1u 05.11.11, 20:43 czy brano pod uwagę inny układ forum lub też aby czcionka była większa ? :>:> Link Zgłoś Obserwuj wątek
jan-w Re: układ forum 05.11.11, 21:09 Naciśnij na większe "A" które widzisz nieco wyżej po prawej stronie. Możesz też sama projektować to jak widzisz stronę. Link Zgłoś
siwa Re: układ forum 07.11.11, 11:12 W widoku rozwiniętego drzewka, w prawym górnym rogu masz Aa Link Zgłoś
kropka Re: układ forum 05.11.11, 23:48 strasznie dużo zmian na forum proponujesz. Jak dojdziesz do naczelnego GW, to uprzedź. Dam Ci aspirynę, może pomoże :) Link Zgłoś
1u Re: układ forum 06.11.11, 08:01 aspirynka nie pomoże no chyba tym w redakcji to tak bo oni są pewnie lenie :>:> Link Zgłoś
giwi Re: układ forum 06.11.11, 16:58 Trzeba się rozejrzeć. Jan-w napisał, u góry po prawej stronie ekranu jest duża litera "A", służy do powiększania. Poza tym w Ustawieniach są szablony z różną wielkością liter. Link Zgłoś
stefan4 Re: układ forum 06.11.11, 20:15 giwi: > Trzeba się rozejrzeć. Jan-w napisał, u góry po prawej stronie ekranu jest duża > litera "A", służy do powiększania. Tak faktycznie napisał. Ale u mnie na górze po prawej stronie okna forumowego duże litery ,,A'' znajdują się tylko w słowach PODARNIK, ZOBACZ, SZUKAJ i żadna z nich nie służy do powiększania. Ale witrynki powiększa się łatwo, przynajmniej w ognistym lisie, naciskając Ctr-+, więc żadne niewidzialne A nie jest potrzebne. Ale z czystej ciekawości uprzejmie proszę o zrzut Twojego ekranu, żebym mógł wyczaić, gdzie Ty tam znalazłaś to magiczne A. A dlaczego nazwaliście taką funkcję A zamiast np. POWIĘKSZENIE? - Stefan Link Zgłoś
1u Re: układ forum 06.11.11, 20:41 ale to powiększasz tylko stronę www mi chodzi aby bez wciskania był lepszy widok na forum oraz lepszy układ tego forum czy będą takie zmiany ??:> Link Zgłoś
stefan4 Re: układ forum 06.11.11, 20:54 1u: > czy będą takie zmiany ??:> Zapytałeś pod moim postem, ale ja Ci nie mogę pomóc, ja wiem tyle co Ty. Na razie w swojej sprawie masz tylko niegrzeczną odpowiedź Kropki. Niektórzy nie potrafią powiedzieć spokojnie ,,to, co zrobiliśmy, to szczyt naszych możliwości, niczego lepszego proszę się po nas nie spodziewać'' i, czując się w defensywie, sięgają po złośliwości. Nie miej do niej o to pretensji, tak jak ja nie mam do mojego psa, kiedy pogryzie kolejne kapcie. Nikt nie jest panem własnej natury. - Stefan Link Zgłoś
1u Re: układ forum 06.11.11, 21:07 ja nie mam do nikogo pretensji tylko chce aby wypowiedzial sie jakis adminek :> Link Zgłoś
giwi Re: układ forum 06.11.11, 22:44 Co to znaczy "układ forum"? Drzewko? Nie sądzę, aby zostało zlikwidowane. To największa zaleta tego forum. A wielkośc liter dobierz sobie z szablonu w Ustawieniach. Gdybyś trochę sie zapoznał z opcjami forum i możliwościami, nie musiałbyś zakładać aż tylu wątków. :-) Link Zgłoś
1u Re: układ forum 06.11.11, 23:53 co takiego ? np aby więcej było kolorów, lepiej podzielone forum na tematy bo obecnie to groch z kapusta to forum :> Link Zgłoś
giwi Re: układ forum 07.11.11, 00:08 Poszukaj sobie łatwiejszego portalu. Pewnie do tego jeszcze nie dorosłeś. Link Zgłoś
siwa Re: układ forum 07.11.11, 11:18 1u napisał: > mi chodzi aby bez wciskania był lepszy widok na forum oraz lepszy układ tego fo > rum Lepszy to dla każdego znaczy co innego. Całość powiększyć mozesz klikając Ctrl +, pomniejszasz Ctrl -, a normalny widok Ctrl 0. Nad ogólnym widokiem pracujemy i zmiany będą na pewno, ale nie wiem czy takie jakie określasz "lepszym widokiem". Chwilowo zanim zmiany będą popróbuj skórkami, widokiem powiększonym (A) i powiększaniem z klawiatury. Link Zgłoś
giwi Re: układ forum 06.11.11, 22:40 Prosze bardzo :-) fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2931291,2,1,aa.html Na ogół wszędzie powiększenie i pomniejszenie litery jest zaznaczane jako dwie róznej wielkości litery A. Link Zgłoś
stefan4 Re: układ forum 07.11.11, 01:10 giwi: > Prosze bardzo :-) Aha, dzięki. Czyli to udogodnienie pojawia się po wybraniu opcji ,,Pokaż wszystkie'', której nigdy nie używam. giwi: > Na ogół wszędzie powiększenie i pomniejszenie litery jest zaznaczane jako > dwie róznej wielkości litery A. Ja nie upieram się, że wszędzie, jak się wyjrzy oknem, to widać las, chociaż tak jest przed moim oknem. Więc i Ty się nie upieraj, że ,,wszędzie powiększenie i pomniejszenie litery'' itd. Wierzę Ci, że tak jest na Twoim komputerze, skoro tak twierdzisz, ale wszędzie to nie. Czy Wasi informatycy sprawdzili działanie tego ozdobnika w różnych przeglądarkach i pod różnymi systemami operacyjnymi? U mnie (Kubuntu, firefox) małe ,,A'' też powiększa a nie pomniejsza. Po powiększeniu nie da się już niczego pomniejszyć, bo obie literki ,,A'' przestają być klikliwe; w dodatku są częściowo ukryte pod przyciskiem ,,Lubię to''. A zwykłe przeglądarkowe cofnięcie do poprzedniej strony wyłącza ,,Pokaż wszystkie'' przez co te magiczne literki ponownie znikają. To są oczywiste niedoróbki. Ale i sam pomysł jest dziwaczny., bo takie powiększanie i pomniejszanie jest w ogóle niepotrzebne. To czyni przecież sama przeglądarka, po co dublować jej funkcje? - Stefan Link Zgłoś
giwi Re: układ forum 07.11.11, 09:44 Rzeczywiście, wszystko zepsuło się. Kiedyś małym A wracało się do pozycji wyjściowej i "Lubie to" niczego nie zakrywało. Pewnie nawaliło po podłaczeniu do FB, nikt tego nie zauwazył i nie poprawił. To powiększenie nie jest identycznie z przeglądarkowym, bo ona powiększa cały ekran a ta opcja tylko treśc postu. Są osoby z bardzo słabym wzrokiem, które o taką możliwośc dopominały się. Link Zgłoś
giwi Re: układ forum 07.11.11, 11:09 Masz dużo czasu, siedzisz non-stop na tym forum. Możesz go wykorzystac bardziej produktywnie. Na wszystkie swoje pytania wypowiedziane i niewypowiedziane znajdziesz odpowiedzi przy pomocy wyszukiwarki. Już wszystko wielokrotnie było wyjaśniane. Link Zgłoś
siwa Re: układ forum 07.11.11, 11:14 > a czy ktosie się wypowiedzą z gazeta.pl ?:> W niedzielę raczej nie ;) Link Zgłoś
siwa Re: układ forum 07.11.11, 11:29 Oczywiście, jak większość ludzi. W niedziele jest dyżurny, który zajmuje się zgłoszeniami naruszeń, a nie wolnymi wnioskami i odpowiadaniem na nie. Link Zgłoś
wariant_b Re: układ forum 07.11.11, 11:09 stefan4 napisał: > Ale i sam pomysł jest dziwaczny., bo takie powiększanie i pomniejszanie > jest w ogóle niepotrzebne. Sam pomysł jest zgodny z zaleceniami dla twórców witryn internetowych i spotykany w wielu miejscach. Słabo widzący też korzystają z Internetu. Przełącznik wbudowany jest w wiele narzędzi do tworzenia witryn. Oczywiście można powiększać "tradycyjnie" czyli przez <CTRL>+<+>, pomniejszać przez <CTRL>+<->, a normalność przywracać <CTRL>+<0>, ale zwykle przełącznik robi to nieco inaczej i lepiej niż przeglądarka. Natomiast generalnie nie podoba mi się pomysł kolejnych "upiększeń" forum kosztem podstawowej funkcjonalności. Jest w pewnym sensie niebezpieczny, bo akurat to siwa rozumie i łyka. Link Zgłoś
siwa Re: układ forum 07.11.11, 11:10 Sprawdź w ustawieniach inne skórki, tam są takie z większymi czcionkami też. Link Zgłoś
dupetek Re: układ forum 08.11.11, 10:19 Mam do Ciebie osobistą prośbę 1u! Staraj się nie pisać bez potrzeby pogrubioną czcionką, bo nie wiem jak innych, ale mnie to irytuje. Pogrubiasz bez sensu w prawie każdym poście na FK. Z góry dziękuję za pozytywne podejście do mojej prośby:) Link Zgłoś
siwa Re: układ forum 08.11.11, 11:06 Bo pogrubienia znacznie gorzej się czyta. Bardzo przychylam się do tej prośby, bo już z kilku stron miałam sygnały, że to utrudnia. Link Zgłoś
giwi Re: układ forum 08.11.11, 12:22 Cenzura? Nie używaj słów, których znaczenia nie znasz. Bold służy do podkreślania znaczenia wybranych fraz. Nie powinno być trudne do zrozumienia. Zamiłowania graficzne realizuj w odpowiednich miejscach. To nie jest forum dla nudzących się gimnazjalistów. Co jest dozwolone masz napisane w netykiecie. ps. A znaczenie emotikona, który wstawiasz po każdym zdaniu znasz? To nie jest odpowiednik kropki kończącej zdanie. Link Zgłoś
siwa Re: układ forum 08.11.11, 14:44 1u napisał: > znowu cenzura :> Widziałeś kiedyś cenzurę, która prosi? Link Zgłoś
dupetek Re: układ forum 08.11.11, 13:05 Widzisz 1u w necie podobnie jak w realu istnieją pewne zasady/konwencje. Pisanie majuskułą oznacza krzyk, a boldem podkreślenie czegoś ważnego-istotnego. Przyznasz, że w realu irytuje Cię czyjś nieuzasadniony krzyk lub podkreślanie ważności każdego mruknięcia? Po pewnym czasie przestajemy reagować na naprawdę ważne komunikaty. Link Zgłoś
1u Re: układ forum 08.11.11, 13:07 a w związku z tematem wątku masz coś do powiedzenia jeśli nie to nie pisz bzdur :> Link Zgłoś
dupetek Re: układ forum 08.11.11, 13:16 Przepraszam za off topic, ale skorzystałem z okazji na tym forum żeby załatwić "prywatę":) Link Zgłoś
giwi Re: układ forum 08.11.11, 13:25 Skorzystaj ze słownika języka polskiego. Tam jest znaczenie słowa "prywata". ps. Ćwicz z kostką Rubika. Link Zgłoś
1u Re: układ forum 08.11.11, 13:28 po co piszesz jak nic masz do gadania na ten wątek nie pisz już bo za długi będzie wątek :> Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: układ forum 08.11.11, 22:22 A ja bym chciała inną czcionkę, a konkretnie Century Gothik. Czy jest szansa na spełnienie mej prośby i czy mam w tej spawie pisać na forum@agora.ok, czy wystarczy jak tu napiszem? I żeby była opcja wyboru kolorów oraz możliwość wstawiania brokatowych gifów. Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: układ forum 08.11.11, 22:57 To jest nas dwoje, a w kupie siła, może zmienią :-) Link Zgłoś
mika_p Re: układ forum 08.11.11, 22:58 Gazetka, na wiekszości forów, na których cię widzę, jest możliwość wstawiania gifów, a jak nie umiesz robić brokatowych, to wpadnij na jakies forum dla dzieci (nie: o dzieciach), to podrzucą ci linki do odpowiednich stron. Link Zgłoś