Dodaj do ulubionych

Od jutra odcinaja Wawer od centrum.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 11:54
Gratulacje dla inzyniera, ktory wpadl na ten wspanialy pomysl. Pozostawienie od jutra jednego pasa na estakadzie laczacej Ostrobramska i Plowiecka to nonsens. Od 1 wrzesnia bedzie tam sajgon, Ostrobramska bedzie stala az do Alei Stanow... A w piatki 525 z centrum bedzie jechal 3 godziny... Ja rozumiem ze budowa, itp, ale to co oni zaplanowali to Horror. Juz dzis, jak dwie dwupasmowe estakady lacza sie w jedna to na dojezdzie do Plowieckiej czeka sie w godzinach szczytu minimum 40 minut. I to w wakacje. A teraz, gdy 4 pasy beda sie laczyc w jeden?? Nie ja sobie tego po prostu nie wyobrazam...
Obserwuj wątek
    • Gość: szabla Re: Od jutra odcinaja Wawer od centrum. IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 12:26
      prosimy o rozwiązanie problemu tzn.konkretne propozycje jak powinny wyglądać ew.
      objazdy bo chyba kolega nie neguje że nie da się jednocześnie budować ulicy i po
      niej jeździć ?czekamy na propozycje ,inżynier miasta pewnie też.
    • ziomoslaw Re: Od jutra odcinaja Wawer od centrum. 09.08.09, 12:32
      Nie wiem gdzie widzisz problem bo relacja Ostrobramska -> Płowiecka w obecnym kształcie zwęża się do jednego pasa, więc ruch z Ostrobramskiej kierowany jest w Płowiecką tylko jednym pasem ruchu i tak pozostanie po zmianach. Być może jesteś tym kierowcą, który nie zauważa linii ciągłej, teraz będzie trzeba grzecznie jechać w sznureczku.
      Natomiast bezpośrednia relacja Płowiecka -> Ostrobramska jest tu na korzyść mieszkańców Wawra.
      • Gość: wawerski Re: Od jutra odcinaja Wawer od centrum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 21:44
        Problemem jest brak kładki/tunelu dla pieszych przy Trakcie
        Lubelskim oraz ciągły zator aż do Zakrętu. Żaden węzeł Marsa a nawet
        Wenus nie pomoże.
    • Gość: Jarek Re: Od jutra odcinaja Wawer od centrum. IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 21:38
      uważam że dużym niedociągnięciem inżynierskim jest brak estakady
      Płowiecka >Ostrobramska.To by niesłychanie usprawniło przejazd w tym
      kierunku .Nie wiem czemu tego zaniechano przy okazji pierwszego
      etapu przebudowy tego wezła.Mam nafdziej że ktos wróci po rozum do
      głowy i dobuduja takie połaczenie.
      • Gość: rhemek Re: Od jutra odcinaja Wawer od centrum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 23:42
        Bo ta estakada po prostu sie nie zmiescila...
        A co do dzisiejszego dnia: 99% kierowcow nie zauwazala objazdow i jechala prosto. Tylko autobusy jezdzily estakada. Potem co cwansi i tak na skrzyzowaniu probowali skrecac, blokujac ruch...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka