Dodaj do ulubionych

układ forum

05.11.11, 20:43
czy brano pod uwagę inny układ forum lub też aby czcionka była większa ?

:>:>
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: układ forum 05.11.11, 21:09
      Naciśnij na większe "A" które widzisz nieco wyżej po prawej stronie. Możesz też sama projektować to jak widzisz stronę.
      • 1u Re: układ forum 05.11.11, 21:49
        o jakie "A" chodzi :>
      • siwa Re: układ forum 07.11.11, 11:12
        W widoku rozwiniętego drzewka, w prawym górnym rogu masz Aa
    • kropka Re: układ forum 05.11.11, 23:48
      strasznie dużo zmian na forum proponujesz. Jak dojdziesz do naczelnego GW, to uprzedź. Dam Ci aspirynę, może pomoże :)
      • 1u Re: układ forum 06.11.11, 08:01
        aspirynka nie pomoże no chyba tym w redakcji to tak bo oni są pewnie lenie :>:>
        • giwi Re: układ forum 06.11.11, 16:58
          Trzeba się rozejrzeć. Jan-w napisał, u góry po prawej stronie ekranu jest duża litera "A", służy do powiększania. Poza tym w Ustawieniach są szablony z różną wielkością liter.

• stefan4 Re: układ forum 06.11.11, 20:15
            giwi:
            > Trzeba się rozejrzeć. Jan-w napisał, u góry po prawej stronie ekranu jest duża
            > litera "A", służy do powiększania.

Tak faktycznie napisał. Ale u mnie na górze po prawej stronie okna forumowego duże litery ,,A'' znajdują się tylko w słowach PODARNIK, ZOBACZ, SZUKAJ i żadna z nich nie służy do powiększania. Ale witrynki powiększa się łatwo, przynajmniej w ognistym lisie, naciskając Ctr-+, więc żadne niewidzialne A nie jest potrzebne.

Ale z czystej ciekawości uprzejmie proszę o zrzut Twojego ekranu, żebym mógł wyczaić, gdzie Ty tam znalazłaś to magiczne A. A dlaczego nazwaliście taką funkcję A zamiast np. POWIĘKSZENIE?

- Stefan
            • 1u Re: układ forum 06.11.11, 20:41
              ale to powiększasz tylko stronę www

mi chodzi aby bez wciskania był lepszy widok na forum oraz lepszy układ tego forum

czy będą takie zmiany ??:>
              • stefan4 Re: układ forum 06.11.11, 20:54
                1u:
                > czy będą takie zmiany ??:>

Zapytałeś pod moim postem, ale ja Ci nie mogę pomóc, ja wiem tyle co Ty. Na razie w swojej sprawie masz tylko niegrzeczną odpowiedź Kropki. Niektórzy nie potrafią powiedzieć spokojnie ,,to, co zrobiliśmy, to szczyt naszych możliwości, niczego lepszego proszę się po nas nie spodziewać'' i, czując się w defensywie, sięgają po złośliwości.

Nie miej do niej o to pretensji, tak jak ja nie mam do mojego psa, kiedy pogryzie kolejne kapcie. Nikt nie jest panem własnej natury.

- Stefan
                • 1u Re: układ forum 06.11.11, 21:07
                  ja nie mam do nikogo pretensji tylko chce aby wypowiedzial sie jakis adminek :>
                  • giwi Re: układ forum 06.11.11, 22:44
                    Co to znaczy "układ forum"? Drzewko? Nie sądzę, aby zostało zlikwidowane. To największa zaleta tego forum.
                    A wielkośc liter dobierz sobie z szablonu w Ustawieniach. Gdybyś trochę sie zapoznał z opcjami forum i możliwościami, nie musiałbyś zakładać aż tylu wątków. :-)
                    • 1u Re: układ forum 06.11.11, 23:53
                      co takiego ?

np aby więcej było kolorów, lepiej podzielone forum na tematy bo obecnie to groch z kapusta to forum :>
                      • giwi Re: układ forum 07.11.11, 00:08
                        Poszukaj sobie łatwiejszego portalu. Pewnie do tego jeszcze nie dorosłeś.
                        • 1u Re: układ forum 07.11.11, 09:37
                          chyba zgubiłeś temat tego wątku :>
              • siwa Re: układ forum 07.11.11, 11:18
                1u napisał:
                > mi chodzi aby bez wciskania był lepszy widok na forum oraz lepszy układ tego fo
                > rum

Lepszy to dla każdego znaczy co innego. Całość powiększyć mozesz klikając Ctrl +, pomniejszasz Ctrl -, a normalny widok Ctrl 0.
                Nad ogólnym widokiem pracujemy i zmiany będą na pewno, ale nie wiem czy takie jakie określasz "lepszym widokiem".
                Chwilowo zanim zmiany będą popróbuj skórkami, widokiem powiększonym (A) i powiększaniem z klawiatury.
                • 1u Re: układ forum 07.11.11, 11:24
                  dziękuje za powiadomienie :>
            • giwi Re: układ forum 06.11.11, 22:40
              Prosze bardzo :-)
              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2931291,2,1,aa.html
              Na ogół wszędzie powiększenie i pomniejszenie litery jest zaznaczane jako dwie róznej wielkości litery A.
              • 1u Re: układ forum 06.11.11, 23:51
                a można bez A :>
              • stefan4 Re: układ forum 07.11.11, 01:10
                giwi:
                > Prosze bardzo :-)

Aha, dzięki. Czyli to udogodnienie pojawia się po wybraniu opcji ,,Pokaż wszystkie'', której nigdy nie używam.

giwi:
                > Na ogół wszędzie powiększenie i pomniejszenie litery jest zaznaczane jako
                > dwie róznej wielkości litery A.

Ja nie upieram się, że wszędzie, jak się wyjrzy oknem, to widać las, chociaż tak jest przed moim oknem. Więc i Ty się nie upieraj, że ,,wszędzie powiększenie i pomniejszenie litery'' itd. Wierzę Ci, że tak jest na Twoim komputerze, skoro tak twierdzisz, ale wszędzie to nie.

Czy Wasi informatycy sprawdzili działanie tego ozdobnika w różnych przeglądarkach i pod różnymi systemami operacyjnymi? U mnie (Kubuntu, firefox) małe ,,A'' też powiększa a nie pomniejsza. Po powiększeniu nie da się już niczego pomniejszyć, bo obie literki ,,A'' przestają być klikliwe; w dodatku są częściowo ukryte pod przyciskiem ,,Lubię to''. A zwykłe przeglądarkowe cofnięcie do poprzedniej strony wyłącza ,,Pokaż wszystkie'' przez co te magiczne literki ponownie znikają.

To są oczywiste niedoróbki. Ale i sam pomysł jest dziwaczny., bo takie powiększanie i pomniejszanie jest w ogóle niepotrzebne. To czyni przecież sama przeglądarka, po co dublować jej funkcje?

- Stefan
                • giwi Re: układ forum 07.11.11, 09:44
                  Rzeczywiście, wszystko zepsuło się. Kiedyś małym A wracało się do pozycji wyjściowej i "Lubie to" niczego nie zakrywało. Pewnie nawaliło po podłaczeniu do FB, nikt tego nie zauwazył i nie poprawił.

To powiększenie nie jest identycznie z przeglądarkowym, bo ona powiększa cały ekran a ta opcja tylko treśc postu. Są osoby z bardzo słabym wzrokiem, które o taką możliwośc dopominały się.
                  • 1u Re: układ forum 07.11.11, 10:55
                    a czy ktosie się wypowiedzą z gazeta.pl ?:>
                    • giwi Re: układ forum 07.11.11, 11:09
                      Masz dużo czasu, siedzisz non-stop na tym forum. Możesz go wykorzystac bardziej produktywnie. Na wszystkie swoje pytania wypowiedziane i niewypowiedziane znajdziesz odpowiedzi przy pomocy wyszukiwarki. Już wszystko wielokrotnie było wyjaśniane.
                    • siwa Re: układ forum 07.11.11, 11:14
                      > a czy ktosie się wypowiedzą z gazeta.pl ?:>

W niedzielę raczej nie ;)
                      • 1u Re: układ forum 07.11.11, 11:25
                        a to macie wolne w niedzielę ? :>
                        • siwa Re: układ forum 07.11.11, 11:29
                          Oczywiście, jak większość ludzi.
                          W niedziele jest dyżurny, który zajmuje się zgłoszeniami naruszeń, a nie wolnymi wnioskami i odpowiadaniem na nie.
                          • 1u Re: układ forum 07.11.11, 12:05
                            ok, dzięki za info :>
                • wariant_b Re: układ forum 07.11.11, 11:09
                  stefan4 napisał:
                  > Ale i sam pomysł jest dziwaczny., bo takie powiększanie i pomniejszanie
                  > jest w ogóle niepotrzebne.

Sam pomysł jest zgodny z zaleceniami dla twórców witryn internetowych
                  i spotykany w wielu miejscach. Słabo widzący też korzystają z Internetu.
                  Przełącznik wbudowany jest w wiele narzędzi do tworzenia witryn.

Oczywiście można powiększać "tradycyjnie" czyli przez <CTRL>+<+>,
                  pomniejszać przez <CTRL>+<->, a normalność przywracać <CTRL>+<0>,
                  ale zwykle przełącznik robi to nieco inaczej i lepiej niż przeglądarka.

Natomiast generalnie nie podoba mi się pomysł kolejnych "upiększeń"
                  forum kosztem podstawowej funkcjonalności. Jest w pewnym sensie
                  niebezpieczny, bo akurat to siwa rozumie i łyka.
    • siwa Re: układ forum 07.11.11, 11:10
      Sprawdź w ustawieniach inne skórki, tam są takie z większymi czcionkami też.
      • 1u Re: układ forum 07.11.11, 11:25
        • dupetek Re: układ forum 08.11.11, 10:19
          Mam do Ciebie osobistą prośbę 1u! Staraj się nie pisać bez potrzeby pogrubioną czcionką, bo nie wiem jak innych, ale mnie to irytuje. Pogrubiasz bez sensu w prawie każdym poście na FK.
          Z góry dziękuję za pozytywne podejście do mojej prośby:)
          • 1u Re: układ forum 08.11.11, 10:25
            a czemu to :>:>
            • siwa Re: układ forum 08.11.11, 11:06
              Bo pogrubienia znacznie gorzej się czyta.
              Bardzo przychylam się do tej prośby, bo już z kilku stron miałam sygnały, że to utrudnia.
              • 1u Re: układ forum 08.11.11, 11:07
                znowu cenzura :>

a co jest dozwolone ??? :>
                • giwi Re: układ forum 08.11.11, 12:22
                  Cenzura? Nie używaj słów, których znaczenia nie znasz.

Bold służy do podkreślania znaczenia wybranych fraz. Nie powinno być trudne do zrozumienia. Zamiłowania graficzne realizuj w odpowiednich miejscach. To nie jest forum dla nudzących się gimnazjalistów.
                  Co jest dozwolone masz napisane w netykiecie.

ps. A znaczenie emotikona, który wstawiasz po każdym zdaniu znasz? To nie jest odpowiednik kropki kończącej zdanie.
                  • 1u Re: układ forum 08.11.11, 12:24
                    i tak ten twój post nic nowego nie daje :>
                    • giwi Re: układ forum 08.11.11, 12:29
                      Ćwicz umysł to da. Zacznij od kostki Rubika.
                      • 1u Re: układ forum 08.11.11, 13:06
                        oj kolega chyba bardziej taki zadziorny :>
                • siwa Re: układ forum 08.11.11, 14:44
                  1u napisał:
                  > znowu cenzura :>

Widziałeś kiedyś cenzurę, która prosi?
                  • 1u Re: układ forum 08.11.11, 15:46
                    ok, koniec tematu
                    :)
            • dupetek Re: układ forum 08.11.11, 13:05
              Widzisz 1u w necie podobnie jak w realu istnieją pewne zasady/konwencje. Pisanie majuskułą oznacza krzyk, a boldem podkreślenie czegoś ważnego-istotnego. Przyznasz, że w realu irytuje Cię czyjś nieuzasadniony krzyk lub podkreślanie ważności każdego mruknięcia? Po pewnym czasie przestajemy reagować na naprawdę ważne komunikaty.
              • 1u Re: układ forum 08.11.11, 13:07
                a w związku z tematem wątku masz coś do powiedzenia jeśli nie to nie pisz bzdur :>
                • dupetek Re: układ forum 08.11.11, 13:16
                  Przepraszam za off topic, ale skorzystałem z okazji na tym forum żeby załatwić "prywatę":)
                  • 1u Re: układ forum 08.11.11, 13:18
                    tzn ?
                    • giwi Re: układ forum 08.11.11, 13:25
                      Skorzystaj ze słownika języka polskiego. Tam jest znaczenie słowa "prywata".

ps. Ćwicz z kostką Rubika.
                      • 1u Re: układ forum 08.11.11, 13:28
                        po co piszesz jak nic masz do gadania na ten wątek

nie pisz już bo za długi będzie wątek :>
    • gazeta_mi_placi Re: układ forum 08.11.11, 22:22
      A ja bym chciała inną czcionkę, a konkretnie Century Gothik. Czy jest szansa na spełnienie mej prośby i czy mam w tej spawie pisać na forum@agora.ok, czy wystarczy jak tu napiszem?
      I żeby była opcja wyboru kolorów oraz możliwość wstawiania brokatowych gifów.
      • 1u Re: układ forum 08.11.11, 22:24
        też mam taką nadzieję że coś zmienią :)
        • gazeta_mi_placi Re: układ forum 08.11.11, 22:57
          To jest nas dwoje, a w kupie siła, może zmienią :-)
      • mika_p Re: układ forum 08.11.11, 22:58
        Gazetka, na wiekszości forów, na których cię widzę, jest możliwość wstawiania gifów, a jak nie umiesz robić brokatowych, to wpadnij na jakies forum dla dzieci (nie: o dzieciach), to podrzucą ci linki do odpowiednich stron.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka