Gość: ata Re: Rusza nowe forum IP: *.mpips.gov.pl 08.07.02, 13:41 nie, no bomba!!! "Społeczeństwo" - mężczyzna, dziecko, niepełnosprawni, psychologia... Osobny katalog (poza nawiasem społeczeństwa ?) to "Kobieta". Co w nim? Uroda i feminizm. No świetnie, po prostu świetnie! Jak już facet się za coś weźmie, to... Link Zgłoś
Gość: ab Re: Rusza nowe forum IP: *.prokom.pl 08.07.02, 14:01 W porównaniu do obecnego - mało czytelne i się wywala Link Zgłoś
kofer Re: Rusza nowe forum 08.07.02, 16:09 Rozumiem ze ruszylo - niestety. Chcialem by stalo sie to jak najpozniej, ale stalo sie. A wiec przede wszystkim - tytuly watkow sa slabo czytelne - a to oznacza karygodny blad "poprawiaczy". To olbrzymie menu z lewej strony tez mi jest potrzebne jak 5 kolo u wozu. Reklama, rozne paski itd. zabieraja u gory co njmniej 30% powierzchni eranu, teraz ze 25% z prawej - moze wogole wywalcie watki i zostawcie reklamy. Dobrodziejstwa przyslugujace zalogowanym to ja wam moge w prezencie oddac. Ide sie wylogowac i na piwo - tak sie wkurzylem. Link Zgłoś
Gość: Sony Re: Rusza nowe forum IP: *.ct.com.pl / 10.0.0.* 08.07.02, 16:10 Powiem króko fatalne Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Rusza nowe forum IP: 217.197.165.* 08.07.02, 16:22 Zle, zle i jescze raz zle. Podobno posty przeczytane sa fioletowe a nie - niebieskie - czy na odwrot. U mnie nie ma zadnej roznicy - kupcie mi, milosciwi bracia i siostry z Agory, specjalny agorowy monitor do ogladania efektow waszych genialnych wynalazkow. Dla zdenerwowanych link do starego forum: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511 Kupa, mosci panowie, kupa (kupa - nie w znaczeniu gromadnie, ale w innym, i bez diakrytyka) Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Rusza nowe forum IP: 217.197.165.* 08.07.02, 16:24 A, i w nowym forum co dziesiaty (mniej wiecej) post otwiera sie jako pusty - trzeba go odswiezyc, zeby sie pojawil. Kupa. Link Zgłoś
Gość: anna Re: Rusza nowe forum IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 08.07.02, 16:23 przyłączam się Link Zgłoś
Gość: komodor Re: Rusza nowe forum IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 18:12 Graficznie fatalne, mało czytelne.Nie podoba mi się.Czy ciągle muszą być jakieś zmiany? Link Zgłoś
mikolaj7 3 DUZE problemy: 08.07.02, 18:23 1. 'drzewko' jest za waskie !!! odpowiedz oddala sie od lewego marginesu dwa razy mniej niz ostatnio :-((( poza tym za szybko nastepuje moment, w ktorym odpowiedzi ida juz w jednej linii - po 7, czy 8 postach, do tej pory po kilkunastu. marnujecie pelno miejsca, a forum jest nieczytelne !!! 2. przeczytane watki i posty nie maja innego koloru. wczesniej byly ciemniejsze, teraz nie. beznadziejnie. 3. posty za dlugo sie wczytuja. chocby te na tym watku - za kazdym razem komputer 'zawieszal sie' na 10 sekund, w tym czasie nie moge nic robic. przy 50 postach to horror !!! to sa problemy utrudniajace czytanie, innych jest wiecej, ale te chyba najbardziej palace. i czemu wrg i przyjaciel musza byc zalogowani? Link Zgłoś
Gość: komodor Re: 3 DUZE problemy: IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 19:03 Jak z forum regionalnego wrócić na kraj lub aktualności. Było dobrze a jest do dupy! Link Zgłoś
eela Re: 3 DUZE problemy: 08.07.02, 19:12 Trzeba wrócic na główną strone forum regionalnego, bo tam po lewej stronie jest lista forów Link Zgłoś
Gość: komodor Re: 3 DUZE problemy: IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 19:46 wielkie dzięki. Link Zgłoś
eela Re: 3 DUZE problemy: 08.07.02, 19:19 mikolaj7 napisał: > 1. 'drzewko' jest za waskie !!! odpowiedz oddala sie od > lewego marginesu dwa razy mniej niz ostatnio :-((( drzewko jest dobre, co to znaczy, ze oodala sie za mało? > > 2. przeczytane watki i posty nie maja innego koloru. > wczesniej byly ciemniejsze, teraz nie. beznadziejnie. Tak trudno to dostrzec, ale to w zależnosci od monitora. W domu widze różnicę, natomiast w pracy nie :-( > > 3. posty za dlugo sie wczytuja. chocby te na tym watku - za > kazdym razem komputer 'zawieszal sie' na 10 sekund, w tym > czasie nie moge nic robic. przy 50 postach to horror !!! > W pracy wczytywały mi sie dłuuuugo, w domu bardzo szybko. > ale te chyba najbardziej palace. Za małe czcionki w tekstach postów i za mały odstęp miedzy wierszami. Poza tym w ciągu dnia były zmienione wielkości liter w loginach i datach przy postach wewnątrz wątków na lepsze , a teraz znów wróciło do do gorszego Link Zgłoś
mikolaj7 drzewko odpowiedzi 08.07.02, 19:27 eela napisała: > mikolaj7 napisał: > > > 1. 'drzewko' jest za waskie !!! odpowiedz oddala sie od > > lewego marginesu dwa razy mniej niz ostatnio :-((( > > drzewko jest dobre, co to znaczy, ze oodala sie za mało? tyle, ze moja odpowiedz na ten post bedzie bardziej 'wcieta' - dodatkowy akapit... powstaja takie schodki. dawniej tworzylo je kilka spacji, teraz dwie chyba. a jesli drzewko jest dobre to poczytaj dlugie watki- rozmowy. nie da sie. nie wiadomo kto pisal do kogo. a pelno miejsca miedzy tytulami postow a prawym brzegiem strony sie marnuje. Link Zgłoś
eela Re: drzewko odpowiedzi 08.07.02, 19:59 Ja sie z czymś takim nie spotkałam. Gdzie to można zobaczyc? Link Zgłoś
mikolaj7 Re: drzewko odpowiedzi 08.07.02, 20:21 eela napisał(a): > Ja sie z czymś takim nie spotkałam. Gdzie to można zobaczyc? jej, teraz jestem na starym. wejdz np. na 'zrobmy mnie adminem'. tam wiele postow zlalo sie na pewno w jeden ciag, a na starym byly dalej 'schodki'. w ten sposob laczy sie kilka dyskusji... i w gole brak bolda przy zalogowanych jest uciazliwy... ja wytrzymalem na nowym tylko z godzine poltorej... Link Zgłoś
eela Re: drzewko odpowiedzi 08.07.02, 20:31 mikolaj7 napisał(a): > > i w gole brak bolda przy zalogowanych jest uciazliwy... ja > wytrzymalem na nowym tylko z godzine poltorej... Bold bedzie, albo jakis kolor, jeszcze się nie zdecydowali. Przez to gorzej sie wyłapuje autorów i SIEBIE nie można odnaleźć. :-) Zaraz zajrze do "admina". Nie załamuj sie, początki sa zawsze ciężkie. Ja jestem tylko na nowym, łatwiej sie przyzwyczaić. Na samym początku było mi troche ciężko.:-) Link Zgłoś
mikolaj7 Re: drzewko odpowiedzi 08.07.02, 21:11 eela napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > > > i w gole brak bolda przy zalogowanych jest uciazliwy... ja > > wytrzymalem na nowym tylko z godzine poltorej... > > Bold bedzie, albo jakis kolor, jeszcze się nie zdecydowali. Przez to gorzej sie > > wyłapuje autorów i SIEBIE nie można odnaleźć. :-) zapomnialem samego siebie ustawic na przyjaciela :-) szkoda, ze gosci nie moge tak ustawic... > Zaraz zajrze do "admina". > Nie załamuj sie, początki sa zawsze ciężkie. Ja jestem tylko na nowym, łatwiej > sie przyzwyczaić. Na samym początku było mi troche ciężko.:-) > Link Zgłoś
eela Re: drzewko odpowiedzi 08.07.02, 20:47 jak wejść na stare forum, bo mnie sie nie udaje, od razu przenosi mnie ze starej głównej strony do nowego? Link Zgłoś
mikolaj7 Re: drzewko odpowiedzi 08.07.02, 21:12 eela napisał(a): > jak wejść na stare forum, bo mnie sie nie udaje, od razu przenosi mnie ze stare > j > głównej strony do nowego? wpisz www.gazeta.pl/alfa/index.jsp?dzial=0511 Link Zgłoś
Gość: Pafik Podfora eksperckie IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 08.07.02, 19:20 Proponuje oddzielic od reszty (lub wyroznic) dwa eksperckie wroclawskie podfora i juz na stronie glownej dodac opis, kto na nich udziela odpowiedzi w roli eksperta. Link Zgłoś
lucy_z Re: Gazeta miejska! 08.07.02, 20:22 Jak najszybciej wejść teraz na gazetę pl. mojego miasta??? Czy muszę wchodzić na gazetę pl. i dopiero szukać mojego miasta??? A może ja jakoś tego wejścia nie widzę??? Link Zgłoś
eela Re: Gazeta miejska! 08.07.02, 21:01 ja też nie widzę, chyba nie ma i trzeba wracać na portal Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Gazeta miejska! 08.07.02, 21:13 eela napisał(a): > ja też nie widzę, chyba nie ma i trzeba wracać na portal bez sensu. czemu kasowac te linki? byly potrzebne Link Zgłoś
maas Re: Gazeta miejska! 08.07.02, 21:19 Wkrotce pojawia sie z powrotem, podobnie jak graficzne linki do serwisow na forach tematycznych. Link Zgłoś
Gość: Pafik >>>>>>>>>>> Re: Podfora eksperckie - jeszcze jedno IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 10.07.02, 13:06 Gość portalu: Pafik napisał(a): > Proponuje oddzielic od reszty (lub wyroznic) dwa eksperckie wroclawskie > podfora i juz na stronie glownej dodac opis, kto na nich udziela odpowiedzi w > roli eksperta. To, jak widze, juz zrobione, dziekuje :) Jako ostatnia kosmetyke wnosze jeszcze o uwidocznienie licznikow tych dwoch forow juz na stronie glownej wroclawskiego forum. Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: Pafik Fatalne stronicowanie IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 08.07.02, 20:20 Mozna osiwiec, jesli probuje dostac sie do starszych watkow poprzez mechanizm stronicowania. Po pierwsze, winna jest zbyt mala domyslna liczba watkow na stronie (50, bylo 100), ktorej nie da sie zmienic bez zalogowania (a dlaczego nie?). Po drugie, mechanizm dziala gorzej niz bylo. Zeby przejsc jak najszybciej do dalekich stron, klikalo sie aktywne liczby symbolizujace strony w kolejnosci: str. 8 -> str. 15 -> str. 22 -> str. 29 itd. Na nowym forum trzeba tak: str. 8 -> str. 14 -> nastepne -> str. 21 -> nastepne -> str. 28 -> nastepne itd. Skutek tych obu rzeczy? Zeby dotrzec we Wroclawiu do watkow z poczatku tego roku musialem klikac i otwierac po kolei 28 stron! Wole nie myslec, co by bylo, gdybym chcial dotrzec do watkow z marca ub.r. Propozycje mam takie: - utrzymac domyslne 100 watkow na strone (albo jeszcze lepiej - stworzyc niezalogowanym mozliwosc regulacji tej liczby) - poprawic kwestie tego "nastepne" (to chyba zwykly bug) - zwiekszyc liczbe wyswietlanych aktywnych liczb bedacych odpowiednikami kolejnych stron z 9 do np. 15 albo tez (propozycja w zasadzie zastepujaca dwie skrajne z powyzszych) - dodac mozliwosc recznego wpisania numeru strony, do ktorej chcemy sie od razu przeniesc Kwestia poprawy przechodzenia do dalekich stron dotyczy tez wyszukiwarki. Pozdrawiam! Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Fatalne stronicowanie 08.07.02, 20:24 Gość portalu: Pafik napisał(a): > Wole nie myslec, co by bylo, > gdybym chcial dotrzec do watkow z marca ub.r. watkow z 2001 (a z poczatku na pewno) w ogole juz nie ma bezposrednio dostepnych :-) na starym i nowym. chyba, ze masz gdzies link albo wejdziesz przez wyszukiwarke. tak, jak mowisz sie nie da. Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: Forum malo przejrzyste!!!!!! IP: *.vgernet.net 08.07.02, 20:27 Przykro mi bardzo ale nowa szata forum mi sie nie podoba. Wszystko jest bardzo malo przejrzyste i wszystko zmienilo swoja wielkosc tzn:druk. Nie podoba mi sie , wolalam stara szate graficzna. Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: Fatalne stronicowanie IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 08.07.02, 20:32 mikolaj7 napisał(a): > watkow z 2001 (a z poczatku na pewno) w ogole juz nie ma > bezposrednio dostepnych :-) Z konca 2001 sa, wiec granica lezy gdzies w srodku. > na starym i nowym. chyba, ze masz gdzies link albo > wejdziesz przez wyszukiwarke. tak, jak mowisz sie nie da. A ja sie pytam, dlaczego? W koncu po to bylo wprowadzone stronicowanie (sam uczestniczylem w tych "bojach"), zeby starych watkow nie trzeba bylo wywalac do tzw. archiwum, dostepnego jedynie przez wyszukiwarke! Czy ktos kompetentny moze mi naswietlic sensowne powody faktycznego usuwania starych watkow z forum? Link Zgłoś
eela Re: Fatalne stronicowanie 08.07.02, 20:44 Gość portalu: Pafik napisał(a): > > albo tez (propozycja w zasadzie zastepujaca dwie skrajne z powyzszych) > - dodac mozliwosc recznego wpisania numeru strony, do ktorej chcemy sie od razu > > przeniesc popieram, dobry pomysł > > > Kwestia poprawy przechodzenia do dalekich stron dotyczy tez wyszukiwarki. > > > Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: Stronicowanie - albo jeszcze lepszy pomysl: IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 08.07.02, 23:55 Zamiast recznego wpisywania numeru strony mozliwosc jej wyboru z rozwijanego, dodatkowo przewijanego w przypadku duzej ilosci stron, menu. Pozdrawiam ponownie :) ps. To jak jest z tymi najstarszymi watkami? Podobno nie ma ich juz na forum, sa dostepne tylko przez wyszukiwarke. Dlaczego? Link Zgłoś
eela Re: Stronicowanie - albo jeszcze lepszy pomysl: 09.07.02, 00:33 Mnie Maas odpowiedziała w innym miejscu, że to chwilowe. Zrozumiałam, że w nowym forum wszystko wróci do poprzedniej postaci, czyli wszystkie watki beda na forum Link Zgłoś
Gość: mallina Re: Rusza nowe forum IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.02, 20:50 ciagle jakies zmiany do ktorych potem dlugo trzeba sie przyzwyczajac...wpierw poczta..teraz forum....juz tesknie za poprzednia szata graficzna!!!!!! to jest OBCE!!!!!!!!!!!!!!!! po co zmieniac cos co bylo ok??? Link Zgłoś
Gość: t Re: Rusza nowe forum - No to macie czym IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 21:29 Wątki już przeczytane, bardzo słabo odcinają się od tych nie czytanych (przynajmniej u mnie). Na starym forum było to wyraźniejsze. Link Zgłoś
maas Re: Rusza nowe forum - No to macie czym 08.07.02, 21:42 Postaramy sie cos na to poradzic, ale nie mozemy ich za bardzo skontrastowac, bo zrobi sie jeszcze trudniejsza do czytania "zebra". Czytelnosc kolorow w duzej mierze zalezy tez od ustawienia monitora. Link Zgłoś
eela Re: Rusza nowe forum - No to macie czym 08.07.02, 22:00 To prawda. Na domowym monitorze mam bardzo wyraźne kolory i widze dobrze wątki juz przeczytane. Natomiast w pracy nie dostrzegam różnicy. Link Zgłoś
kropka. Re: Nowe forum jest do kitu 08.07.02, 22:01 A co z bezposrednim wejściem z forum regionalnego na czaty? Będą? Link Zgłoś
eela Re: Nowe forum jest do kitu 08.07.02, 23:07 Wszystkie linki beda przywrócone. Jest dzisiejsze wyjasnienie Maas gdzies wyżej pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Ola Re:KOBIETA WYRZUCONA Z DZIALU SPOLECZENSTWO!!!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.07.02, 21:44 Dlaczego na nowym forum brakuje miejsca dla kobiety w spoleczenstwie????? To jawna dyskryminacja. GAZETO POPRAW SIE!!!!!! Link Zgłoś
maas Re:KOBIETA WYRZUCONA Z DZIALU SPOLECZENSTWO!!!!! 08.07.02, 21:49 Forum Kobieta ma podfora, wiec jest osobnym dzialem na forum. Link Zgłoś
mikolaj7 Re:KOBIETA WYRZUCONA Z DZIALU SPOLECZENSTWO!!!!!! 08.07.02, 21:49 przeciez jest osobnym dzialem ! Link Zgłoś
Gość: Ola Re:KOBIETA WYRZUCONA Z DZIALU SPOLECZENSTWO!!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.07.02, 21:56 Owszem jest osobnym dzialem. Wobec tego dzial; SPOLECZENSTWO powinien byc zatytuowany : SPOLECZENSTWO MINUS KOBIETA. Inaczej to wyglada ze kobieta do spoleczenstwa wedlug autorow forum nie nalezy. Link Zgłoś
mikolaj7 Re:KOBIETA WYRZUCONA Z DZIALU SPOLECZENSTWO!!!!! 08.07.02, 22:15 ja bym sie cieszyl, ze jestem osobnym dzialem... a wy ze to dyskryminacja - paranoja :-))) Link Zgłoś
Gość: ja Re:forum IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.07.02, 23:25 Ja zwykle i po polsku :najpierw zniszczyc co dobre a potem przymusic do pokochania nowego.... Link Zgłoś
Gość: Ola Re:KOBIETA WYRZUCONA Z DZIALU SPOLECZENSTWO!!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.07.02, 01:14 A ja jednak wolalabym byc czescia spoleczenstwa, a nie jakims tam dzialem posrednim miedzy gospodarka a komputerami. To rzeczywiscie paranoja. Link Zgłoś
Gość: XYZ Polacy jacy jestescie IP: *.enter.net 09.07.02, 02:31 Ci ktorym wydaje sie iz sa u wladzy nieograniczone mozliwosci narzucenia wszystkiego wszystkim IDIOTA I PRZYGLUPA ktorzy aktualnie nie sa przy sterze!!! Jak zwykle jedna wielka k..a g...a Pozdrawiam ;cierpiacych; i slowa wspolczucia dla ;;;WODZARZY;;; Link Zgłoś
roman_j Re: Polacy jacy jestescie 14.07.02, 13:25 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Jak zwykle jedna wielka k..a g...a Słowo "kupa" nie jest wulgarne. ;-)))))) Pozdrawiam. Link Zgłoś
baloo1 Re: Rusza nowe forum 09.07.02, 03:36 Szkoda, ze nowe Forum, na ktorym jest sporo naprawde dobrych pomyslow technicznych zostalo zupelnie upupione przez amatorszczyzne grafikow :o((( 1) posty przeczytane i "dziewicze" sa praktycznie nie do odroznienia. 2) drzewko jest stanowczo zbyt waskie, juz po kilku postach nie widac, kto kumu odpowiada, a rownoczesnie z prawej strony straszy wielka biala pustynia. 3) wielkosc czcionek i swiatlo miedzy nimi wskazuja, iz korzenie ekipy "GW" tkwia gleboko w okresie samizdatu 4) komu przeszkadzalo zaznaczanie grubsza czcionka nickow zalogowonach ? 5) jaki sens ma umiszczanie listy "ulubionych forow" tylko na "Moim Forum" ? Oszczcednosc czasu przy przechodzeniu z forum na forum jest zerowa. 6) Brawa za kolorystyke ! Zebranie Aktywu KPCh z czasow Mao mialo w porownaniu z Nowym Forum barwnosc Festiwalu w Rio :o(((( tak naprawde jedyne dobre pomysly kolorystyczne to zaznaczanie "przyjaciol" na zielono i malowanie "wrogow" na szaro ;o). Tak przy okazji : mam klopoty z wpisywaniem swoich "wybitnych ulubiencow", glownie ze wzgledu na liczbe "tanczacych z nickami". Laweczka za krotka ? Link Zgłoś
mineta123 Do baloo 09.07.02, 04:05 Fajnie sie czyta twoje posty. Widac ze sa pisane przez czlowieka madrego i odpowiedzialnego. Zycze powodzenia, spelnienia planow. Pozdrawiam Link Zgłoś
maas Re: Rusza nowe forum 09.07.02, 13:10 baloo1 napisał: > 2) drzewko jest stanowczo zbyt waskie, juz po kilku postach nie widac, kto kum > u > odpowiada, a rownoczesnie z prawej strony straszy wielka biala pustynia. Popracujemy nad tym. Ograniczeniem sa tu roznice w dlugosci tematow: przy krotkim temacie jest "pustynia", a przy dlugim mogloby sie przelamywac. > 3) wielkosc czcionek i swiatlo miedzy nimi wskazuja, iz korzenie ekipy "GW" > tkwia gleboko w okresie samizdatu Z wyjatkiem autora watku wielkosc czcionek jest taka sama jak na starym forum. > 4) komu przeszkadzalo zaznaczanie grubsza czcionka nickow zalogowonach ? Beda. > 5) jaki sens ma umiszczanie listy "ulubionych forow" tylko na "Moim Forum" ? > Oszczcednosc czasu przy przechodzeniu z forum na forum jest zerowa. Myslimy o wprowadzeniu tej listy na kazde forum, ale sprawdzamy, czy nie bedzie to spowalniac ladowania. Link Zgłoś
Gość: ana Re: Rusza nowe forum IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 09.07.02, 13:51 maas napisał(a): > Z wyjatkiem autora watku wielkosc czcionek jest taka sama jak na starym forum. ale skoro wszyscy sie skarżą, że sie fatalnie czyta, to chyba jednak można by z tym coś zrobić, prawda? czy was oczy nie bolą? może skoro to nie jest kwestia wielkości (choć poprzednio były podkreslone i to dawało inny efekt) to w takim razie trzeba coś zrobić z kolorem? poprzednie kolorki były łagodniejsze, a ten nowy granat świeci po oczach. po co to komu? Link Zgłoś
rigel Do Twórców nowego forum 09.07.02, 07:35 skoro taką frajdę zrobiło Wam wprowadzenie tylu rewolucyjnych zmian w istniejącym forum, proponuję, żebyście Państwo dołozyli jeszcze troche wysiłku i zmienili niektóre elementy, które - jak juz pewnie wiecie z powtarzających się postów - nie podobają się większości forumowiczów: 1. naprawdę bardzo trudno rozpoznać, które wątki i posty były wczesniej otwierane. 2. nadal powtarzają się przypadki trudności w zalogowaniu, otwieraniu watków na forum, otwieraniastron an portalu - przeładowanie bazy danych można dokonywac chyba o innej porze a nie w ciągu dnia, gdy liczba korzystajacych jest nawiększa. 3. jak się chce, to mozna ustawić "identyfikację" nicka jako loginu w adresie pocztowym pisanego z dużej litery. Jak nie wiecie jak to zrobić to popytajcie fachowców ;) 4. I ostatnie pytanie, trochę złosliwe: komu ma służyć "nowe" forum? Wam czy nam, forumowiczom? Jesli Wam, to nie ma sprawy, jeśli nam, to uwzglednijcie postulaty forumowiczów. Pozdrawiam i życzę zadowolenia z pracy Link Zgłoś
Gość: mstitiel Re: Do Twórców nowego forum IP: 192.160.110.* 09.07.02, 08:41 Dzięki za wrzucenie forum Bielsko-Biała do kubła z powiatami - tak trzymać !!! Ale czemu Płock, Gorzów, Zielona Góra, Opole ? pozdrowienia dla redaktorów> Link Zgłoś
Gość: zywy63 Re: Do Twórców nowego forum IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 09:11 Gość portalu: mstitiel napisał(a): > Dzięki za wrzucenie forum Bielsko-Biała do kubła z powiatami - tak trzymać !!! > Ale czemu Płock, Gorzów, Zielona Góra, Opole ? > pozdrowienia dla redaktorów> A czymże Ci się tak Bielsko-Biała naraziło? Nie sądzisz, że Twoje miejsce jest w kuble z pomyjami? Link Zgłoś
geograf Re: Rusza nowe forum 09.07.02, 08:52 O'ludzie.... jeszcze tak powoli jak dziś to forum mi jeszcze nie chodziło.... A z pewnością to niew ina mojego połączenia internetowego bo inne strony ładują sie świetnie... Stare forum chodziło szybciej:/ Link Zgłoś
geograf Prosze mi wytłumaczyć.... 09.07.02, 08:55 Co sie stało... Przed napisaniem mojego wczesniejszego postu o 8:52 miałem wszystkie preczytane posty zaznaczone na kolor jagodowy. Natomiast po napisaniu jego, wszystkie posty zmieniły kolor na granatowy i nie wiem co przeczytałem, a co nie... grrr... Tak dzieje się codziennie gdy wchodze na rodzime forum Łódź. Cześć postów dzień wcześniej rpzeczytanych jest zaznaczona, ale zdecydowana większość nie...:/ I musze szukać po dacie i godzinie...:/ ech...zmieńcie to!@!!! Link Zgłoś
chris_45 Re: Prosze mi wytłumaczyć.... 09.07.02, 11:09 Ponownie domagam się nicków z dużej litery. To jest do zrobienia. I poczta dochodzi normalnie. Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Prosze mi wytłumaczyć.... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.07.02, 16:31 Stwierdzam, że teraz, po południu, znowu widze zaznaczone na jagodowo, przeczytane posty sprzed dwóch dni :-) Czyżby cos się naprawiło??:) Dziekuję :) Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Prosze mi wytłumaczyć.... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.07.02, 16:33 (przepraszam za mówienie do siebie) Nic sie nie zmieniło. Po napisaniu porpzedniego postu wszystkie zaznaczone, przeczytane posty wyczyściły sie...:/ Ech...pozostaje mi szukać po datach... Link Zgłoś
eela Re: słabo widac przeczytane posty 09.07.02, 12:39 Przeczytane posty powinny miec inny kolor, moze czarny? Teraz bardzo słabo widac różnicę. Owszem, zalezy od ustawienia monitora, ale przecież nie moge przestawiać ustawienia tylko dlatego, ze nie widze jednego koloru. Link Zgłoś
Gość: Krakfan Przywrócić liczniki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 12:49 Podoba mi się to nowe Forum, ale czy nie można przywrócić liczników na stronie głównej? Chociaż przy miastach. Link Zgłoś
geograf Re: Przywrócić liczniki 09.07.02, 16:36 pozwalam sobie nie zgodzić się z przedmówcą.... Liczniki nie były niczym dobrym. Teraz bez nich jest jakby od razu lepiej :) Link Zgłoś
eela Re: Przywrócić liczniki 09.07.02, 18:38 Popieram geografa, żadnych liczników na głównej stronie, starczy tak jak jest Link Zgłoś
Gość: jacek 2 Re: Rusza nowe forum IP: *.abo.wanadoo.fr 09.07.02, 18:50 Podstawowy zarzut - czytelnosc nowego forum o wiele gorsza od starego!!! Posty poupychane ciezko sie w nich znalesc! Link Zgłoś
Gość: Kaia Re: Rusza nowe forum IP: *.nc.rr.com 09.07.02, 19:13 jak znalezc forum "polonia"? Link Zgłoś
Gość: Kaia Re: Rusza nowe forum IP: *.nc.rr.com 09.07.02, 19:15 Gość portalu: Kaia napisał(a): > jak znalezc forum "polonia"? sorry, wlasnie znalazlam... ale moze moje pytanie jest dowodem ze wszystko stalo sie troszke mniej czytelne? no nie wiem.... w kazdym badz razie pozdrawiam Link Zgłoś
lucy_z Re: Rusza nowe forum 09.07.02, 20:23 Kolory są już pogrubione i od razu łatwiej się połapać! Jest od razu czytelniej!:) Czy nie można by ciut, ciut zwęzić rubryki "na skróty" i "fora regionalne"? Przynajmniej o tyle o ile się da??? Zawsze by troszeczkę, optycznie było więcej miejsca! Pozdrawiam:) Link Zgłoś
maretina Re: Rusza nowe forum 09.07.02, 20:29 kiedys latwiej bylo poruszac sie po watkach. czerwony kolor pokazywal gdzie skonczylismy przegladanie. chcialabym, aby to wrocilo. reszta podoba mi sie:) pozdrawiam Link Zgłoś
geograf Za małe drzewko!! 09.07.02, 22:10 ponawiam prośbę o powiększenie drzewka choć o kilka centymetrów.... to naprawde ułątwia czytanie większych dyskusji... Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Za małe drzewko!! 09.07.02, 22:13 geograf napisał(a): > ponawiam prośbę o powiększenie drzewka choć o kilka centymetrów.... > to naprawde ułątwia czytanie większych dyskusji... jeszcze tego nie poprawili? to ja dalej siedze bna starym, jak tak :P Link Zgłoś
eela Re: Za małe drzewko!! 09.07.02, 22:20 mikolaj7 napisał(a): > jeszcze tego nie poprawili? to ja dalej siedze bna starym, > jak tak :P Ale pogrubili zalogowanych, logowanie jest juz na każdej stronie i równiez wyszukiwarka. Przeciez się nie rozerwą :-) Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Za małe drzewko!! 09.07.02, 23:46 eela napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > jeszcze tego nie poprawili? to ja dalej siedze bna starym, > > jak tak :P > > Ale pogrubili zalogowanych, logowanie jest juz na każdej stronie i równiez > wyszukiwarka. Przeciez się nie rozerwą :-) > > drzewko i posty przeczytane sa priorytetem !! Link Zgłoś
Gość: duzers Za krótka ścieżka IP: *.pl 09.07.02, 22:22 Ścieżka do aktualnego forum nie ma ostatniego elementu, np. jest: Gazeta.pl > Forum > Gazeta.pl a powinno być: Gazeta.pl > Forum > Gazeta.pl > O forum To samo gdzie indziej. Czasami jak człowiek się zaczyta w jakiejś zażartej dysskusji to potem ciężko wrócić do listy wątków - trzeba albo pracowicie wracać albo szukać forum od nowa Link Zgłoś
eela Re: Za krótka ścieżka 09.07.02, 22:35 Tak, to prawda. A jak sie za szybko klika, to w ogóle sie wylatuje z forum. Poprzednio tez tak było. Link Zgłoś
geograf Re: Za krótka ścieżka 09.07.02, 22:57 alez przeciez wystarczy kliknąć na duży czerwony napis (tak jak np. tutaj: "O forum" i już trafiacie o stronę wczesniej :) To jest właśnie zakończenie tego "łańcucha" :) Link Zgłoś
eela Re: Za krótka ścieżka 09.07.02, 23:26 Wielkie dzieki za informacje, nie wiedziałam. Myslałam, że to ozdobny tytuł :-) i nigdy myszki nie naprowadzałam na to. Link Zgłoś
eela Re: opcja następny/poprzedni 10.07.02, 09:40 Przy korzystaniu z tej opcji nie widać, które posty były juz przeczytane - nie zmienia się kolor W ogóle przeczytane są prawie nie widoczne! Koniecznie trzeba to zmienić! Link Zgłoś
mikolaj7 Re: opcja następny/poprzedni 10.07.02, 10:01 eela napisał(a): > > Przy korzystaniu z tej opcji nie widać, które posty były juz przeczytane - nie > zmienia się kolor > > W ogóle przeczytane są prawie nie widoczne! Koniecznie trzeba to zmienić! > najlepiej na takie kolory, jak na starym - nie bede sie musial przestawiac. Link Zgłoś
Gość: Anza Gdzie teraz mozna znalezc..... IP: *.prodigy.net.mx 10.07.02, 23:45 Polonia, Polacy z granica..... Cos tu nie tak. Njpierw te "bardzo stare" forum bylo przejrzyste, potem sie przyzwyczailam do tego "starego" forum i teraz jeszcze raz zmiana? Dlaczego niektóre watki juz nie sa widoczne? Pozdro Link Zgłoś
geograf Re: Gdzie teraz mozna znalezc..... 10.07.02, 23:54 forum Polonia jest w dziale "Społeczeństwo" Oto link: www2.gazeta.pl:80/forum/790620,30353,790602.html?&f=44 Link Zgłoś
ga Re: Rusza nowe forum 11.07.02, 08:41 Zazwyczaj lubię zmiany - ale zmiany na Forum raczej mnie dezorientują. Po pierwsze czytelność postów przeczytanych - słabo rozróżnione kolorem, poza tym zniknął licznik postów na nagłówkach wątków- to już naprawdę komplikuje sprawę- zwłaszcza jeżeli poruszamy się po całym forum i chcemy sprawdzić czy jest coś nowego np. na forum Świnoujście -trzeba pokonać wszystkie kolejne strony. Poza tym właśnie wywalczona przez Świnoujście "pierwsza strona"- spadliśmy z powrotem do wspólnego worka pt:"Zachodniopomorskie", co niestety odbiło się na frekwencji. A! Co kilka postów wyskakuje "strony nie znaleziono"!!! Z plusów? Np. logowanie po rozpoczęciu listu -dużo prostsze. I fajnie że można "dodać wątek do ulubionych". Tylko "wroga" kompletnie nie rozumiem! Pozdr. Link Zgłoś
hania_76 Re: Rusza nowe forum 12.07.02, 12:26 Nowe forum jest kompletnym niewypalem - przerost formy nad trescia. W dodatku bardzo powoli "chodzi" i czesto sie zawiesza. Korzystam, poki jeszcze mozna, z forum w starej formie. O wiele bardziej czytelnej i przyjaznej dla uzytkownika, pomimo braku tych wszystkich niby-udogodnien. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: gaduła Re: ja wolę stare forum ! IP: *.IOd.krakow.pl 12.07.02, 13:58 wole stare forum a jak bedzie trzeba to powiem żegnajcie ! Link Zgłoś
jajecznica1 Re: ja wolę stare forum ! 13.07.02, 05:44 oczywiscie ze stare forum bylo lepsze te nowe jest do dupy !!! ,mowiac delikatnie!!!Nie wiem co wam odbija wprowadzac jakies zmiany bez konfrontacji z uzytkownikami,skonczy sie klapa !!! Link Zgłoś
indris Dwa ewidentne pogorszenia względem dawnej wersji 13.07.02, 16:24 1. Brak komunikatu "wiadomość została wysłana" 2. Brak wyróżnienia na liście wypowiedzi w wątku tej, która aktualnie jest oglądana. W poprzedniej wersji była ona wyświetlana na czerwono. Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Dwa ewidentne pogorszenia względem dawnej wer 13.07.02, 16:45 > 2. Brak wyróżnienia na liście wypowiedzi w wątku tej, która aktualnie jest > oglądana. W poprzedniej wersji była ona wyświetlana na czerwono. teraz jest na czarno. mnie troche irytuje, ze po wyslaniu postu wracam do pierwszego wpisu, a nie tego, na ktory odpisalem Link Zgłoś
eela Re: Dwa ewidentne pogorszenia względem dawnej wer 13.07.02, 22:20 mikolaj7 napisał: > > mnie troche irytuje, ze po wyslaniu postu wracam do > pierwszego wpisu, a nie tego, na ktory odpisalem Mnie też, szczególnie w dużych wątkach > Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Dwa ewidentne pogorszenia względem dawnej wer 13.07.02, 23:40 eela napisała: > > Link Zgłoś
eela Re: Dwa ewidentne pogorszenia względem dawnej wer 14.07.02, 00:40 Jak zauważą, może być ciekawa dyskusja :-). Opuchlizna schodzi Ci z oczu? :-)) Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Dwa ewidentne pogorszenia względem dawnej wer 14.07.02, 12:13 eela napisała: > Jak zauważą, może być ciekawa dyskusja :-). Opuchlizna schodzi Ci z oczu? :-)) schodzi na rzecz ciezkiego wkurzenia.. co po niektorzy tutaj doprowadzaja mnie do bialej goraczki (nie ty !! :-))) Link Zgłoś
eela Re: Dwa ewidentne pogorszenia względem dawnej wer 14.07.02, 22:46 mikolaj7 napisał: > schodzi na rzecz ciezkiego wkurzenia.. co po niektorzy > tutaj doprowadzaja mnie do bialej goraczki (nie ty !! :-))) Dziekuje za uspokajajace słowa, bo już mi serce piknęło :-) Link Zgłoś
eela Re: Dwa ewidentne pogorszenia względem dawnej wer 13.07.02, 22:19 indris napisał: > 2. Brak wyróżnienia na liście wypowiedzi w wątku tej, która aktualnie jest > oglądana. W poprzedniej wersji była ona wyświetlana na czerwono. teraz jest na czarno Link Zgłoś