Dodaj do ulubionych

interview w UK ?

12.12.06, 09:33
witajcie,
udalo mi sie otrzymac zaproszenie na interview (w poniedzialek) jako Neonatal
Staff Nurse, ale jakie sa zwyczaje w UK (to moj pierwszy raz)mam na mysli
ubior, czy jak zaproponuja szklanke wody np to odmowic czy to niegrzeczne?
Kiedy mi powiedza czy dostalam te prace czy nie ?

usciski
Isa
Obserwuj wątek
    • aniaheasley Re: interview w UK ? 12.12.06, 10:46
      Gratuluje! Ubierz sie elegancko i skromnie, bizuteria i makijaz minimalne.
      Szklanki wody nie odmawiaj, bo moze Ci autentycznie zaschnac w gardle w czasie
      rozmowy. Nie panikuj (wiem, latwo powiedziec). Jak Cie zaprosili na interview,
      to 3/4 sukcesu w kieszeni, uwierz w siebie, oni juz to zrobili.
      I pamietaj ze interview dziala w dwie strony - oni wybieraja Ciebie ale i Ty
      ich wybierasz. Takie spojrzenie na sprawe pomaga sie troche zdystansowac i nie
      tracic glowy :-)
    • tuti Re: interview w UK ? 12.12.06, 11:28
      Proponuje tez poszukac u nas na forum
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=interview&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=29377&poz=0&A_szuk
      aj=tresc&zywe=2
      no i w google.co.uk - interview do's and dont's
      No i jak mowila ania, bez paniki....powodzenia
    • izabelski Re: interview w UK ? 12.12.06, 11:35
      nie odmawaialj wody czy kawy jesli ktores z nich lubisz
      agencja czy tez pracodawca na koncu interwju mowi, kiedy dosaniesz odpowiedz
      • isabelpriv Re: interview w UK ? 12.12.06, 13:19
        Bardzo WIELKIE dzieki za informacje. Tak, nie panikowac to sie staram, sres
        mnie zzera od srodka, ale to chyba normalne ...zastosuje wasze rady:czarno,
        skromnie plus woda i usmiech ...Dam znac jak poszlo:)

usciski
        dziekuje
        • duende1 Re: interview w UK ? 12.12.06, 13:44
          isabel
          wyslalam ci interview tips na mejla gazetowego. moze sie przydadza.
          powodzenia i trzymam kciuki
          daj znac jak poszlo
    • bylemwanglii Re: interview w UK ? 13.12.06, 14:23
      isabelpriv napisała:

> czy jak zaproponuja szklanke wody np to odmowic czy to niegrzeczne?

Nie odmawiaj - ta szklanka może być przydatna jak w pewnym momencie zabraknie Ci
      "języka w gębie" to możesz sobie właśnie łyknąć - dzięki temu nie będą mieli
      wrażenia, że zbyt długo milczysz :)

> Kiedy mi powiedza czy dostalam te prace czy nie ?

Podczas interview powiedzą Ci kiedy dadzą znać. Powodzenia.
      • tuti Re: interview w UK ? 13.12.06, 19:19
        no i wez poprawke, jak mowia ze dadza odpowiedz w poniedzialek, czekaj do srody;)
    • ralphos Re: interview w UK ? 13.12.06, 20:26
      Z moich doświadczeń wynika, że interview w UK jest zazwyczaj przyjemniejsze niż
      rozmowa kwalifikacyjna w Polsce. Generalnie zawsze do takich rozmów podchodzę
      na luzie, po prostu spokojnie i swobodnie sobie rozmawiam na różne tematy jak ze
      starym znajomym, a nie przyszłym szefem, ale jednak w Polsce było czasem dość
      sztywno, za to tutaj naprawdę wszystko jest na luzie, pracodawca też szuka
      pracownika i też się stara, jemu naprawdę zależy na znalezieniu dobrego
      pracownika, a nie tylko wybraniu z tłumu kandydatów kogoś do czarnej roboty.
      Pamiętaj, czeka Cię tutaj miła spokojna rozmowa, a nie przesłuchanie. Napij się
      wody, herbaty, a nawet poproś o sok, jeżeli zauważyłaś że mają. Na ostatnim
      moim interview (w mojej obecnej firmie) poszliśmy wszyscy na lunch - to też było
      częścią interview, bo można było sprawdzić, czy będę pasował do reszty grupy,
      czy znajdziemy wspólny język.
    • isabelpriv Re: interview w UK ? - juz po i ..... 21.12.06, 12:13
      witajcie:)
      dobrze zewrocilam bo dzis bym pewnie nie wyleciala tak szybko z Londynu (mgla:)
      Jestem po interview i badzo wam dziekuje za wsparcie. Bylo milo i rzeczywiscie
      bardziej na luzie choc na jedno z 8 pytan nie odpowiedzialam(dotyczylo
      reanimacji noworodka i nie znalam tego slowa po angielsku) ale kombinowalam
      droga okrezna wyjasniajac co mam na mysli zeby ich naprowadzic. Rozesmialam
      towarzystwo, ktore spasowalo mowiac ze wiedza co mam w glowie ale chodzi o to
      jedno slowo i chyba zaczna sie uczyc polskiego bo bedzie milej dla obu stron.
      Pokazali mi oddzial, przedstawili towarzystwo, zapytali czy zwiedzialam Londyn
      (zdazylam tylko szpital i metro:)))) i powiedziali ze odpowiedz bedzie za 2
      tygodnie !!! dla mnie to wiecznosc ale jak trzeba to coz... dam wam znac jaka
      decyzja. Ten szpital znajduje sie na Fulham Rd czy to strefa 1 czy 2 ?
      pozdrawiam i WESOLYCH SWIAT , USMIECHU, MILOSCI I CZEGO SOBIE JESZCZE
      ZYCZYCIE , SPELNIENIA W NOWYM ROKU !!!!!!!!!!!!
      • duende1 Re: interview w UK ? - juz po i ..... 21.12.06, 12:42
        dobrze, ze juz po. ciesze sie, ze mialas pozytywne wrazenia.
        postaraj sie nie myslec o tym za duzo przez nastepne dwa tygodnie (wiem, ze
        latwo mowic) i nie zalamuj sie, jesli od razu po 2 tyg sie nie odezwa. proces
        rekrutacyjny czesto sie tu przeciaga.
        wesolych swiat :)
      • 101krotka Re: interview w UK ? - juz po i ..... 01.01.07, 15:11
        isabelpriv napisała:
        Ten szpital znajduje sie na Fulham Rd czy to strefa 1 czy 2 ?

Hej:)chodzi ci o Chelsea and Westminster Hospital czy inny?Jesli o ten pierwszy-
        rodzilam tam moja coreczke,bylam zadowolona.Najblizsze stacje metra do niego to
        albo South Kensington albo Fulham Broadway,zdaje sie ze to 1. strefa.Trzymam
        kciuki za ciebie!Pozdrawiam.
        • isabelpriv Re: interview w UK ? - juz po i ..... 02.01.07, 12:58
          witaj 101krotko:)
          tak, chodzi o Chelsea and Westminster Hospital i bardzo Ci dziekuje za
          odpowiedz i za wsparcie.
          Czytalam na forach, ze wiele z Polek jest zadowolonych z opieki przed i po
          porodzie w tym szpitalu i zreszta samo miejsce wydaje sie byc mile,
          zatem ....zobacymy.

Spelnienia marzen w Nowym Roku !!!

Iza
    • isabelpriv Re: interview w UK - udalo sie :) 13.01.07, 16:12
      witajcie :)
      przyjeli mnie do pracy !!!!! :)))
      teraz sie zacznie ...
      Pozdrawiam wszystkich, ktorzy mi kibicowali i dziekuje za wsparcie
      Isa
      • duende1 Re: interview w UK - udalo sie :) 13.01.07, 18:27
        ale super :)) gratuluje i bardzo sie ciesze. kiedy zaczynasz?
      • country_grill Re: interview w UK - udalo sie :) 14.01.07, 17:44
        Gratulacje! I potwierdza sie jednak, ze w UK duzo bardziej na rozmowach jest na
        luzie, sa bardziej wyrozumiali i jezyk to nie problem, jesli sa kwalifikacje i
        troche oleju w glowie. No i chyba tak uniwersalnie - im naturalniej sie czlowiek
        zachowuje tym lepiej, bo jednym z aspektow na ktore patrza, to to czy kandydat
        pasuje do reszty ekipy. Najwyrazniej wpasowalas sie idealnie w wymagania i teraz
        juz tylko sukcesow Ci mozna zyczyc :)
        Oby Ci sie wszystko dlaje tak dobrze wiodlo! :)
      • jula.b Re: interview w UK - udalo sie :) 17.01.07, 10:07
        Gratuluję serdecznie!Zycze tylko pozytywnych doswiadczen i ludzkiej
        zyczliwosci. Jesli miałabys ochote to fajnie byloby poczytac o Twoich
        doswiadczeniach nieco szerzej opisanych na temat rekrutacji i calej obudowy -
        fora tu czytaja takze osoby ktore dopiero wybieraja sie do pracy do UK z PL i
        kazda taka opisana historia jest cenna. Czy wiec startowalas do tej pracy z
        Polski?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka