Dodaj do ulubionych

Pilna reklamacja w sprawie cenzury

02.11.05, 02:24
O siebie bym się nie upominał, ale tu chodzi o Autorytety: marszałka
Piłsudskiego i Redaktora Kurskiego (Jarosława):

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31320534

Mam nadzieję, że Szanowni Admini znajdą jakiś sposób, by wybrnąć z tej
niezręcznej sytuacji.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jenisiej Lex retro non agit 02.11.05, 02:40
      Ponieważ wchodzimy w erę prawa i sprawiedliwości, pozwalam sobie, uprzedzając
      ewentualne polemiki, przywołać tę zasadę. Pal diabli Kurskiego, ale Naczelnik
      prawdopodobnie nie zdążył zapoznać się z netykietą - ergo, nie powinno się Go
      represjonować na jej podstawie.
    • jabbur Dura lex sed lex 02.11.05, 14:18
      Automat nie sprawdza kto kogo i po co cytuje ;-)
      j/a
      • jenisiej Jabbur, Ty lepiej uważaj 02.11.05, 21:11
        jabbur napisał:

> Automat nie sprawdza kto kogo i po co cytuje ;-)

Ty się nie śmiej, sprawa jest poważna. Domyśliłem się sam, że Wasz prymitywny
        program cenzorski jest głupszy, niż ustawa przewiduje - chodzi mi właśnie o
        human touch. Popraw to ręcznie i po krzyku.

Ty tego nie pamiętasz, ale tu była kiedyś afera o niejakiego Szacika, cenzora
        społecznego, który ciął nieco frywolne cytaty z klasyków literatury polskiej.
        Juzery z forum Aktualności (teraz Aquanet) podniosły szum i Tebe w rezultacie
        Szacika wykopał. Skoro udało się to osobnikom z najniższego piętra łańcucha
        pokarmowego Agory, tym bardziej teraz radziłbym Ci uważać. Kurski (Jarosław)
        pójdzie na skargę do Michnika, Adaś wysmaży sześć esejów o fundamentalnym
        prawie do wolności słowa, cóś tam napisze jeszcze Tereska Bogucka (całuski),
        przeczytają to Wandzia z Helenką, poszepczą i dojdą do wniosku, że atak na
        Dziadka stwarza dobrą okazję do podkreślenia ich odwiecznego przywiązania do
        wartości prawicowych - przecież lubią kobity żyć w zgodzie z prezydentami i
        premierami. Kto dostanie po głowie? Ty, kochasiu. Nie życzę Ci tego, bo Cię
        lubię. Po co masz tracić fajną fuchę?

Jeśli Wasze oprogramowanie jest aż tak bezmyślne, że nie dopuszcza ręcznej
        ingerencji, wystarczy jego drobna modyfikacja: podepnijcie listę nicków,
        których nie wolno cenzurować, i szybko mnie tam wpiszcie.

Serdeczności:)
    • jenisiej Netykieta obowiązuje juzerów, redakcji portalu nie 06.11.05, 00:54
      Okazuje się, że na stronie głównej portalu wolno szcz... W blogach też. Właśnie
      polecacie na stronie głównej blog

prosimypowtarzac.blox.pl/html

przywołując inkryminowany cytat.

Może to po prostu symptom zmiany kursu?
      ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka