voker 19.08.07, 21:38 Zdarzają się opóźnienia przy ładowaniu forum, bo przeglądarka czeka na forum.gazeta.pl/forum/dwr/interface/AjaxEditor.js Link Zgłoś Obserwuj wątek
markus.kembi Re: AjaxEditor.js 19.08.07, 22:06 Rzeczywiście, po adblokowaniu tego skryptu, strony forum wczytują się jakby szybciej. Link Zgłoś
nessie-jp Re: AjaxEditor.js 19.08.07, 22:18 markus.kembi napisał: > Rzeczywiście, po adblokowaniu tego skryptu, strony forum wczytują się jakby > szybciej. Jakby?! U mnie to śmiga! Różnica jest jak między powolnym czołganiem się do celu al lotem odrzutowcem! Dzięki za wskazówkę - co jak co, ale AJAX na 100% nie jest mi do niczego potrzebny, no i ze względów bezpieczeństwa też lepiej to świństwo zablokować. Link Zgłoś
voker Re: AjaxEditor.js 19.08.07, 22:23 Nie wiem dokładnie do czego służy, ale gdy jest zablokowane nie można rozwinąć ulubionych. Link Zgłoś
markus.kembi Re: AjaxEditor.js 19.08.07, 22:37 Czyli już wiesz do czego to służy :-) Nie dość, że najbardziej bezużyteczny skrypt, to jeszcze najgorzej spowalnia otwieranie stron forum. A więc przed zalogowaniem trzeba wyłączyć Adblocka (łomatko, ile tu reklam!), później rozwinać, załączyć i już forum śmiga. :-) Link Zgłoś
nessie-jp Re: AjaxEditor.js 19.08.07, 22:38 AJAX to jest nowa forma skryptów Java, o ile kojarzę Link Zgłoś
nessie-jp Re: AjaxEditor.js 19.08.07, 22:41 No niestety, po dodaniu 9 forum do Ulubionych nadal widać tylko 8... Smutne to. Ale naprawdę wolę już wchodzić przez Ustawienia, żeby się dostać do tych kilku ukrytych ulubionych, niż czekać na KAZDEJ stronie przy wczytywaniu KAZDEGO wątku na skrypt, który jest mi potrzebny raz na kilka godzin. :( Link Zgłoś
nessie-jp Re: AjaxEditor.js 19.08.07, 22:51 Nie, chyba nie, bo cała lista Ulubionych jest generowana z JavaScriptu Link Zgłoś
eruve.elen Re: AjaxEditor.js 19.08.07, 23:57 ym... jesteście pewni? u mnie, dziwna sprawa, nie dość że nie widać (tzn. ja nie dostrzegam :)) żadnej różnicy między prędkością ze skryptem adBlokniętym i nie, to jeszcze forum ogólnie śmiga bez problemowo... Link Zgłoś
markus.kembi Re: AjaxEditor.js 20.08.07, 00:03 Z szybkością działania forum bywa różnie. Parę dni temu, będąc pewien, że to któryś ze skryptów tak spowalnia działanie forum, w ogóle wyłączyłem obsługę JavaScript, ale nie zauważyłem większej różnicy. Link Zgłoś
nessie-jp Re: AjaxEditor.js 20.08.07, 00:20 No u mnie jak bonie dydy jest szybciej po wyłączeniu tego skryptu. Tego konkretnego, nie wszystkich .js w ogóle. Może zainstalowana u mnie JVM na tym wisi, albo jakiś program antywirusowy się czepia, ale w każdym razie - po wyłączeniu tego skryptu nie ma opóźnienia w generowaniu wczytanej strony. Link Zgłoś
markus.kembi Re: AjaxEditor.js 20.08.07, 14:37 Nowa lokalizacja skryptu to: forum.gazeta.pl/info/forum/AjaxEditor.js Link Zgłoś
nessie-jp Re: AjaxEditor.js 20.08.07, 16:29 Czyli to poprzednia lokalizacja tego skryptu blokowała szybkość forum. Teraz nie mam opóźnień, a skrypt działa. Pewnie ktoś wpisał złą ścieżkę :) Link Zgłoś