Dodaj do ulubionych

okna logowania

21.07.16, 13:39
kto wstawił do okna loginu na forum krzyżyki kasujące samouzupełnienie, hę? nie wiem jak inni się logują, ale ja mam podpowiadanie i non stop zamiast sobie ułatwić i nie wpisywać całości, to klikam ten durny krzyżyk i kasuję podpowiedź.

to raz.

dwa: w niektórych serwisach (np. wiadomości) podpowiadanie nie działa, znaczy działa teoretycznie. po wpisaniu pierwszej litery loginu podpowiedź się pojawia, ale spróbuj to najechać, całość znika. dopiero od nowa wpisanie co najmniej dwóch znaków umożliwia kliknięcie podpowiedzi.

czy można ponaprawiać? dzięki!
Obserwuj wątek
    • kasi.aa Re: okna logowania 21.07.16, 16:42
      Mówisz o desktopie czy o mobilu? Jaka przeglądarka i gdzie dokładnie Ci się te krzyżyki pojawiają (w którym momencie logowania i gdzie). Zabiłaś nam ćwieka =)
      • six_a Re: okna logowania 21.07.16, 17:55
        jeśli chodzi o to logowanie w serwisach, np. wiadomości, to chrome jest to samo, wpisujesz pierwszą literę nicka i albo podpowiedź znika po ruszeniu myszą, albo pojawia się na pół sekundy i też znika. znika też ta pierwsza wpisana litera i trzeba od nowa.
    • six_a Re: okna logowania 21.07.16, 17:49
      desktop, opera, logowanie na stronie głównej forum, po prawej.
      wpisuję login i jak chcę kliknąć autouzupełnienie mojego nicka, które wyskakuje, obok po prawej tego uzupełnienia pojawia się krzyżyk, no i oczywiście, dawaj w ten krzyżyk, co kasuje uzupełnienie i muszę wpisywać z buta.
      • marrant Re: okna logowania 21.07.16, 20:12
        Jesteś pewna, że nie masz zainstalowanych żadnych blokerów? Tak się dzieje tylko przy logowaniu u nas? Podeślij screeny pls, bo nic takiego nie było wdrażane.
        • six_a Re: okna logowania 21.07.16, 21:16
          tak tylko logowanie na forum i raczej tylko opera, na chromie jak się najedzie myszą na podpowiedzi loginu, krzyżyka po prawej nie ma, w operze jest.
          ie: krzyżyk pojawia się już przy wpisywaniu w samym oknie logowania, tu nie mam podpowiedzi, bo przeważnie forum na tej przeglądarce nie oglądam.

Myślałam, że to Wasze usprawnienie, ale jak nie, to pewnie się nic nie poradzi. Tylko że w żadnych innych oknach logowania tego nie mam. Prześlę screena na maila.
        • six_a Re: okna logowania 21.07.16, 21:16
          tak tylko logowanie na forum i raczej tylko opera, na chromie jak się najedzie myszą na podpowiedzi loginu, krzyżyka po prawej nie ma, w operze jest.
          ie: krzyżyk pojawia się już przy wpisywaniu w samym oknie logowania, tu nie mam podpowiedzi, bo przeważnie forum na tej przeglądarce nie oglądam.

Myślałam, że to Wasze usprawnienie, ale jak nie, to pewnie się nic nie poradzi. Tylko że w żadnych innych oknach logowania tego nie mam. Prześlę screena na maila.
          • marrant Re: okna logowania 22.07.16, 12:50
            Ha! To funkcja opery. Jak rozumiem służy do tego, że w przeglądarce w której jest włączona opcja uzupełniania podpowiedzi możesz wyczyścić tą podpowiedź (np jeżeli to nie Twój komputer). Jak zapamiętasz hasło, to krzyżyk zniknie.
            • six_a Re: okna logowania 02.08.16, 08:42
              zapamiętałam, nie znika:)

okazało się jednakowoż, że gdy nabyłam prenumeratę za całe 6 dych, to logowanie w serwisach (np. wiadomości) utrzymuje się także następnego dnia. cud.
              • marrant Re: okna logowania 02.08.16, 10:19
                Może zaktualizuj? Serio znika u każdego u kogo sprawdzałam.
                • six_a Re: okna logowania 02.08.16, 12:21
                  przeglądarkę? mam aktualną, bo instalowałam ją ze 2 tygodnie temu. krzyżyk nie jest w samym polu loginu, tylko pojawia się po najechaniu na podpowieź, a pole "zapamiętaj" jest zaznaczone domyślnie więc to raczej nie ma wpływu.
                  • marrant Re: okna logowania 02.08.16, 12:29
                    Zapamiętać w hasło w przeglądarce. Opera przy wpisaniu pyta (wyskakuje popup u góry na chwilę) i jak zaakceptujesz, to dodaje je do listy haseł. Wtedy krzyżyk znika. Chyba, że zaznaczyłaś, by dla tej strony nie zapisywać. Teraz masz hasło zapisane w ciasteczkach, bo masz włączoną opcję uzupełniania pól. Wtedy właśnie jest krzyżyk. Zapamiętanie w ustawieniach go zniknie. Testowałam:)
                    • six_a Re: okna logowania 02.08.16, 12:37
                      a nieee :D haseł to ja z zasady nie zapamiętuję. ćwiczę pamięć;)
                      • marrant Re: okna logowania 02.08.16, 14:30
                        No to niestety... takie nowe, operowe udogodnienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka