Dodaj do ulubionych

Mamy w Londynie

12.05.05, 18:09
Witam, mam na imie Magda, pochodze z Krakowa i jestem w Londynie od kilku
miesiecy razem z mezem Anglikiem i 8-miesiecznym synkiem. Zastanawialam sie
nad pomyslem spotkan mam przebywajacych w Londynie, ktore tesknia za
towarzystwem Polek i chcialyby podzielic sie swoimi wrazeniami na temat zycia
w Anglii. Myslalam o spotkaniu w parku albo innym niezobowiazujacym miejscu
(oczywiscie z dziecmi!!). Na poczatek chcialam zapytac czy sa moze na forum
jakies mamy mieszkajace wokolicach Battersea lub Clapham?? Pozdrawiam
wszystkich!!
Obserwuj wątek
    • effata Re: Mamy w Londynie 13.05.05, 00:20
      Witaj Magdo,
      Ech, zamienic Krakow na Londyn ... to dla niektorych musi byc niezle wyzwanie!
      Ale coz, life is life. Co do spotkan mam w Londynie, to ja wlasnie sama
      zaczelam drazyc ten temat, szukac na innych forach, bo uwazam, ze fajnie by
      bylo od czasu do czasu zorganizowac jakies spotkanie "forumowych" mam. Co do
      codziennych spacerkow (che, che, niedawno w Wysokich Obcasach byl o tym artykul
      o grupach wsparcia, czytalyscie?) to ja sie na razie nie kwalifikuje, chyba ze
      gdzies bardzo blisko mnie, bo ja sie "przesiadlam" ze spacerowki na tandem (dla
      dzieci rok po roku). Wehikul wraz z dzieciakami wazy 34 kilo, a jak wiadomo,
      waga bedzie rosla ;-) Nie odwazylabym sie wiec telepac gdzies sama ani metrem,
      ani tym bardziej autobusem. Ja na razie mieszkam w Harlesden, na polnocnym
      zachodzie, wiec Clapham oddalone jest ode mnie o lata swietlne (no, moze troche
      przesadzilam). Takze Magdo, szukaj dalej, moze znajdziesz kogos blizej. A za
      jakis czas, jak sie troche poznamy moze uda nam sie zorganizowac jakies wieksze
      spotkanie.
      --
      Always look at the bright side of life
    • mariolka.74 Re: Mamy w Londynie 19.05.05, 10:51
      Hej, mam na imie Mariola, mama Michala 8 mcy, mieszkam na North Acton ale juz
      nie dlugo bo przeprowadzamy sie pod Londyn, co do spotkan mam to bardzo
      chetnie, dodam ze przy kosciela polskim na Hammersmith co sobote w godz 10-1 pm
      sa spotkania mam z dzieciaczkami, ksiadz wypozycza sale, maluchy sie bawia a
      mamy plotuja i pija kawe. ale w zwiazku z ociepleniem coraz mniej mam przchodzi
      no ale gdybysmy sie zmowily to jest gdzie, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka