Dodaj do ulubionych

IP ?!?!?!?!?!?!?

IP: *.mirkas.pl 15.02.03, 16:04
A ja myslalam ze FORUM jest anonimowe...nie podoba mi sie ze wyswietla sie moje IP lub adres dostawcy internetowego! SZOK! Spotkalam sie z tym po raz pierwszy ...
Obserwuj wątek
    • neutralny.nick Re: IP ?!?!?!?!?!?!? 15.02.03, 16:27
      Gość portalu: A.S. napisał(a):

> A ja myslalam ze FORUM jest anonimowe...nie podoba mi sie ze wyswietla sie
      moje
      > IP lub adres dostawcy internetowego! SZOK! Spotkalam sie z tym po raz
      pierwszy
      > ...

Twoje IP nie jest widoczne.
      • Gość: Niech Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 17:26
        Twoj tez.
    • Gość: pollak Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: *.shalom.gov.il 15.02.03, 19:03

> A ja myslalam ze FORUM jest anonimowe...nie podoba mi sie ze wyswietla sie moje
      > IP lub adres dostawcy internetowego! SZOK! Spotkalam sie z tym po raz pierwszy
      > ...

A jak wysyłasz komuś maila to też nad tym ubolewasz?
      • sternalka Re: IP ?!?!?!?!?!?!? 15.02.03, 19:11
        Nie, widzisz jak wysylam komus maila to nie wysylam go na forum na caly swait tylko do tej jednej osoby!!! To duza roznica...
        • Gość: pollak Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: *.shalom.gov.il 15.02.03, 19:27
          sternalka napisała:

> Nie, widzisz jak wysylam komus maila to nie wysylam go na forum na caly swait t
          > ylko do tej jednej osoby!!! To duza roznica...

Pisząc na forum piszesz dla 'całego świata'. Żadna różnica.
          • Gość: A.S Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: *.mirkas.pl 16.02.03, 13:27
            Czy Ty wogole czytasz co ja pisze i rozumiesz to?? Jak pisze na forum To pisze NA CALY SWIAT!!!!!!!!!! A jak pisze maila to DO JEDNEJ OSOBY!!!!!!!! Jesli Ty nie widzisz różnicy to chyba jest źle...Bo ja widzę ogromną!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: pollak Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: *.shalom.gov.il 16.02.03, 13:57
              Gość portalu: A.S napisał(a):

> Czy Ty wogole czytasz co ja pisze i rozumiesz to?? Jak pisze na forum To pisze
              > NA CALY SWIAT!!!!!!!!!! A jak pisze maila to DO JEDNEJ OSOBY!!!!!!!! Jesli Ty n
              > ie widzisz różnicy to chyba jest źle...Bo ja widzę ogromną!!!!!!!!!!!!!

Tak więc piszęc maila do jednej osoby dajesz informację skąd piszesz jednej osobie, a pisząc na forum, dajesz informację skąd piszesz - całemu forum. :) Nie licząc tego że IP jest niepiełne - niestety oraz jest możliwość aby nie było weświetlane oraz to co jest wyświetlane nie zawsze jest adresem IP, oraz to co jest wyświetlane to może być cokolwiek.
    • Gość: Jureek Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: *.proxy.aol.com 16.02.03, 14:24

> A ja myslalam ze FORUM jest anonimowe...nie podoba mi sie ze wyswietla sie
      moje
      > IP lub adres dostawcy internetowego! SZOK! Spotkalam sie z tym po raz
      pierwszy
      > ...

To widocznie mloda jestes i niewiele w zyciu widzialas. Na usenecie widac nie
      tylko cale Twoje ip (bez gwiazdek, jak tutaj), ale i system operacyjny Twojego
      komputera, czytnik niusow, ktorego uzywasz itp.
      Zreszta nie tylko w usenecie, jest wiele forow dyskusyjnych, gdzie widoczne
      jest pelne ip. Uwazam, ze tak jest bardzo dobrze, chociazby ze wzgledu na
      rownosc dostepu do informacji. Dlaczego tylko admin ma znac Twoje ip, a
      normalni uczestnicy forum juz nie?
      Jurek
      • Gość: A.S Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: *.mirkas.pl 16.02.03, 16:44
        Nie przypuszczalam ze wiek ma tu znaczenie. Po prostu nie jestem manikaiem komputerowych, a przypuszczam ze jestem starsza od Ciebie. A w zyciu duzo rzeczy widzialam...
        • Gość: k`k Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: *.acn.waw.pl 16.02.03, 20:18
          Czy ktoś Cie zmusza do pisania na tym forum???
          • Gość: A.S Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: *.mirkas.pl 16.02.03, 22:59
            Alez skad...pisze tylko dlatego zeby Wam odpowioedziec i juz wiecej nie bede...
            • pollak Re: IP ?!?!?!?!?!?!? 16.02.03, 23:07

> Alez skad...pisze tylko dlatego zeby Wam odpowioedziec i juz wiecej nie bede...

Nie odchodź. Przeżyłaś wymianę zdań na Forum o Forum, to znaczy że już wszystko przeżyjesz (nie liczę Forum Aktualności). Jak sie zalogujesz to ten fragment nieszczęsnego adresu nie będzie widoczny. A tak swoją drogą to przeczytaj sobie np. FAQ forum (link jest chyba na stronie głównej forum).
              • Gość: A>S Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: *.mirkas.pl 17.02.03, 00:03
                Hi hi dzieki... Pozdrawiam serdecznie...
                • pollak Re: IP ?!?!?!?!?!?!? 17.02.03, 00:26
                  Gość portalu: A>S napisał(a):

> Hi hi dzieki... Pozdrawiam serdecznie...

No. I o to chodzi :). Ja na ten przykład, to ludziom zawsze dobrze radzę ;)

pzdr
                  • pollak Re: IP ?!?!?!?!?!?!? 17.02.03, 00:27
                    pollak napisał:

> Gość portalu: A>S napisał(a):
                    >
                    > > Hi hi dzieki... Pozdrawiam serdecznie...
                    >
                    > No. I o to chodzi :). Ja na ten przykład, to ludziom zawsze dobrze radzę ;)

PS. I jestem pierońsko ugodowy :)
                    • sternalka Re: IP ?!?!?!?!?!?!? 17.02.03, 20:34
                      Wiesz...to rzadkie u mezczyzn...i Ci sie to ceni!!! Pozdrawiam!
                      • pollak Re: IP ?!?!?!?!?!?!? 17.02.03, 20:56
                        sternalka napisała:

> Wiesz...to rzadkie u mezczyzn...i Ci sie to ceni!!! Pozdrawiam!

:) Czuję się podbudowany ;)

pzdr
                        • pan_pndzelek Alka słuchaj tego tłumoka pollaka 18.02.03, 05:37
                          Alka słuchaj tego tłumoka pollaka, ma tym razem rację. Na tym się akurat zna...

PS. A mi się wyświetla nawet twoje imię i nazwisko: Alka Stern...
                          • Gość: pollak Re: Alka słuchaj tego tłumoka pollaka IP: *.shalom.gov.il 18.02.03, 07:21
                            pan_pndzelek napisał:

> Alka słuchaj tego tłumoka pollaka, ma tym razem rację. Na tym się akurat zna...

O sk_rwielek, jak tam rozbity łeb?
                            • pan_pndzelek Re: Alka słuchaj tego tłumoka pollaka 18.02.03, 09:45
                              Przecież to ty tłumoku byłeś jakiś taki rozbity...

PS. Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś, ja tej Alce pisałem, że ty naprawdę
                              się znasz na takich mykach (np. twoje IP). I gdybyś się ograniczył do pisania o
                              tym to byłoby po prostu zajebiście...

Ale ty niestety piszesz jeszcze o wielu innych sprawach, czar pryska... z
                              twojego pyska...
                              • Gość: pollak Re: Alka słuchaj tego tłumoka pollaka IP: *.pan.pndzelek.frendzelek.najwiekszy.idiota.forum 18.02.03, 16:58
                                pan_pndzelek napisał:

> Przecież to ty tłumoku byłeś jakiś taki rozbity...

Ja? Wydawać by się mogło że mówiłeś do siebie.

> PS. Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś, ja tej Alce pisałem, że ty naprawdę
                                > się znasz na takich mykach (np. twoje IP). I gdybyś się ograniczył do pisania o
                                >
                                > tym to byłoby po prostu zajebiście...

Ja cię dobrze rozumiem, bowiem tok twojego rozumowania jest bardzo prosty.

> Ale ty niestety piszesz jeszcze o wielu innych sprawach, czar pryska... z
                                > twojego pyska...

A ty mendo forumowa, faszystowski pomiocie, chcesz ludziom tematy wytyczać do rozmów? Co dalej, kontrola umysłów?
                                • pan_pndzelek Re: Alka słuchaj tego tłumoka pollaka 18.02.03, 18:14
                                  Gość portalu: pollak napisał(a):
                                  > A ty mendo forumowa, faszystowski pomiocie, chcesz ludziom tematy wytyczać do
                                  > rozmów? Co dalej, kontrola umysłów?

Masz na myśli siebie PAROBASIE? Trudno jest kontrolować coś czego nie ma, chyba
                                  że jesteś postacią z Warcrafta...
                                  • Gość: pollak Re: Alka słuchaj tego tłumoka pollaka IP: *.shalom.gov.il 18.02.03, 22:14
                                    pan_pndzelek nabredził:

> Masz na myśli siebie PAROBASIE? Trudno jest kontrolować coś czego nie ma, chyba
                                    >
                                    > że jesteś postacią z Warcrafta...

Won z forum, włochaty sk_rwielku o faszystowskich zapędach.
                                    • Gość: A.S. Re: Alka słuchaj tego tłumoka pollaka IP: *.mirkas.pl 19.02.03, 23:09
                                      Alez chłopcy dalejjjj...Runda nr 6... Fajnie sie czyta...Tzn. nie, zartuje nie fajnie...nie kłóccie sie...Asia...a nie Alka...Pozdrawiam!!!
                                      • pollak Re: Alka słuchaj tego tłumoka pollaka 20.02.03, 10:55

> Tzn. nie, zartuje nie fajnie...nie kłóccie sie...Asia...a nie Alka...Pozdrawiam!!!

Ależ szanowna Asiu. My się ze sk_rwielkiem (Panie, ześlij na niego wszystkie plagi egipskie, tylko mnie pollaka z nim nie pomyl, z resztą nie ma obawy bo takiej mordy jak jego nigdzie indziej nie zobaczysz) nie kłócimy. Po prostu wymieniamy przyjacielskie serdeczności.
        • Gość: Jureek Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: 212.185.202.* 17.02.03, 20:05

> Nie przypuszczalam ze wiek ma tu znaczenie.

Wyraziłem się nieprecyzyjnie. Nie o wiek tu chodzi, a raczej o staż w korzystaniu z grup dyskusyjnych. W początkach usenetu było rzeczą normalną, że wiadomo było, kto skąd pisze, ludzie podpisywali się pełnym imieniem i nazwiskiem, dopiero niedawno wraz z rozpowszechnieniem tej formy komunikacji pojawiła się moda na stwarzanie użytkownikom grup dyskusyjnych złudzenia anonimowości. A jest to złudzenie, ponieważ administrator serwisu i tak wie, z jakiego adresu ktoś pisze.

> Po prostu nie jestem manikaiem komp
          > uterowych, a przypuszczam ze jestem starsza od Ciebie.

Ciekawe na jakiej podstawie tak przypuszczasz? Czyżby moje ip zdradziło, że mam dopiero 45 lat?

> A w zyciu duzo rzeczy wi
          > dzialam...

Nie wątpię. Zasugerowałem tylko, że pewnie mało widziałaś forów dyskusyjnych, gdzie upubliczniane jest pełne ip postującego.
          Pozdrawiam
          Jura
          • sternalka Re: IP ?!?!?!?!?!?!? 17.02.03, 20:36
            Dobrze dobrze , jestem młodsza... Przyznaje hih Pozdrawiam!
            • Gość: Jureek Re: IP ?!?!?!?!?!?!? IP: 212.185.202.* 17.02.03, 20:43
              sternalka napisała:

> Dobrze dobrze , jestem młodsza... Przyznaje hih

Od razu wiedziałem! Na podstawie Twojego ip ;)

> Pozdrawiam!

Wzajemnie :)
              Stary Jur
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka