glonik Re: jak przeczytac priva? 17.06.04, 23:14 Jesteś zalogowana "na stałe", więc masz także konto pocztowe, po prostu kliknij "poczta" i odbierz wiadomość. Twój login na Forum jest identyczny z adresem konta pocztowego. PS. Spokojnie, niedługo wsszystko, no prawie wszystko, opanujesz. :-) Pozdrawiam Link Zgłoś
glonik Re: jak przeczytac priva? 18.06.04, 01:25 hepik1 napisał: > A "poczta "pisze na samej górze strony Sama się tak pisze? Link Zgłoś
wolfgang87 Re: jak przeczytac priva? 18.06.04, 16:51 mówi sie "pisze" wiec o co tu sie czepiac...chbya ze ktos jest na tyle nieszczesliwy ze wciaz sie uczy i wciaz ma do czynienia z polonsitami co jezyka polskiego nie znaju - tym współczuję, ale nie podejrzewam glonika o to... Link Zgłoś
glonik Re: jak przeczytac priva? 18.06.04, 18:02 wolfgang87 napisał: > mówi sie "pisze" wiec o co tu sie czepiac...chbya ze ktos jest na tyle > nieszczesliwy ze wciaz sie uczy i wciaz ma do czynienia z polonsitami co jezyka > polskiego nie znaju - tym współczuję, ale nie podejrzewam glonika o to... Hehe, a o co mnie podejrzewasz? ;-). Ale naprawdę to jest: ja piszę, ty piszesz, ono pisze...coś nie pisze, coś zostało napisane, o czymś coś zostało napisane. To jedna z moich fobijek. Pozostałe to: wziąść zamiast wziąć, swetr zamiast sweter i jeszcze parę + skrótowce wg (bez kropki) i ww. (z kropka właśnie). No mam takiego fioła, tym bardziej, że kiedy czytam niektóre teksty głupieję ortograficznie. No, może jako mały glonik kompleksa mam? A co? Glonik też może mieć ;-) > Link Zgłoś
wolfgang87 Off topic 18.06.04, 21:16 Hehe...o nic nie podejrzewam. Tez mi sie często oczy przewracaja jak czytam forum. A czemu swetr zamiast sweter ???? Od wielu lat nie słyszałem "swetr" :> Nitk tak nie mówi w moim otoczeniu. Wygodnie jest napisać w/w zamiast ww. :)) Nie wiem czemu,ale wygodniej... A co "pisze" to jest takie paskudne zjawisko w językach jak idiomy i nie ma co z nimi walczyć. I wielka szkoda ze media wybijają skutecznie ludziom z głowy "fakt autentyczny" Bo to było bardzo sympatyczne. A teraz juz zanika. A jesli cos jest "oparte na faktach" to za słabo to brzmi...I dlatego ludzie przestali w ogole tego uzywac. Język zubożał :( To takie moje subiektywne przemyslenia. Jeszcze raz dodam: uwazam p. Miodka za mądrego czlowieka ale tez i za konserwę. I to m.in. on jest winny temu że gwary w Polsce zanikają... Na dłuzszą dyskusje zapraszam na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=74 bo tu to jest kompletnie off topic :))) Link Zgłoś
glonik Re: Off topic 18.06.04, 23:14 Dziękuję za zaproszenie :). Suwałki.....echchchch....młodość, młodość.... I na koniec, "dokładnie" (tfu) na koniec, myślisz, że paskudia (to mój neologizm!!!) wygrają? Pozdrawiam. Link Zgłoś
fdj Re: jak przeczytac priva? 19.06.04, 07:37 glonik napisała: > No, może jako mały glonik kompleksa mam? A co? Glonik też może mieć ;-) Powiem więcej: to czyni gloniki bardziej ludzkimi ;-) Link Zgłoś
kiss_my_ass Re: jak przeczytac priva? 28.06.04, 11:49 > No, może jako mały glonik kompleksa mam? > A co? Glonik też może mieć ;-) Nie wiem, czy masz kompleksa, ale wiem, że masz problemy z odróżnieniem skrótów od skrótowców. Masz również serdeczne pozdrowienia ode mnie. Link Zgłoś
sceptyk Z gory do dolu i z lewej do prawej 17.06.04, 23:48 Chyba, ze z Izraela. To wtedy inaczej. Link Zgłoś
j_karolak Re: Z gory do dolu i z lewej do prawej 18.06.04, 08:48 Chyba raczej z lewej do prawej i dopiero wtedy z góry do dołu. Chyba, że z Izraela, Chin, czy innego Damaszku. Link Zgłoś
sceptyk Tak tez podejrzewalem 18.06.04, 11:21 ze Karolakowi obce sa metody blyskawicznego zapoznawania sie z tekstem - skanowania na ukos, z gory do dolu. Nie wykluczam, ze gdy wodzi (powoli) wzrokiem po linijkach, to na wargach jego mozna zauwazyc wymowe poszczegolnych wyrazow. Zas dluzszeiskomplikowanewyrazy po prostu przeskakuje, uzyskujac w ten sposob szybkosc zblizona do sredniej krajowej. Link Zgłoś
j_karolak Re: Tak tez podejrzewalem 18.06.04, 11:54 Na forum bardziej przydaje się umiejętność szybkiego pisania, niż czytania. Zresztą, ja rzadko które posty czytam. Poza swoimi. Link Zgłoś