Dodaj do ulubionych

o co chodzi?

26.11.12, 19:14
Czy ktos wie w czym rzecz?
Pod jednym z artykulow: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12925723,Rodzice_juz_nie_zdecyduja__Edukacja_seksualna_bedzie.html?order=najfajniejsze_odwrotnie&v=1&obxx=12925723#opinions moj komentarz ma -1 (oceniano 19 razy) a w tym wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12925723,Rodzice_juz_nie_zdecyduja__Edukacja_seksualna_bedzie.html?order=najfajniejsze&v=1&obxx=12925723#opinions ma +3 (oceniano 5 razy).
Obie zakladki zostaly odswiezone rownoczesnie.
Jak ktos podpowie jak to sie robi to chetnie wkleje print screeny :)
Obserwuj wątek
    • giwi Re: o co chodzi? 26.11.12, 20:03
      Teraz jest 40 i -2.
      Może jednak odświeżanie nie było w tym samym dokladnie momencie. Duży rozrzut.
      • westlondon Re: o co chodzi? 26.11.12, 20:39
        Giwi, gdyby odswiezanie nie nastapilo w tym samym momencie to przeciez bym nie pisal. Obie opcje tzn. popularne na plus i popularne na minus byly otwarte w sasiednich kartach i w tym samym momencie odswiezylem obie karty (opcja w firefoxie- odswiez wszystkie karty). Zreszta na obu print screenach widac identyczny czas napisania postu ("20 minut temu")
        • bartoszcze Re: o co chodzi? 26.11.12, 21:29
          Ty możesz zakładki odświeżać równocześnie, co nie oznacza, że serwery dokładnie tak samo za sobą nadążają.
          • westlondon Re: o co chodzi? 26.11.12, 21:54
            Widze, ze trzeba jak dziecku.
            Napisalem komentarz. Po kilkunastu minutach otworzylem komentarze ponownie. Nacisnalem popularne- pojawil sie moj wpis w okolicach 7 pozycji z trzema pozytywnymi komentarzami. Ponownie nacisnalem popularne i tym razem moj komentarz pojawil sie na trzeciej lub czwartej pozycji z jedna ocena ujemna. Kilkukrotnie naciskalem popularne i ciagle pojawial sie moj komentarz raz z trzewma plusami, raz z jednym minusem.
            Otworzylem jedne popularne w jednej zakladce, drugie popurlarne w drugiej zakladce i nacisnalem "odswiez wszystkie karty". Po odswiezeniu w dwoch roznych kartach pojawil sie ten sam komentarz z roznymi ocenami (+3 i -1) z tym samym opisem- 20 minut temu.
            Chcesz powiedziec/ napisac, ze komentarze pozytywne sa umieszczane na jednym serwerze a negatywne na drugim?
            • marrant Re: o co chodzi? 27.11.12, 13:56
              Serwis znajduje się na różnych serwerach i mogły się one jeszcze nie zsynchronizować. Prześlij proszę jeżeli możesz źródła obu stron, to zobaczymy czy to ten przypadek.
              • westlondon Re: o co chodzi? 27.11.12, 18:04
                Ja mam tylko print screeny. Obawiam sie, ze tam chyba nie bedzie zadnych informacji o zrodlach obu stron. Nastepnym razem postaram sie o to zrodla (wydaje mi sie, ze wiem gdzie to znalezc) :)
                Ale szczerze, to nie bardzo mi sie chce wierzyc, ze komentarze do tego samego artykulu sa ulokowane na roznych serwerach.
                • marrant Re: o co chodzi? 28.11.12, 13:16
                  Wszystko jest ulokowane na różnych - to są kopie, które się aktualizują i synchronizują, co może chwilę zająć(różnice widać w źródłach - prawy przycisk myszy na ogólnym polu strony i "pokaż źródło strony"). Serwis jest za duży, by stać na jednym. Samo forum jest na kilku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka