest malo!!! a schronisko w wawie masz jedno. i gdzie masz sprawiedliwosc?
                    • Gość: k Re: co jest w tym dziwnego??? że blok budują? IP: *.chello.pl 09.08.07, 00:19
                      Zieleń jest jak najbardziej potrzebna. A psy to ujadanie, odchody i
                      smród.
                  • Gość: szopiczka Re: co jest w tym dziwnego??? że blok budują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:28
                    oczywiscie bo gdybys widzial co tam bylo wczesniej nawet i ty ze swoim malym
                    rozumem nie widzialbys tam w przyszlosci bloku....mnie zastanawia jak mozna
                    wybudowac bloki na okolo domku jednorodzinnego-bez sens patrzec sobie w okna
        • Gość: szopiczka Re: Nowoczesne schronisko jest w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:25
          nie widziales to nie pisz
          • Gość: szopiczka Re: Nowoczesne schronisko jest w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:31
            no to wiemy o co ci tak naprawde chodzi...idz do pracy a nie ciagle siedzisz w
            domu to tez cie bedzie stac na wiecej i zobaczysz gdzie i ile mozna zarobic
    • Gość: k Puma może przedstaw się. Czy jesteś pracownikiem IP: *.chello.pl 09.08.07, 00:16
      schroniska? i ile wynosi Twoja pensja?
      • Gość: puma Re: Puma może przedstaw się. Czy jesteś pracownik IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.08.07, 11:59
        k może przedstaw się. gdzie pracujesz i ile zarabiasz bo widze ze jak w necie
        ciagle piszesz to dupy sprzed kompa nie ruszasz
    • jb1111 Miasto chce pomóc zwierzętom z azylu 09.08.07, 11:05
      Nas stosunek do wszystkich potrzebujących (dzieci, staruszków,
      zwierząt, niepełniosprawnych) jest miarą naszego człowieczeństwa,
      miarą naszej cywilizacji.

Nie uważam, aby cierpienie zwierzat było gatunkowo "gorsze" od
      cierpienia chorych dzieci. Jedni i drudzy potrzebują pomocy, w miarę
      możliwości trzeba pomagagać i głodującym w Afryce też.
      Gdyby kazdy, na swoim małym odcinku, zrobił coś dobrego, czy to
      zajął się porzuconym psem, czy to przeprowadził niewidomego przez
      jezdnię,nasz swiat byłby dużo lepszy.

Nie przechwalam sie darowizna na Azyl, chce tylko pokazać, że
      popieram ich nie tylko słowami. Na chore dzieci tez daję. Duzo to
      nie jest, ale zawsze.

Ta dyskusja nie powinna być o tym, czy to żle, że Azyl zostaje
      wyrzucany, tylko o tym, co mozna zrobić , aby pomoc zwierzętom w
      Azylu.Moze ktoś ma jakiś pomysł, gdzie je przenieść, albo wie, jak
      można wywrzeć nacisk na władze Warszawy, aby pomogły.

A szkoda mi Azylu tym bardziej,ze to nowoczesna placówka. Mała, psy
      zadbane, nakarmione, własciciele rozliczają sie z otrzymanych
      darowizn (dostaję raz do roku ich rozliczenie). Wiadomo,ze pieniadze
      nie ida w błoto (nadzór wynika też z faktu,ze to organizacja pożytku
      publicznego i podlega z tego tytułu kontroli). I jesli własnie taka
      wzorcowa placówka ma kłopoty, to trzeba tym bardziej pomyśleć, jak
      im pomóc.

Pozdrawiam wszystkich, którym los porzuconych zwierząt nie jest
      obojętny.
    • Gość: k Psy to wielkie szkodniki, nic lepszego niż szczury IP: *.chello.pl 10.08.07, 20:45
      są grosze bo robią na chodnik, gryzą i ujadają pod oknami. Jacyś
      debilie przypisują im "miłość", śpią z nimi i jedzą z jedej michy.
      czy to znaczy że dlatego cała reszta normalnych ludzi ma dawać kasę
      na schronisko dla szkodników?
      • Gość: puma Re: Psy to wielkie szkodniki, nic lepszego niż sz IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.08.07, 21:26
        a ktos ci kaze?? jak chcesz to se hoduj szczury w piwnicy roznoszace choroby a
        psy zostaw psiarzom
        masz dziwne podejscie człowieku tępienia wszystkiego co zyje. no ale coz twoj
        problem. ciezko byc psycholem co
      • Gość: anne Re: Psy to wielkie szkodniki, nic lepszego niż sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 13:45
        K, jesteś obłąkany! To, że niektóre psy "robią na chodnik, gryzą i
        ujadają pod oknami" jest winą tylko i wyłącznie ich właścicieli i
        to oni są szkodnikami bo zapewniam Cię, że każdego psa da się i
        powinno się wychodwać na istotę społeczną , która nikomu nie
        przeszkadza! A sprzątanie po piesku też nigdy nikogo nie zabiło!
        A Tobie nikt nie każe mieć psa i mam nadzieję, ze nigdy nie będziesz
        go miał bo źle by się to dla niego skończyło. Pozostań nadętym
        bufonem do końca życia!

Ania,
        co z tego, że zostały wyrzucone przez jakichś ludzi bez serca? Czy
        to znaczy, że są gorsze i można nimi dowolnie pomiatać? :|
        Idąc Twoim tropem myślenia można dojść do tego, ze dzieci z domów
        dziecka też nie powinno się utrzymywać bo nikt ich nie chce.
        To jest wina CZŁOWIEKA, że te psy wylądowały w schronisku! To wina
        pseudohodowców, rozmnażających psy bez sensu, to wina ludzi, ktorzy
        je kupują i wyrzucają. Wstydzę się za taki ludzi i za Was też -
        Wasz brak jakiegokolwiek szacunku do życia niewinnego zwierzęcia,
        brak empatii - poraża mnie.
    • Gość: Ania Po co miasto ma utrzymywać stare, schorowane psy IP: *.chello.pl 11.08.07, 10:32
      których nawet ich właściciele wykopali na ulice? Sorry, ale
      codziennie zabija się zdrowe świnie, cielaczki, krowy, nie rozumiemi
      po co trzymać wyrzucone z domów psy którch nikt nie chce?
      • Gość: anne Re: Po co miasto ma utrzymywać stare, schorowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 13:49
        Ania,
        co z tego, że zostały wyrzucone przez jakichś ludzi bez serca? Czy
        to znaczy, że są gorsze i można nimi dowolnie pomiatać? :|
        Idąc Twoim tropem myślenia można dojść do tego, ze dzieci z domów
        dziecka też nie powinno się utrzymywać bo nikt ich nie chce.
        Proponuję masową eutanazję, bo kto by chciał trzymać dzieci i psy,
        których nikt nie chce. :/
        To jest wina CZŁOWIEKA, że te psy wylądowały w schronisku! To wina
        pseudohodowców, rozmnażających psy bez sensu, to wina ludzi, ktorzy
        je kupują i wyrzucają. Wstydzę się za taki ludzi i za Was też -
        Wasz brak jakiegokolwiek szacunku do życia niewinnego zwierzęcia,
        brak empatii - poraża mnie.

A to że zabija się zdrowe świnie i inne zwierzęta rzeźne to już co
        innego- człowiek jest mięsożercą , świnek nikt nie trzyma w domach
        jako zwierzęta do towarzystwa, nie ma tego w naszej kulturze.

A psy w schroniskach zasługują na normalne, godne życie.
        • Gość: Iwona Cytat: psy zasługują na normalne godne życie. IP: *.chello.pl 11.08.07, 14:35
          a w czy one są lepsze od szczurów i karaluchów które człowiek truje?
          Pies pozostawiony bezpańsko jest wielkim niszczycielem, po wsiach
          lataja watachy psów i atatkują inne zwierzęta i ludzi. W lesie psy
          łączą się i napadają na dziką zwierzynę. Wytłumacz mi tą ich godność
          albo że mają zasługiwać na jakieś specjalne względy.
    • Gość: Agent Ja mam do sprzedania dziłakę, której nikt nie chce IP: *.chello.pl 11.08.07, 12:41
      kupic bo koło niej też jest taka psiarnia, jakiś "dom tymczasowy"
      gdzie sąsiadka przechowywuje bezpańskie psy. Nie mogę tego w żaden
      sposób sprzedać jak jakiś wielbiciel psów jest zainteresowany
      zakupem to proszę o kontakt. Dajcie chociaż 70% ceny działek w mojej
      okolicy.
    • Gość: Jacek Psy zasługują na jakieś specjalne względy?????? IP: *.chello.pl 11.08.07, 14:37
      są lepsze od innych zwierząt - szkodników? Sorry czy w Polsce jest
      jakiś kult psów jak w Indiach krów? o co tu chodzi.
      • Gość: szopiczka Re: Psy zasługują na jakieś specjalne względy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 18:26
        nie tylko psom ale wszystkim zwierzetom czlowiek jest winien
        poszanowanie!czlowiek jest odpowiedzialny za to co oswoil i dziwie sie ze macie
        takie podejscie do zwierzat!
        • Gość: k przestań gadać głupoty i wyjdz z psem na spacer IP: *.chello.pl 11.08.07, 20:12
          bo myślenie ci nie wychodzi. Ciągle tylko powtarzasz głupie
          frazesy "człowie jest winien poszanowanie", "człowiek odpowiedzialny
          za to co oswoił". Kto to wymyślił? to są jakieś filozofie wschodu?
          Weź się tam przeprowadź....tam gdzie psy śpią w łóżku a człowiek w
          budzie...będziesz szczęśliwa.
          • Gość: szopiczka Re: przestań gadać głupoty i wyjdz z psem na spac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 20:21
            gorszego glaba na swiecie chyba nikt nie zrobil!!!o moje psy sie nie martw o
            myslenie tym bardziej bo wskazywac nie trzeba kto nie posiada owego daru...nikt
            tego durniu nie wymyslil tylko twoi przodkowie udomowili zwierzeta i wpadli na
            to ze mozna je jesc!!!
            • Gość: k Moi przodkowie dłubali w nosie i podcierali się IP: *.chello.pl 11.08.07, 20:37
              liściem. To znaczy że ja też mam tak robić?
              • Gość: szopiczka Re: Moi przodkowie dłubali w nosie i podcierali s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 20:39
                dlubanie w nosie na pewno Ci sie zdarza,a podcieranie lisciem no coz w lesie bez
                papierku musialbys sobie jakos poradzic...wiec sam widzisz ze wszystko sie
                pieknie laczy...tak samo i to ze kiedys jakis glab udomowil psa kota i inne
                biedne zwierzaki ktore powinny zyc sobie na wolnosci-teraz juz tego nikt nie
                zmieni...
                • Gość: k Ale ja nie mam nic przeciwko psom niech sobie będą IP: *.chello.pl 11.08.07, 20:51
                  tylko pilnujcie ich bo nie każdy lubi szczekanie i obwąchiwanie.
                  • Gość: szopiczka Re: Ale ja nie mam nic przeciwko psom niech sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 21:00
                    ja to rozumiem tylko Ty skupiles swa nienawisc do ogolu ludzi ktorzy kochaja psy
                    a wg mnie powinno sie dostac ludziom ktorzy psy maja od tak nic z nimi nie robia
                    nie wychowuja nie sprzataja ba nawet wiekszego pojecia o tym co trzymaja w domu
                    nie maja,a przeciez nie tak powinno byc...ja do siebie zastrzezen nie mam bo
                    moje psy chodza przy nodze(fakt ze bez smyczy ale nie odejda na krok)sprzatam po
                    nich i jeszcze nie zdazylo sie abym miala jakiekolwiek skargi od sasiadow ze psy
                    sa za glosno(zreszta dopiero po 3 latach skumali ze mam psy na stale)

• Gość: k Ale ja ciebie bardzo lubię, źle mnie zrozumiałaś.. IP: *.chello.pl 11.08.07, 21:20
                      Staffiki mi się bardzo podobają, szcególnie taka jedna sunia na
                      dogomanii, ma na imię Stefi, czesto do niej zaglądam przez internet,
                      przesyłam ci linka, właśnie się dowiedziałem że znalazła dom
                      www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74320
                      Ja tylko nei lubie tych małych, pisklywych gryzoni.
                      • Gość: szopiczka Re: Ale ja ciebie bardzo lubię, źle mnie zrozumia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 21:32
                        chyba sie pogubilam w tej Twojej ironii
                        • Gość: k Re: Ale ja ciebie bardzo lubię, źle mnie zrozumia IP: *.chello.pl 11.08.07, 22:11
                          wcale nie ironizowałem, po prostu niektóre psy lubię a innych nie
                          (małe, piskliwe wyjce), kupa mokrych włosów koło pyska.... albo
                          bokser leci mu ta ślina...fuj.
                          • szopiczka Re: Ale ja ciebie bardzo lubię, źle mnie zrozumia 11.08.07, 22:26
                            to znaczy ze polowa twoich postow byla zeby ludzi(m.in nie_ poddenerwowac?
                            • Gość: puma Re: Ale ja ciebie bardzo lubię, źle mnie zrozumia IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.08.07, 23:31
                              wiesz co k... teraz piszesz ze lubisz psy najpierw ze trzeba wszystkie pousypiac
                              itp. moja teoria sie potwierdza, gubisz sie sam w sobie i zaprzeczasz sobie.
                              czyli jednym słowem cos kręcisz..
                            • Gość: k Ty też mnie denerwowałaś. IP: *.chello.pl 11.08.07, 23:37
                              .
                              • Gość: szopiczka Re: Ty też mnie denerwowałaś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 23:46
                                tez to ja sie pogubilam...
        • Gość: rozsądny Re: Psy zasługują na jakieś specjalne względy???? IP: 213.172.185.* 21.08.07, 12:30
          Ja bardzo szanuję psy, szczególnie jakby z nich zrobić potrawkę, tyle się
          marnuje jedzenia, a niektóre dzieci umierają z głodu.
          • Gość: k Masz całkowitą rację, w Korei Płd. za psie mieso IP: *.chello.pl 21.08.07, 13:23
            płacą kupę kasy, można by było nasze pieski przerobić na pyszne
            mięsko a za zarobioną kapustę kupić najnowesze telewizory.
            • Gość: szopiczka Re: Masz całkowitą rację, w Korei Płd. za psie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:29
              nasze?przeciez nie masz psa wiec jakie nasze?
            • Gość: k Psie mięsko podobno dobre na impotencje w Korei IP: *.chello.pl 21.08.07, 13:40
              a u nas psi smalec leczy z bólu reumatycznego, jak kogoś "łamie w
              krzyżu" to tylko psi smalec pomaga. Poza tym znanae są cudowne
              właściwości psiego ogona - odpowiednio przygotowany przez chińskich
              naukowców leczy prawie wszystko. Da się z nigo zrobić też pyszną
              zupę.
              • Gość: szopiczka Re: Psie mięsko podobno dobre na impotencje w Kor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:50
                szkoda ze glupoty nie leczy to by byl dopiero biznes...popatrz ze ja jakos tych
                wlasciwosci nie znam a psami zajmuje sie nie tylko z racji miziania..smacznego
          • szopiczka Re: Psy zasługują na jakieś specjalne względy???? 25.08.07, 08:20
            to wplac chociaz 5zl na te dzieci umierajace z glodu
            • Gość: k Jak dobrze zarabiałem to wpłacałem bardzo dużo IP: *.chello.pl 25.08.07, 10:56
              ale to nie jest twoja sprawa, śmierdziuchu jeden.
              • Gość: szopiczka Re: Jak dobrze zarabiałem to wpłacałem bardzo duż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 11:04
                a ty dalej piszesz nam o sobie,zrozum to temat o psach a nie o pustym zadufanym
                egoistycznym dzieciaku ktoremu zal sciska tylek....
                • Gość: k to jest temat o nielegalnym, bezprawnym schronisku IP: *.chello.pl 25.08.07, 11:50
                  o prawdziwych pasach rasowych a nie jakiś kundlach bezpańskich to ja
                  sobie czytam na dogomanii.
                  • Gość: szopiczka Re: to jest temat o nielegalnym, bezprawnym schro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 12:06
                    no to czytaj nikt ci nie broni tylko nie wypowiadaj sie tam bo odstraszysz
                    ludzi...a azyl nie jest schroniskiem tym bardziej nielegalnym czy
                    bezprawnym...swoja droga na dogo takze masz wiecej kundli niz psow rasowych...no
                    chyba ze dla ciebie pies rasowy ma tylko na rase wygladac a nie miec rodowod...
                    • Gość: k KŁAmiesz. ludzie cytowali tutaj dokumenty azylu IP: *.chello.pl 25.08.07, 12:23
                      i wypowiedzi przestawicieli fundacji - oni sami uważają że to
                      schronisko. Dlaczego kłamiesz? myslisz że na naiwnych trafią.
                      Przeczytaj samo dokładnie stronę internetową fundacji - jest tam
                      mowa o schronisku w Falenicy.
                      • Gość: szopiczka Re: KŁAmiesz. ludzie cytowali tutaj dokumenty azy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 12:48
                        szkoda ze w szkole jeszcze cie nie nauczyli czytac ze zrozumieniem i myslec...

koncze z toba jakakolwiek dyskusje bo nie jestes wart mojego czasu
                        • Gość: k to spadaj na kaktus bo i tak tylko kłamiesz IP: *.chello.pl 25.08.07, 12:52
                          i naciągacie ludzi na kase.
                          • szopiczka Re: to spadaj na kaktus bo i tak tylko kłamiesz 25.08.07, 12:54
                            nikt nikogo gnomie nie naciaga wszystko jest jawne i nikt niczego nie
                            ukrywa...szkoda ze moje psy nie gryza ludzi...
                            • Gość: k oj strasznei sie boje bo mnie poszczujesz psami IP: *.chello.pl 25.08.07, 13:15
                              .
                    • Gość: k Jak zbierali kase to było schronisko a jak teraz IP: *.chello.pl 25.08.07, 12:25
                      są problemy to okazuje się że to już nie jest schronisko tylko
                      prywatna posesja. Oj ostro kombinujecie....
                      • Gość: szopiczka Re: Jak zbierali kase to było schronisko a jak te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 12:47
                        pisalam ci juz jak jest to ze zwijasz sie z zazdrosci to juz nie moja
                        sprawa...nazwa schronisko jest powszechnie uzywana ale wg wymogow azyl
                        schroniskiem nie jest...tak ci trudno pojac tak proste rzeczy...wspolczuje po
                        raz n'ty
                        • Gość: k Kłamczuszku naiwnych to szukaj gdzie indziej IP: *.chello.pl 25.08.07, 12:50
                          prawidlowa nazwa tego co tam jest brzmi: nielegalne schronisko dla
                          psów. W ustawie nie ma czegoś takeigo jak przytułek albo azyl.
                          Powniewą to schronisko nie spełnia norm i nei ma pozwoleń jest
                          nielegalne.
                          • szopiczka Re: Kłamczuszku naiwnych to szukaj gdzie indziej 25.08.07, 12:53
                            nielegalne schronisko byloby wtedy gdyby miasto placilo na schronisko a prawnie
                            by nim nie bylo...skoro chcesz sie klocic poszukaj porzadnych argumentow bo w
                            schroniskach "siedze" juz bardzo dlugo i podstawy prawne do takowych znam...
                            • Gość: k dobry interes z tego "siedzenia" w schroniskach? IP: *.chello.pl 25.08.07, 13:18
                              prawie milion złotych wpływów na fundacje z czego tylko maleńka
                              cześć została wydana na karmę dla psów to chyba da sie wyżyć???
                              • Gość: szopiczka Re: dobry interes z tego "siedzenia" w schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 13:22
                                wg ciebie psy tylko jedza?skoro tak to gratuluje i mam nadzieje ze nie masz i
                                nie miales zadnych zwierzat...
                                • Gość: k a co zatrudniliście treserów i masażystki? IP: *.chello.pl 25.08.07, 13:43
                                  .
                                  • szopiczka Re: a co zatrudniliście treserów i masażystki? 25.08.07, 13:45
                                    nie mam o czym z toba dyskutowac skoro nie wiesz jakie sa podstawy utrzymania
                                    zwierzat...zmien podworko bo tu nie masz juz zabawek
                                    • Gość: k podstawa działalności to żeby było dużo kasy z IP: *.chello.pl 25.08.07, 13:48
                                      1 % podatku psiarzy z czego na następny rok zostawia się długi i
                                      można pokazać jacy biedni jesteśmy. Reasumując im wiecej kasy tym
                                      wieksze długi zostwiamy po sobie, i jest git.
    • Gość: Iwona Dentysta, ginekolog musi płacić czynsz za wynajem! IP: *.chello.pl 15.08.07, 15:46
      dla leczenia ludzi!!!!!!! A oni chcą za darmo żeby im miasto dało
      dla psów!!! bo one resocjalizacji potrzebują i leczenia !!!
      Skandal !!!
      • Gość: puma Re: Dentysta, ginekolog musi płacić czynsz za wyn IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.08.07, 22:46
        cos Ci sie chyba pomieszało kobieto...
      • Gość: szopiczka Re: Dentysta, ginekolog musi płacić czynsz za wyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 16:02
        skandal to jest to ze tacy ludzie jak ty po ziemi chodza...
        • Gość: k No jasne kto nie śpi z pieskiem ten debil IP: *.chello.pl 19.08.07, 18:17
          przecież tylko debil nie wie co to za przyjemność "miziać" się z
          pieskiem...
          • szopiczka Re: No jasne kto nie śpi z pieskiem ten debil 20.08.07, 15:49
            a ty dalej swoje,moze ja zaczne pisac ze kazdy kto pisze tak o zwierzetach jest
            potencjalnym morderca?wszak psychologia to potwierdza...
            • Gość: k pewnie jakaś psia psychologia IP: *.chello.pl 21.08.07, 09:11
              .
            • szopiczka Re: No jasne kto nie śpi z pieskiem ten debil 21.08.07, 09:14
              100% ludzka..poczytaj;o)