Dodaj do ulubionych

jak zlikwidować skrzynkę?

IP: *.chello.pl 10.02.02, 15:42
Proszę o wyjaśnienie, jak można definitywnie rozstać się z forum - czyli
zlikwidować skrzynkę?

Piszę o tym z żalem, bo GW to moja gazeta od zawsze, ale standardy obsługi na
tutejszych forach i brak reakcji admina na łamanie prawa, a przede wszystkim
coraz bardziej odczuwalne zapóźnienie cywilizacyjne forum GW skłaniają mnie do
tego.

W sąsiednim wątku komuś okradanemu z dobrego iminia na Waszym forum inny
uczestnik odpisał, by założył sobie tuzin skrzynek pod zmutowanym nickiem.
I to właściwie wyjaśniło stanowisko administracji (a raczej jego brak w kwestii
złodziejstwa nicków na forum) - GW chce wykazywać się jak największa ilością
skrzynek! Bo od tego zależą m.in. jej ceny reklam!
Myślę, że w ciągu tego roku odnotujecie znaczny odpływ forumowiczów, bo nie
modernizujecie serwera, nie reagujecie na propozycje uczestników (to wymaga
trochę pracy i pieniędzy) - a konkurencja tylko na to czeka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Re: jak zlikwidować skrzynkę? IP: *.arts.monash.edu.au 11.02.02, 08:37
      Gość portalu: parka napisał(a):

> Proszę o wyjaśnienie, jak można definitywnie rozstać się z forum - czyli
      > zlikwidować skrzynkę?
      >
      > Piszę o tym z żalem, bo GW to moja gazeta od zawsze, ale standardy obsługi na
      > tutejszych forach i brak reakcji admina na łamanie prawa, a przede wszystkim
      > coraz bardziej odczuwalne zapóźnienie cywilizacyjne forum GW skłaniają mnie do
      > tego.
      >
      > W sąsiednim wątku komuś okradanemu z dobrego iminia na Waszym forum inny
      > uczestnik odpisał, by założył sobie tuzin skrzynek pod zmutowanym nickiem.
      > I to właściwie wyjaśniło stanowisko administracji (a raczej jego brak w kwestii
      >
      > złodziejstwa nicków na forum) - GW chce wykazywać się jak największa ilością
      > skrzynek! Bo od tego zależą m.in. jej ceny reklam!
      > Myślę, że w ciągu tego roku odnotujecie znaczny odpływ forumowiczów, bo nie
      > modernizujecie serwera, nie reagujecie na propozycje uczestników (to wymaga
      > trochę pracy i pieniędzy) - a konkurencja tylko na to czeka.
      Kagan:
      1. Wynajac maszyne czasu, cofnac sie do chwili zalozenia skrzynki, i jej NIE zalozyc.
      2. Napisac z niej cos niecenzuralnego, jak np. piuos01 czy debruce...
      P. Sikora czyli maas sama wtedy ja zamknie...
      Good luck!
      • Gość: parka Re: jak zlikwidować skrzynkę? IP: *.chello.pl 12.02.02, 11:10
        ponawiam moje pytanie: jak zlikwidować skrzynkę i wycować swoje dane z Waszej
        bazy danych?
        • Gość: inf Re: jak zlikwidować skrzynkę? IP: *.stacje.agora.pl 13.02.02, 10:26
          można zgłosić na
          postmaster@poczta.gazeta.pl
          • Gość: parka Re: jak zlikwidować skrzynkę? IP: *.chello.pl 13.02.02, 19:27
            i czy wtedy moje dane zostaną wykasowane z bazy?
            • Gość: parka Re: jak zlikwidować skrzynkę? IP: *.chello.pl 18.02.02, 10:35
              zgodnie z instrukcją maas napisałam w tej sprawie 15.02. do postmastera.
              Mija 3.doba, a ja nie mam odpowiedzi...

PS. czy po likwidacji skrzynki moje dane zostaną wymazane z Waszej bazy danych?
              • eela Re: jak zlikwidować skrzynkę? 18.02.02, 10:38
                ja czekam na odpowiedź od postmastera już od dwóch tygodni (ale w innej
                sprawie) i pewnie się nie doczekam i nawet nie wiem, gdzie się poskarżyć :(
                • nurni ja czekam od dwóch dni... 18.02.02, 20:05
                  ...i już mnie to irytuje
                  ale widzę po Pani że jeszcze sobie postoje

Pani ostatnia ?

nurni
                  • Gość: parka minęły 4 dni IP: *.chello.pl 20.02.02, 23:03
    • mercedes+++ Re: jak zlikwidować skrzynkę? 21.02.02, 14:02
      Mam nadzieję, że odezwiesz się jeszcze do mnie. Od trzech dni nie mogę odczytać
      poczty, są tam same nulle. A może napisz na moją inną skrzynkę -
      stang@seznam.cz , pozdrawiam.
      • eela Re: jak zlikwidować skrzynkę? 21.02.02, 14:13
        Ja też przez 2 dni z przerwami miałam same nulle, a wczoraj nagle na moment
        pokazała sie cała poczta. Jakby mnie cos tknęło, przekopiowałam wszystko do
        outlooka. Zrobilam to w ostatnim momencie. Po godzinie zajrzałam były znów
        nulle, a potem cała poczta się wykasowała. Już drugi raz postmaster robi mi
        taki głupi kawał. Poprzednio potraciłam sporo adresów, teraz na szczęście
        dzięki zbiegowi okoliczności wszystko mam. Ale taka niepewność skrzynki jest
        mocno irytująca. Najgorsze jest to, że postmaster nie odpowiada na maile
        • dj Re: jak zlikwidować skrzynkę? 21.02.02, 20:10
          eela napisał(a):

> Ja też przez 2 dni z przerwami miałam same nulle, a wczoraj nagle na moment
          > pokazała sie cała poczta. Jakby mnie cos tknęło, przekopiowałam wszystko do
          > outlooka. Zrobilam to w ostatnim momencie. Po godzinie zajrzałam były znów
          > nulle, a potem cała poczta się wykasowała. Już drugi raz postmaster robi mi
          > taki głupi kawał. Poprzednio potraciłam sporo adresów, teraz na szczęście
          > dzięki zbiegowi okoliczności wszystko mam. Ale taka niepewność skrzynki jest
          > mocno irytująca. Najgorsze jest to, że postmaster nie odpowiada na maile.

Przepraszam Cię w imieniu postmastera, który zajęty poprawianiem funkcjonowania
          poczty niestety nie jest w stanie odpisywać na każdy email. Maile proszę kierować
          na adres pomoc@gazeta.pl, tam odpowiedź przyjdzie na pewno bo od odpowiadania na
          takie maile jest pracownik specjalny :)

Co do null'i to jak wcześniej pisałem problem jest dosyć złożony. Zgodnie z
          informacją, która otrzymałem od administratora w tym tygodniu został częściowo
          poprawiony. Nulle powinny zdarzać się rzadziej. Całkowite wyeliminowanie problemu
          nastąpi po udostępnieniu nowego interfejsu poczty w połowie marca. Proszę o
          cierpliwość.

PS. Maile na pewno nie znikają. Jeśli nawet w obecnym interfejsie widać nulle, co
          powinno zdarzać się teraz radziej, to można pocztę ściągać jakimś klientem (typu
          Outlook, Eudora, Bat, Netscape itp.) z serwera pop3.poczta.gazeta.pl i tutaj -
          jeśli w skrzynce coś jest - zawsze się pokaże.
          • eela Re: jak zlikwidować skrzynkę? 21.02.02, 20:37
            dj napisał(a):

> Przepraszam Cię w imieniu postmastera, który zajęty poprawianiem funkcjonowania
            >
            > poczty niestety nie jest w stanie odpisywać na każdy email. Maile proszę kierow
            > ać
            > na adres pomoc@gazeta.pl, tam odpowiedź przyjdzie na pewno bo od odpowiadania n
            > a
            > takie maile jest pracownik specjalny :)

Pierwszy raz słysze :). Jeśli postmaster jest tak bardzo zajęty, to maile, które
            do niego przychodzą mógłby z urzędu przekazywac do pomocy. :). Skąd mam wiedzieć,
            ze on taki spracowany.:))

> PS. Maile na pewno nie znikają. Jeśli nawet w obecnym interfejsie widać nulle,
            > co
            > powinno zdarzać się teraz radziej, to można pocztę ściągać jakimś klientem (typ
            > u
            > Outlook, Eudora, Bat, Netscape itp.) z serwera pop3.poczta.gazeta.pl i tutaj -
            > jeśli w skrzynce coś jest - zawsze się pokaże.

Oczywiście, ze można ściągnąć, ale problem w tym, że gdybym wcześniej nie
            sciągnęła, to już nie miałabym co ściągać, bo zawartość skrzynki wykasowała mi
            się na zero. I to drugi raz :(. Poczekam cierpliwie do połowy marca

Dziekuję za odpowiedź
            pozdrawiam

• Gość: parka Re: jak zlikwidować skrzynkę? IP: *.chello.pl 21.02.02, 21:19
              usiłowałam przesłać moje pytania pod podany adres (pomoc@gazeta.pl), ale serwer
              odrzucił mój post.
              Czy to chwilowe? (za jakiś czas spróbuje znowu)
              A może - jak sugeruje eela - postmaster przekazałby wszystkie nasze posty gdzie
              trzeba?
              • eela Re: jak zlikwidować skrzynkę? 21.02.02, 21:22
                może dj pomylił się i należy pisac pomoc@poczta.gazeta.pl? spróbuj
                pozdrawiam
                • Gość: parka dzieki eela IP: *.chello.pl 21.02.02, 21:37
                  napisałam post na adres, który wydedukowałaś - poszło. Teraz będziemy czekać w
                  napięciu na odpowiedź...
                  • eela Re: dzieki eela 21.02.02, 21:43
                    Mam nadzieję, ze się podzielisz ze mną informacją. Ciekawa jestem, jak długo
                    bedziesz czekać.
                    Wydedukowałam łatwo, bo tak się nazywa poczta portalowa i nie wydawało mi się,
                    zeby pomoc uhonorowali innym, nietypowym adresem

pozdrawiam
                  • Gość: parka Re: dzieki eela - jest obietnica odpowiedzi IP: *.chello.pl 21.02.02, 21:44
                    przed chwilą dostałam taki oto post:

Dziękujemy za list.
                    Na listy odpowiadamy w ciagu 12 godzin, przez caly tydzien z wyjatkiem
                    sobot i niedziel.
                    Jesli Twoja informacja nie dotyczy portalu, przekazemy ja wlasciwym
                    pracownikom AGORY SA.

Zespol dzialu Produkcji
                    portalu gazeta.pl
                    Agora SA
                    • eela Re: dzieki eela - jest obietnica odpowiedzi 21.02.02, 21:53
                      To fajnie, czyli jutro rano powinnas dostać, czyli tak naprawde około południa.
                      Nie zapomnij podzielić sie wieściami :)

pozdrawiam i życze dobrej nocy
                      • Gość: parka jest odpowiedź IP: *.chello.pl 22.02.02, 09:10
                        "Na razie nie ma mozliwosci likwidacji skrzynki pocztowej. Jesli nie jest
                        juz potrzebna prosze po prostu przestac z niej korzystac."
                        ?????????
                        • eela Re: jest odpowiedź 22.02.02, 09:24
                          Gość portalu: parka napisał(a):

> "Na razie nie ma mozliwosci likwidacji skrzynki pocztowej. Jesli nie jest
                          > juz potrzebna prosze po prostu przestac z niej korzystac."
                          > ?????????

O, kurczę...mnie tak mówili dobrzy ludzie, ale nie chciałam wierzyć...to jak
                          małżeństwo kościelne...nie opuszcze cię az do śmierci...:)). Poczekaj do połowy
                          marca, kiedy będzie nowa poczta, moze wtedy będziesz mogła sie ze skrzynka
                          rozstać. Zreszta ona jest na serwerze portalu, to i tak Cie w niczym nie obciąża
                          pozdrawiam
                        • Gość: wrew Re: jest odpowiedź IP: 2.4.STABLE* / 10.0.4.* 22.02.02, 09:37
                          Jestem wręcz zdumiony treścią tej odpowiedzi! Może trzeba przypomnieć Gazecie,
                          że jest coś takiego, jak ustawa o ochronie danych osobowych, która nie pozwala
                          przechowywać ich WBREW WOLI osoby zainteresowanej. A utrzymywanie skrzynki
                          przecież się z tym wiąże! I może przypomnienie to powinno nastąpić w formie
                          bardziej zdecydowanej niż wpis na forum lub korespondowanie z
                          nieodpowiedzialnym postmasterem.

Pozdrawiam - wrew
                        • ethnology Re: jest odpowiedź 22.02.02, 09:58
                          Witaj, czy mnie jeszcze pamiętasz? Piszę z nowej skrzynki, ponieważ poprzednia
                          całkiem zwariowała. Dzisiaj nawet nie moge sie zalogować. Pozdrawiam Mercedes.
                          • eela Re: jest odpowiedź 22.02.02, 10:27
                            U mnie dziś działa dobrze, zalogowac nie mogłam sie przedwczoraj. Widocznie
                            postmaster niedogodnosci rozkłada sprawiedliwie, codziennie komu innemu :)
                        • tebe Re: jest odpowiedź 22.02.02, 10:33
                          Witaj

W ciągu dwóch tygodni Twoja skrzynka zostanie zlikwidowana a dane skasowane.

Przepraszamy za kłopot

T
                          • Gość: parka do MERCEDES IP: *.chello.pl 22.02.02, 10:40
                            próby skontaktowania się z Tobą na oba podane nowe adresy spełzły na niczym.
                            Serwer GW odrzuca wiadomości.
                            • mercedes+++ Re: do MERCEDES 22.02.02, 15:45
                              //Cześć, dziwne rzeczy się dzieją z tą pocztą, jednak otrzymałem twój list na
                              adres ethnology. Pozdrawiam mercedes.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka